mirza_15 wrote: ↑28/02/2023 21:49
Ricken wrote: ↑28/02/2023 21:41
To je ta SDA politička škola. Ili može i ona: "Ne može nam niko ništa, jači smo i od sudbine".
Nemam ja šta polemisati sa osobama koje ismijavaju pravne norme ove države.
Samo čudi kako se brzo gube živci i kako se na malim stvarima pada. Klasičan primjer moralnog jada i bijede. Kantar je zajebana stvar.
Došao ti da morališ o diplomatskom pasošu. I razvezao ne gasiš se. Ja kontao lik uzeo barem 10 miliona ispod stola. A ono državljanin BiH nije vratio diplomatski pasoš BiH. I onda palamuđenje o pravnim normama države kao da je najmanje ubio čovjeka. I još kontaš mi svi budale pa ćemo popušiti tabloid fazone: "strašno", "šokantno", "nevjerovatno", "pogledajte šta je uradio".... Još ako ga uhvatiš gdje da je kao pješak prešao ulicu na nedozvoljenom mjestu imat ćeš ultimativni dokaz koji ga treba isključiti iz javnog života i smjestiti ga na 10 godina robije.
Pošto si se zgražao kad dužnosnici u radno vrijeme posjećuju frizeraje i koriste službena vozila u privatne svrhe, što je naravno pohvalno, prilično čudi tvoj takav fleksibilan pristup, i gradacija na male i velike "grijehe".
Sutra će i taj cenzus koji si postavio od 10. miliona, postati mali, sitan i ne bitan, jer je mogao 50.
U normalnim zemljama osobe nakačene na budžet lete iz javnog života kad voze sa dcl više alkohola u krvi. NIP nam je obećao promjene i da ćemo živjeti u uređenom društvu. Obećao nam je posvećenost u otklanjanju društvenih anomalija.
Pošto, NIP kontroliše proces potpuno, njegov dužnosnik može da vrati ispravu, i njegov dužnosnik ima svu moć da je poništi, "a bezobrazni građani naviknuti na beskompromisnu borbu protiv svakog vida korupcije i zloupotrebe", nije nas kriviti, čovjek se brzo navikne na bolje, razumno je očekivati da će u kratkom roku javnost biti obavještena o poduzetim aktivnostima u svezi sa otkrivenim i poznatim, hajde da ne koristimo termin zloupotrebama, jer te eto ljuti i nervira, nego društvenim anomalijicama.