Dešavanja u Srbiji

Banksy

#26651 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Banksy »

radostan dan wrote:
Osim Daleko je sunce, koju smo zaboravili čim smo je (po zadatku) pročitali, zna li neko neku njegovu knjigu, neki hit roman s velikom nakladom prije nego je počeo srbovati? Ja ne.
da ne budemo passe, i mi ćemo horski potvrditi - neeeeeee...
Od pete godine ne odvajam se od knjige, ali njegovo ništa vrijedno, osim lektire (a i tu je vrijednost upitna), ne znam.
Ti znaš?
Sezam

#26652 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Sezam »

Banksy wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:
area51 wrote:I narkomani se oglasili,kurava u svom pravom svijetlu
http://www.pressonline.rs/info/drustvo/ ... rbija.html
nije baš ona normalna
biljanu-srbljanovic-prezire-cela-srbija i bez ovoga ... Kao inače je vole, al' ovdje ih je ''baš razočarala'', ccc ...
Ne vidim ovdje ništa uvredljivo i skandalozno. Kiša pljušti, sve pliva, žena napisala: doplivajte na promociju, i, šta?

Van konteksta velikosrpskih epskih trabunjanja, Ćosić je osrednji pisac čije djelo prosječan čitatelj ne bi ni znao da ga nije stavilo u lektire. Osim Daleko je sunce, koju smo zaboravili čim smo je (po zadatku) pročitali, zna li neko neku njegovu knjigu, neki hit roman s velikom nakladom prije nego je počeo srbovati? Ja ne.
Slazem se, podrska za Biljanu :thumbup:

Kakva hipokrizija, napadaju zenu u zemlji u kojoj je na vlasti psihopata koji bi za jednog pravoslavca klao 100 Bosnjaka.
kakavdanakneiskustvu

#26653 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by kakavdanakneiskustvu »

Banksy wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote: ljudi ginu,ostaju bez sve imovine i u toj i takvoj situaciji se nije pristojno zezati sa ovakvim komentarima i pozivima u galerije
De ba, vani epski potop, žena rekla: doplivajte, i?

Napadaju je jer je u pitanju ona, ne zbog ''manjka saosjećanja''.

moguće da je i zbog toga što je baš ona to napisala ali nije normalno to napisati ko god to uradio
Grover

#26654 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Grover »

radostan dan wrote:Image
Novinarka Pinka zapalila Fejsbuk odgovorom Biljani Srbljanović
Završi Megatrend i pali!
Sezam

#26655 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Sezam »

radostan dan wrote:
Pitanje da li ce ono pseto genocidno i u pakao primiti.
imaš direktan kontakt, ili naslućuješ iz medija?
Zdrav razum.
radostan dan

#26656 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by radostan dan »

Sezam wrote:
radostan dan wrote:
imaš direktan kontakt, ili naslućuješ iz medija?
Zdrav razum.

:mrgreen:
Banksy

#26657 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Banksy »

kakavdanakneiskustvu wrote:
Banksy wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote: ljudi ginu,ostaju bez sve imovine i u toj i takvoj situaciji se nije pristojno zezati sa ovakvim komentarima i pozivima u galerije

moguće da je i zbog toga što je baš ona to napisala ali nije normalno to napisati ko god to uradio
Ama šta nije normalno napisati? ''Doplivajte na promociju''???

:-)
Sezam

#26658 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Sezam »

@banksy

Vidis da rulji treba zrtveni jarac.
kakavdanakneiskustvu

#26659 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by kakavdanakneiskustvu »

Banksy wrote:
Banksy wrote:

Ama šta nije normalno napisati? ''Doplivajte na promociju''???

:-)[/quote]

očito se ne razumijemo
area51

#26660 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by area51 »

Bichi je inače na gudri već duže vrijeme tako da boga pitaj "šta iz nje govori"
Treba njoj dobro ubaciti da bi se zlo istjeralo
Fuksa ko fuksa,pishaj je
Banksy

#26661 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Banksy »

Sezam wrote:@banksy

Vidis da rulji treba zrtveni jarac.
Pogledaj post iznad.
Strašne su to frustracije ...
Sezam

#26662 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Sezam »

Izmedju onih na gudri i onih na sljivi, biram ove prve.
Grover

#26663 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Grover »

Priča dobrovoljca iz Beograda koji se odazvao na poziv vlasti da ide da "spasi Šabac":
"Bruka i sramoota!!!!Upravo sam se vratio iz Sapca,otisao sam zajedno sa sigurno vise od 1000 ljudi iz Beograda. Mogu samo da kazem i ako ne znam da li ce iko ovo objaviti: ovo je najveca sramota i razocaranje koje smo doziveli..Kod Sava centra svi su bili zivotno ugrozeni u pokusajima da udju neki autobus. Bez ikakve organizacije medju prvima su otisla deca klinci sa punim rukama piva u autobusima koje su jurili po autoputu...Sa njima i ljudi vidno pijani. U Sapcu nas niko nije sacekao, mucni vozaci autobusa su vozili po gradu ne znajuci kuda da idu. Na kraju je nas vise od hiljadu odvezeno u selo Dragojevac odakle smo bez ikakve informacije isli peske 10km do sela Sevarice. Tamo je par ljudi kao nesto organizovali,ali to je bio jedan uzas,u mrklom mraku,na seoskom putu,autobusima koji su se zaglavljivali pokusavajuci da okrenu autobuse pijanim ljudima koji su se samo derali-najteze bilo sacuvati svoju glavu.Neki ljudi su cak ne znajuci poupadali u delove poplavljenih nasipa.Posle dva sata haosa i bezanja po njivama od jednog traktora sa prikolicom koji je kao poslat da sa vise od 1000 ljudi "brani Sabac" ljudi su besni poceli da napustaju taj haos i da peske se vracaju za Sabac, jer drugacuje nisu imali kako.Prikupljali smo jedni druge i pokusavali da se nekako izvucemo iz tog haosa.Tokom puta atobusi koji su nailazili zaustavljali svojim telima da bi nas povezli bar do prvog naselja.2,3 km u jednom sumarku stajalo je vise od 150 policajaca,koji su nam rekli da ne smeju da rade nista dok se ne smeni krizni stab u Sapcu.Kako smo saznali od ljudi tamo sve je sabotirano da bi se smenila lokalna vlast..A mi smo iskorisceni da bi se napravio haoss!Vecina ljudi je ili uspela da ode iz Sapca oni koji nisu verovatno jos hodaju po selima okolnim i gradu pokusavajuci da se vrate. Nikome nije jasno zasto se pozvalo i odvelo vise hiljada ljudi iz Beograda i ostavilo po njivama prepusteno samo sebi ugrozavajuci i te ljude,pa zar je malo ugrozenih tamo?Tuga je medju svima bila i tamo i u povratku. Ljudi su u soku.sSamo moja grupa je pronasla i povela vise od 7..8.maloletnika uplasenih koji ne znaju ni gde su ni kako ce kuci.Po smeni tog kriznog staba odjednom se pojavila i policija i kiperi sa peskom ali ogorceni ljudi su ostavili dzakove na ulicama i spasavajuci sami sebe krenuli nazad kuci.Sve ovo mogu da vam potvrde svi vozaci lastinih autobusa koji i sami nisu znali kuda da se vrate i bili u cudu sta se desava.Poslusali smo premijera i poziv da pomognemo i ovim putem mu se zahvaljuljem i neka nas nikada vise ne zove,sram ih bilo!!ZAHVALJUJEM se Zar već,hvala Bogu,idete? Što ne ostanete,ne daj Bože,još malo?
sto sam se vratio svojoj kuci i molim ga da sacuva one ljude u Sapcu jer ovi koji ih kao spasavaju bore se za vlast u gradu i u ovakvoj situaciji ugrozavajuci dodatne zivote.Ovo ce te cuti i procitati od jos mnogo mnogo ljudi koji su se sa gorcinom u ustima napustili sabac,blatnjavi i posramljeni!HVALA Vladi Srbije i sram vas bilo!!HVALA vam ako ovo objavite,a raspitajte se malo i sve cete i sami cuti."
Bratov brat

#26664 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Bratov brat »

Sezam wrote: Slazem se, podrska za Biljanu :thumbup:

@ Sezam daje podrsku osobi koja se 90-tih hvalila da joj je Radovan Karadzic ujak ( dok citate ovaj post ide ova muzika u pozadini http://www.youtube.com/watch?v=GD3VsesSBsw )
radostan dan

#26665 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by radostan dan »

tu družbu zovemo - politički rokeri s moravu -...

pravda za biljanu...da gram bude gram, a ne 0.8...

Image

pozz brate, dugo te nema... :)
Bratov brat

#26666 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Bratov brat »

Reko sam ti rodjo, cim se oporavim od prosle nove godine eto me :D Ne znam dal si cuo, juniori nam postali kosarkaski prvaci Evrope. :-D
radostan dan

#26667 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by radostan dan »

opa... :thumbup:

kako se borite tamo?

koliko je vučić spasio djece ovaj put? 316 ili 897?
Bratov brat

#26668 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Bratov brat »

radostan dan wrote:opa... :thumbup:

kako se borite tamo?

koliko je vučić spasio djece ovaj put? 316 ili 897?

Sto tamo ? Jesi se to vratio u zavicaj ? :-D Ma nije nista posebno kod nas, pojedinci malo vise panicili, samo Rakovica imala vece probleme i Obrenovac naravno, to je sto se tice BG opstina. Za ove ostale pretpostavljam da znas sta se desava. Nije Vucic jedini spasilac, ne znam dal si video Cedomira brata kako roni :D Ma svi su ukljuceni sto direktno sto indirektno, samo Tadic jadnik eno ga kuci bije glavom u ormar sto Dobrica umro.
Havatar

#26669 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Havatar »

Bratov brat wrote:

@ Sezam daje podrsku osobi koja se 90-tih hvalila da joj je Radovan Karadzic ujak ( dok citate ovaj post ide ova muzika u pozadini http://www.youtube.com/watch?v=GD3VsesSBsw )
Jel i tad biljanu-srbljanovic-prezirala-cela-srbija :?:
terra88

#26670 Re:

Post by terra88 »

:run:
Last edited by terra88 on 18/05/2014 19:46, edited 1 time in total.
Havatar

#26671 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Havatar »

Image
Bratov brat

#26672 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Bratov brat »

Havatar wrote:
Bratov brat wrote:

Jel i tad biljanu-srbljanovic-prezirala-cela-srbija :?:
Ma ovo sto sam napisao nije bas opste poznato . To oko Radovana se desilo sredinom 90-tih godina godina kad se ubedjivala sa onim samardzicem iz " Pogleda" da joj dozvoli da i ona napise koju u tom casopisu. Pa potezala " rodbinske veze". A za tvoju informaciju "cela srbija" nikad ni o cemu nije imala stav , 8 miliona ljudi je to, od toga 7.9 miliona zabole za Srbljanovicku. Inace je doticna dobitnik knjizevne nagrade " Dragisa kasikovic" , nekoliko godina nakon tog priznanja pravila se blesava u jednoj emisiji pa ovog po kome nagrada nosi naziv nazivala je " kasikaric" :-) Da ne mislis da te @ Bratov brat laze http://www.youtube.com/watch?v=aR9XM9iLqnI ;-)
radostan dan

#26673 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by radostan dan »

Banksy wrote:
radostan dan wrote:
Osim Daleko je sunce, koju smo zaboravili čim smo je (po zadatku) pročitali, zna li neko neku njegovu knjigu, neki hit roman s velikom nakladom prije nego je počeo srbovati? Ja ne.
da ne budemo passe, i mi ćemo horski potvrditi - neeeeeee...
Od pete godine ne odvajam se od knjige, ali njegovo ništa vrijedno, osim lektire (a i tu je vrijednost upitna), ne znam.
Ti znaš?
nisam imao za lektiru štivo d. ćosića.

znam. sve. i kjniževni opus i životopis, i sve, od rupa po rasinskm okrugu u kojima se krio od četnika i nedićevaca, do galeba i tita, čupanja alije iz zatvora, što je žrtvovao sebe u junu 92., šta su on i panić spremali u decembru 92., šta mu je spremao šešelj 93., kako je izbjegao sudbinu stambolića, itd, itd.

ako te nešto interesuje (a ne interesuje te :zoka: ), pp.
Havatar

#26674 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Havatar »

Srbija pod vodom, Žika se veseli

Bruka za Šarenicu

Image

Narod u Srbiji ogorčen je na RTS jer je juče u izuzetno kritičnim trenucima za zemlju emitovana „Žikina šarenica“. Dok se na ostalim kanalima emituju vesti o dešavanjima u poplavljenim gradovima, na Javnom servisu se puštaju emisije zabavnog karaktera. Ovu bruku su mnogi osudili, a društvene mreže su bile pretrpane pogrdnim komentarima na račun Radio-televizije Srbije i voditelja Živorada Žike Nikolića. Bilo je i mnogo psovki, ali ih nećemo prenositi.

- „Da li su normalni ovi iz Žikine šarenice? Umesto da se uključe u komunikaciju spasavanja, oni se zezaju!“,
- „Ljudi umiru, nacionalna katastrofa, a na RTS Žikina šarenica. Pa zar sad da se veselimo, crni Žiko!“,
- „A na RTS Žikina šarenica, svaka vam čast, ološi nijedni, pu“, samo su neki od komentara revoltiranih ljudi.

Pozvali smo Žiku Nikolića i on se u prvi mah naljutio što ga uopšte zovemo zbog toga:
- Znao sam da ćete tražiti dlaku u jajetu. Ne želim da odgovaram na prozivke tih ljudi po društvenim mrežama.
Ali ga je malo primirilo pitanje da li je tražio da se „Šarenica“ ne emituje.
- Nije moja odluka da tako radim, to je program naše kuće. Pa ni radio nisu pogasili. Kada tebi urednik kaže da napišeš tekst, naravno da ćeš ga poslušati. Je l‘ možda dan žalosti?! Kad bude taj dan, naravno da neće biti emisije.

- Moja jučerašnja emisija bila je prilagođena trenutnoj situaciji u Srbiji, odmah sam na početku rekao da će biti izmenjena i drugačija. Kada je u 10 sati objavljena informacija da su počeli da izvlače mrtve, mi smo prekinuli muziku i emisiju sveli na razgovorčiće. Meni je bilo najteže, ja sam čovek sa srcem - pravdao se Žika i dodao da je odlučeno da se njegova emisija danas neće emitovati i da će umesto nje biti informativni program.
radostan dan

#26675 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by radostan dan »

čekaj brate da havataru podebljam ko je kašiković, čije je priznanje ponosno nosila bilja -

Драгиша после средње школе уписује студије права, али због својих антикомунистичких и антирежимских уверења, бива избачен са факултета. У Љубљани накнадно успева да настави са студирањем права. У међувремену пише књиге за децу и објављује своја два прва наслова „Приче из зоолошког врта“ и „Насрадин хоџа“.

Окружни суд у Дубровнику осудио је Драгишу, као студента Правног факултета 1952. године на осам месеци строгог затвора због покушаја илегалног напуштања Југославије.

Кашиковић успева да пређе границу Југославије 1955. године и домогне се Аустрије, где остаје две године. После тешке борбе за опстанак, са седам долара у џепу, стиже у САД. Тамо се, како су записали хроничари из дијаспоре „бори против комунизма у отаџбини и снажи српски дух у изгнанству вером прадедовском и бригом људском“.

По доласку у Чикаго постаје уредник емигрантског листа „Слобода“, гласила Српске народне одбране, који је био тада пред гашењем, али јој Кашиковић, веома брзо враћа углед, стварајући садржајно богату и актуелну новину. Године 1963. Кашиковић покреће књижевни лист „Данас“ и сатирични лист „Чичак“ и успешно води радио програм Српске народне одбране. За нашу цркву у Америци преводи на српски језик на хиљаде страница текста са енглеског, а и све значајније институције српске емиграције су се ослањале на Драгишино образовање, патриотизам, ентузијазам и организаторске способности. Драгиша Кашиковић је у САД завршио факултет и перфектно овладао енглеским, немачким и француским језиком.

Кашиковић је имао 45 година када је у ноћи између 18. и 19. јуна 1977. године, заједно са осмогодишњом поћерком Иванком Милошевић, мучки убијен за писаћом машином у Чикагу, у редакцији листа „Слобода“. Драгиша је избоден оштрим предметом тачно шездесетчетири пута. Том приликом убијена је и ћерка Иванка са педесетчетири убода.
al džaba jebi ga, biljče okrene list, puj-pike ne važi se, sad sam liberalka, baci par fora i rokeri sa foruma se upecaju...

a ja i ti, ni luk jeli, ni luk mirisali, džabe...retrogradni, pa to ti je.
Post Reply