Kosarkaska reprezentacija BiH

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#26651 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

Bosna i Hercegovina: Nurkić 15, Alibegović 14, Arslanagić, Atić, Halilović, Gegić 10, Musa 22, Lazić 17, Vrabac 3, Castaneda 2, Kamenjaš 7

Jaki nam centri u P.M! Vucevic ih razvalio ko dijete zvecku!
Last edited by hrasno38 on 10/08/2025 20:23, edited 1 time in total.
kakavdanakneiskustvu

#26652 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by kakavdanakneiskustvu »

u košarci obično igraju i igrači na poziciji playmakera. nekad bolje, nekad lošije, kao i ostali, ali se bez playa ne moze igrati, be npr. niskog krila još i nekako ali vez playa, bez centra vrlo tesko
Lug

#26653 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Lug »

kakavdanakneiskustvu wrote: 10/08/2025 20:15
spree wrote: 10/08/2025 19:54 Jarane haj popusti više. Uguši frajer. Nema garze placi do sutra. Nema i gotovo. Treba nam play i ide play. Kakat takav, ali je bitno da je play. Svi bi mu trebali željeti sreću a ne lupetati. Još su pripreme, polako.
:thumbup:

daj nam još jednog krilnog centra ili centra, za kojeg je takođe upitno u kakvoj je formi
upravo, pa sto bi rizikovali kad imamo vec jednog ne spremnog playa da ga vodimo, e svasta.... :lol: :lol:
Last edited by Lug on 10/08/2025 20:25, edited 1 time in total.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#26654 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

kakavdanakneiskustvu wrote: 10/08/2025 20:23 u košarci obično igraju i igrači na poziciji playmakera. nekad bolje, nekad lošije, kao i ostali, ali se bez playa ne moze igrati, be npr. niskog krila još i nekako ali vez playa, bez centra vrlo tesko
Pa makar bio i totalno nespreman...vazno da je play!
dječak sa šibicama

#26655 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by dječak sa šibicama »

Danasnja kosarka se zasniva na niskoj liniji, teski visoki centri su na sve manjoj cijeni, traze se PF na C poziciji samo da su sto vise mobilni.

Bez odlicnog PG i SG, nemas sanse nikakve. Vjv su zato isforsirali amkerikanca, ne moze se na EP sa Camparom i Kondicem.
Lug

#26656 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Lug »

jebo ih vise play, play pa play.. ne znam kako smo igrali dosad bez njega, covjek izgubljen.. Kineze skoro ne dobismo u drugoj tekmi bez tog vaseg playa..
kakavdanakneiskustvu

#26657 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

eto drago mi je da sam objasnio, volim kad to uradim onima koji to u to baš nisu upućeni.
Lug

#26658 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Lug »

dječak sa šibicama wrote: 10/08/2025 20:26 Danasnja kosarka se zasniva na niskoj liniji, teski visoki centri su na sve manjoj cijeni, traze se PF na C poziciji samo da su sto vise mobilni.

Bez odlicnog PG i SG, nemas sanse nikakve. Vjv su zato isforsirali amkerikanca, ne moze se na EP sa Camparom i Kondicem.
jasta, zato jokica niko nece.. :lol:
sukis

#26659 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by sukis »

Gledajuci nasu tekmu veceras i tekmu Kipra danas ubijedjen sam da njih mozemo dobiti, za sve ostale tekme u grupi nisam optimista pa koliko god ovo bile pripreme sto se sada igra.
dječak sa šibicama

#26660 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Jokic nije teski nepokretni centar
Better Man

#26661 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Better Man »

spree wrote: 10/08/2025 20:02
Better Man wrote: 10/08/2025 19:57
dječak sa šibicama wrote: 10/08/2025 19:55 Kazu da je Nurkic u ocajnom stanju
Nešto ne znam da je Nurkić ikad briljirao u reprezentaciji.
Šta znači briljirati? Koje su to brojke? Šta treba da uradi. Daj mi neku NBA utakmicu gdje briljirao. Ja se sjećam da je nosio mlade na Ilidži. I kad god je igrao bio je naš najbolji igrač. Šta treba više? Sjećam se da je bio odličan protiv Francuske ovdje kad smo ih dobili.
Vidi. Nurkić nije ni blizu jednom Neni Markovića, koji je nosio reprezentaciju svojom igrom. Obzirom da je u NBA I šta se sve o njemu piše, on bi trebao da bude pravi vođa na terenu i da po utakmici daje minimalno 20 koševa, tj. postiže 20 poena.
al-em

#26662 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by al-em »

Kako mi uvijek nadjemo ove polovne amerikance. Jebote poljacima igra jordan loyd, sjajan igrac monaka.

Puna euroliga odlicnih amerikanaca, mi nadjemo nekog anonimusa.

I nije toliko bitno sto taj amerikanac ne bi mogao igrati u kvalifikacijama, tu smo svakako jaci od dosta ekipa jer su nam okosnica ovi abaligasi. Zakrpi se to sa gegicem, camparom...
Lug

#26663 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Lug »

al-em wrote: 10/08/2025 20:42 Kako mi uvijek nadjemo ove polovne amerikance. Jebote poljacima igra jordan loyd, sjajan igrac monaka.

I nije toliko bitno sto taj amerikanac ne bi mogao igrati u kvalifikacijama, tu smo svakako jaci od dosta ekipa jer su nam okosnica ovi abaligasi. Zakrpi se to sa gegicem, camparom...
Gegic je bio odlican protiv Hrvata.
sukis

#26664 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by sukis »

al-em wrote: 10/08/2025 20:42 Kako mi uvijek nadjemo ove polovne amerikance. Jebote poljacima igra jordan loyd, sjajan igrac monaka.

Pa pitanje koliko njih bi uopste htjelo da igra. Ako dobro kontam, tu najvise odradi neki igrac koji igra u nekom jakom klubu sa nekim takvim, jedini koji mi pada na pamet da moze tako nesto uraditi je Musa i niko vise.
Dugarry

#26665 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Dugarry »

Better Man wrote: 10/08/2025 20:31
Better Man wrote: 10/08/2025 19:57

Nešto ne znam da je Nurkić ikad briljirao u reprezentaciji.
Šta znači briljirati? Koje su to brojke? Šta treba da uradi. Daj mi neku NBA utakmicu gdje briljirao. Ja se sjećam da je nosio mlade na Ilidži. I kad god je igrao bio je naš najbolji igrač. Šta treba više? Sjećam se da je bio odličan protiv Francuske ovdje kad smo ih dobili.
Vidi. Nurkić nije ni blizu jednom Neni Markovića, koji je nosio reprezentaciju svojom igrom. Obzirom da je u NBA I šta se sve o njemu piše, on bi trebao da bude pravi vođa na terenu i da po utakmici daje minimalno 20 koševa, tj. postiže 20 poena.
Vidi ti...Biti dobar igrac, ne znaci biti dobar vodja, kako to dragi ljudi ne razumijete?
Edin Dzeko je vrhunski igrac, ali nije prirodni vodja. Biti vodja znaci imati odredjene ljudske kvalitete, a to nemas po automatizmu zato sto si dobar igrac.

Biti u NBA ne znaci da ces biti najbolji u reprezentaciji, niti znaci da mozes sam pobjedjivati.
Jokic je najbolji igrac NBA, pa Srbija sa njim nije osvojila ni medalje na proslom SP, a jos oko sebe ima vrhunske igrace.
Dugarry

#26666 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Dugarry »

dječak sa šibicama wrote: 10/08/2025 20:31 Jokic nije teski nepokretni centar
Jokic je teski nepokretni centar

To sto ti pokusavas da kazes je da su centri kao Porzingis, Sabonis sada in. Krila koja igraju na centu
dječak sa šibicama

#26667 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Onda ti nikada nisi gledao Jokica, on je samo krupan igrac, sve drugo je prototip modernog centra koji sa lakocom ostvari tripe double.
kakavdanakneiskustvu

#26668 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Dugarry wrote: 10/08/2025 21:20

Vidi ti...Biti dobar igrac, ne znaci biti dobar vodja, kako to dragi ljudi ne razumijete?
Edin Dzeko je vrhunski igrac, ali nije prirodni vodja. Biti vodja znaci imati odredjene ljudske kvalitete, a to nemas po automatizmu zato sto si dobar igrac.

Biti u NBA ne znaci da ces biti najbolji u reprezentaciji, niti znaci da mozes sam pobjedjivati.
Jokic je najbolji igrac NBA, pa Srbija sa njim nije osvojila ni medalje na proslom SP, a jos oko sebe ima vrhunske igrace.
na prošlom SP Jokić nije ni igrao, a kada je igrao 2019. godine, tada nije ni bio MVP u NBA
spree

#26669 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by spree »

Oj Bože šta se nacita gluposti u kratkom roku. Jokić teški nepokretni centar. Sreća pa ne napisa da nema šuta. Čuj Nurkic treba da zabije 20 koševa. Radi se o evropskoj košarci gdje pada manje poena, mada mislim da je često išao preko 20. Nurkić nije neki košgeter. On je više defanzivni specijalac. Nikada nije razvio napadačku igru. Velik je i jak. Odličan u zaštiti obruča, ali baca sve lopte onako bez nekog osjećaja. Nije mu neka ni igra ledjima. Šut mu je isto tanak, ali eto radi na njemu. Ne možeš porediti nenu snajpera beka šutera i nurkica teškog centra bez neke napadačke igre nikako. Ovo bez playa igra nema potrebe da se više komentarise. Ljudi pokažu koliko znaju o košarci kad kažu da se se može igrati bez playa. Dodatno čuj ima u Evropi crnaca, mogli smo boljeg. Šta mislite oni onako stoje u izlogu i čekaju da ih pozove neko iz diletantskog bhks. Ovog saveza što je regularno ležerno pustio niz vodu sve mladje selekcije, sreća pa djeca na kraju odose i eno finih rezultata napraviše. Malo se skontajte ko smo mi i gdje smo. Imamo nenormalno dobru reprezentaciju, ali pukom srecom.
Last edited by spree on 10/08/2025 21:49, edited 1 time in total.
Isner

#26670 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Isner »

Pare, burazeru.. Nece nigga s reputacijom tipa Ledej igrati iz ljubavi za tamo neki Azerbejdžan vec za pare... A imaš i anonimnih, kao ovaj naš Kastanjeta, ni on ne igra iz ljubavi vec da nakuca satatistiku pa da se bolje proda u neku ozbiljnu ekipu..
Mi bi crnu zvjer da pokida al da dođe preko Merhameta.... a - haaa..

Nudio se nama i Kevin Panter i gomila drugih... al eto, kažu, nema keša ni za osnovne potrebe.. Dževdo Alihodžić je bio solidan košarkaš ali kao funkcioner Saveza je parmak... E sad, da li ne zna ili nece, to je posebna story...
Dugarry

#26671 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Dugarry »

kakavdanakneiskustvu wrote: 10/08/2025 21:33
Dugarry wrote: 10/08/2025 21:20

na prošlom SP Jokić nije ni igrao, a kada je igrao 2019. godine, tada nije ni bio MVP u NBA
Mislio sam na EP....Ispali od Italije u cetvrtfinalu cini mi se
Dugarry

#26672 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Dugarry »

dječak sa šibicama wrote: 10/08/2025 21:26 Onda ti nikada nisi gledao Jokica, on je samo krupan igrac, sve drugo je prototip modernog centra koji sa lakocom ostvari tripe double.
On je krupan i spor.

Ono sto ga cini najboljim na svijetu su drugi kvaliteti.
giovanni008

#26673 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by giovanni008 »

Sa Halilovicem, igrac manje na terenu.

Elem Bekir poslije tekme izjavi:

"
“Imamo smanjen broj treninga koji smo zajedno. Castaneda ne trenira, tek je počeo da igra 5 na 5 prije dva dana. Jusuf Nurkić je još uvijek van forme, ne možemo puno da trči, a sve to treba uglavit u ekipu koja je dvije godine igrala zajedno. Zato nam i treba strpljenja. Moramo znati šta hoćemo.”
"

Eto razloga Castanedine forme, covjek tek prije 2 dana krenuo igrat ozbiljnu kosarku. Da li imati strpljenja ili ne, to je dobro pitanje.........
Nurkic skroz nespreman, to je bas razocaralo, pa vala trebao je koliko toliko odrzavati formu, izgleda on ne misli tako :-(

U svakom slucaju mozda ovaj rani samar nam dodje i dobro, kao prvo da se malo spustimo na zemlju i da ne mastamo o nekim medaljama, a i kad nismo pod euforijom igramo najbolje.
Vremena ima dovoljno da se ukomponuje ekipa i pojedini igraci udju u formu, a na Kipru cemo vidjeti rezultate...

NB: Slobodna bacanja su nam katastrofa! Vala poslije treninga svaki igrac nek ispuca po 200 slobodnih, da se koliko-toliko poprave u ovom segmentu, a moze biti u tijesnoj tekmi i odlucujuce.
Last edited by giovanni008 on 10/08/2025 23:34, edited 1 time in total.
HelaS

#26674 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by HelaS »

giovanni008 wrote: 10/08/2025 23:14
Spoiler
Show
Sa Halilovicem, igrac manje na terenu.

Elem Bekir poslije tekme izjavi:

"
“Imamo smanjen broj treninga koji smo zajedno. Castaneda ne trenira, tek je počeo da igra 5 na 5 prije dva dana. Jusuf Nurkić je još uvijek van forme, ne možemo puno da trči, a sve to treba uglavit u ekipu koja je dvije godine igrala zajedno. Zato nam i treba strpljenja. Moramo znati šta hoćemo.”
"

Eto razloga Castanedine forme, covjek tek prije 2 dana krenuo igrat ozbiljnu kosarku. Da li imati strpljenja ili ne, to je dobro pitanje.........
Nurkic skroz nespreman, to je bas razocaralo, pa vala trebao je koliko toliko odrzavati formu, izgleda on ne misli tako :-(
U svakom slucaju mozda ovaj rani samar nam dodje i dobro, kao prvo da se malo spustimo na zemlju i da ne mastamo o nekim medaljama, a i kad nismo pod euforijom igramo najbolje.
Vremena ima dovoljno da se ukomponuje ekipa i pojedini igraci udju u formu, a na Kipru cemo vidjeti rezultate...
Neformalan pad prije zvaničnog uvijek manje boli, a ako u zvaničnom i bude neki poen, bit će k'o kuća :D
canvra888

#26675 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by canvra888 »

spree wrote: 10/08/2025 19:54 Jarane haj popusti više. Uguši frajer. Nema garze placi do sutra. Nema i gotovo. Treba nam play i ide play. Kakat takav, ali je bitno da je play. Svi bi mu trebali željeti sreću a ne lupetati. Još su pripreme, polako.
:thumbup:

Tačno čovjek ima osjećaj da su neki jedva čekali da Castaneda očekivano ima lošu utakmicu pa da iskoriste za svoj narativ koji odavno tešu - da je Garza trebao bizi izabran ispred Castanede.

Čovjek igra prvu utakmicu nakon skoro 6 mjeseci. Pa samo zbog te činjenice ja mislim da je minimum korektnosti da se sačeka sa ocjenama i procjenama do prve konkretne utakmice tj. protiv Španije. Jeste noćas izgledao očajno, ali do Španije je još skoro 3 sedmice, hajde da vidimo šta se može do tada promijeniti.

I da, ne znam o čemu govore ovo oko Nurkića. Bio sam na utakmici, korektan njegov učinak. Jedini Vučeviću mogao parirati, ubacio dosta polaganja, trojku i nešto slobodnih. Jeste znao forsirati u nekim situacijama, ali to je na Adisu da iskristališe. Ali u svakom slučaju, daleko od neke katastrofe kakvom je neki predstavljaju.
Post Reply