SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#26626 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by mali_milojica »

Banksy wrote: Stari ljudi su spori, zbunjeni, dementni, tvrdoglavi
I bezobrazni u 3 pm.
Za mene je baba prestala biti u pravu onog trenutka kad se oglusila na zapovijed sluzbenog lica. TACKA.
Sve ostalo vodi u anarhiju.
insaneinthebrain

#26627 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by insaneinthebrain »

Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#26628 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Chmoljo »

dobar osjecaj wrote:
Chmoljo wrote: opra i ti na ruke.
Pa cuj, u manjku stvarnog zivotnog iskustva sa stvarnim ljudima iz ovog naseg svakodnevnog okruzenja moram svim tim nadriljudima pomoci docarati kako zivi vecina osoba te zivotne dobi na nasim prostorima. Nisam ja kriva sto svi teoreticari imaju kvalitetan zivot, dobrostojece i dobroocuvane majke u sedmoj deceniji zivota i sto im je nepojmivo da visedecenijski los kvalitet zivota unistava ljude.
Image
krater

#26629 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by krater »

insaneinthebrain wrote:jesu ovo opet nizamu uhapsili :oops:

http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /151218048
Ko je druga? :? :mrgreen:
The BEN10

#26630 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by The BEN10 »

_BataZiv_0809 wrote:
zateznistub wrote: DA jeste prekrsaj, a da li je patetika pitati koliko si ti sti puta pretrcao na crveno ili bilo ko sa ovog foruma ja prvi jesam...
Mali milion puta. Svjesno doveo i sebe i drugog u opasnost. Ali da me na drugom kraju ulice saceka policijac, poslusao bih njegove naredbe, objasnio postupak (nije bilo nikoga, a zurim na posao) sacekao njegovu odluu i to je to.

Sta god mi mislili o nasoj policiji, nikad nisam zaustavljen a da nisam kriv.
Također, nijednom me nisu zaustavili (a nisu mnogo puta u recimo zadnjih 10 godina) da nisam bio kriv. I nijedan jedini put se nisam raspravljao. Dam isprave, odgovorim na pitanje, čak se i pozdravim fino sa ljudima na kraju nakon što mi napišu kaznu. Šta bih trebao - psovati im majku u sebi!?
Druga stvar - to što radim ja, ti, peti-deseti, nema i ne treba imati veze sa onim KAKO BI TREBALO BITI. Čak i da nekad napravim neki prekršaj, uvijek ću ga priznati i osuditi. I uvijek ću reći da tako NE TREBA raditi.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#26631 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by _BataZiv_0809 »

Jer da smo bezgresni ne bi nam ni trebala policija ni sudovi.
zateznistub

#26632 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by zateznistub »

Tercius

#26633 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Tercius »

Sarajmen wrote:Policajac je vršeći svoju službu radio ispravno i u skladu sa propisanim zakonom. Međutim, nema nikakve sumnje da je pao na onom nenapisanom u tom zakonu- moralnom zakonu. A to je bezbeli do njega i zato ga javnost ne gotivi, al' u suštini poštuje njegov rad . Kada smo već kod rada, baš bi bilo dobro , kada bi se objavile informacije koliko je tog dana i na tom pješačkom prijelazu bilo evidentirano prekršaja.
:thumbup: Bravo.
krater

#26634 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by krater »

Izbrisase klip :mrgreen:
uglavnomja

#26635 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by uglavnomja »

dobar osjecaj wrote:
Chmoljo wrote: opra i ti na ruke.
Pa cuj, u manjku stvarnog zivotnog iskustva sa stvarnim ljudima iz ovog naseg svakodnevnog okruzenja moram svim tim nadriljudima pomoci docarati kako zivi vecina osoba te zivotne dobi na nasim prostorima. Nisam ja kriva sto svi teoreticari imaju kvalitetan zivot, dobrostojece i dobroocuvane majke u sedmoj deceniji zivota i sto im je nepojmivo da visedecenijski los kvalitet zivota unistava ljude.

:lol: :lol: :lol: :lol:

pa tito dragi, kakav ti kompleks superiornosti imas ... :-)

eto nemam veze sa rodjenom materom ... ni njenim drugaricama, ni tetkama, ni komsincama ... eto ja veze nemam generalno, a ni ostatak forumskog pucanstva...
nakon x godina rada i volontiranja po humanitarnim organizacijama, nadje se neko da mi prica o stvarnom zivotu ... tugo moja ...

i zivim vani manje od 5 godina. :roll:
direstraits0078

#26636 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by direstraits0078 »

Sarajmen wrote:Policajac je vršeći svoju službu radio ispravno i u skladu sa propisanim zakonom. Međutim, nema nikakve sumnje da je pao na onom nenapisanom u tom zakonu- moralnom zakonu. A to je bezbeli do njega i zato ga javnost ne gotivi, al' u suštini poštuje njegov rad . Kada smo već kod rada, baš bi bilo dobro , kada bi se objavile informacije koliko je tog dana i na tom pješačkom prijelazu bilo evidentirano prekršaja.
Mislim da mnogi iz vida gube cinjenicu da je policajac, slicno kao i mehanicar, covjek koji je prosao 3-4 godine obrazovanja za vokaciju kojom se bavi. OK, mozda i neki kurs. I vi ocekujete od takvog profila osobe da donosi visokomoralne odluke, kad mu je nadredjeni (slican njemu) vjerovatno naredio da se u stanicu ne vraca bez odredjenog broja napisanih kazni? Stvarnost je jedno, a pravo i pravda su nesto sasvim drugo.

Bakica je pravno-legalno kriva, ali ni policajac pred moralnim sudom nije ispravan. Shit happens. Get real. Ne zivi se u vakuumu, sve su to ljudi sa vlastitim dobrim i losim osobinama.
bubi_mama

#26637 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by bubi_mama »

mali_milojica wrote:
Banksy wrote: Stari ljudi su spori, zbunjeni, dementni, tvrdoglavi
I bezobrazni u 3 pm.
Za mene je baba prestala biti u pravu onog trenutka kad se oglusila na zapovijed sluzbenog lica. TACKA.
Sve ostalo vodi u anarhiju.
:thumbup:
muha_sa

#26638 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by muha_sa »

direstraits0078 wrote:
Mislim da mnogi iz vida gube cinjenicu da je policajac, slicno kao i mehanicar, covjek koji je prosao 3-4 godine obrazovanja za vokaciju kojom se bavi. OK, mozda i neki kurs. I vi ocekujete od takvog profila osobe da donosi visokomoralne odluke, kad mu je nadredjeni (slican njemu) vjerovatno naredio da se u stanicu ne vraca bez odredjenog broja napisanih kazni? Stvarnost je jedno, a pravo i pravda su nesto sasvim drugo.

Bakica je pravno-legalno kriva, ali ni policajac pred moralnim sudom nije ispravan. Shit happens. Get real. Ne zivi se u vakuumu, sve su to ljudi sa vlastitim dobrim i losim osobinama.

ma ja--mi zanatlije smo idioti :thumbup:
dobar osjecaj

#26639 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by dobar osjecaj »

uglavnomja wrote: pa tito dragi, kakav ti kompleks superiornosti imas ... :-)

eto nemam veze sa rodjenom materom ... ni njenim drugaricama, ni tetkama, ni komsincama ... eto ja veze nemam generalno, a ni ostatak forumskog pucanstva...
nakon x godina rada i volontiranja po humanitarnim organizacijama, nadje se neko da mi prica o stvarnom zivotu ... tugo moja ...

i zivim vani manje od 5 godina. :roll:
To sto ti dozivljavas kao kompleks superiornosti meni znaci sposobnost sagledavanja sire slike i uzimanja u obzir sirokog raspona okolnosti spojeno sa izrazenom sposobnoscu za suosjecanje sa drugim ljudima, posebno ljudima u starijoj zivotnoj dobi.

Postujem ako si nesebicno pomagala ljudima u nevolji i svejedno mi je gdje i koliko zivis. Po nivou otudjenosti od stvarnih prilika koje se zive izvan nekoliko izolovanih balona lijepog zivota u BiH, ne mogu jednostavno vjerovati da imas previse dodira sa svim tim nevidljivim i nebitnim ljudima.
direstraits0078

#26640 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

muha_sa wrote:
direstraits0078 wrote:

Pogresno si razumio napisano. Covjek koji je skolovan da bi bez pogovora slusao naredjenja nije u stanju donositi odluke koje su na visem nivou odlucivanja od onog za koji je on skolovan. Nisam mislio nikoga uvrijediti, ali neke moralne dileme osobe koje za te moralne dileme nikad nisu ni cule, ne mogu ni rjesiti.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#26641 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by _BataZiv_0809 »

Odvadi. Lupas.
krater

#26642 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by krater »

krater wrote:
insaneinthebrain wrote:jesu ovo opet nizamu uhapsili :oops:

http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /151218048
Ko je druga? :? :mrgreen:
Uhapšene su Alma Sejfović, rođena 1990. godine u Sarajevu koja se tereti za pripremanje krivičnog djela i Naida Kadrić, rođena 1991., osumnjičena za pomoć učiniocu nakon izvršenog krivičnog djela.
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#26643 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by bitanga_sa_otesa »

muha_sa wrote:
:lol: :lol: :lol: :lol: pridruzujem se :bih:
krater

#26644 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by krater »

bitanga_sa_otesa wrote:
muha_sa wrote:
:lol: :lol: :lol: :lol: pridruzujem se :bih:
:shock: :lol:
direstraits0078

#26645 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Idealizirate prasinare. Svaka cast svakome, ali secirate odluku policajca koji je postupao onako kako je u toj situaciji i postupio. Sto se tice pravila sluzbe, nije pogrijesio. Sto se tice ljudskog i moralnog, sta ocekivati od celave glave koju je sef poslao da pise kazne? Mozda je covjek fakultetski obrazovan i nacitan kao npr. bitanga i slicni (sto opet nema neophodno veze s moralnim i ljudskim), ne ulazim u to, ali priroda posla kojim se bavi je takva kakva je. Imas naredjenje i postupas po njemu.
muha_sa

#26646 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by muha_sa »

direstraits0078 wrote:
muha_sa wrote:
direstraits0078 wrote:

Pogresno si razumio napisano. Covjek koji je skolovan da bi bez pogovora slusao naredjenja nije u stanju donositi odluke koje su na visem nivou odlucivanja od onog za koji je on skolovan. Nisam mislio nikoga uvrijediti, ali neke moralne dileme osobe koje za te moralne dileme nikad nisu ni cule, ne mogu ni rjesiti.
razumio :thumbup:

pošto sam ja po zanimanju zavarivac meni da nadredjeni dadne dvije drvene štafle i elektrodu i kaže da zavarim ja bih bez pogovora zavario--mora se nadredjeni slušat :thumbup:
direstraits0078

#26647 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

muha_sa wrote:

pošto sam ja po zanimanju zavarivac meni da nadredjeni dadne dvije drvene štafle i elektrodu i kaže da zavarim ja bih bez pogovora zavario--mora se nadredjeni slušat :thumbup:
Mijesas vokaciju sa stvarima koje su van vokacije ili nivoa obrazovanja. Primjer bi bio da ti nadredjeni dá da isplaniras zavarivanje necega za sto nisi obucen, gdje je potrebno npr. da se izracuna kolika mora biti duljina ili debljina vara, ili npr. koje je opterecenje koje var mora izdrzati, a da prethodno nisi obucen za takvo nesto. Ili da ti da da zavaris nesto sto bi moglo a ima utjecaja na nesto izvan tvog vidokruga.

Jos jednom da naglasim da moralne i ljudske kvalitete nemaju veze s formalnim ili neformalnim obrazovanjem.
julisiz es grant

#26648 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by julisiz es grant »

direstraits0078 wrote:
muha_sa wrote:

Mijesas vokaciju sa stvarima koje su van vokacije ili nivoa obrazovanja. Primjer bi bio da ti nadredjeni dá da isplaniras zavarivanje necega za sto nisi obucen, gdje je potrebno npr. da se izracuna kolika mora biti duljina ili debljina vara, ili npr. koje je opterecenje koje var mora izdrzati, a da prethodno nisi obucen za takvo nesto. Ili da ti da da zavaris nesto sto bi moglo a ima utjecaja na nesto izvan tvog vidokruga.

Jos jednom da naglasim da moralne i ljudske kvalitete nemaju veze s formalnim ili neformalnim obrazovanjem.
Pa to i ti čovjek i kaže...koliko ja se razumijem, drvo se ne može zavariti :D ...malo te cima :D
direstraits0078

#26649 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

mali_balon wrote:Nisam htio da te uvrijedim ili nesta slicno nego sam izvukao takav zakljucak iz tvog pisanja...
Da, izvukao si neki zakljucak. Ne mora znaciti da je taj zakljucak ispravan. Niti da si ti uopce u stanju izvuci zakljucak. Ili da si u stanju izvuci ispravan ili pametan zakljucak. :-D
mali_balon

#26650 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by mali_balon »

Ma da jebes majstora as 40 godina staza i koji ne vidi od spena, njemu svrseni bolonjac sve sracunat....e moj kao sto rekoh lupas da ne lupas znao bi da je istina negdju u sredini ni tam ni vam...ali eto....
Locked