Sirija vol. 2

Locked
Kikibombona

#26601 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

El_comadante wrote:kakva je situacija sa ISIL-om u Siriji? u Iraku gube teritorije zato i pitam.
Od SAA i Kurda gube vec mjesecima unazad, sve im se vise suzava teritorij...

Jedino protiv selefija koje sponzorise Turska, Saudija i Katar imaju odredjene uspjehe. Tu je povuci-potegni... Ratuju na jugu zemlje, u Damasku i na sjeveru Alepa uz granicu sa Turskom. Krve se mjesecima oko par sela, gradica i jednog veceg kvarta u Damasku.

Ne vjerujem da ce ISIL kontrolisati ista 2017 godine.
Opetja033

#26602 Re: Sirija vol. 2

Post by Opetja033 »

Kurdi u Diyarbakiru protestvuju protiv zlocinacke ruske avijacije i daju podrsku civilima Halepa.

Ali nece @Kiki o tome izvjestavati, ne uklapa se u njegovu sliku Kurda.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#26603 Re: Sirija vol. 2

Post by japin_mutapi »

uklapa se u sliku kurda, ali ne u sliku pekaka

kiki kurde poistovjećuje i gleda kroz terorističku organizaciju, pa tako kurdi koji ispadaju iz okvira kikijeve prizme, nisu pravi kurdi
Kikibombona

#26604 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Opetja033 wrote:Kurdi u Diyarbakiru protestvuju protiv zlocinacke ruske avijacije i daju podrsku civilima Halepa.

Je l' protestVuju ili protestuju? :D

Prostovale su kurdske selefije u korist ISILa kada je bila opsada Kobanija, pa dobili mare...

Ili su ti 'Kurdi' u Amedu podrzali Sejh Maksud koji pale selefijske horde?
Fantassin

#26605 Re: Sirija vol. 2

Post by Fantassin »

Kikibombona wrote:
Opetja033 wrote:Kurdi u Diyarbakiru protestvuju protiv zlocinacke ruske avijacije i daju podrsku civilima Halepa.

Je l' protestVuju ili protestuju? :D

Prostovale su kurdske selefije u korist ISILa kada je bila opsada Kobanija, pa dobili mare...

Ili su ti 'Kurdi' u Amedu podrzali Sejh Maksud koji pale selefijske horde?
Sheikh Masood :) mislim da bi to trebalo biti jasno ;)
Co0l

#26606 Re: Sirija vol. 2

Post by Co0l »

Kikibombona wrote:Pa ti dzihadisti na sjeveru Alepa su jedina zasticena vrsta u sirijskom ratu. YPG je jedina snaga u Siriji koja ima blokadu od strane Amerike, iznudjenu turskim dosadjivanjem, da ne smije zauzeti Azaz. Da blokade nema, zauzeli bi Azaz za 48h.

YPG isto tako ima blokadu za napredovanje prema Manbiju. Samo se njima postavljaju blokade i ultimatumi. SAA i dzihadisti mogu napasti sto zele, YPG ne moze. U suprotnom, davno bi pomeli cijeli sjever Sirije, vjerovatno usli i u Raku, pa zavrsili pricu sa hilafetom. Neda im politika, za sada.

Al' ovi dzihadisti su tolike levatine da to nije zdravo. Pokusavaju sa par stotina boraca pokriti cijelu tursko-sirijsku granicu. ISIL ih pusti da se malo razvuku pa ih onda poderu na nekoliko mjesta. Oni pod turskom kandzijom iznova i iznova pokusavaju. Vjerovatno ti ljudi uopste nemaju mozga.

A Kurda se boje kao djavo krsta... i prema njima moraju koncentrisati jake snage...
To je najbolji dokaz da su te proteroristicke kurdske jedinice tuđe marionete koje ratuju za tuđe interese i da im drugi određuju sta da rade i gdje i koga da napadaju.
Krastavica

#26607 Re: Sirija vol. 2

Post by Krastavica »

Nema ovdje niko pojma sta se i kako radi u toj dole vukojebini , pa ni oni sto su dole , sve mahala terorizam a sve nehljebi teze klase
Kikibombona

#26608 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Co0l wrote: To je najbolji dokaz da su te proteroristicke kurdske jedinice tuđe marionete koje ratuju za tuđe interese i da im drugi određuju sta da rade i gdje i koga da napadaju.
Da li je ABiH bila americka marioneta?
Zasto se ABiH zaustavila na putu ka Banjaluci?
Zasto je Alija potpisao Dejton?

Kada si odgovoris, ne trebas meni, na ova pitanja, dobit ces objasnjenje za izrecenu konstataciju.

Kurdski aktivisti ismijavaju dzihadiste i ISILovce koji po dvadeseti put osvajaju jedno te isto selo! :lol:
sarajevoxxxx

#26609 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Pobuna u centralnom zatvoru u Hami. Video

https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 0717975883
Herr Flick

#26610 Re: Sirija vol. 2

Post by Herr Flick »

Evo neko iz Aleppa emitira preko Periscopa,ko ima instaliran Periscop na mobitelu nek gleda :-) :-)

Image
Kikibombona

#26611 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Dakle, 'kurdi' koji su protestovali u Dijarbakiru su simpatizeri islamisticke stranke Huda i selefijski mulj... :lol: :lol:

Image

Dovoljno je da ih covjek vidi i da mu sve bude jasno.

Oni su na ulicu izasli da podrze bracu muslimane. Da dzihadisti pobiju sve Kurde u Sejh Maksudu, oni prstom ne bi mrdnuli, jer ih jednostavno boli karina za nekakvim ljevicarima.

I mi ovdje imamo iste takve, mnogi se prikljucise ISILu. Svakom selefiji ovdje je drazi Arapin, dzihadista, nego Opetja koji hoce nageti, derati se na utakmici i uzivati u slicnim nevjernickim stvarima...

Ista ova bagra je navijala za ISIL protiv 'vlastitog naroda' u Kobaniju. ISIL je vodio na Kobani etnicki Kurd. Ansar el-islam je 'kurdska', selefijska skupina.

Mnoge nase selefije bi jedva docekale da ISIL pocne klati Bosnjake nevjernike po BiH. To su jasno rekli u mnogim video porukama koje su nam poslali.
Superhikk

#26612 Re: Sirija vol. 2

Post by Superhikk »

Ali izađe kao da protestuje "masa" reda veličine jednog prosječnog bliskoistočnog domaćinstva uz 2,3 zaovičića i par tetaka što su se zatekle u posjeti i neko to ovdje predstavi kao nešto bitno i kao materijal za generalizaciju. Samo ako je u skladu sa subjektivnim doživljajima svijeta onda sve može.
insomnia78

#26613 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

Kiki certifikuje prave Kurde :-D
zrakomlat

#26614 Re: Sirija vol. 2

Post by zrakomlat »

ISO 9001
dragma
Vozim: Pješe

#26615 Re: Sirija vol. 2

Post by dragma »

Kikibombona wrote:Dakle, 'kurdi' koji su protestovali u Dijarbakiru su simpatizeri islamisticke stranke Huda i selefijski mulj... :lol: :lol:

Image

Kiki jarane, ja ovdje vidim sasvim obične ljude, normalno obučene, no ISIL style, žene koje nose hidžab (ne nikab ili burku) i koji se svi skupa na ovaj način solidarišu sa stanovnicima Alepa i dižu glas protiv ubijanja a što je sasvim ljudski i normalno isto kao što je ljudski bilo solidarisanje stanovnika gradova širom Evrope nakon terorističkih napada u Parizu.
Kikibombona

#26616 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

dragma wrote: Kiki jarane, ja ovdje vidim sasvim obične ljude, normalno obučene, no ISIL style, žene koje nose hidžab (ne nikab ili burku) i koji se svi skupa na ovaj način solidarišu sa stanovnicima Alepa i dižu glas protiv ubijanja a što je sasvim ljudski i normalno isto kao što je ljudski bilo solidarisanje stanovnika gradova širom Evrope nakon terorističkih napada u Parizu.
Nema ovdje nista ljudski!

Ove 'proteste' je organizovala islamisticka Huda partija koja ljude dijeli na muslimane koje treba zaliti i podrzati i ostale. Poznati su po tome da na sva usta pljuju po kurdskoj borbi u Siriji i da nikada nisu pokazali ni mrvicu solidarnosti prema stradanju Kurda u Siriji. To za njih nisu ljudi, oni priznaju samo muslimane... i to muslimane koje sponzorise turska vlada kojoj sluze. Posljednji put su popljuvali Kurde radi parade kroz Efrin sa mrtvim tijelima. Ne bi im nikada palo na pamet popljuvati te koji napadaju Kurde, osuditi neki njihov zlocinacki akt kojih ima napretek... to ih ne zanima...

Zar ne bi bilo normalno da su podrzali vlastiti narod koji pati u Sejh Maksudu?

To oni nikada nece uraditi jer ih njihovi zivoti uopste ne zanimaju.
Ne bi se ni pocesali da ih dzihadisti sve pokolju!

Obicni placenici i sluge turskog rezima!

EDIT

A da ne govorimo o njihovoj podrsci Kurdima u Turskoj... :lol: :lol:
Stavise, Erdogan ima punu podrsku pristalica Huda partije da sve pobiju i sravne sa zemljom...
U Silopiju su sa cvijecem docekali Davutoglua koji je svecano dosao posjetiti sa zemljom sastavljeni grad...
dragma
Vozim: Pješe

#26617 Re: Sirija vol. 2

Post by dragma »

Kikibombona wrote:
dragma wrote: Kiki jarane, ja ovdje vidim sasvim obične ljude, normalno obučene, no ISIL style, žene koje nose hidžab (ne nikab ili burku) i koji se svi skupa na ovaj način solidarišu sa stanovnicima Alepa i dižu glas protiv ubijanja a što je sasvim ljudski i normalno isto kao što je ljudski bilo solidarisanje stanovnika gradova širom Evrope nakon terorističkih napada u Parizu.
Nema ovdje nista ljudski!

Ove 'proteste' je organizovala islamisticka Huda partija koja ljude dijeli na muslimane koje treba zaliti i podrzati i ostale. Poznati su po tome da na sva usta pljuju po kurdskoj borbi u Siriji i da nikada nisu pokazali ni mrvicu solidarnosti prema stradanju Kurda u Siriji. To za njih nisu ljudi, oni priznaju samo muslimane... i to muslimane koje sponzorise turska vlada kojoj sluze. Posljednji put su popljuvali Kurde radi parade kroz Efrin sa mrtvim tijelima. Ne bi im nikada palo na pamet popljuvati te koji napadaju Kurde, osuditi neki njihov zlocinacki akt kojih ima napretek... to ih ne zanima...

Zar ne bi bilo normalno da su podrzali vlastiti narod koji pati u Sejh Maksudu?

To oni nikada nece uraditi jer ih njihovi zivoti uopste ne zanimaju.
Ne bi se ni pocesali da ih dzihadisti sve pokolju!

Obicni placenici i sluge turskog rezima!
Ta parada u Efrinu ni tim Kurdima ne bi trebala da služi na ponos a i sam si pisao da je kurdsko vodstvo/komanda osudila taj čin. Ne relativiziram patnju stanovnika Sejh Maksuda (niti bilo čije) ali priznaćeš da stanovnici dijela Alepa pod kontrolom rebelsa prolaze mnogo veću golgotu nego bilo ko u Siriji. I to unazad 4 - 5 godina, odnosno od kad rat traje.

Ovo da se isti ne bi počešali itd neću ni da komentarišem jer spada u sferu šta bilo kad bi bilo...

Pitanje, kratko, zar se po tebi ljudskost mjeri samo po količini iskazane solidarnosti prema vlastitom narodu/religiji pa po tim kriterijima negiraš kredibilitet ovih protesta u Dijarbakiru?
insomnia78

#26618 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

dragma wrote:
Kikibombona wrote:Dakle, 'kurdi' koji su protestovali u Dijarbakiru su simpatizeri islamisticke stranke Huda i selefijski mulj... :lol: :lol:

Image

Kiki jarane, ja ovdje vidim sasvim obične ljude, normalno obučene, no ISIL style, žene koje nose hidžab (ne nikab ili burku) i koji se svi skupa na ovaj način solidarišu sa stanovnicima Alepa i dižu glas protiv ubijanja a što je sasvim ljudski i normalno isto kao što je ljudski bilo solidarisanje stanovnika gradova širom Evrope nakon terorističkih napada u Parizu.
"Pa ti Danice nemas pojma
-To bi isto i moja Smiljka rekla"
Ako Kiki kaze da su u pitanju dzihadlije i kripto Kurdi onda u to nema sumnje
Kikibombona

#26619 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

dragma wrote:
Ta parada u Efrinu ni tim Kurdima ne bi trebala da služi na ponos a i sam si pisao da je kurdsko vodstvo/komanda osudila taj čin. Ne relativiziram patnju stanovnika Sejh Maksuda (niti bilo čije) ali priznaćeš da stanovnici dijela Alepa pod kontrolom rebelsa prolaze mnogo veću golgotu nego bilo ko u Siriji. I to unazad 4 - 5 godina, odnosno od kad rat traje.

Ovo da se isti ne bi počešali itd neću ni da komentarišem jer spada u sferu šta bilo kad bi bilo...

Pitanje, kratko, zar se po tebi ljudskost mjeri samo po količini iskazane solidarnosti prema vlastitom narodu/religiji pa po tim kriterijima negiraš kredibilitet ovih protesta u Dijarbakiru?
Naravno da ne sluzi na cast. Sa tim se slaze svaki normalan covjek. Uopste nije poenta u tome.

Pa upravo se radi o tome moj Dragma. Oni osudju SAMO i SAMO stradanje hardcore muslimana. Kurdi uopste nisu njihov narod. Njihov identitet je islamski. Svaki clan Huda partije mrzi Kurde koji su ljevicari, koji nisu dobri muslimani i koji u konacnici nisu sluge turskog rezima.

Oni su napravili incident u Dijarbakiru za vrijeme obiljezavanja genocida nad jezidi Kurdima. Napali su organizatore pod izgovorom da vrijedjaju islam. Mozes misliti? Njih jezidi uopste ne zanimaju, niti bi ikada digli glas za vatropoklonike.

Kobane? Ova govna iz Huda par su zajedno sa selefijama podrzali razaranje Kobanija. Izbili su neredi, pa je bilo i mrtvih... Radi se o radikalnim islamistima, fasistima.

Podrzali su AKP i razaranje kurdskih gradova. Nikada nisu osudili nijedan zlocin nad civilima. Docekuju rasirenih ruku clanove AKP u razorenim gradovima.

Zakljucak.

Ovi kvazi protesti bi bili jednaki protestima cetnickog pokreta na Ravnoj gori radi solidarnosti sa zrtvama u recimo Beslanu. Ne zanima cetnika covjek, zanima ga Srbin i pravoslavac. Ubijanje nevjernika ce podrzati. Ovi iz Huda par su ista sorta.
sarajevoxxxx

#26620 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Nova šiitska latimija:" Ja Zejneb šebbeti naru bi Haleb, ve nahnu sevvejna adžeb"

"O Zejneb vatra bukti u Halebu, mi smo napravili čudo"

https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 2298152044
ioannes

#26621 Re: Sirija vol. 2

Post by ioannes »

podrzavam kikija u vezi zadnje rasprave 100%
sarajevoxxxx

#26622 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Ljudi Lester prvak... svaka im čast (malo pozitive na temi)
handžar88

#26623 Re: Sirija vol. 2

Post by handžar88 »

insomnia78 wrote:
dragma wrote:

Image

"Pa ti Danice nemas pojma
-To bi isto i moja Smiljka rekla"
Ako Kiki kaze da su u pitanju dzihadlije i kripto Kurdi onda u to nema sumnje
A zar ti treba neko bilo sta reci, ne mozes sam zakljucit koji su i sa kakvim ciljevima i ko ih organizuje i placa? ako ne mozete onda imate problema sa logickim zakljucivanjem.. ali ja prije mislim da ne zelite.
insomnia78

#26624 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

Thani?
Nema ko drugi biti
handžar88

#26625 Re: Sirija vol. 2

Post by handžar88 »

sarajevoxxxx wrote:Ljudi Lester prvak... svaka im čast (malo pozitive na temi)
To savo srbine :thumbup: :bih:
insomnia78 wrote:Thani?
Nema ko drugi biti
Hajde pusti tu vasu furku sad, ja ustvari ne znam sta ti hoces da kazes da ovih 50 duša predstavljaju u bilo kojem slucaju kurde ili da imaju ikakve veze sa prosjecnim kurdom?
pa daj mi pare i ja sutra mogu skupit isto ovoliko Bosnjaka da isto ovako protestuju i traze oslobadjanje Karadzica iz zatvora.
Last edited by handžar88 on 02/05/2016 23:44, edited 1 time in total.
Locked