Demokratska fronta Željko Komšić

It_is_a_Leclerc

#26601 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by It_is_a_Leclerc »

Aida Koristović, šefice Zajedničke službe državnog Parlamenta, imenovana ovih dana.
Inače, žena Komšićevog ličnog šofera.

A vi nastavite o Šuljagiću...
piupiu

#26602 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by piupiu »

A, jest' se tema proširiiiiiiiiilaaaaaaa ... mahalo, i Bogu si teška. :D

Nego, nešto razmišljam, pa odoh da pregledam i nadjoh ovo, čisto informativno, nije loše znati:

http://www.fbihvlada.gov.ba/bosanski/za ... /13bos.htm

Inače, neki dan pročitah jedan FB status u kojem me je ova rečenica posebno dojmila:

"A da bi se prostor oslobodio [za sopstvene interese, op.au.] moraš napraviti klimu u kojoj niko normalan ne može živjeti, a kamoli s mirom raditi i privređivati - šakalsku lešinarsku klimu ispunjenu nametnutim osjećajima krivice i neviđenom manijom proganjanja drugih."

Amin.
don vito

#26603 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by don vito »

It_is_a_Leclerc wrote:Aida Koristović, šefice Zajedničke službe državnog Parlamenta, imenovana ovih dana.

Emir Suljagić ‏@suljagic2014 2h2 hours ago
Kad za mjesec SDA i HDZ podjele i posljednji javni resurs kao 1998., to će u krajnjoj liniji biti moguće zbog glasa Dennisa Gratza za #ZoR.
:D
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#26604 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JoseMujica »

kamen spoticanja wrote:Suljagic ti ko jaran samo moze poslati racun iz birtije da platis
I namarisat te kadkad :D

taj grebator nikad nikome jaran nije bijo...plafon je kod ovakih sajkobata reć da ga znaš....i to sa stidom
Maystor

#26605 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Maystor »

It_is_a_Leclerc wrote:Aida Koristović, šefice Zajedničke službe državnog Parlamenta, imenovana ovih dana.

Prije će iz DFa izbaciti samog Komšića nego Suljagu. Puk se zabavio zakonom o radu, ratovima na tviteru, a ubleha se širi u backgroundu.
VladaFBiH

#26606 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by VladaFBiH »

On krenuo kao i njegov bivši/sadašnji šef koji je udomio i djecu vozaća za vrijeme prošle vladavine :)
piupiu

#26607 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by piupiu »

plain vanilla wrote:btw, sto se tice marisanja..ako je vjerovati podacima, nije to bas rijetka pojava na ovim prostorima

kad bi se svakom forumasu koji je nekad udario zenu osusile ruke, mnogi bi tipkali nosom :D

ali lijepo je vidjeti da se svi zgrazavaju, znaci da bar znaju da je to pogresno i da zene ne treba tuci :mrgreen:
Pa, zato je vjerovatno i moguće da je takav čovjek još uvijek na političkoj sceni. U normalnim društvima i državama svijeta osoba sa takvim 'kvalitetom' ekspresno nestane sa političke scene ili funkcije. Doduše, kod nas se sa političke scene ne nestaje ni aktiviranjem atomske bombe, a kamo li šamaranjem kakve 'rospije', koja ga je, garant, 'jadnička provocirala'.
de balzac

#26608 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by de balzac »

VladaFBiH wrote:

On krenuo kao i njegov bivši/sadašnji šef koji je udomio i djecu vozaća za vrijeme prošle vladavine :)
Naravno... od najboljih je učio.
Koristovićka, ne samo što je supruga vozača Džene, nego je i najbolja Sabinina prijateljica.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#26609 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by KatarinaKosaca »

de balzac wrote:Naravno... od najboljih je učio.
Koristovićka, ne samo što je supruga vozača Džene, nego je i najbolja Sabinina prijateljica.
Smućko je rekao da je Sabina bez posla i da neće da je preko štele zaposli. Jebi ga, možda sam prenaivna, ja sam mu povjerovala :roll:
Patriotska_Liga

#26610 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Patriotska_Liga »

Koristović, kažeš. Hajde fino.
Corto Maltese

#26611 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Corto Maltese »

Dunović traži imena 50 zastupnika prije potpisivanja imenovanja novih ministara

Potpredsjednik Federacije BiH Milan Dunović kazao je za Klix.ba kako će saglasnost za imenovanje novih ministara u Vladi Federacije BiH potpisati tek nakon što mu budu dostavljena imena najmanje 50 zastupnika koji čine novu parlamentarnu većinu u FBiH.

Dunović traži imena 50 zastupnika prije potpisivanja imenovanja novih ministara Milan Dunović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Dunović je kazao kako je predsjednik FBiH Marinko Čavara prije nekoliko dana naveo da ne zna na koji način savladati prepreku u vidu potpredsjednika FBiH iz Demokratske fronte koji može blokirati funkcionisanje vlasti.

Čavara je, kako ističe Dunović, tada rekao da se ne radi o ozbiljnim ljudima, te da se pitao da li još iko vjeruje izjavama koje dolaze iz Demokratske fronte, te da je na osnovu toga optužio DF za mijenjanje stavova i neodgovornost prema građanima FBiH.

"Ovim putem javno ću pokušati objasniti gospodinu Čavari da on ne treba savladavati prepreke u vidu funkcije koju obavljam. Zadatak mu je da sarađujemo, a ne da se savladavamo. Ustav FBiH i odgovornost prema građanima Federacije BiH nas obavezuju na tu saradnju. Moram priznati da se ne sjećam da je do sada bilo pokušaja formiranja nove Vlade FBiH, te da sam ja bio ta, kako predsjednik FBiH kaže, prepreka koju treba savladati", kazao je Dunović.

On je dodao da je istina takva da nove parlamentarne većine do sada nije bilo, te je to jedini razlog zastoja funkcionisanja vlasti u Federaciji BiH, za šta ni najmanju odgovornost ne snosi ni Demokratska fronta, a ni on kao potpredsjednik Federacije BiH iz Demokratske fronte.

"Čak i sada, kada je najavljena nova parlamentarna većina, imam informaciju da zapravo ne postoji minimalnih 50 ruku u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH. Da ne bismo došli u situaciju potpisivanja vlade za koju ne postoji većina koja bi je izglasala u parlamentu, ogradit ću se na način da potpis potpredsjednika FBiH niko ne može dobiti unaprijed", kazao je Dunović.

Dunović ističe da će saglasnost za imenovanje novih ministara u Vladi Federacije BiH potpisati tek nakon što mu budu dostavljena imena najmanje 50 zastupnika.

"Prije stavljanja potpisa saglasnosti na imenovanje novih ministara, tražim od nove parlamentarne većine dostavljanje najmanje 50 imena zastupnika, sa svojeručnim potpisima, koji su spremni podržati imenovanje novih ministara. U suprotnom, nova većina ne postoji, te ću za to smatrati odgovornim one koji dovode javnost u zabludu izjavama o formiranoj novoj većini i o tome da sam ja prepreka funkcionisanja vlasti“, zaključio je Dunović.
KatarinaKosaca

#26612 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by KatarinaKosaca »

Anabella wrote:Zelena si Kato, zelena :D
:lol: :lol: Nemoj mi zbunjivat uhljebe, taman su složno zaklučili da sam u menopauzi :D ;-)
JoseMujica

#26613 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JoseMujica »

Corto Maltese wrote:Dunović traži imena 50 zastupnika prije potpisivanja imenovanja novih ministara

Potpredsjednik Federacije BiH Milan Dunović kazao je za Klix.ba kako će saglasnost za imenovanje novih ministara u Vladi Federacije BiH potpisati tek nakon što mu budu dostavljena imena najmanje 50 zastupnika koji čine novu parlamentarnu većinu u FBiH.

Dunović traži imena 50 zastupnika prije potpisivanja imenovanja novih ministara Milan Dunović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Dunović je kazao kako je predsjednik FBiH Marinko Čavara prije nekoliko dana naveo da ne zna na koji način savladati prepreku u vidu potpredsjednika FBiH iz Demokratske fronte koji može blokirati funkcionisanje vlasti.

Čavara je, kako ističe Dunović, tada rekao da se ne radi o ozbiljnim ljudima, te da se pitao da li još iko vjeruje izjavama koje dolaze iz Demokratske fronte, te da je na osnovu toga optužio DF za mijenjanje stavova i neodgovornost prema građanima FBiH.

"Ovim putem javno ću pokušati objasniti gospodinu Čavari da on ne treba savladavati prepreke u vidu funkcije koju obavljam. Zadatak mu je da sarađujemo, a ne da se savladavamo. Ustav FBiH i odgovornost prema građanima Federacije BiH nas obavezuju na tu saradnju. Moram priznati da se ne sjećam da je do sada bilo pokušaja formiranja nove Vlade FBiH, te da sam ja bio ta, kako predsjednik FBiH kaže, prepreka koju treba savladati", kazao je Dunović.

On je dodao da je istina takva da nove parlamentarne većine do sada nije bilo, te je to jedini razlog zastoja funkcionisanja vlasti u Federaciji BiH, za šta ni najmanju odgovornost ne snosi ni Demokratska fronta, a ni on kao potpredsjednik Federacije BiH iz Demokratske fronte.

"Čak i sada, kada je najavljena nova parlamentarna većina, imam informaciju da zapravo ne postoji minimalnih 50 ruku u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH. Da ne bismo došli u situaciju potpisivanja vlade za koju ne postoji većina koja bi je izglasala u parlamentu, ogradit ću se na način da potpis potpredsjednika FBiH niko ne može dobiti unaprijed", kazao je Dunović.

Dunović ističe da će saglasnost za imenovanje novih ministara u Vladi Federacije BiH potpisati tek nakon što mu budu dostavljena imena najmanje 50 zastupnika.

"Prije stavljanja potpisa saglasnosti na imenovanje novih ministara, tražim od nove parlamentarne većine dostavljanje najmanje 50 imena zastupnika, sa svojeručnim potpisima, koji su spremni podržati imenovanje novih ministara. U suprotnom, nova većina ne postoji, te ću za to smatrati odgovornim one koji dovode javnost u zabludu izjavama o formiranoj novoj većini i o tome da sam ja prepreka funkcionisanja vlasti“, zaključio je Dunović.
:? wtf je ovo Corto :? copy-paste

pa od tebe sam naviko info iz prve ruke o strategijama i aktivnostima naranćastih uhljeba :?
de balzac

#26614 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by de balzac »

JoseMujica wrote:
Corto Maltese wrote:Dunović traži imena 50 zastupnika prije potpisivanja imenovanja novih ministara

:? wtf je ovo Corto :? copy-paste

pa od tebe sam naviko info iz prve ruke o strategijama i aktivnostima naranćastih uhljeba :?

Car je go :D Strategije, aktivnosti u kurcu, ostale info čitajte na twitteru šizofrenika (još uvijek neuhićenog) :D
It_is_a_Leclerc

#26615 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by It_is_a_Leclerc »

Dunović nas uvjerava da : 29+12+4+3+2 nije 50.

A uvijek je dobra ideja ići u opstrukciju očitog. Neka se ovaj nelegitimni Milanče sjeti kako je zbogo svojih opstrukcija "uspio" Živko Budimir.
madner

#26616 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

Neki tvrde da nisu dio koalicije nego da su glasali zbog ideja i ideala.
JThomas

#26617 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JThomas »

bio je neko i nešto 4 godine, nešto je i hapio, a nije trebao ni po čemu nikad biti niko i ništa. obzirom na uloženo i polazne parametre živko je i više nego uspio, on je razvalio.
argenteus

#26618 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by argenteus »

Emir Suljagić ‏@suljagic2014 11m11 minutes ago
Možda sam ostao u 20. vijeku, ali smatram da kad te neko pusti u kuću, nahrani, napoji, podijeli s tobom i krov i kruh - to obavezuje.
Nemam ovaj tviter, a znam da i ovdje pratiš svako slovo, pa da ti ovako reknem, smradu pokvareni: Koliko si se ti kruha najeo i postelja uprljao, krovova usmrdio, iskoristio svakog kome si se približio i noževa u leđa zabio?! Danis je u pravu, nisi ti lud. Ti si ljudski ološ.
Banksy

#26619 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

Kakav Dunović, šta, zar DF nije izašao iz vlasti ...? :?

I jel otpustio Dunović onih 6 savjetnika?
JoseMujica

#26620 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JoseMujica »

argenteus wrote:
Možda sam ostao u 20. vijeku, ali smatram da kad te neko pusti u kuću, nahrani, napoji, podijeli s tobom i krov i kruh - to obavezuje.
Nemam ovaj tviter, a znam da i ovdje pratiš svako slovo, pa da ti ovako reknem, smradu pokvareni: Koliko si se ti kruha najeo i postelja uprljao, krovova usmrdio, iskoristio svakog kome si se približio i noževa u leđa zabio?! Danis je u pravu, nisi ti lud. Ti si ljudski ološ.

obavezuje da joj barem šamar opali :D
Corto Maltese

#26621 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Corto Maltese »

JoseMujica wrote: :? wtf je ovo Corto :? copy-paste
Onaj nenadjebivi trenutak kada ne moraš ništa da komentarišeš, objašnjavaš, crtaš, dodaješ, oduzimaš... je oni sami sebe najbolje ruše. ;)
JoseMujica

#26622 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JoseMujica »

Image

:D
dustaban

#26623 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by dustaban »

Da ovaj DF posjeduje imalo partijske odgovornosti neko bi se morao oglasiti u vezi ovih Emirovih eskapada...
KatarinaKosaca

#26624 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by KatarinaKosaca »

Ne kontam ovaj tvit, ko je koga nahranio i pustio u kuću i na šta se odnosi? :?
JoseMujica

#26625 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JoseMujica »

Šamarđija je DF, kad je Smućar na moru a Ajfon u ameriki
Post Reply