Koji narod?
Narod i Pravda (Konakovic)
- Bloo
- Globalna šefica
-
NediM17
-
NediM17
#26578 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Samo ima rupa u tome od nekih desetak godina.
- Leverage
#26579 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
U kojem svojstvu je Gordan Grlić Radman išao u ovu posjetu Bosni i Hercegovini?Bloo wrote: ↑26/02/2023 09:24https://www.klix.ba/vijesti/regija/kona ... /230225060Leverage wrote: ↑25/02/2023 22:31
IZ je sjeme i korijen, a SDA stablo, list, cvijet i plod potpuno iste biljke. Ne znam kako bih nazvao simbiozu IZ i SDA jednim imenom, jer ne postoji neko zvanično ime, ali mislim da svi znamo šta to tačno predstavlja.
Religijske institucije i politika su oduvijek bili povezani, to se proteže još u doba najstarijih paganskih vjerovanja. Nekad se društvo razvije na način da svjetovna vlast ima primat i onda koristi religijske institucije kao alat, a nekad se desi da religijske institucije toliko ojačaju da su vjerske vođe zapravo pravi lideri a svjetovne vođe njihovi poslušnici.
Priča kako "ne treba miješati religiju i politiku" je poput zalaganja misica za mir u svijetu. Sve se na kraju svodi na interese. Ako je interes da bude rad - biće rat, ako je interes da religijske i političke institucije koordiniraju poteze - onda će to i činiti. Čovječanstvo funkcioniše tako oduvijek, samo je danas postalo dovoljno sofisticirano da to predstavi na drugi način.
Nastavak ljubavi IZ i ex-SDAovca.Konaković će kasnije tokom dana u Novom Pazaru imati sastanak i sa predsjednikom Mešihata Islamske zajednice (IZ) u Srbiji Mevludom Dudićem.
On je Ministar vanjskih poslova BIH.
Sastao se sa:
Interesantno.Konaković je nakon posjete Bošnjačkom nacionalnom vijeću (BNV) rekao da je jedan od važnih dijelova sastanaka sa zvaničnicima u Beogradu bio Sandžak i stanje Bošnjaka u ovom dijelu Srbije.
Konaković će kasnije tokom dana u Novom Pazaru imati sastanak i sa predsjednikom Mešihata Islamske zajednice (IZ) u Srbiji Mevludom Dudićem.
Je li on išao kao Ministar VP države BiH ili sam nešto propustila?
https://mvep.gov.hr/ministar-grlic-radm ... ini/245815
Hoćeš da poistovijetiš njegovu posjetu vjerskim dužnosnicima sa onim o čemu sam ja govorio, a to je konkretno djelovanje vjerskih dužnosnika u korist neke stranke. To nije to.Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman boravit će u utorak i srijedu, 4. i 5. siječnja 2022. godine, u službenom posjetu Bosni i Hercegovini.
Posjet će započeti u utorak, 4. siječnja 2021. godine, polaganjem vijenca u Križančevu Selu (16.25 sati) na spomen obilježju posvećenom stradalim hrvatskim vojnicima i civilima koji su ubijeni u tom mjestu 1993. godine. Potom će posjetiti Franjevački samostan sv. Franje Asiškog u Gučoj Gori (17.10 sati), nakon čega će se u Vitezu sastati s hrvatskim dužnosnicima iz područja Središnje Bosne u općinskim, županijskim, federalnim i državnim institucijama (18.30 sati, hotel Central Vitez).
U srijedu, 5. siječnja 2021. godine, ministar će se u Sarajevu susresti s ministricom vanjskih poslova BiH Biserom Turković (9 sati, Ministarstvo vanjskih poslova BiH), nakon čega su predviđene izjave za medije.
Potom će posjetiti Franjevačku provinciju Bosnu Srebrenu te se sastati s provincijalom fra Jozom Marinčićem (11.15 sati). Nakon toga, ministar će se u Nadbiskupskoj rezidenciji sastati s vrhbosanskim nadbiskupom kardinalom Vinkom Puljićem (14.15 sati).
Posjet će nastaviti u Mostaru gdje će se sastati s gradonačelnikom Grada Mostara Mariom Kordićem (17 sati) i s biskupom mostarsko-duvanjskim i apostolskim upraviteljem trebinjsko-mrkanskim, monsinjorom Petrom Palićem (18 sati, Nadbiskupa Čule).
Na kraju posjeta ministar Grlić Radman susrest će se s Draganom Čovićem, predsjednikom Hrvatskog narodnog sabora BiH i predsjedateljem Doma naroda parlamentarne skupštine BiH.
-
PM72
-
internazionale
#26581 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Malo si pobrk'o godine. Bio je treći srednje kad je rat počeoPM72 wrote: ↑26/02/2023 09:53 Bakir ga proziva da je električar.Griješi.Dino nije ni srednju školu završio kako treba jer je bio prvi razred srednje kad se zaratilo.Onda je bio maloljetni borac dobrovoljac i ostale razrede je polagao kao što je polagao ispite na fakultetu-kad naleti.
Da ima priču-ima.Da je snalažljiv,sposoban i ambiciozan-jeste.U politici smo imali ovakvih elokventnih i sposobnih poput Silajdžića,Prlića,Lagumdžije...svugdje su se petljali i sve su htjeli...i na kraju vidimo da se svi oni bore za sebe a ne za narod.
- Bloo
- Globalna šefica
#26582 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Tomato, tomato...Leverage wrote: ↑26/02/2023 11:21U kojem svojstvu je Gordan Grlić Radman išao u ovu posjetu Bosni i Hercegovini?Bloo wrote: ↑26/02/2023 09:24
https://www.klix.ba/vijesti/regija/kona ... /230225060
Nastavak ljubavi IZ i ex-SDAovca.
On je Ministar vanjskih poslova BIH.
Sastao se sa:
Interesantno.
Je li on išao kao Ministar VP države BiH ili sam nešto propustila?
Hoćeš da poistovijetiš njegovu posjetu vjerskim dužnosnicima sa onim o čemu sam ja govorio, a to je konkretno djelovanje vjerskih dužnosnika u korist neke stranke. To nije to.Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman boravit će u utorak i srijedu, 4. i 5. siječnja 2022. godine, u službenom posjetu Bosni i Hercegovini.
Posjet će započeti u utorak, 4. siječnja 2021. godine, polaganjem vijenca u Križančevu Selu (16.25 sati) na spomen obilježju posvećenom stradalim hrvatskim vojnicima i civilima koji su ubijeni u tom mjestu 1993. godine. Potom će posjetiti Franjevački samostan sv. Franje Asiškog u Gučoj Gori (17.10 sati), nakon čega će se u Vitezu sastati s hrvatskim dužnosnicima iz područja Središnje Bosne u općinskim, županijskim, federalnim i državnim institucijama (18.30 sati, hotel Central Vitez).
U srijedu, 5. siječnja 2021. godine, ministar će se u Sarajevu susresti s ministricom vanjskih poslova BiH Biserom Turković (9 sati, Ministarstvo vanjskih poslova BiH), nakon čega su predviđene izjave za medije.
Potom će posjetiti Franjevačku provinciju Bosnu Srebrenu te se sastati s provincijalom fra Jozom Marinčićem (11.15 sati). Nakon toga, ministar će se u Nadbiskupskoj rezidenciji sastati s vrhbosanskim nadbiskupom kardinalom Vinkom Puljićem (14.15 sati).
Posjet će nastaviti u Mostaru gdje će se sastati s gradonačelnikom Grada Mostara Mariom Kordićem (17 sati) i s biskupom mostarsko-duvanjskim i apostolskim upraviteljem trebinjsko-mrkanskim, monsinjorom Petrom Palićem (18 sati, Nadbiskupa Čule).
Na kraju posjeta ministar Grlić Radman susrest će se s Draganom Čovićem, predsjednikom Hrvatskog narodnog sabora BiH i predsjedateljem Doma naroda parlamentarne skupštine BiH.
Isti je to sranje.
I jedna i drugi su MVP država. Država.
Predstavljaju sve građane.
I onda argument vidi kako ovaj hrvatskiiiiiiiiiiiiiii MVP možeeeeeeeeeeeeeeee...to nije argument.
-
PM72
#26583 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
I nije ga ni završio...internazionale wrote: ↑26/02/2023 11:27Malo si pobrk'o godine. Bio je treći srednje kad je rat počeoPM72 wrote: ↑26/02/2023 09:53 Bakir ga proziva da je električar.Griješi.Dino nije ni srednju školu završio kako treba jer je bio prvi razred srednje kad se zaratilo.Onda je bio maloljetni borac dobrovoljac i ostale razrede je polagao kao što je polagao ispite na fakultetu-kad naleti.
Da ima priču-ima.Da je snalažljiv,sposoban i ambiciozan-jeste.U politici smo imali ovakvih elokventnih i sposobnih poput Silajdžića,Prlića,Lagumdžije...svugdje su se petljali i sve su htjeli...i na kraju vidimo da se svi oni bore za sebe a ne za narod.
- Leverage
#26584 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
To nije argument per se nego očito uobičajena praksa ministra vanjskih poslova u jednoj državi članici Europske Unije, Eurozone, Šengenskog prostora i NATO alijanse.Bloo wrote: ↑26/02/2023 11:30Tomato, tomato...Leverage wrote: ↑26/02/2023 11:21
U kojem svojstvu je Gordan Grlić Radman išao u ovu posjetu Bosni i Hercegovini?
Hoćeš da poistovijetiš njegovu posjetu vjerskim dužnosnicima sa onim o čemu sam ja govorio, a to je konkretno djelovanje vjerskih dužnosnika u korist neke stranke. To nije to.
Isti je to sranje.
I jedna i drugi su MVP država. Država.
Predstavljaju sve građane.
I onda argument vidi kako ovaj hrvatskiiiiiiiiiiiiiii MVP možeeeeeeeeeeeeeeee...to nije argument.
Eh sad, ako ti misliš da to tako ne treba, well, that's like your opinion. Ali ne pokušavaj to da nametneš kao neki argument ili superiorno mišljenje, jer očito da neće proći.
-
internazionale
#26585 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ne znam je li završio, ako ti znaš onda ok.PM72 wrote: ↑26/02/2023 11:30I nije ga ni završio...internazionale wrote: ↑26/02/2023 11:27
Malo si pobrk'o godine. Bio je treći srednje kad je rat počeo
Jedino ako ne tvrdiš da se nije moglo završiti
- Bloo
- Globalna šefica
#26586 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Da nacrtam.Leverage wrote: ↑26/02/2023 11:34To nije argument per se nego očito uobičajena praksa ministra vanjskih poslova u jednoj državi članici Europske Unije, Eurozone, Šengenskog prostora i NATO alijanse.
Eh sad, ako ti misliš da to tako ne treba, well, that's like your opinion. Ali ne pokušavaj to da nametneš kao neki argument ili superiorno mišljenje, jer očito da neće proći.
MVP BiH u posjeti drugoj državi se usput i druži sa IZ te države i brine se o statusu samo jedne etnije u toj državi.
Sad polako... MVP države BiH.
-
HelaS
#26587 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Umanjuje li srednješkolsko ili visokoškolsko obrazovanje Dine Konakovića njegovo političko umijeće da organizira i provodi svoju političku platformu, njegovu političku sposobnost u pregovaranjima i postizanju ciljeva za svoju stranu, njegovu pronicljivost, retoričku sposobnost, komunikativnost i mnoge slične pozitivne osobine koje jedan kvalitetan političar treba da ima? Njegova "neobrazovanost", utiče li na druge državnike, odbijaju li svi oni susrete i visoke sastanke sa Konakovićem, zbog njegovog niskog stepena obrazovanja, jer nije ni srednju završio, jer je "električar", itd.PM72 wrote: ↑26/02/2023 11:30I nije ga ni završio...internazionale wrote: ↑26/02/2023 11:27
Malo si pobrk'o godine. Bio je treći srednje kad je rat počeo
Rasprava o Dininom obrazovanju je kuhinja SDA, primitivni oblik diskreditacije suparnika, ali i za naše okolnosti teški seljakluk, koji potiče još od prošlog sistema kada su urbani ponižavali ruralne.
Nisam član Dinine stranke, ne glasam za njega, ali mu podržavam retoriku, stavove i progres koji provodi. I nije mi bitno kome i kojoj stranci pripada, i ne zanima me taman da ima samo osnovnu školu, ili nekadašnjih 4 razreda, dat ću mu glas na izborima. Poznajem niz drugih ljudi koji imaju papire od mnogih škola, ni kokoši im ne bih dao da ih čuvaju.
-
PM72
#26588 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Nastava i škola su prekinuti nakon barikada početkom marta.internazionale wrote: ↑26/02/2023 11:36Ne znam je li završio, ako ti znaš onda ok.
- Leverage
#26589 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
One etnije kojoj je sasvim slučajno stalo do te iste države čiji ih je MVP posjetio. Da, jako čudno.Bloo wrote: ↑26/02/2023 11:38Da nacrtam.Leverage wrote: ↑26/02/2023 11:34
To nije argument per se nego očito uobičajena praksa ministra vanjskih poslova u jednoj državi članici Europske Unije, Eurozone, Šengenskog prostora i NATO alijanse.
MVP BiH u posjeti drugoj državi se usput i druži sa IZ te države i brine se o statusu samo jedne etnije u toj državi.
Sad polako... MVP države BiH.
-
PM72
#26590 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Sve si u pravu,ja sam ljubomorni i primitivni seljak iz SDA...nisam nikad za njega glasao niti imam namjeru.A sa dotičnim sam popio točenu karlovačku na Pelješcu,prije skoro 20 godina.HelaS wrote: ↑26/02/2023 11:40Umanjuje li srednješkolsko ili visokoškolsko obrazovanje Dine Konakovića njegovo političko umijeće da organizira i provodi svoju političku platformu, njegovu političku sposobnost u pregovaranjima i postizanju ciljeva za svoju stranu, njegovu pronicljivost, retoričku sposobnost, komunikativnost i mnoge slične pozitivne osobine koje jedan kvalitetan političar treba da ima? Njegova "neobrazovanost", utiče li na druge državnike, odbijaju li svi oni susrete i visoke sastanke sa Konakovićem, zbog njegovog niskog stepena obrazovanja, jer nije ni srednju završio, jer je "električar", itd.
Rasprava o Dininom obrazovanju je kuhinja SDA, primitivni oblik diskreditacije suparnika, ali i za naše okolnosti teški seljakluk, koji potiče još od prošlog sistema kada su urbani ponižavali ruralne.
Nisam član Dinine stranke, ne glasam za njega, ali mu podržavam retoriku, stavove i progres koji provodi. I nije mi bitno kome i kojoj stranci pripada, i ne zanima me taman da ima samo osnovnu školu, ili nekadašnjih 4 razreda, dat ću mu glas na izborima. Poznajem niz drugih ljudi koji imaju papire od mnogih škola, ni kokoši im ne bih dao da ih čuvaju.
-
internazionale
#26591 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Nije tačno.PM72 wrote: ↑26/02/2023 11:41Nastava i škola su prekinuti nakon barikada početkom marta.internazionale wrote: ↑26/02/2023 11:36
Ne znam je li završio, ako ti znaš onda ok.
Kako su završili školu ostali učenici
- DeNiro
#26592 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Tito je bio bravar .. nije mi namjera da uporedjujem njih dvojicu na bilo koji nacin, ali to je cinjenica 
-
HelaS
#26593 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Uopšte nisam tebi prigovorio, samo sam referirao na tvoj post kao tekst. Napisao komentar o SDA politici.PM72 wrote: ↑26/02/2023 11:44Sve si u pravu,ja sam ljubomorni i primitivni seljak iz SDA...nisam nikad za njega glasao niti imam namjeru.A sa dotičnim sam popio točenu karlovačku na Pelješcu,prije skoro 20 godina.HelaS wrote: ↑26/02/2023 11:40
Umanjuje li srednješkolsko ili visokoškolsko obrazovanje Dine Konakovića njegovo političko umijeće da organizira i provodi svoju političku platformu, njegovu političku sposobnost u pregovaranjima i postizanju ciljeva za svoju stranu, njegovu pronicljivost, retoričku sposobnost, komunikativnost i mnoge slične pozitivne osobine koje jedan kvalitetan političar treba da ima? Njegova "neobrazovanost", utiče li na druge državnike, odbijaju li svi oni susrete i visoke sastanke sa Konakovićem, zbog njegovog niskog stepena obrazovanja, jer nije ni srednju završio, jer je "električar", itd.
Nisam imao namjeru da uvrijedim, nikad to ne pišem. Ako jesam, izvinjenje
-
PM72
#26594 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Završni razredi su dobili svjedočanstva po onim ocjenama koje su imali...
Uglavnom,nakon barikada više nije bilo nastave.
-
internazionale
#26595 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
-
PM72
#26596 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
-
PM72
#26597 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Čuj lupam...tako je bilo paša moj.
A za ovo psovanje...
-
internazionale
#26598 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
-
PM72
#26599 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ljubomorainternazionale wrote: ↑26/02/2023 11:54Ja ti jaranski pojašnjavam jer znam ali džaba, neka te mržnja ili nešto drugo goni
Nadam se da ti je sad lakše
-
internazionale
#26600 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Da ne nagađam šta je razlog tvoje zadrtosti. Ali ti kažem da je škola bila organizovana u ratu i da su učenici redovno završavali razrede. Oni koji su bili u vojsci su dolazili kad su mogli i polagaliPM72 wrote: ↑26/02/2023 11:57Ljubomorainternazionale wrote: ↑26/02/2023 11:54
Ja ti jaranski pojašnjavam jer znam ali džaba, neka te mržnja ili nešto drugo gonipopio pivu s njim,prije 20 godina...i nije htio da me pogura za kakvog direktora...neću mu halalit pivu što sam platio...čitavih 12 kuna