Liverpool FC
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- MyTao
#26676 Re: Liverpool FC
Nista onda, ispast ce iz lige slijedece sezone 
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#26677 Re: Liverpool FC
Možda i neće, imaš pravo, dugi niz godina su zajedno, i totalna neznalica bi nešto pokupila.MyTao wrote:Pa nece se nista drasticno promjeniti... Nece odjednom promjeniti stil igre i filozofiju. Cak i da je sve do Buvaca... rade skupa 17 godina, valjda je pokupio nestoTomahawk11 wrote:Nije Kloppo cheerleadersica, ali eto da vidimo kad ovaj ode koliko je njegovog bilo.
- MyTao
#26678 Re: Liverpool FC
Stvar je sto Klopp (i Buvac) nisu neki takticari nikada bili... Nema se tu sta puno pametovati, uzmes pravi tip igraca, fizicki ih spremis dobro, nucis kako da pritiskaju, das im samopouzdanje, nalozis da grizu na terenu itd itd..
Ustvari, takticki aspekt im je slaba strana... ne mogu da kontrolisu tekmu kako treba, nemaju bas plan B kada stvari ne idu kako treba.
Ako je Buvac mozak za taktiku onda njegov odlazak nece nista ni promjeniti.
Klopp je emotivan tip... gubitak prijateljstva je vjerovatno najvise sto ce uticati na njega i Liverpool.
Ustvari, takticki aspekt im je slaba strana... ne mogu da kontrolisu tekmu kako treba, nemaju bas plan B kada stvari ne idu kako treba.
Ako je Buvac mozak za taktiku onda njegov odlazak nece nista ni promjeniti.
Klopp je emotivan tip... gubitak prijateljstva je vjerovatno najvise sto ce uticati na njega i Liverpool.
- zomri
#26679 Re: Liverpool FC
To kako si napisao ispade da je to ko otići do granapa. Pa da je to tako jednostavno, zar ne misliš da bi bilo još masu trenera koji bi igrali ovakav fudbal?
- MyTao
#26680 Re: Liverpool FC
Ma nije lahko... naravno. Poenta je da nacin na koji igra Kloppov tim je specifican i nema taktickog nadmudrivanja sa protivnicima. Zbog toga mislim da je Buvacova uloga prenapuhana... ispade da se radi o nekom velikom takticaru, mozgu... a najveci problem koji njegovi i Kloppovi timovi imaju je bas takticka postavka, kontrola... plan B... itd itdzomri wrote:![]()
![]()
To kako si napisao ispade da je to ko otići do granapa. Pa da je to tako jednostavno, zar ne misliš da bi bilo još masu trenera koji bi igrali ovakav fudbal?
Ako ista, ono sto najbolje opisuje njihove ekipe je ono sto je klopp rekao za sebe... srce.
- AmiĐa_Idriz
#26681 Re: Liverpool FC
Nemam vremena sad da pisem, cak nisam ni citao sve redom samo sam preletio, o Buvacu cu i ja koju kasnije baciti
Al to za plan B, jbg My, ja u tu frazu i teoriju o famoznom planu B ne vjerujem. Mislim, razumijem na sta ciljas ali to je sve u jednom ista stvar, ti taj plan B vrtis tokom igre. Ili ono kad ubacis Croucha s klupe i gadjas ga loptama
Al to za plan B, jbg My, ja u tu frazu i teoriju o famoznom planu B ne vjerujem. Mislim, razumijem na sta ciljas ali to je sve u jednom ista stvar, ti taj plan B vrtis tokom igre. Ili ono kad ubacis Croucha s klupe i gadjas ga loptama
- MyTao
#26682 Re: Liverpool FC
Plan B moze biti mnogo stvari... imas trenera koji su takticki potkovani pa promjene tekmu u svoju korist tako sto naprave neke sitne ili velike promjene. Kloppovi timovi to bas i ne rade... cak i kada stvari idu lose, oni rade ono sto najbolje znaju i umiju.AmiĐa_Idriz wrote:Nemam vremena sad da pisem, cak nisam ni citao sve redom samo sam preletio, o Buvacu cu i ja koju kasnije baciti![]()
Nije nista lose priznati da bi bilo bolje da je Klopp malo vise pragmatican, da zna "umrtviti" utakmicu onda kada vode 5-0. To mu je najveci problem. Ove sezone su izgubili hrpu bodova nakon sto su vec vodili. To je za mene plan B...
Tako da ako je "mozak" do sada bio tajna te taktike onda ne gube puno
- AmiĐa_Idriz
#26683 Re: Liverpool FC
Pa mislim da su konkretno zatvaranje utakmica popravili, naravno nije to na savršenom nivou, može to mnogo bolje ali kako je bilo dobro je, Recimo drugo poluvrijeme tekme sa Cityem u LP na Anfieldu je dobar primjer toga.
I nije to baš jednodimenzionalan Liverpool, naravno da dosta zapada za oko taj presing, pa se ogleda kao jedini način na koji Liverpool igra...pa i nije baš jedini. Kada imaju loptu u nogama pokušavaju kroz sredinu sitnim pasovima probiti, to je ono kada se vrte čas Salah, čas Mane čas Firmino se pojavljuju niotkud. Da ne govorim o uvlačenjima bekova/krila. Mislim daleko od toga da je ovo sve savršeno, ali ja ipak mislim da napredak postoji.
Gomez završio sezonu
I nije to baš jednodimenzionalan Liverpool, naravno da dosta zapada za oko taj presing, pa se ogleda kao jedini način na koji Liverpool igra...pa i nije baš jedini. Kada imaju loptu u nogama pokušavaju kroz sredinu sitnim pasovima probiti, to je ono kada se vrte čas Salah, čas Mane čas Firmino se pojavljuju niotkud. Da ne govorim o uvlačenjima bekova/krila. Mislim daleko od toga da je ovo sve savršeno, ali ja ipak mislim da napredak postoji.
Gomez završio sezonu
Joe Gomez has had surgery on his ankle. He will miss the Champions League Final & may miss the World Cup as well. [@_pauljoyce]
Joe Gomez has had ankle surgery. Will miss CL final and probably World Cup as well. Sacrificed himself for Liverpool when playing in pain v West Brom and Stoke City.
Nego, uvodim rubriku "trač partija"JamesPearceEcho
Gomez was very down when he stopped to do an interview after the Stoke game. The stick he got that day was unfair. Had played in pain with a swollen ankle to do a job for the team. Gifted young defender with big future ahead of him.
Jürgen Klopp & Nabil Fekir met at the beginning of the year, and stroke a verbal agreement since then. Now is all down to the club’s in order to agree a deal between them, with other clubs still interested as well. [@Nabil_djellit]
Lyon's Nabil Fekir has had a very good meeting with Liverpool manager Jürgen Klopp. Fekir will sign for Liverpool for €70M (£61.6M) unless there are unforeseen circumstances. Chelsea also tried to sign Fekir but have failed. [@RomainCG75]
Liverpool will face an almighty scrap with their main Premier League rivals to sign Jorginho should they make concrete their interest in the Napoli midfielder. (@LivEchoLFC)
With Emre Can poised to leave Anfield for nothing in the summer, Jurgen Klopp is keen to bolster his midfield options in addition to the imminent arrival of Naby Keita from RB Leipzig. (Echo)
Jorginho is being monitored by the Reds' recruitment team having been in klix form during the past few seasons in Serie A. (Echo)
- zomri
#26684 Re: Liverpool FC
Da, generalno se često miješaju pojmovi strategije/filozofije i taktike. Kada se govori o strategiji zovu to taktikom i obratno.
Dakle:
Strategija je više generalni pojam i tiče se onoga kako menadžer u određenom klubu želi igrati fudbal. Ako se to proteže preko više sezona i/ili više klubova onda već možemo govoriti o fudbalskoj filozofiji koju trener gaji, inače se radi o strategiji. Na primjeru Liverpoola Kloppova filozofija je gegenpressing: uglavnom visoki pressing na loptu radi što bržeg uzimanja lopte što bliže golu, dosta pokrivanja prostora i brze tranzicije. Njegova se strategija uglavnom poklapa sa njegovom filozofijom i na velikom planu nema značajnijih promjena.
Taktika je nešto što se mijenja iz utakmice u utakmicu i trenerski je alat kako da u specifičnim uslovima protiv određenog protivnika dođe do rezultata. To su uglavnom manje izmjene strategije kako bi se eksploatisala mana protivnika. Da li će igrati ovaj ili onaj igrač, koja pozicija, koja formacija, koji će biti mehanizmi u igri (uigrane akcije, prekidi i slično), na kome vršiti pressing i slično. Ovo se naravno po potrebi mijenja i u toku same utakmice.
Kako Amiđa napisa, ko prati utakmice zna da igra u dvije utakmice često je jako, jako različita na taktičkom planu dok je na strateškom manje više ista.
Dakle:
Strategija je više generalni pojam i tiče se onoga kako menadžer u određenom klubu želi igrati fudbal. Ako se to proteže preko više sezona i/ili više klubova onda već možemo govoriti o fudbalskoj filozofiji koju trener gaji, inače se radi o strategiji. Na primjeru Liverpoola Kloppova filozofija je gegenpressing: uglavnom visoki pressing na loptu radi što bržeg uzimanja lopte što bliže golu, dosta pokrivanja prostora i brze tranzicije. Njegova se strategija uglavnom poklapa sa njegovom filozofijom i na velikom planu nema značajnijih promjena.
Taktika je nešto što se mijenja iz utakmice u utakmicu i trenerski je alat kako da u specifičnim uslovima protiv određenog protivnika dođe do rezultata. To su uglavnom manje izmjene strategije kako bi se eksploatisala mana protivnika. Da li će igrati ovaj ili onaj igrač, koja pozicija, koja formacija, koji će biti mehanizmi u igri (uigrane akcije, prekidi i slično), na kome vršiti pressing i slično. Ovo se naravno po potrebi mijenja i u toku same utakmice.
Kako Amiđa napisa, ko prati utakmice zna da igra u dvije utakmice često je jako, jako različita na taktičkom planu dok je na strateškom manje više ista.
-
Mustang1
#26685 Re: Liverpool FC
Odobravam Fekira.
Sljedeci?
Sljedeci?
- AmiĐa_Idriz
#26686 Re: Liverpool FC
Reci Čupi nek prenese, može Nabil Mustangov amin imajuzomri wrote:.
- zomri
#26687 Re: Liverpool FC
Čupo otišao, pomirio se sa Kloppom, na klupi je protiv BrightonaAmiĐa_Idriz wrote:Reci Čupi nek prenese, može Nabil Mustangov amin imajuzomri wrote:.![]()
![]()
Svi relevantni izvori iz Francuske govore da je gotovo, ali govorili su i svi gvinejski prošlo ljeto
- AmiĐa_Idriz
#26688 Re: Liverpool FC
BREAKING; Nabil Fekir is drinking Guinness and singing The Fields of Anfield Road with Terry Mac in The Albert
- AmiĐa_Idriz
#26689 Re: Liverpool FC
a zipa ovo
Timo Werner rumour took exactly 1 day to kill by James Pearce. Nabil Fekir news broke and Pearce instead interviews French journalist about him. It doesn’t get anymore clearer folks. Plus if RMC outlines a detailed breakdown of transfer they are usually spot on.
- zomri
#26690 Re: Liverpool FC
95%AmiĐa_Idriz wrote:a zipa ovo![]()
Timo Werner rumour took exactly 1 day to kill by James Pearce. Nabil Fekir news broke and Pearce instead interviews French journalist about him. It doesn’t get anymore clearer folks. Plus if RMC outlines a detailed breakdown of transfer they are usually spot on.
-
Mustang1
#26691 Re: Liverpool FC
Fekir je mozda za nijansu sporiji i losiji od Coutinha. Mozda Coutinho od prije 2 sezone. Ali je jaci od njega. Ali ako dodje odmah i provede sve pripreme sa ekipom mislim da bi mogao pokazati maximum od starta.
- leškarenje
#26692 Re: Liverpool FC
Ja tog Fekira nikako ne pamtim kakav je igrac,osim po golovima kad udjem da vidim koliko je dao Baloteli 
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#26693 Re: Liverpool FC
Samo stopama Arsenala i sve će bit' dobro

- zomri
#26694 Re: Liverpool FC
i ja sam to kontao ali ima svjetsko prvenstvo a on će vjerovatno biti pozvanMustang1 wrote:Fekir je mozda za nijansu sporiji i losiji od Coutinha. Mozda Coutinho od prije 2 sezone. Ali je jaci od njega. Ali ako dodje odmah i provede sve pripreme sa ekipom mislim da bi mogao pokazati maximum od starta.
- AmiĐa_Idriz
#26695 Re: Liverpool FC
Ali nije lose sto su navalili da zavrse to cim prije. A to za Mundijal, dobar dio ekipe je slobodan
sto se tice toga

A kad bi dali 150m, za istog Fekira onda bi to bilo stopama Mančeste?Velkoski wrote:Samo stopama Arsenala i sve će bit' dobro![]()
![]()
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#26696 Re: Liverpool FC
za nekog wc igrača da, za novog lakazeta ne 
- AmiĐa_Idriz
#26697 Re: Liverpool FC
Lajkam ovakve komentare

- AmiĐa_Idriz
#26699 Re: Liverpool FC
http://www.liverpoolfc.com/amp/news/fir ... ssion=trueAmiĐa_Idriz wrote:http://publikumspreis-2018.fussballbotschafter.de/en/
GLASAJTE ZA LORISA SVI !!!!!1!1!1!!!!1
Mogu reci samo da smo mi sigurno velikog uticaja ovdje imali, vidim sebe u ovoj nagradu. Sljedece godine nagrada za najboljeg golmana Prema11!!!!
- zomri