Sarajevski derbi

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

leškarenje

#26576 Re: Sarajevski derbi

Post by leškarenje »

Vi kad ste nastali Stup nije bio Grad Sarajevo....to bi trebao i borac protiv antifašizma znati :D
bjelave

#26577 Re: Sarajevski derbi

Post by bjelave »

kakotakonikako wrote:
Bogami bi ti trebao posjetiti Skaku da ti objasni nesto o gradu Sarajevu i od cega se sastoji isti.
Nego reci kad se to vi uopce sjetili da ste sarajevski, odnosno da budemo precizniji novosarajevski klub?Kad to bi?

Decenijama ste bjezali od pomena takve identifikacije, nego ono proleterski i radnicki, prvenstveno pa onda jugoslavenski. Poslije rata malo sija se uvrnula prema Kiseljaku , nije daleko od Stupa, pa ste bili NK...
Danas opet ste se sjetili da ste tvrdi Bosnjaci a istima prvih 30 godina niste dali ni prismrdit u klub.
Sta li cete sutra biti, vehabije ili sta?
Klasicni ste suncokreti vjecno ispruzene ruke.
avetinja

#26578 Re: Sarajevski derbi

Post by avetinja »

Da smo znali da će vas ovako boliti, ne bi vas ni uzeli.
leškarenje

#26579 Re: Sarajevski derbi

Post by leškarenje »

avetinja wrote:Da smo znali da će vas ovako boliti, ne bi vas ni uzeli.
Ma ni približno onoj boli koju ste vi prošli put morali podnijeti :thumbup:
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#26580 Re: Sarajevski derbi

Post by hrasno38 »

leškarenje wrote:Ne može veći klub biti neko ko je tavorio po drugim i ostalim nižim ligama 20 godina....ne kontam sta tu nije jasno.
I opet ima 3x vise titula od vas hahahahahah pa i onaj sto je ugasen kada ste vi napravljeni madjionicarskim rukama komunista i nije postojao do 1992 ima duplo vise titula od vas.......pusti kupove.......pricamo o prvenstvenim jer je svugdje na svijetu to mjerilo. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
A sta ce i ne kuburio....zamisli sad da dodje neki klub i uzme vam sve sto valja od igrac......uuuhh zaboravio sam pa vi trenutno nemate takvih igraca.....npr. 2014 kada ste bili prvaci da vam neko necijom naredbom uzme iz kluba sve sto valja.......a nema Tana da vam da pare nego ih morate sami stvoriti (i tu sam fulao ni Tan vam vise ne daje pare).....jebaji ga ne samo sto ste postali nikakav klub nego vise ne mozete biti ni mjerilo za nesto da valja :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
hrasno38

#26581 Re: Sarajevski derbi

Post by hrasno38 »

lendric wrote:ImageImageImage
leškarenje

#26582 Re: Sarajevski derbi

Post by leškarenje »

Halooo....cvajta dva'es godina...vozdra.
hrasno38

#26583 Re: Sarajevski derbi

Post by hrasno38 »

BlueBlood wrote:Image
ZAVUKO IM VINCENT TAN
SJEBO IM JE SVAKI DAN!!!! :lol: :lol: :lol:
avetinja

#26584 Re: Sarajevski derbi

Post by avetinja »

leškarenje wrote:
Ni približno onoj boli Zubandana. :thumbup:
studiorum_tuzlaensis

#26585 Re: Sarajevski derbi

Post by studiorum_tuzlaensis »

Pitarska je tuga golema. :mrgreen:
bjelave

#26586 Re: Sarajevski derbi

Post by bjelave »

hrasno38 wrote: i onaj sto je ugasen kada ste vi napravljeni madjionicarskim rukama komunista i nije postojao do 1992 i
Jedino ste vi i Bake/Sebija procvjetali kako je zavladala demokracija.
hrasno38

#26587 Re: Sarajevski derbi

Post by hrasno38 »

bjelave wrote:
kakotakonikako wrote:
Bogami bi ti trebao posjetiti Skaku da ti objasni nesto o gradu Sarajevu i od cega se sastoji isti.
Nego reci kad se to vi uopce sjetili da ste sarajevski, odnosno da budemo precizniji novosarajevski klub?Kad to bi?

Decenijama ste bjezali od pomena takve identifikacije, nego ono proleterski i radnicki, prvenstveno pa onda jugoslavenski. Poslije rata malo sija se uvrnula prema Kiseljaku , nije daleko od Stupa, pa ste bili NK...
Danas opet ste se sjetili da ste tvrdi Bosnjaci a istima prvih 30 godina niste dali ni prismrdit u klub.
Decko kod tebe je bolest bas uzela maha :(
bjelave

#26588 Re: Sarajevski derbi

Post by bjelave »

Cica 'Rasno, sta gore nije tacno?
avetinja

#26589 Re: Sarajevski derbi

Post by avetinja »

Dajte još takvih komentara, hrani nas vaš bol.
leškarenje

#26590 Re: Sarajevski derbi

Post by leškarenje »

avetinja wrote:
leškarenje wrote:
Ni približno onoj boli Zubandana. :thumbup:
Tu je to negdje :thumbup:
hrasno38

#26591 Re: Sarajevski derbi

Post by hrasno38 »

bjelave wrote:Cica 'Rasno, sta gore nije tacno?
tvoja prica krene iz ocaja pa onda stigne do bolesnih komenatara koji su za psihijatrije a ne za foruma Klix!!! Nadam se da ce to i @Charuga prepoznati kao sto je i prepoznao kada sam ja spominjao pojedine koji su cinili FK Sarajevo prije rata pa fasovao bancinu!!!!
avetinja

#26592 Re: Sarajevski derbi

Post by avetinja »

leškarenje wrote:Tu je to negdje :thumbup:
Meni je bio bolniji onaj izgubljeni kup 2:1. Može biti da je do mene.
hrasno38

#26593 Re: Sarajevski derbi

Post by hrasno38 »

Nego da se malo podsjetimo.....

Image
kakotakonikako

#26594 Re: Sarajevski derbi

Post by kakotakonikako »

bjelave wrote:
kakotakonikako wrote:

Ako veterani FK Zeljeznicar vide ovo tvoje pisanje - oduzece ti titulu pocasnog clana FK Zeljeznicar. Kad vec spominjes proslost - osvrni se na period odbrane BiH i ko je tu bio tada a ko je pobjegao i sirio sport po bijelom svjetu.
Savjet: Otidji kod Skake, mozda te on prosvijetli i nauci nesto o geografiji.
A ovo tvoje pisanje o Kiseljaku, Stupu, NK, Bosnjacima, vehabijama i suncokretima pokazuje duboku frustriranost prema vecem Sarajevskom klubu FK Zeljeznicar. Nije bolest sve sto boli.
bjelave

#26595 Re: Sarajevski derbi

Post by bjelave »

hrasno38 wrote:
tvoja prica krene iz ocaja pa onda stigne do bolesnih komenatara koji su za psihijatrije a ne za foruma Klix!!! Nadam se da ce to i @Charuga prepoznati kao sto je i prepoznao kada sam ja spominjao pojedine koji su cinili FK Sarajevo prije rata pa fasovao bancinu!!!!
Zali se odma i zakaci sliku onih krvavih saka koji si mi pozelio prije nego sto sam uopce uzeo ucesca.

I sto se tice mojih komenta znam da vas istina najvise boli.

Sve ono sto ste bili jucer na to se serete danas. I stalno tako svakih par decenija bi najradije prebrisali proslost. Valjada iz ljubavi prema tradiciji. :D
Logovan

#26596 Re: Sarajevski derbi

Post by Logovan »

Košpicarska tuga je pregolema.

Nakupilo se patnje i bola u posljednje vrijeme, a kao rezultat vidimo po postovima.
leškarenje

#26597 Re: Sarajevski derbi

Post by leškarenje »

Da se ponovim,NE MOŽE NK SKRETNICA BITI VEĆI KLUB OD FKS JER JE TAVORILA PO NIŽIM LIGAMA 20-AKO GODINA.
hrasno38

#26598 Re: Sarajevski derbi

Post by hrasno38 »

bjelave wrote:
hrasno38 wrote:
Zali se odma i zakaci sliku onih krvavih saka koji si mi pozelio prije nego sto sam uopce uzeo ucesca.

I sto se tice mojih komenta znam da vas istina najvise boli.

Sve ono sto ste bili jucer na to se serete danas. I stalno tako svakih par decenija bi najradije prebrisali proslost. Valjada iz ljubavi prema tradiciji. :D
Nisu krvave sake nego krvavi nokti....nisam za razliku od tebe ti spominjao porodicu.....nisam ti klubu brojao nacionalna krvna zrnca. Dakle uzmi jedan Lexilium mozda dodjes a mozda ne dodjes sebi. Ti si bolestan tip i ne znas se zajebavati. Evo @lesko citavo vrijeme odgovara a nikome nije spominjao porodicu, nacionalna krva zrnca jer je od tebe intelegentniji za svjetslosnu godinu i jer zna da se ta prica i te kako moze okrenuti protiv njega ako se pocne pricati o brojanju nacionalnih i nekih drugih zrnaca. U principu si najveci mis od svih ovdje navijaca i sirov si ko tek odsjecena bukovina!
hrasno38

#26599 Re: Sarajevski derbi

Post by hrasno38 »

leškarenje wrote:Da se ponovim,NE MOŽE NK SKRETNICA BITI VEĆI KLUB OD FKS JER JE TAVORILA PO NIŽIM LIGAMA 20-AKO GODINA.
ali objasni kako i pored toga 3x vise sampionskih titula.......vjerovatno talenat :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
bjelave

#26600 Re: Sarajevski derbi

Post by bjelave »

kakotakonikako wrote: Ako veterani FK Zeljeznicar vide ovo tvoje pisanje - oduzece ti titulu pocasnog clana FK Zeljeznicar. Kad vec spominjes proslost - osvrni se na period odbrane BiH i ko je tu bio tada a ko je pobjegao i sirio sport po bijelom svjetu.
Savjet: Otidji kod Skake, mozda te on prosvijetli i nauci nesto o geografiji.
A ovo tvoje pisanje o Kiseljaku, Stupu, NK, Bosnjacima, vehabijama i suncokretima pokazuje duboku frustriranost prema vecem Sarajevskom klubu FK Zeljeznicar. Nije bolest sve sto boli.
Tata Svabo ti je sirio istinu o Bih po Begesu, vec tamo sredinom ljeta 92, i pri tome kanuo koju suzu. Nakon sto je osvojio Kup i uredno odradio prvenstvo. I jos bio sankcioniran kao selektor Slobine reprezentacije..
A do tada je bio na istom kazanu zajedno sa Kukanjecem i Mladicem, i njegov partizan i cetnici su finasirani iz iste kase.

Znas li kad je poceo rat u BiH?
Post Reply