I bezobrazni u 3 pm.Banksy wrote: Stari ljudi su spori, zbunjeni, dementni, tvrdoglavi
Za mene je baba prestala biti u pravu onog trenutka kad se oglusila na zapovijed sluzbenog lica. TACKA.
Sve ostalo vodi u anarhiju.
I bezobrazni u 3 pm.Banksy wrote: Stari ljudi su spori, zbunjeni, dementni, tvrdoglavi
dobar osjecaj wrote:Pa cuj, u manjku stvarnog zivotnog iskustva sa stvarnim ljudima iz ovog naseg svakodnevnog okruzenja moram svim tim nadriljudima pomoci docarati kako zivi vecina osoba te zivotne dobi na nasim prostorima. Nisam ja kriva sto svi teoreticari imaju kvalitetan zivot, dobrostojece i dobroocuvane majke u sedmoj deceniji zivota i sto im je nepojmivo da visedecenijski los kvalitet zivota unistava ljude.Chmoljo wrote: opra i ti na ruke.

Ko je druga?insaneinthebrain wrote:jesu ovo opet nizamu uhapsili![]()
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /151218048
Također, nijednom me nisu zaustavili (a nisu mnogo puta u recimo zadnjih 10 godina) da nisam bio kriv. I nijedan jedini put se nisam raspravljao. Dam isprave, odgovorim na pitanje, čak se i pozdravim fino sa ljudima na kraju nakon što mi napišu kaznu. Šta bih trebao - psovati im majku u sebi!?_BataZiv_0809 wrote:Mali milion puta. Svjesno doveo i sebe i drugog u opasnost. Ali da me na drugom kraju ulice saceka policijac, poslusao bih njegove naredbe, objasnio postupak (nije bilo nikoga, a zurim na posao) sacekao njegovu odluu i to je to.zateznistub wrote: DA jeste prekrsaj, a da li je patetika pitati koliko si ti sti puta pretrcao na crveno ili bilo ko sa ovog foruma ja prvi jesam...
Sta god mi mislili o nasoj policiji, nikad nisam zaustavljen a da nisam kriv.
Sarajmen wrote:Policajac je vršeći svoju službu radio ispravno i u skladu sa propisanim zakonom. Međutim, nema nikakve sumnje da je pao na onom nenapisanom u tom zakonu- moralnom zakonu. A to je bezbeli do njega i zato ga javnost ne gotivi, al' u suštini poštuje njegov rad . Kada smo već kod rada, baš bi bilo dobro , kada bi se objavile informacije koliko je tog dana i na tom pješačkom prijelazu bilo evidentirano prekršaja.
dobar osjecaj wrote:Pa cuj, u manjku stvarnog zivotnog iskustva sa stvarnim ljudima iz ovog naseg svakodnevnog okruzenja moram svim tim nadriljudima pomoci docarati kako zivi vecina osoba te zivotne dobi na nasim prostorima. Nisam ja kriva sto svi teoreticari imaju kvalitetan zivot, dobrostojece i dobroocuvane majke u sedmoj deceniji zivota i sto im je nepojmivo da visedecenijski los kvalitet zivota unistava ljude.Chmoljo wrote: opra i ti na ruke.
Mislim da mnogi iz vida gube cinjenicu da je policajac, slicno kao i mehanicar, covjek koji je prosao 3-4 godine obrazovanja za vokaciju kojom se bavi. OK, mozda i neki kurs. I vi ocekujete od takvog profila osobe da donosi visokomoralne odluke, kad mu je nadredjeni (slican njemu) vjerovatno naredio da se u stanicu ne vraca bez odredjenog broja napisanih kazni? Stvarnost je jedno, a pravo i pravda su nesto sasvim drugo.Sarajmen wrote:Policajac je vršeći svoju službu radio ispravno i u skladu sa propisanim zakonom. Međutim, nema nikakve sumnje da je pao na onom nenapisanom u tom zakonu- moralnom zakonu. A to je bezbeli do njega i zato ga javnost ne gotivi, al' u suštini poštuje njegov rad . Kada smo već kod rada, baš bi bilo dobro , kada bi se objavile informacije koliko je tog dana i na tom pješačkom prijelazu bilo evidentirano prekršaja.
mali_milojica wrote:I bezobrazni u 3 pm.Banksy wrote: Stari ljudi su spori, zbunjeni, dementni, tvrdoglavi
Za mene je baba prestala biti u pravu onog trenutka kad se oglusila na zapovijed sluzbenog lica. TACKA.
Sve ostalo vodi u anarhiju.
direstraits0078 wrote:Mislim da mnogi iz vida gube cinjenicu da je policajac, slicno kao i mehanicar, covjek koji je prosao 3-4 godine obrazovanja za vokaciju kojom se bavi. OK, mozda i neki kurs. I vi ocekujete od takvog profila osobe da donosi visokomoralne odluke, kad mu je nadredjeni (slican njemu) vjerovatno naredio da se u stanicu ne vraca bez odredjenog broja napisanih kazni? Stvarnost je jedno, a pravo i pravda su nesto sasvim drugo.Sarajmen wrote:Policajac je vršeći svoju službu radio ispravno i u skladu sa propisanim zakonom. Međutim, nema nikakve sumnje da je pao na onom nenapisanom u tom zakonu- moralnom zakonu. A to je bezbeli do njega i zato ga javnost ne gotivi, al' u suštini poštuje njegov rad . Kada smo već kod rada, baš bi bilo dobro , kada bi se objavile informacije koliko je tog dana i na tom pješačkom prijelazu bilo evidentirano prekršaja.
Bakica je pravno-legalno kriva, ali ni policajac pred moralnim sudom nije ispravan. Shit happens. Get real. Ne zivi se u vakuumu, sve su to ljudi sa vlastitim dobrim i losim osobinama.
To sto ti dozivljavas kao kompleks superiornosti meni znaci sposobnost sagledavanja sire slike i uzimanja u obzir sirokog raspona okolnosti spojeno sa izrazenom sposobnoscu za suosjecanje sa drugim ljudima, posebno ljudima u starijoj zivotnoj dobi.uglavnomja wrote: pa tito dragi, kakav ti kompleks superiornosti imas ...![]()
eto nemam veze sa rodjenom materom ... ni njenim drugaricama, ni tetkama, ni komsincama ... eto ja veze nemam generalno, a ni ostatak forumskog pucanstva...
nakon x godina rada i volontiranja po humanitarnim organizacijama, nadje se neko da mi prica o stvarnom zivotu ... tugo moja ...
i zivim vani manje od 5 godina.
Pogresno si razumio napisano. Covjek koji je skolovan da bi bez pogovora slusao naredjenja nije u stanju donositi odluke koje su na visem nivou odlucivanja od onog za koji je on skolovan. Nisam mislio nikoga uvrijediti, ali neke moralne dileme osobe koje za te moralne dileme nikad nisu ni cule, ne mogu ni rjesiti.muha_sa wrote:direstraits0078 wrote:Mislim da mnogi iz vida gube cinjenicu da je policajac, slicno kao i mehanicar, covjek koji je prosao 3-4 godine obrazovanja za vokaciju kojom se bavi. OK, mozda i neki kurs. I vi ocekujete od takvog profila osobe da donosi visokomoralne odluke, kad mu je nadredjeni (slican njemu) vjerovatno naredio da se u stanicu ne vraca bez odredjenog broja napisanih kazni? Stvarnost je jedno, a pravo i pravda su nesto sasvim drugo.Sarajmen wrote:Policajac je vršeći svoju službu radio ispravno i u skladu sa propisanim zakonom. Međutim, nema nikakve sumnje da je pao na onom nenapisanom u tom zakonu- moralnom zakonu. A to je bezbeli do njega i zato ga javnost ne gotivi, al' u suštini poštuje njegov rad . Kada smo već kod rada, baš bi bilo dobro , kada bi se objavile informacije koliko je tog dana i na tom pješačkom prijelazu bilo evidentirano prekršaja.
Bakica je pravno-legalno kriva, ali ni policajac pred moralnim sudom nije ispravan. Shit happens. Get real. Ne zivi se u vakuumu, sve su to ljudi sa vlastitim dobrim i losim osobinama.![]()
ma ja--mi zanatlije smo idioti
Uhapšene su Alma Sejfović, rođena 1990. godine u Sarajevu koja se tereti za pripremanje krivičnog djela i Naida Kadrić, rođena 1991., osumnjičena za pomoć učiniocu nakon izvršenog krivičnog djela.krater wrote:Ko je druga?insaneinthebrain wrote:jesu ovo opet nizamu uhapsili![]()
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /151218048![]()
muha_sa wrote:
bitanga_sa_otesa wrote:muha_sa wrote:
ma ja--mi zanatlije smo idioti![]()
![]()
![]()
pridruzujem se
razumiodirestraits0078 wrote:Pogresno si razumio napisano. Covjek koji je skolovan da bi bez pogovora slusao naredjenja nije u stanju donositi odluke koje su na visem nivou odlucivanja od onog za koji je on skolovan. Nisam mislio nikoga uvrijediti, ali neke moralne dileme osobe koje za te moralne dileme nikad nisu ni cule, ne mogu ni rjesiti.muha_sa wrote:direstraits0078 wrote:
Mislim da mnogi iz vida gube cinjenicu da je policajac, slicno kao i mehanicar, covjek koji je prosao 3-4 godine obrazovanja za vokaciju kojom se bavi. OK, mozda i neki kurs. I vi ocekujete od takvog profila osobe da donosi visokomoralne odluke, kad mu je nadredjeni (slican njemu) vjerovatno naredio da se u stanicu ne vraca bez odredjenog broja napisanih kazni? Stvarnost je jedno, a pravo i pravda su nesto sasvim drugo.
Bakica je pravno-legalno kriva, ali ni policajac pred moralnim sudom nije ispravan. Shit happens. Get real. Ne zivi se u vakuumu, sve su to ljudi sa vlastitim dobrim i losim osobinama.![]()
Mijesas vokaciju sa stvarima koje su van vokacije ili nivoa obrazovanja. Primjer bi bio da ti nadredjeni dá da isplaniras zavarivanje necega za sto nisi obucen, gdje je potrebno npr. da se izracuna kolika mora biti duljina ili debljina vara, ili npr. koje je opterecenje koje var mora izdrzati, a da prethodno nisi obucen za takvo nesto. Ili da ti da da zavaris nesto sto bi moglo a ima utjecaja na nesto izvan tvog vidokruga.muha_sa wrote:
razumio![]()
pošto sam ja po zanimanju zavarivac meni da nadredjeni dadne dvije drvene štafle i elektrodu i kaže da zavarim ja bih bez pogovora zavario--mora se nadredjeni slušat
Pa to i ti čovjek i kaže...koliko ja se razumijem, drvo se ne može zavaritidirestraits0078 wrote:Mijesas vokaciju sa stvarima koje su van vokacije ili nivoa obrazovanja. Primjer bi bio da ti nadredjeni dá da isplaniras zavarivanje necega za sto nisi obucen, gdje je potrebno npr. da se izracuna kolika mora biti duljina ili debljina vara, ili npr. koje je opterecenje koje var mora izdrzati, a da prethodno nisi obucen za takvo nesto. Ili da ti da da zavaris nesto sto bi moglo a ima utjecaja na nesto izvan tvog vidokruga.muha_sa wrote:
razumio![]()
pošto sam ja po zanimanju zavarivac meni da nadredjeni dadne dvije drvene štafle i elektrodu i kaže da zavarim ja bih bez pogovora zavario--mora se nadredjeni slušat
Jos jednom da naglasim da moralne i ljudske kvalitete nemaju veze s formalnim ili neformalnim obrazovanjem.
Da, izvukao si neki zakljucak. Ne mora znaciti da je taj zakljucak ispravan. Niti da si ti uopce u stanju izvuci zakljucak. Ili da si u stanju izvuci ispravan ili pametan zakljucak.mali_balon wrote:Nisam htio da te uvrijedim ili nesta slicno nego sam izvukao takav zakljucak iz tvog pisanja...