Tražit ćemo svetce koji treba da zamijene korumpiranu nepotističku mafiju. Dok se ti svetci ne pojave nema potrebe ništa mijenjati. Šupak nije vratio diplomatski pasoš (valjda mu ga je neko trebao oduzeti ako više nema pravo na njega), vraćaj Asima, Fikru, Budnju, Memića and co.Roccohljup wrote: ↑01/03/2023 09:54Al dokle vise ta poredjenja sa prethodnom garniturom i to "zlatni u odnosu na druge"? Svi znamo kakav je javasluk bio sa SDA al nije narod dao povjerenje novoj vlasti da bude malo bolja od prethodne vec da stvari pocne iz temelja mjenjati. Medjutim sa ovakvim stvarima kao i starom dobrom politikom imenovanja podobnih a ne sposobnih, necemo se puno odmaci od prethodnoh stanja.mirza_15 wrote: ↑01/03/2023 09:33 Kada napišeš da sam ja nešto napisao na ovom forumu onda zalijepiš citat. Kada salonac poput tebe hinji zgroženosti zbog strašnog zločina Nermina Muzura i pravi od toga skandal... Da je njemu Dino dao pasoš pa da čovjek ima za nešto da se uhvati. Nego eto, nije vratio sram ga biloI sveže se lik za tu priču, zagrizao kao pitbull. Ne popušta. Ako je to sve što mu možete prigovoriti onda je Nermin Muzur zlatan u odnosu na druge.
Narod i Pravda (Konakovic)
-
mirza_15
#26676 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
- Haris.ba
#26677 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Vidim sta si uradio.
Ustvari nabrojao sve likove vezane za Ilidzu i izmedju ostalog malo i daljnje rodbine i bivse mu partijske drugove. Podlo.
Nego, hajmo hipotetski. Muzur sutra da ostavku - to znaci eto Sda nazad?
Znaci, Nip moze raditi sta hoce, samo da se Sda ne vrati?
Konkretno, Sda na Ilidzi je u nokautu. Nema tu laganog povratka. Osim ako narod ne pomisli, pa i ovi "novi" su isti.
- Roccohljup
#26678 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Jarane to nisam ni pomislio a kamoli rekao.mirza_15 wrote: ↑01/03/2023 10:36Tražit ćemo svetce koji treba da zamijene korumpiranu nepotističku mafiju. Dok se ti svetci ne pojave nema potrebe ništa mijenjati. Šupak nije vratio diplomatski pasoš (valjda mu ga je neko trebao oduzeti ako više nema pravo na njega), vraćaj Asima, Fikru, Budnju, Memića and co.Roccohljup wrote: ↑01/03/2023 09:54
Al dokle vise ta poredjenja sa prethodnom garniturom i to "zlatni u odnosu na druge"? Svi znamo kakav je javasluk bio sa SDA al nije narod dao povjerenje novoj vlasti da bude malo bolja od prethodne vec da stvari pocne iz temelja mjenjati. Medjutim sa ovakvim stvarima kao i starom dobrom politikom imenovanja podobnih a ne sposobnih, necemo se puno odmaci od prethodnoh stanja.
-
NediM17
#26679 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
U slučaju mene i mojih komšija nije se vala pokaz'o kao "dašak promjena".
Razvlači više od 2 godine da poništi očigledan kriminal prethodne vlasti u opštinskom katastru Ilidža.
Razvlači više od 2 godine da poništi očigledan kriminal prethodne vlasti u opštinskom katastru Ilidža.
-
Officer Crabtree
#26680 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Gledajte sad kako Dino rješava ove neposlušnike za 1.3. a. ne kao Bisera kojoj smo to stalno prigovarali...
Čekamo vijesti Dino....
Čekamo vijesti Dino....
-
ReymondReddington
#26681 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Moze li neko objasniti ko je sef ovim ambasadorima? MVP ih ne imenuje vec predsjednistvo ako sam dobro shvatio. Cisto sumnjam da onda MVP ima ikakvu moc nad njima. Mozda moze pokrenuti zahtjev za smjenu ali to ce opet predsjednistvo usvajati i od tog nema nista.Officer Crabtree wrote: ↑01/03/2023 11:02 Gledajte sad kako Dino rješava ove neposlušnike za 1.3. a. ne kao Bisera kojoj smo to stalno prigovarali...
Čekamo vijesti Dino....![]()
Tako da ne ocekujem da ista uradi povodom ovoga. Ali volio bih da budem u krivu.
-
PM72
#26682 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ne može im ništa.Officer Crabtree wrote: ↑01/03/2023 11:02 Gledajte sad kako Dino rješava ove neposlušnike za 1.3. a. ne kao Bisera kojoj smo to stalno prigovarali...
Čekamo vijesti Dino....![]()
-
Officer Crabtree
#26683 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Može, vidjeti ćete.
Ne mora njima, može nama, organizovati nešto, pokrenuti, kazati.
Al u svakom slučaju, ne može valjda biti isto kao i kad je Bisera bila tu?
-
PM72
#26684 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Znaš šta može? Nama baciti šuplju kako će ovo ili ono,narod zaboravi za heftu.Officer Crabtree wrote: ↑01/03/2023 12:41 Može, vidjeti ćete.
Do sljedeće godine.
-
Officer Crabtree
#26685 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Znači nešto drugo sa bude drugačije u odnosu na Biseru, od ovog ništa
Okkk
Okkk
- Sanjarko
#26686 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ja kontam ima rupa neka u zakonu pa nemora vratit pasos ili nema? Ako covjek po zakonu mora vratit ali na dobrovoljnoj osnovi pasos sta je problem sta ga je zadrzao.Login77777 wrote: ↑01/03/2023 10:02 Ako nema pravo na taj pasos ili ti putovnicu posto moj drug @Prpa.ba kaze da su HNS pucanstvoonda naravno treba da vrati.
Ali zar ne bi trebao biti sistem da se zna do kad mozes imati i da automatski stize obavjest tad i tad moras vratiti.
Nisam uopste upucen u ovo samo vidim da ste se uhvatili rasprave oko pasosa, a to nam je najmanji problem u drzavi.
- basicm
#26687 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Nazalost Dino ne moze nista uraditi po pitanju ambasadora, pa cak ni mvp nesto mnogo. Cak i ako pokusa, a pokusace jer ipak ne voli sjediti tek tako, suocice se sa surovom realnoscu.
- Ricken
#26688 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ja ne razumijem šta tebe nervira pa si tako agresivan u komunikaciji. Moji stavovi su potpuno na fonu onoga za što se zalaže NIP, na čelu sa predsjednikom i ministrom Elmedinom Konakovićem, a to je 0% tolerancije na korupciju, kriminal, nepotizam i sve oblike zloupotrebe nosilaca vlasti.mirza_15 wrote: ↑01/03/2023 09:33 Kada napišeš da sam ja nešto napisao na ovom forumu onda zalijepiš citat. Kada salonac poput tebe hinji zgroženosti zbog strašnog zločina Nermina Muzura i pravi od toga skandal... Da je njemu Dino dao pasoš pa da čovjek ima za nešto da se uhvati. Nego eto, nije vratio sram ga biloI sveže se lik za tu priču, zagrizao kao pitbull. Ne popušta. Ako je to sve što mu možete prigovoriti onda je Nermin Muzur zlatan u odnosu na druge.
Pravilnik o izdavanju diplomatskih pasoša u članu 9 je vrlo jasno propisao:
“Nosilac diplomatskog pasoša, kome prestane svojstvo na osnovu kojeg je stekao pravo na taj pasoš, dužan je u roku od 15 dana od dana prestanka svojstva, vratiti pasoš podnosiocu zahtjeva”.
Naknadno je propisano, da ako osoba to nije učinila, kao niti podnosilac zahtjeva (Parlament FBiH u ovom slučaju), postupak poništenja je obaveza MVP. S obzirom da znamo ko je na čelu MVP, nesummnjam u brzu reakciju.
Nažalost, u poslovima sa državom, neukost nije olakšavajuća činjenica niti se može koristiti kao argument. Nemar također.
I ne vidim šta je problem "gospodina zlatnog" kako ga kitiš, pozvati da postupi u skladu sa propisima ove države. Njegova lična gesta siguran sam bila bi dočekana kao olakšanje za armiju NIP-ovih simpatizera i glasača.
Stalno me citiraš, etiketiraš i ružiš, a nikako da ponudiš argumentaciju i objašnjenje vrijedno pažnje?
Obećane su beskompromisne institucije. Kad institucije funkcionišu, obični ljudi uglavnom i ne znaju ko je vladajuća elita.
Razmisli malo o tome.
P.S. Da poznaješ Bečku konvenciju, znao bi zašto je važno da lica koja nemaju ovlasti predstavljati državu ne koriste takvu ispravu.
Lp
- Prpa.ba
#26689 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Kolega je samo pocetni stadij novih Mulahusica i Avdi Avdica... 
Ali to su PiP-ovski Mulahusici. Kome smetaju, taj je za SDA Mulahusice.
Ali to su PiP-ovski Mulahusici. Kome smetaju, taj je za SDA Mulahusice.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#26690 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
O cijem se pasoshu radi
-
mirza_15
#26691 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Jasno je tebi zašto. Zato što od gluposti praviš priču. To je kao kad od čitave utakmice izdvojiš jedan pas negdje na sredini terena poslije kojeg se ništa nije desilo i o tome ne prestaješ da pričaš kao da je to najvažniji trenutak utakmice.Ricken wrote: ↑01/03/2023 19:15Ja ne razumijem šta tebe nervira pa si tako agresivan u komunikaciji. Moji stavovi su potpuno na fonu onoga za što se zalaže NIP, na čelu sa predsjednikom i ministrom Elmedinom Konakovićem, a to je 0% tolerancije na korupciju, kriminal, nepotizam i sve oblike zloupotrebe nosilaca vlasti.mirza_15 wrote: ↑01/03/2023 09:33 Kada napišeš da sam ja nešto napisao na ovom forumu onda zalijepiš citat. Kada salonac poput tebe hinji zgroženosti zbog strašnog zločina Nermina Muzura i pravi od toga skandal... Da je njemu Dino dao pasoš pa da čovjek ima za nešto da se uhvati. Nego eto, nije vratio sram ga biloI sveže se lik za tu priču, zagrizao kao pitbull. Ne popušta. Ako je to sve što mu možete prigovoriti onda je Nermin Muzur zlatan u odnosu na druge.
“Nosilac diplomatskog pasoša, kome prestane svojstvo na osnovu kojeg je stekao pravo na taj pasoš, dužan je u roku od 15 dana od dana prestanka svojstva, vratiti pasoš podnosiocu zahtjeva”.
Naknadno je propisano, da ako osoba to nije učinila, kao niti podnosilac zahtjeva (Parlament FBiH u ovom slučaju), postupak poništenja je obaveza MVP. S obzirom da znamo ko je na čelu MVP, nesummnjam u brzu reakciju.
Nažalost, u poslovima sa državom, neukost nije olakšavajuća činjenica niti se može koristiti kao argument. Nemar također.
I ne vidim šta je problem "gospodina zlatnog" kako ga kitiš, pozvati da postupi u skladu sa propisima ove države. Njegova lična gesta siguran sam bila bi dočekana kao olakšanje za armiju NIP-ovih simpatizera i glasača.
Stalno me citiraš, etiketiraš i ružiš, a nikako da ponudiš argumentaciju i objašnjenje vrijedno pažnje?
Obećane su beskompromisne institucije. Kad institucije funkcionišu, obični ljudi uglavnom i ne znaju ko je vladajuća elita.
Razmisli malo o tome.
P.S. Da poznaješ Bečku konvenciju, znao bi zašto je važno da lica koja nemaju ovlasti predstavljati državu ne koriste takvu ispravu.
Lp
- Styling
#26692 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
MIP je Muzuru dao diplomatski pasoš dok je bio član komisije za EU integracije u federalnom parlamentu.
Neki dan ga je koristio za put u Crnu goru sa Konakovićem.
Po pravilniku ga je trebao vratiti nakon što je preuzeo dužnost načelnika.
Obzirom da nije, MIP je trebao pasoš tražiti nazad.
Niti je on vratio niti je Bisera tražila nazad.
Svi prekršili pravila.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#26693 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
AhaStyling wrote: ↑01/03/2023 21:24MIP je Muzuru dao diplomatski pasoš dok je bio član komisije za EU integracije u federalnom parlamentu.
Svi prekršili pravila.
- drug_profi
#26694 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Skandalozno. 
- Ricken
#26695 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Nije mi jasno, i mislim da nije glupost, jer mogu postojati ozbiljne posljedice i za Nermina Muzura osobno u drugoj državi i za BiH, kao državu.mirza_15 wrote: ↑01/03/2023 21:07Jasno je tebi zašto. Zato što od gluposti praviš priču. To je kao kad od čitave utakmice izdvojiš jedan pas negdje na sredini terena poslije kojeg se ništa nije desilo i o tome ne prestaješ da pričaš kao da je to najvažniji trenutak utakmice.Ricken wrote: ↑01/03/2023 19:15
Ja ne razumijem šta tebe nervira pa si tako agresivan u komunikaciji. Moji stavovi su potpuno na fonu onoga za što se zalaže NIP, na čelu sa predsjednikom i ministrom Elmedinom Konakovićem, a to je 0% tolerancije na korupciju, kriminal, nepotizam i sve oblike zloupotrebe nosilaca vlasti.
Razmisli malo o tome.
Lp
Poznato je da postoje olakšavajući carinski, porezni i drugi postupci za ljude sa diplomatskim statusom. Svaka zloupotreba takvih postupaka, ili diplomatskih puteva (koridora), može imati krivične konsekvence u drugoj zemlji sa jedne strane i dovesti do međudržavnih incidenata. O ugledu BiH kao države, njenom statusu i međunarodnim implikacijama ne treba trošiti riječi. Pročitaj Bečku konvenciju, molim te.
I nije riječ samo o njemu osobno, takvih korisnika diplomatskih pasoša koji nemaju pravo na isti nije bezznačajan broj, što može biti potencijalni problem. Zaključili smo da stvari treba ozbiljno popravljati.
-
Officer Crabtree
#26696 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Bravo šefice.Styling wrote: ↑01/03/2023 21:24MIP je Muzuru dao diplomatski pasoš dok je bio član komisije za EU integracije u federalnom parlamentu.
Svi prekršili pravila.
- nota1969
#26697 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/izra ... /230301119Officer Crabtree wrote: ↑02/03/2023 04:24Bravo šefice.Styling wrote: ↑01/03/2023 21:24
MIP je Muzuru dao diplomatski pasoš dok je bio član komisije za EU integracije u federalnom parlamentu.
Svi prekršili pravila.
-
Officer Crabtree
#26698 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Samo da pohvalim Dinu za ovo izgovoreno.
Bravo lafe naš.
Samo im se nagovori ti si za njih i jod i gaza.
Bravo lafe naš.
- Styling
#26699 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Svi bi oni voljeli da budu Dino, ali im vozovi prošli u tenderisanju, pljački države, zapošljavanju rodbine.Officer Crabtree wrote: ↑02/03/2023 06:15 Samo da pohvalim Dinu za ovo izgovoreno.
Bravo lafe naš.
Najporaznije je to za Željka kojem je ovo četvrti mandat a ništa uradio nije za državu. Samo drži svijeću Bakiru.
-
Officer Crabtree
#26700 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Mislim da nije dobra strategija ići protiv Željka, glasovi to govore, naš Dino toliko glasova dobiti ne može kad bi svaki glas za njega tri puta se računao.Styling wrote: ↑02/03/2023 06:49Svi bi oni voljeli da budu Dino, ali im vozovi prošli u tenderisanju, pljački države, zapošljavanju rodbine.Officer Crabtree wrote: ↑02/03/2023 06:15 Samo da pohvalim Dinu za ovo izgovoreno.
Bravo lafe naš.
Najporaznije je to za Željka kojem je ovo četvrti mandat a ništa uradio nije za državu. Samo drži svijeću Bakiru.
Očekujem borbu protiv SDA jer njih ljudi po imenima ne vole, vole stranku.
Na Željka ako krene ime na ime neće dobro proći.
Mada Dino je to.
Usput kako možemo primijetiti ime teme da dodamo Dino prije Konaković, treba graditi brand Dino Konaković a ne samo prezime. Kao Boutros Boutros-Ghali ili John Stockton.