Bravo! Da ne pominjemo slučaj da kad ti pilot iskoči pred auto možeš napraviti hrkljuš izbjegavajući ga. Još recimo dijete pozadi (pa čak i vezano), a ti izbjegavajući babu zapucaš u banderu. Ili razlijepiš je po šoferšajbi, krv na sve strane, a dijete doživi fras! Itd, itd..._BataZiv_0809 wrote:I sad da ja vidno potresenu stariju zenu, opterecenu bogzna kakvim problemima, koja nesvjesno prelazi na crveno, opaučim autom, koje je pri dozvoljenoj brzini od 50 km/h smrtonosno oruzje, sta bi bilo?
Javnost i forumasi bi me razapeli, bilo bi poziva na linc![]()
Dajte jednom da shvatimo da semafori nisu tu da bi plavusa mislila da je u disku, nego da regulisu saobracaj.
Koliko god bilo ruzno vidjeti da policajac primjenjuje silu na starijoj osobi, pa jos i zeni, toliko je i neprilicno da se ista dere ko prase bez zelje da objasni svoj postupak ovlastenoj sluzbenoj osobi.
A kad ti vec toliko nagadjas, evo da i ja malo nagadjam:
Da je stala kad ju je zovnuo i kulturno, kako dolikuje starijim osobama, objasnila svoj postupak, prosla bi samo sa usmenim upozorenjem.
Helem - semafor je svetinja, ma o kome se radilo. Nema tu priče. Isto kao sa naredbom ovlaštene osobe. Ima da se pokoriš da si ne znam ti ko. Nema ni žurbe ni izgovora niti bilo čega. Jer, nije te zaustavio džaba.
Ubijeđen sam da je bilo koliko hoćeš načina da izbjegne bilo kakvu kaznu: nasmiješit se, ovo-ono, al ne, najlakše se pravit lud!