Da mozes ,ali samo one koje u opisu imaju " play anywhere " .Averus wrote:Je li iko koristio ovu XBOX aplikaciju na Win10?
Jel' to znači da se na PC-u mogu igrati Xbox igre?
Jel' ko probao? Valja li to čemu?
Igra li ko Sea of Thieves?
Zašto postojimo?
Toliko pitanja, tako malo vremena...
Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Moderator: Benq
- typeOnegative
#26626 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
- Averus
#26627 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Šteta što Spider-Man nije izašao na bilo čemu drugom osim PS4
@Ramsey:
Iščekuj nedjelju, bićeš predstavljen na yt
- MeanMachine
#26628 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
A da li je neko probao PS Now za PC i kako to fercera (treba li neka ultra mašina da to vrti, koliko sam shvatio sve je na bazi nekog stream-a pa je u tom slučaju i stabilnost / brzina internet konekcije veoma važna...valjda
).
- Dupli_skalp
#26629 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
pozdrav narode, zanima me da li je neko od vas uzimao igre preko ovog profila:
https://www.olx.ba/profil/casanovaZL/info
neke igre me jeftinije izađu nego preko g2play ili origina.
-
caseytron
#26630 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Pa pazi nema negativnih dojmova, vjerovatno indijski market pa preprodaja, sto mozes i sam uraditi preko VPN-a.eyesburn wrote:pozdrav narode, zanima me da li je neko od vas uzimao igre preko ovog profila:
- mali Ninja
#26631 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Kupi igru pa dodji da sutamoAverus wrote:![]()
Šteta što Spider-Man nije izašao na bilo čemu drugom osim PS4![]()
![]()
![]()
@Ramsey:![]()
Iščekuj nedjelju, bićeš predstavljen na yt
- rolltroll
#26632 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
ovaj Star Citizen iako u alpha izgleda sjajno...kad igra bude gotova, mogu samo maštati kako će izgledati. Toliki nivo detalja još nisam vidio, od obične prostorije do brodova, kompleksnost igranja je na visokom nivou te definitivno treba vrijeme da se čovjek navikne na kontrole. Paljenje broda, iako je moguće i to, ne vrši se pritiskom na jedno dugme, već kao u stvarnosti, pale se segmenti star shipa, dio po dio...teksture lica nisu najbolje ali to je pretpostavljam zato što je igra u alpha testiranju, kasnije će zalijepiti prave teksture..teksture vašeg lika su ipak dobre...armor koji nosite jednostavno je tako lijepo i detaljno urađen da to nije humano
igra u kojoj nema klasičnog loadinga mi je bila nezamisliva...međutim to je realnost kod Star Citizena..igra ima nedostataka, ali svi su tehničke prirode i očekivati je da se sve to ispolira u budućnosti. Ja sam do sada igrao je s Scanline Sync međutim povremeno dolazi do većeg fps dropa tako da nisam siguran da je ovo dobra opcija za ovu igru. Danas sam mislio raditi live stream na yt, isključit ću SS i pustit ću snagu grafike u punom kapacitetu. Ako nekog zanima, mogu osatviti link od tog videa
samo postati lagano youtuber hahaha
Multiplayer je klasičan, free for all i domination. Probao sam i to i ljudi se krše na serveru. Nisam dugo igrao ali nisam primjetio posebne probleme osim što sam lično imao već pomenute fps dropove. Interesantno je da se dropovi javljaju bez neke poseben logike..tipa, penjem se uz stepenice i drop..ničim izazvano...sorry na dužem postu
Da..zaboravih dodati, ukoliko uključite mikrofon, sve što govorite u mikrofon ustvari se odražava na vašeg lika tj ispada kao da je lik programiran da govori konkretno te rečenice...međutim, ponekad lip sync je užasan, naročito kod nekih neuobičajnijih riječi koje izgovarate...sve u svemu, strašna će igra da bude kako stvari stoje..ja nisam do sada bio upoznat s ovim projektom i ne znam šta je obećano a šta urađeno već sud dodnosim samo po do sada viđenom.
Multiplayer je klasičan, free for all i domination. Probao sam i to i ljudi se krše na serveru. Nisam dugo igrao ali nisam primjetio posebne probleme osim što sam lično imao već pomenute fps dropove. Interesantno je da se dropovi javljaju bez neke poseben logike..tipa, penjem se uz stepenice i drop..ničim izazvano...sorry na dužem postu
- diablobih
#26633 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ako nista baci link, pogledat ce se malo.
- Dupli_skalp
#26634 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
možeš li malo pojasniti ovo, šta to u principu znači?caseytron wrote:Pa pazi nema negativnih dojmova, vjerovatno indijski market pa preprodaja, sto mozes i sam uraditi preko VPN-a.eyesburn wrote:pozdrav narode, zanima me da li je neko od vas uzimao igre preko ovog profila:
- diablobih
#26635 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Eh sad, CPY verzija PES 2019, stavio nakav multiverse option file, ali lag jebeni, pokusao windows mode, pokusao upaliti vsync, ali i dalje problem stoji. Je li imao jos neko taj problem ?
i7 7700, Nvidia 1060 6GB, 16 GB RAM, jos je i na SSDu.
i7 7700, Nvidia 1060 6GB, 16 GB RAM, jos je i na SSDu.
- rolltroll
#26636 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
ma dobro to nije, niti će biti, prvi link s igrom star citizen koji se nalazi na yt ali et bar će biti "naš čovjek" iza tastature i mišadiablobih wrote:Ako nista baci link, pogledat ce se malo.
Mislio sam danas opaliti stream, jučer sam prvi put testirao tu opciju na igri ring of elysium, pa vidjet ćemo kako će to ispasti
-
caseytron
#26637 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Dosta jeftinije igre, vjerovano zbog valute. Npr neki dan drugar uzeo Metro Exodus u preorderu za 13 eura, Wticher 3 GOTY za 5 itd.eyesburn wrote:možeš li malo pojasniti ovo, šta to u principu znači?caseytron wrote:Pa pazi nema negativnih dojmova, vjerovatno indijski market pa preprodaja, sto mozes i sam uraditi preko VPN-a.eyesburn wrote:pozdrav narode, zanima me da li je neko od vas uzimao igre preko ovog profila:
- soul_eclipse
#26638 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Upravo tako i sam sam se bavio jedno vrijeme prodajom igrica,bas su igre duplo jeftine.Imas Indijski,meksicki ... i jos nekoliko jeftini marketa kupujes preko VPN-a.Evo jedan primjer kod njega FIFA 18 40 KM a tamo je 13 cijena pa cak ima i za 10 
- Raigor Stonehoof
#26639 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
rolltroll wrote:ovaj Star Citizen iako u alpha izgleda sjajno...kad igra bude gotova, mogu samo maštati kako će izgledati. Toliki nivo detalja još nisam vidio, od obične prostorije do brodova, kompleksnost igranja je na visokom nivou te definitivno treba vrijeme da se čovjek navikne na kontrole. Paljenje broda, iako je moguće i to, ne vrši se pritiskom na jedno dugme, već kao u stvarnosti, pale se segmenti star shipa, dio po dio...teksture lica nisu najbolje ali to je pretpostavljam zato što je igra u alpha testiranju, kasnije će zalijepiti prave teksture..teksture vašeg lika su ipak dobre...armor koji nosite jednostavno je tako lijepo i detaljno urađen da to nije humanoigra u kojoj nema klasičnog loadinga mi je bila nezamisliva...međutim to je realnost kod Star Citizena..igra ima nedostataka, ali svi su tehničke prirode i očekivati je da se sve to ispolira u budućnosti. Ja sam do sada igrao je s Scanline Sync međutim povremeno dolazi do većeg fps dropa tako da nisam siguran da je ovo dobra opcija za ovu igru. Danas sam mislio raditi live stream na yt, isključit ću SS i pustit ću snagu grafike u punom kapacitetu. Ako nekog zanima, mogu osatviti link od tog videa
samo postati lagano youtuber hahaha
Multiplayer je klasičan, free for all i domination. Probao sam i to i ljudi se krše na serveru. Nisam dugo igrao ali nisam primjetio posebne probleme osim što sam lično imao već pomenute fps dropove. Interesantno je da se dropovi javljaju bez neke poseben logike..tipa, penjem se uz stepenice i drop..ničim izazvano...sorry na dužem postuDa..zaboravih dodati, ukoliko uključite mikrofon, sve što govorite u mikrofon ustvari se odražava na vašeg lika tj ispada kao da je lik programiran da govori konkretno te rečenice...međutim, ponekad lip sync je užasan, naročito kod nekih neuobičajnijih riječi koje izgovarate...sve u svemu, strašna će igra da bude kako stvari stoje..ja nisam do sada bio upoznat s ovim projektom i ne znam šta je obećano a šta urađeno već sud dodnosim samo po do sada viđenom.
- typeOnegative
#26640 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Jesam ja nedavno. Da, stream je u pitanju i ne treba nikakva ultra mašina , ja igrao na integrusi dok mi je grafa bila na servisuMeanMachine wrote:A da li je neko probao PS Now za PC i kako to fercera (treba li neka ultra mašina da to vrti, koliko sam shvatio sve je na bazi nekog stream-a pa je u tom slučaju i stabilnost / brzina internet konekcije veoma važna...valjda).
Mislim da radi na 720p max
Sto se neta tiče meni je vukao oko 5 - 7 Mbps za PS3 naslove, 12-15 za PS4
Btw imaš na eBay za 0.99 7 dana trial
EDIT zaboravih. Moras imat kompatibilan controller, osim Sonyevih radi provjereno na xbox-ovim. Za ostale ne znam
Last edited by typeOnegative on 28/11/2018 16:29, edited 1 time in total.
-
caseytron
#26641 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Offtopic je, moze li na pp Photoshop link 
- diablobih
#26642 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Spominjali smo te streaming servise, problem je sto su im serveri vecinom negdje u USA ili gdje vec, pa mi ne mozemo konekcijom to podnijeti, kakva god da je. Meni GeForce Now radi izmedju 720p i 1080p i tako mixa, nisam se vala vise mogao ni peglati. Mozda tek kad onaj Shadow dodje kod nas, pa mognemo samo to uzimati, jer su oni u europi.
- typeOnegative
#26643 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
caseytron wrote:Offtopic je, moze li na pp Photoshop link
https://www.ebay.com/itm/PlayStation-No ... 2749.l2649
lik je uredan . imao sam problem sa log-in om , odgovorio je na poruku odmah i otklonio problem .
- diablobih
#26644 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
To je playstation, lik trazi photoshoptypeOnegative wrote:caseytron wrote:Offtopic je, moze li na pp Photoshop link
https://www.ebay.com/itm/PlayStation-No ... 2749.l2649
lik je uredan . imao sam problem sa log-in om , odgovorio je na poruku odmah i otklonio problem .
- typeOnegative
#26645 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Do mene je
nisam dobro gledao
nisam dobro gledao
- MeanMachine
#26646 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
E hvala ti na konkretnom odgovoru, uvijek su za ovakve stvari najbolja mišljenja i iskustva "iz prve ruke". Ovo samo provjeravam kao neku potencijalnu opcjiu koja bi omogućila da se probaju određeni PS exclusive naslovi na PC-u, ali generalno je u planu i nabavka konzole pa da se to ima riješeno kako treba. PC + konzola je po meni optimalna kombinacija, nisam od onih koji bi se odlučili samo za jednu varijantu (iako je trenutno samo PC aktivantypeOnegative wrote:Jesam ja nedavno. Da, stream je u pitanju i ne treba nikakva ultra mašina , ja igrao na integrusi dok mi je grafa bila na servisuMeanMachine wrote:A da li je neko probao PS Now za PC i kako to fercera (treba li neka ultra mašina da to vrti, koliko sam shvatio sve je na bazi nekog stream-a pa je u tom slučaju i stabilnost / brzina internet konekcije veoma važna...valjda).
![]()
Mislim da radi na 720p max
Sto se neta tiče meni je vukao oko 5 - 7 Mbps za PS3 naslove, 12-15 za PS4
Btw imaš na eBay za 0.99 7 dana trial
EDIT zaboravih. Moras imat kompatibilan controller, osim Sonyevih radi provjereno na xbox-ovim. Za ostale ne znam
- Dupli_skalp
#26647 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
caseytron wrote:
Dosta jeftinije igre, vjerovano zbog valute. Npr neki dan drugar uzeo Metro Exodus u preorderu za 13 eura, Wticher 3 GOTY za 5 itd.
znači nema nikakve razlike u "valjanosti" igre u odnosu na kupovinu preko origina ili g2play?soul_eclipse wrote:Upravo tako i sam sam se bavio jedno vrijeme prodajom igrica,bas su igre duplo jeftine.Imas Indijski,meksicki ... i jos nekoliko jeftini marketa kupujes preko VPN-a.Evo jedan primjer kod njega FIFA 18 40 KM a tamo je 13 cijena pa cak ima i za 10
poptuno sve identično, samo jeftinije?
- rolltroll
#26648 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Raigor Stonehoof wrote:
upravo tako, možda zvuči smiješno ali stvarno se posvetila pažnja detaljima...kad sam govorio samo o startanju broda, zaista se osjećaš kao pilot jer prije nego poletiš moraš odraditi nekoliko stvari kao što ih odrađuje pilot prilikom polijetanja aviona od od paljenja motora pa do podizanja trapa, i sve radnje između..ova igra definitivno najpotentnija igra koju sam vidio...grafika je brutalna i detalji su nevjerovatni. Najveći problem će biti ovo prilagoditi za mid-range i low end mašine.
- aditon
#26649 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
meni se ne ponaša dobro ovaj star citizen ali s yt klipova što sam vidio igra je na dobrom putu da bude najbolja igra ikad napravljena
- SmokingMan
#26650 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Apolutno jedini kandidat da postane best designed game ever,ali problem se javlja kada igra koja ima tako puno potencijala visi na tankoj žici između uspjeha i neuspjeha.Koliko je samo individualaca ubrizgalo ne baš tako male svote novca kada je ova igra tek bila na začetku.Izgleda kako mnogi i dalje vjeruju kako će u bliskoj budućnosti ova igra biti dovršena,kao i što sam narator u klipu kaže kako je jednsotavno i suviše teško tek tako odustati od projekta.Bilo bi nelogično nakon toliko vremena napustiti ovaj projekat,posebice radi onih koji su i sami investitori njezinog stvaranja.