JThomas wrote:ne može fahro nikad, nikad za nikad biti sredstvo obračuna za sda, to je presmiješno. pa ko ti danas drži sda na životu (na funkcijama jer su one za njih život)?
da danas fahri presadiš mozak najboljeg čovjeka na svijetu, on bi i dalje sutra kad bude stani-pani po njihovom zbog minulog rada i aferima...
Apsolutno se mi razumijemo to su dvije duse a jedno tijelo.
E u tom jednom tijelu je pretijesno. Faraonovi "sluzbenici" cije ruke u najvecoj mjeri drze SDA na vlasti hoce vise , hoce jos , bas kao i SDA.
A SDA bez interesa ne bi dala kap vode umirucem a kamo li da SBB-u prepusti jos , plus tu je licna netrpeljivost Izetbegovic-Radoncic koja je toliko ocita da je cak i nama , obicnim ljudina predstavljena jer se nije mogla sakriti.
S moje pozicije Nasa Stranka je uz milion pogresaka strateskog i ljudskog karaktera bez konkurencije najcistija i najkorektnija , eticki najispravnija stranka gradjanske orijentacije u KS.Sto je najgore ona je i najozbiljnija nakon SDA.
Nemam ja problem da za njih glasam narednih 20-30 godina da su na sigurnih 5-10 %i da slusam razumne ljude u skupstini....problemi su drugdje.
Evo saveznik NS-a u GV je SDP-ov Miro Lazovic , izmedju njega i Miladina nema ama nikakve razlike samo je Miladin bio brzi.
Dakle "cistoca" NS znaci i pasivnost a SDA sve protivnike razara , unistava. Ne bi ona nikada dirnula pasivnu NS al NS na celu opozije u Sarajevu to je nesto drugo.
Ajmo realno Thomas oni odavno nisu stajali losije , mrznja prema bracnom paru Izetbegovic , vodovod , Sepic , Konakovic , Kasumovic , Hadzibajrioc, nacelnica Visokog , iskoristeni DF , stabilan SDP , rastuci NS i faraon...odavno oni nisu stajali losije.
Zasto to ne iskoristiti i konacno ih skinuti sa vlasti i ovaj put konacno ali konacno dokosuriti na osnovu gresaka iz 2000 i 2010 ?
Pa se kasnije obracunati sa Radoncicem i Sepicem i ostalim ?
Neki mladi ljudi ostaju , nece se SDA bas tek tako moci opet inflitirati u tudje redove.
Ne zaboravi da Faraon kontrolise DIO borackih i invalidskih "udruzenja" sto je kljucno.
Srdacan pozdrav.