Sarajevski derbi
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#26651 Re: Sarajevski derbi
Ako će igrati ko večeras, neka ga.
-
al-em
#26652 Re: Sarajevski derbi
Derbi ce biti odvratan i dosadan kao i svaki dosad. Najmanje 20 minuta prekida zbog bakljada. Sudija ce takodje biti los jer nema niko muda odsuditi derbi bez 50 prekrsaja i sjeckanja. Jedino valjic al njega nesto rijetko ima u zadnje vrijeme.
Jedino pozitivno sa nase strane sto nemamo picica na klupi koji zatvara utakmicu iako ima igraca vise, husref ce napasti i sumnjam da ce zavrsiti remijem ova utakmica.
Jedino pozitivno sa nase strane sto nemamo picica na klupi koji zatvara utakmicu iako ima igraca vise, husref ce napasti i sumnjam da ce zavrsiti remijem ova utakmica.
- Charuga
- Globalni moderator
#26653 Re: Sarajevski derbi
Neka ima učinak ko većeras, od njega dosta. Asistencija za vodstvo ...Tomahawk11 wrote:Ako će igrati ko večeras, neka ga.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#26654 Re: Sarajevski derbi
Mislio sam na nišanske sprave prema goluCharuga wrote:Neka ima učinak ko većeras, od njega dosta. Asistencija za vodstvo ...Tomahawk11 wrote:Ako će igrati ko večeras, neka ga.
Ma jok, kakvi, nema gola, nema asistencije
- MOSALJOZE
#26655 Re: Sarajevski derbi
Gdje treba potpisat remi
Sa Husrefom na klupi,i s obzirom kako im je godila ova pauza biće baš teško.
Sa Husrefom na klupi,i s obzirom kako im je godila ova pauza biće baš teško.
-
mirza_15
#26656 Re: Sarajevski derbi
Gledajuci trenutno kako igraju oba tima Sarajevo je bolje, ali derbi ko derbi. Tu se nikad ne zna. Ono sto sam ja do sada vidio zelji je jedina sansa desna strana, odnosno nasa lijeva. Bekic je potanak u defanzivi. I protiv mladosti je imao problema sa sisicem. Zelji tu igra zakaric, a i ramovic se vidim izvlaci cesto na tu desnu stranu. Sve ostalo je debelo na strani Sarajeva. Ocekujem dominaciju na sredini terena. Ali kao sto rekoh, na derbiju se nikada ne zna. Jedan detalj moze da odluci. Nadam se da ce uslovi za igru biti ok.
- Ricken
#26657 Re: Sarajevski derbi
Favoriti ste nema šta,igrate lijepo od noge do noge, ko Barca, tika taka, samo ako budete imali muda napast.mirza_15 wrote:Gledajuci trenutno kako igraju oba tima Sarajevo je bolje, ali derbi ko derbi. Tu se nikad ne zna. Ono sto sam ja do sada vidio zelji je jedina sansa desna strana, odnosno nasa lijeva. Bekic je potanak u defanzivi. I protiv mladosti je imao problema sa sisicem. Zelji tu igra zakaric, a i ramovic se vidim izvlaci cesto na tu desnu stranu. Sve ostalo je debelo na strani Sarajeva. Ocekujem dominaciju na sredini terena. Ali kao sto rekoh, na derbiju se nikada ne zna. Jedan detalj moze da odluci. Nadam se da ce uslovi za igru biti ok.
-
lakilaka
#26658 Re: Sarajevski derbi
mogla bi biti dobra utakmica. postaviti stanica u sastav iz bl, i zadnjih pola sata zebu i uz navijanje manijaka pobjeda zelje nece doci u pitanje.
- strong69
#26659 Re: Sarajevski derbi
Ako Zeljeznicar bude igrao kao u BL onda... Ti si zadovoljan igrom tamo? Evo, ne znam sta da mislim.lakilaka wrote:mogla bi biti dobra utakmica. postaviti stanica u sastav iz bl, i zadnjih pola sata zebu i uz navijanje manijaka pobjeda zelje nece doci u pitanje.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#26660 Re: Sarajevski derbi
Ja i očekujem nastavak patnje iz BL. Nadam se da će i jedni i drugi iznenaditi igrom, ali poučen ranijim derbijima....
Naravno, svi mi gledamo, pratimo kako igramo i mi i rivali. Ne bih ja tu nikakve favorite izdvajao. Mi još uvijek saniramo štetu sa početka sezone i još uvijek smo u zaostatku za vodećim ekipama, tako da smo daleko od nekog favorita. A i ko je to kad bio favorit u derbiju?!
Naravno, svi mi gledamo, pratimo kako igramo i mi i rivali. Ne bih ja tu nikakve favorite izdvajao. Mi još uvijek saniramo štetu sa početka sezone i još uvijek smo u zaostatku za vodećim ekipama, tako da smo daleko od nekog favorita. A i ko je to kad bio favorit u derbiju?!
- Charuga
- Globalni moderator
#26661 Re: Premijer liga BiH
Nema potrebe za ovakvim načinom komunikacije!Melbourne_Australia wrote:Uglavnom jedino sto znamo da nam u goste dolazi najodvratniji klub na dunjaluku...Ja mislim da na postoji odvratniji klub od vas.....Znaci bice karanje i prskanje po onim odvratnim dresovima i onoj poganoj boji![]()
- Charuga
- Globalni moderator
#26662 Re: Sarajevski derbi
U nedelju je Sarajevo favorit, ne treba to kriti. Pet pobjeda u nizu, dobra igra, bolji trener, sve je na strani Sarajeva, osim teren, ali to u derbijima ne predstavlja ništa.
Realno, trebala bi biti manja kvota na goste.
Realno, trebala bi biti manja kvota na goste.
- studiorum_tuzlaensis
#26663 Re: Sarajevski derbi
1:0 - Zakarić iz nepostojećeg penala u sudijskoj nadoknadi drugog poluvremena. 
-
north
#26664 Re: Sarajevski derbi
Ako igrači Sarajeva i trener budu unaprijed mislili da uzimamo i ako budu letili u oblacima zbog dobrog niza (Husref neće znam, za mozak igrača ne znam kakav će biti) onda neće na dobro....Ako hladno uđemo u utakmicu bez panike, onako nešto kao u Mostaru ili Tuzli (mada derbi se ne može porediti sa drugim utakmicama) onda smo u prednosti da ne krijemo i da se ne lažemo...Činjenica da Sarajevo zadnjih mjesec dana, bolje reći od prvog dana kad je Husref došao, igra dosta lakše i tečnije, ali uvijek ista floskula kako u derbijima to ništa ne znači fakat stoji i to je tako....Da ovakva dva identična tima sa ovakvom trenutnom situacijom i igrom na terenu igraju u bilo kojoj drugoj ligi Sarajevo bi bilo apsolutni favorit, ali pošto su naši igrači (mislim na oba kluba) mentalno ograničeni kada se igra derbi onda nema šanse da iko zna kako će se stvari odvijati i šta će na kraju biti
...Valjda su obje ekipe sposobne da napokon odigraju normalan derbi da vidimo više od 0-0 ili samo jednog gola iz penala ili odbice sa dva metra od gola
Juniorski derbi godinama za ovaj seniorski izgleda kao el classico, da ne pričamo utakmica Široki-Zrinjski, o čemu onda pričati
...Ali valjda krene na bolje nekad 
Juniorski derbi godinama za ovaj seniorski izgleda kao el classico, da ne pričamo utakmica Široki-Zrinjski, o čemu onda pričati
-
north
#26665 Re: Premijer liga BiH
Hattrick Elsnera ako ćemo pošteno 
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#26666 Re: Sarajevski derbi
Hajde nekad da pobijedite regulare, što vazda nešto na frku, forustudiorum_tuzlaensis wrote:1:0 - Zakarić iz nepostojećeg penala u sudijskoj nadoknadi drugog poluvremena.
- Pitar sa Kariba
- Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.
#26667 Re: Sarajevski derbi
`vako to kone vide....

Cuj golovi....
PS. Ne znam po novom smije li se `sovati?
Ja te :izet Zeljeznicare!!!

Cuj golovi....
PS. Ne znam po novom smije li se `sovati?
Ja te :izet Zeljeznicare!!!
- studiorum_tuzlaensis
#26669 Re: Sarajevski derbi
Može li ovako:Tomahawk11 wrote:Hajde nekad da pobijedite regulare, što vazda nešto na frku, forustudiorum_tuzlaensis wrote:1:0 - Zakarić iz nepostojećeg penala u sudijskoj nadoknadi drugog poluvremena.
"1:0 Zakarić iz nepostojećeg penala u sudijskoj nadoknadi drugog poluvremena nakon poništenog gola Sarajevu iz nepostojećeg ofsajda"
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#26670 Re: Sarajevski derbi
Ne može, još neregularnijestudiorum_tuzlaensis wrote:Može li ovako:Tomahawk11 wrote:Hajde nekad da pobijedite regulare, što vazda nešto na frku, forustudiorum_tuzlaensis wrote:1:0 - Zakarić iz nepostojećeg penala u sudijskoj nadoknadi drugog poluvremena.
"1:0 Zakarić iz nepostojećeg penala u sudijskoj nadoknadi drugog poluvremena nakon poništenog gola Sarajevu iz nepostojećeg ofsajda"
![]()
Ja se nadam da ćemo vas naidgrati i natrpati, al jok te neke karafeke
Ali ponavljam, ko što gledam, pričaćemo o još jednom derbiju za zaborav
- decko_sa_kovaca
#26671 Re: Sarajevski derbi
1:0 Ubipitar sa vrha sesnesterca 64 minut
- Pitar sa Kariba
- Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.
#26672 Re: Sarajevski derbi
Ja kontam
da mi igramo ljepse i brze, dok Zeljo sigurno najbolje u ligi igra na "cuvanje rezultata". Ako oni povedu (ne d`o Bog) i uzet ce derbi, ali ako mi damo prvi onda je moguce i trpanje. Ono sto sam ja vidio slabo se vracaju u igru, ide samo preskakanje i na silu i sve mane tima dolaze do izrazaja a to HM i Hebibovic
znaju.
I ja bih sad potpisao remi, ali kakav 4:4 pun preokreta.
PS. Je l` igrao jucer taj Ubipitar?
I ja bih sad potpisao remi, ali kakav 4:4 pun preokreta.
PS. Je l` igrao jucer taj Ubipitar?
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#26673 Re: Sarajevski derbi
Ja se najviše bojim tog što ubija i Elsnera 
- Charuga
- Globalni moderator
#26674 Re: Sarajevski derbi
Ado kad umrtvi igru, ne umrtvi samo igru protivnika nego i našu, a usput umrtvi i tribine, i zgrade i naselje oko stadiona ... 
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#26675 Re: Sarajevski derbi
Znači, navijanje zdrao
Dobro mu zasad ide to umrtvljivanje.
Na kraju će se podvući crta i koliko ko ima bodova.
Niko neće gledati umjetnički dojam.
Dobro mu zasad ide to umrtvljivanje.
Na kraju će se podvući crta i koliko ko ima bodova.
Niko neće gledati umjetnički dojam.