Popularne stvari koje ne kontam

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

pustopoljina

#26601 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by pustopoljina »

Isto tako je nezahvalno polaziti od sebe i toga sto je tebi prije djece bilo muka od pomisli na djecu...sto nisi uopce registrirao da je neko trudan sa tvojim djetetom i onda dozivio prosvjetljenje...
da su i drugi takvi.
Ima ih sto i naprave djecu da skinu zenu s vrata i takvi ostanu, nikad ih ne dodirne sta im je bog podario.
MarlboroGold

#26602 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by MarlboroGold »

De ba šefice mijenjajte temu :mrgreen:
lmo
Location: volim sto sam ero s kamena i drace....ko poskok sto skace

#26603 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by lmo »

cendlerbing wrote:Pa šta sad, ko nema djecu njegovi se stavovi o tome kako bi htio svoju odgajati ili kako misli da je dobro odjagati djecu, uopšte ne računaju i dok ne dobiju djecu, svi trebaju samo šutjeti o tome?
računaju. za roditeljstvo se treba pripremati prije nego što postaneš roditelj, ukoliko imaš u planu postati. i doooobro razmisliti jesmo li adekvatni kandidati.

u hodu treba kanalisati i tražiti dodatne načine, a ne tek tada započeti sa traženjem informacija šta znači imati dijete.
nepass1

#26604 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by nepass1 »

cendlerbing wrote:Pa šta sad, ko nema djecu njegovi se stavovi o tome kako bi htio svoju odgajati ili kako misli da je dobro odjagati djecu, uopšte ne računaju i dok ne dobiju djecu, svi trebaju samo šutjeti o tome?
ne racunanu, znam po sebi :lol:
dobar osjecaj

#26605 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by dobar osjecaj »

pustopoljina wrote:Ima ih sto i naprave djecu da skinu zenu s vrata i takvi ostanu, nikad ih ne dodirne sta im je bog podario.
To je posebna priča. U tom odnosu nijedno od roditelja nije baš zdravo i prisebno biće. Prvo je ponižavajuće i odvratno moljakati muškarca ili ženu koji očito ne želi dijete s tobom da imate dijete, a drugo je tragično glupo pristati na to ako to ne želiš uopšte ili s tom osobom.
Beskrajno su jadna ta djeca i ti životi.
JThomas

#26606 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by JThomas »

da djecu pravi samo ko treba, kad treba i sa kim treba, svijet bi imao jedno 300tinjak miliona stanovnika, ne više... :mrgreen:
lmo

#26607 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by lmo »

JThomas wrote:da djecu pravi samo ko treba, kad treba i sa kim treba, svijet bi imao jedno 300tinjak miliona stanovnika, ne više... :mrgreen:
Image
cendlerbing

#26608 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by cendlerbing »

MarlboroGold wrote:
cendlerbing wrote:Okej ljudi, odsad kad iznosite mišljenja, samo naglasite da niste samouvjereni u tome inače će vam se Maliboro smijati. :P
:lol: :kiss:
:lol: :kiss:
alibaba_i_30_godina

#26609 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by alibaba_i_30_godina »

Ma ja, najbolje bi bilo ni o čemu ne razmišljati unaprijed i pustiti sve svojim tokom, pa kad se nešto dogodi, slučajno ili ne, fatati se za glavu i panicariti. Good job. Bas dobro razmišljanje. :thumbup:
animals

#26610 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by animals »

Jesu li djeca popularne stvari koje se ne kontaju :-)
Last edited by animals on 12/07/2019 12:59, edited 1 time in total.
alibaba_i_30_godina

#26611 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by alibaba_i_30_godina »

Vidiš da jesu, za neke možda. :mrgreen:
lmo

#26612 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by lmo »

alibaba_i_30_godina wrote:Vidiš da jesu, za neke možda. :mrgreen:
:lol:
Tomahawk11
Globalni moderator

#26613 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Tomahawk11 »

alibaba_i_30_godina wrote:Ma ja, najbolje bi bilo ni o čemu ne razmišljati unaprijed i pustiti sve svojim tokom, pa kad se nešto dogodi, slučajno ili ne, fatati se za glavu i panicariti. Good job. Bas dobro razmišljanje. :thumbup:
Nafaka i to :D
JThomas

#26614 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by JThomas »

kad zakopaš kuću nafaka sama dolazi :mrgreen:
Nisrin

#26615 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Nisrin »

Kad se udas/ozenis eto nafake...kad dobijes dijete eto nafake...a nikad vise socijalnih sllucajeva, i to sve u braku sa djecom!

Ja ne vjerujem u tu nafaku...zlo mi je iskreno kad nasi ljudi pocnu srati!!! I sto neko napise "ne mozes na neke stvari utjecati, nek ide sve svojim tokom"..nema sanse da sjedim prekrstenih ruku, ucinit cu sve sto je u mojoj moci, tako da kasnije manje zalim cak i kad ne uspije!
Hakiz

#26616 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Hakiz »

Meni kada neko spomene kako svako dijete ima svoju nafaku prođe kroz glavu misao na objekat Kuća za djecu oboljelu od raka. I to je nafaka.

Ljudi to nafaka koriste kao prevod za "Ne brini, sve će se posložiti".

Ne mora se posložiti, mani se placeba.
Nisrin

#26617 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Nisrin »

Pa na Balkanu je sve "bit ce bolje"...a ustvari to je relativan faktor..nekome zaista krene bolje, posloze se stvari, a neko ostane peh...i jos mu gore bude...ne govorim samo o djeci, nego o bilo cemu! Nekako mi je sreca bitniji faktor nego nafaka...

Jos me pravo nerviraju u zadnje vrijeme ovi optimisti sto gledaju neka videa tipa Ane Bucevic, Tajne, i tih fora da kad razmisljas pozitivno pozitivno ti se desava, univerzum se ujedini za tebe blabla...motivacijska sranja, da, ali kad imas srece :D
petunija

#26618 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by petunija »

Nisrin wrote:Pa na Balkanu je sve "bit ce bolje"...a ustvari to je relativan faktor..nekome zaista krene bolje, posloze se stvari, a neko ostane peh...i jos mu gore bude...ne govorim samo o djeci, nego o bilo cemu! Nekako mi je sreca bitniji faktor nego nafaka...

Jos me pravo nerviraju u zadnje vrijeme ovi optimisti sto gledaju neka videa tipa Ane Bucevic, Tajne, i tih fora da kad razmisljas pozitivno pozitivno ti se desava, univerzum se ujedini za tebe blabla...motivacijska sranja, da, ali kad imas srece :D
A ona sretna u mp3, eno razvela se muž je preko novina proziva, trakavica poput Severine i Milana :(
Hakiz

#26619 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Hakiz »

petunija wrote:
Nisrin wrote:Pa na Balkanu je sve "bit ce bolje"...a ustvari to je relativan faktor..nekome zaista krene bolje, posloze se stvari, a neko ostane peh...i jos mu gore bude...ne govorim samo o djeci, nego o bilo cemu! Nekako mi je sreca bitniji faktor nego nafaka...

A ona sretna u mp3, eno razvela se muž je preko novina proziva, trakavica poput Severine i Milana :(
Ali, treba znati kako se osloboditi tereta, pa bio to i muž.

Kako ono Džordž Kluni u onom filmu u kojem glumi lika koji radi u firmi koju druge firme angažuju kada treba dati puno otkaza uposlencima i drži motivacijske govore. Pa na bini nosi ruksak i kaže "Zamislite da su vam u ovom ruksaku i porodica i prijatelji i posao itd. Težak je". A onda skine ruksak, kao oslobađa se tereta.

https://www.imdb.com/title/tt1193138/?r ... lmg_act_27

Tako se i muža oslobodiš, dakle skineš teret sa ramena i usrećiš se.

A onda držiš motivacijske govore o tome kako se usrećiti.

Baš kao dobri stari Rajan (Džordž).
MarlboroGold

#26620 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by MarlboroGold »

Hakiz wrote:Meni kada neko spomene kako svako dijete ima svoju nafaku prođe kroz glavu misao na objekat Kuća za djecu oboljelu od raka. I to je nafaka.

Pa šta će drugo reći matere ti?
djevojka bez imena

#26621 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by djevojka bez imena »

MarlboroGold wrote:
Hakiz wrote:Meni kada neko spomene kako svako dijete ima svoju nafaku prođe kroz glavu misao na objekat Kuća za djecu oboljelu od raka. I to je nafaka.

Pa šta će drugo reći matere ti?

Reci ce : zasuci rukave il od Nafake nema Ništa!
Hakiz

#26622 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Hakiz »

Bolje ništa ne govoriti.
animals

#26623 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by animals »

Ne kontam da neko dodje na forum i konta :-)
i onda izadje sa foruma i opet nis ne konta..
Nisrin

#26624 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Nisrin »

DIZI GUZICU! Jedino legitimno! :D
MarlboroGold

#26625 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by MarlboroGold »

Jeste, pa ih druga strana pošalje u pm. Pustite se te priče kad to u praksi ne funkcioniše tako. Nisam nikad ni vidio/čuo da to tako neko nekome kaže.
Post Reply