Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
probook

#26651 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by probook »

NediM17 wrote:Pa je li Velnet pokrivao cijeli Mostar ili je bilo vise kablovskih operatera?
Ovako - bila su dva operatera kablovske Monet i Velnet.

Monet je pokrivao zapadnu stranu gdje su vecina Hrvati, a Velnet istocnu gdje su vecina Bosnjaci.

TM je prvo kupio Monet i imao programsku semu sa RTS1 i navodno su se korisnici bunili i oni su onda izbacili RTS1, a ubacili Z1. Pitam se zadto su ostavili RTS2. Vidim kada je bilo prvenstvo da su svi kafici na zapadnoj strani gledali utakmice na HRT2. Da li koriste HT ili TM nzm.

Velnet je na istocnoj strani i a istu programsku semu kao korisnici na zapadnoj strani grada, ali ne i isti tretman koliko vidim posto RTL ne radi za vrijeme utakmice.
ivannn

#26652 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by ivannn »

mene interesira čija se prava štite kada tu utakmicu, a koliko vidim i sve današnje utakmice, nitko od bh tv kuća ne prenosi, pa se isključuje i RTL i RTS 2?
probook

#26653 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by probook »

Ja zadovoljan, petak veče - server Frankfurt

Image
Grile

#26654 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Grile »

crnivrag wrote:
Grile wrote:Pozdrav,
registrovao sam se uspješno na D3GO, ali kada pokušam da upalim bilo koji kanal izbaci mi sljedeće:

An error has occurred, code=53 (Screen capture error).

Pretraživač je Mozilla 43.0.4. Vidio sam da ste ranije odgovorili članu foruma koji je imao isti problem, ali privatnom porukom. Molio bih Vas da i meni odgovorite.

Hvala unprijed
Ova greška se javlja ako je u pozadini pokrenut neki program koji ima mogućnost snimanja i reproduciranja video sadržaja.

U većini slučajeva korisnicima se javlja ova greška ako je u pozadini pokrenut VLC Player ili neki od sličnih programa za reprodukciju multimedijalnih sadržaja.

Da se zahvalim članu crnivrag to je riješilo problem.
rolacity

#26655 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by rolacity »

NediM17 wrote:Pa je li Velnet pokrivao cijeli Mostar ili je bilo vise kablovskih operatera?

Ja sam svojevremeno cuo pricu, sad koliko je istinita ne znam. Navodno im je nacelnik opcine Kiseljak jedne prilike kada su zatamnili neki od hrvatskih kanala rekao nesto u fazonu, parafraziram: "jos jednom zatamnite, i mozete kupiti svoju skalameriju iz Kiseljaka".

Od tada koliko znam, u Kiseljaku ne smiju nista zatamniti kada igra Hrvatska

Ne znam je li istina, ali vrlo moguće. Isto tako, moguće da računaju da će popušiti popriličan broj korisnika ako idu gasiti hrvatske programe kad igra hrvatska reprezentacija. A pred sudom, ako o tome uopće razmišljaju, imaju opravdanje da se u Mostaru bez problema može uhvatiti zemaljski signal HRT-a i RTL-a, i možda taj signal i distribuiraju.
kakavdanakneiskustvu

#26656 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakavdanakneiskustvu »

NediM17 wrote:Zna li neko ima li neka od domacih televizija prava za prvenstvno u rukometu? Vidim sad ugasise hrvatski RTL.

cak su zatamnili i RTS
kakavdanakneiskustvu

#26657 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

NediM17 wrote:
kakaljin wrote:
NediM17 wrote:Zna li neko ima li neka od domacih televizija prava za prvenstvno u rukometu? Vidim sad ugasise hrvatski RTL.
Da li su ugasili u Mostaru, neka nam kazu ovi iz vinet-a i ostalih.

Pa da znamo sta nam je raditi, ako se razlicito odnose prema korisnicima.
Za Vi-Net (Visoko, Kakanj) se ne sekiraj, ugasen je. Vjerovatno si mislio na mostarski Velnet, interesuje me sta li je i u Kiseljaku i Busovaci (bivsi Art).

Image

Al' sto bi Mamic rekao, "na*** ih na k****".

A moze i ovako.

Image

tamo vjerovatno gledaju,jer kao u podrucjima gdje se moze hvatati zemaljski signal nisu duzni zatamniti te programe
kakavdanakneiskustvu

#26658 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Ja sam svojevremeno cuo pricu, sad koliko je istinita ne znam. Navodno im je nacelnik opcine Kiseljak jedne prilike kada su zatamnili neki od hrvatskih kanala rekao nesto u fazonu, parafraziram: "jos jednom zatamnite, i mozete kupiti svoju skalameriju iz Kiseljaka".

Od tada koliko znam, u Kiseljaku ne smiju nista zatamniti kada igra Hrvatska

i ja sam cuo slicnu pricu,i to od osobe koja radi u RAK,da su direktoru Telemacha stizale prijetnje zbog zatamnjivanja HRT
kakavdanakneiskustvu

#26659 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

ivannn wrote:mene interesira čija se prava štite kada tu utakmicu, a koliko vidim i sve današnje utakmice, nitko od bh tv kuća ne prenosi, pa se isključuje i RTL i RTS 2?

moguce je da su obe te TV kuce otkupile prava da prenose tekme samo za svoju zemlju
kakavdanakneiskustvu

#26660 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

probook wrote:

Monet je pokrivao zapadnu stranu gdje su vecina Hrvati, a Velnet istocnu gdje su vecina Bosnjaci.

TM je prvo kupio Monet i imao programsku semu sa RTS1 i navodno su se korisnici bunili i oni su onda izbacili RTS1, a ubacili Z1. Pitam se zadto su ostavili RTS2. Vidim kada je bilo prvenstvo da su svi kafici na zapadnoj strani gledali utakmice na HRT2. Da li koriste HT ili TM nzm.

Velnet je na istocnoj strani i a istu programsku semu kao korisnici na zapadnoj strani grada, ali ne i isti tretman koliko vidim posto RTL ne radi za vrijeme utakmice.

iz mostara si?,je li i Velnet otkupio Telemach?
crnivrag

#26661 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

kakavdanakneiskustvu wrote:
Velnet je od oktobra u vlasništvu Telemach-a.

U Mostaru su postojale 2 kablovske Monet i Velnet.

Telemach je preuzeo Monet 2012-te godine.
crnivrag

#26662 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Grile wrote:
Da se zahvalim članu crnivrag to je riješilo problem.
Nema problema, tu sam da pomognem ostalim korisnicima ako ikako mogu.
kakavdanakneiskustvu

#26663 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

crnivrag wrote:
Velnet je od oktobra u vlasništvu Telemach-a.

U Mostaru su postojale 2 kablovske Monet i Velnet.

Telemach je preuzeo Monet 2012-te godine.

znaci u cijelom gradu bi trebala biti ista situacija kad je u pitanju zatamnjivanje programa,valjda ce se neko javiti da nam posvjedoci je li tako i bilo danas
Reglan

#26664 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Reglan »

Zbog cega su se na portalu mojtelemach izbrisali podaci???
Prije neki dan sam usao da vidim koliki ce racun doci i sve je bilo uredno.

Image
crnivrag

#26665 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

znaci u cijelom gradu bi trebala biti ista situacija kad je u pitanju zatamnjivanje programa,valjda ce se neko javiti da nam posvjedoci je li tako i bilo danas
Što se tiče zatamnjivanja, Telemach tvrdi da od emitera sadržaja dobijaju zahtjeve za zatamnjivanje određenih serijskih i sportskih sadržaja.

Što u suštini znači da bi se zatamnjivanje određenih sadržaja trebalo provoditi u okviru cijele Telemach mreže.

Eh sad kakvo je stanje po tom pogledu u Mostaru i drugim gradovima, to zaista ne znam.

Znam samo da se u Sarajevu redovno zatamnjuju sportski sadržaji koji se emitiraju na HRT-u, RTL-u i RTS-u, a zatamnjuju se i serijski i zabavni sadržaji na Prvoj, B92, RTL-u i RTS-u.

Što se zabavnih i serijskih sadržaja tiče, to su pretežno emisije ili serije za koje postoje otkupljena prava za emitiranje od strane neke od BiH televizija.
Last edited by crnivrag on 15/01/2016 23:16, edited 1 time in total.
crnivrag

#26666 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Reglan wrote:Zbog cega su se na portalu mojtelemach izbrisali podaci???
Prije neki dan sam usao da vidim koliki ce racun doci i sve je bilo uredno.

Image
Potrebno se odjaviti sa sistema, pa ponovo prijaviti.

Ako to ne uspije, trebaš sačekati, vjerovatno se vrše neki radovi na sistemu.

Edit: Evo sad sam i ja provjerio i izgubili su se podaci, ovo se ponekad desi, ali se vrlo brzo sve ponovo vrati u normalu.

Nema razloga za paniku :)
gunner37

#26667 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by gunner37 »

Na bivsem Velnetu mogla se gledati utakmica na analognoj, za digitalu ne znam.
kakavdanakneiskustvu

#26668 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

crnivrag wrote:
Što se tiče zatamnjivanja, Telemach tvrdi da od emitera sadržaja dobijaju zahtjeve za zatamnjivanje određenih serijskih i sportskih sadržaja.

Što u suštini znači da bi se zatamnjivanje određenih sadržaja trebalo provoditi u okviru cijele Telemach mreže.

Eh sad kakvo je stanje po tom pogledu u Mostaru i drugim gradovima, to zaista ne znam.

Znam samo da se u Sarajevu redovno zatamnjuju sportski sadržaji koji se emitiraju na HRT-u, RTL-u i RTS-u, a zatamnjuju se i serijski i zabavni sadržaji na Prvoj, B92, RTL-u i RTS-u.

Što se zabavnih i serijskih sadržaja tiče, to su pretežno emisije ili serije za koje postoje otkupljena prava za emitiranje od strane neke od BiH televizija.

stanje je takvo da u gradovima u kojima se konkretno HRT i RTL hvataju zemaljskim signalom nisu duzni zatamniti te programe
odmor

#26669 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by odmor »

crnivrag wrote:

stanje je takvo da u gradovima u kojima se konkretno HRT i RTL hvataju zemaljskim signalom nisu duzni zatamniti te programe
Mozda bi ta teza i pila vodu, ali sta cemo sa Kiseljakom?
NediM17

#26670 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by NediM17 »

Pa evo, imamo dva covjeka iz Mostara. Jednog koji veli da je RTL uredno radi, dok imamo situaciju da je na bivsem Velnetu isti sadrzaj zatamnjen.

Dakle, ono objasnjenje da ne zatamnjuju sadrzaj koji se moze hvatati zemaljski ne stoji. Ne znam sta cemo sa Kiseljakom i Busovacom, je li se i tu moze hvatati zemaljski? :lol:

Uglavnom, nije fer od Telemach-a sto vrsi selekeciju po nacionalnom kljucu. Ili pustite svima, ili nikom.
fortaleza

#26671 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fortaleza »

probook wrote:

Ovo nije istina, bivši Monet je imao i Z1 i RTS Sat, a Telemach je uveo i RTS2 u ponudu u Mostaru (a Z1 je bio otprije), a RTS1 nikad nije bio u ponudi... Vjerojatno zato što prenose sportski sadržaj koji se zatamnjuje.
kakavdanakneiskustvu

#26672 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

odmor wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:[quote="crnivrag"

stanje je takvo da u gradovima u kojima se konkretno HRT i RTL hvataju zemaljskim signalom nisu duzni zatamniti te programe[/quote]

Mozda bi ta teza i pila vodu, ali sta cemo sa Kiseljakom?[/quote]

pa u kiseljaku i jos nekim gradovima u srednjoj bosni ljudi najnormalnije obicnom antenom hvataju signal HRT,kako,hm,to cak ni u RAK ne znaju,niti hoce da znaju a to bi im trebao biti posao,cak i zepcu je to tako
kakavdanakneiskustvu

#26673 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

NediM17 wrote:Pa evo, imamo dva covjeka iz Mostara. Jednog koji veli da je RTL uredno radi, dok imamo situaciju da je na bivsem Velnetu isti sadrzaj zatamnjen.

Dakle, ono objasnjenje da ne zatamnjuju sadrzaj koji se moze hvatati zemaljski ne stoji. Ne znam sta cemo sa Kiseljakom i Busovacom, je li se i tu moze hvatati zemaljski? :lol:

Uglavnom, nije fer od Telemach-a sto vrsi selekeciju po nacionalnom kljucu. Ili pustite svima, ili nikom.

moze
hemed

#26674 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hemed »

Manite se ljudi hrt-a,rts-a, rtl-a i telemacha bunite se drzavnim televizijama koje nisu u stanju da otkupe prava prenosa a znaju balit i plakat kad im niko nece da placa pretplatu na kanale na kojima nista korisno ne mozes vidjeti, na telemach mrezi svi kanali koji prenose rukomet su zatamnjeni nije bitno koji je grad u pitanju drugo je to sto mnoge od vas ljudi meze i slikaju vam hrt i rtl sa satelita koji su otkljucali pomocu cs linije, eto sad znate o cemu je rijec i da nije do telemacha pozz
kakavdanakneiskustvu

#26675 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

hemed wrote:Manite se ljudi hrt-a,rts-a, rtl-a i telemacha bunite se drzavnim televizijama koje nisu u stanju da otkupe prava prenosa a znaju balit i plakat kad im niko nece da placa pretplatu na kanale na kojima nista korisno ne mozes vidjeti, na telemach mrezi svi kanali koji prenose rukomet su zatamnjeni nije bitno koji je grad u pitanju drugo je to sto mnoge od vas ljudi meze i slikaju vam hrt i rtl sa satelita koji su otkljucali pomocu cs linije, eto sad znate o cemu je rijec i da nije do telemacha pozz

nevezano za temu i telemach,ne placa se tv pretplata nego taksa na posjedovanje tv prijemnika,a znam pouzdano da u nekim gradovima RTL nije sinoc bio zatamnjen,jer na kraju krajeva Telemach nije ni duzan to raditi u gradovima u kojima se moze hvatati zemaljski signal te tv stanice
Locked