SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
The BEN10

#26576 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by The BEN10 »

_BataZiv_0809 wrote:I sad da ja vidno potresenu stariju zenu, opterecenu bogzna kakvim problemima, koja nesvjesno prelazi na crveno, opaučim autom, koje je pri dozvoljenoj brzini od 50 km/h smrtonosno oruzje, sta bi bilo?
Javnost i forumasi bi me razapeli, bilo bi poziva na linc :izet:
Dajte jednom da shvatimo da semafori nisu tu da bi plavusa mislila da je u disku, nego da regulisu saobracaj.
Koliko god bilo ruzno vidjeti da policajac primjenjuje silu na starijoj osobi, pa jos i zeni, toliko je i neprilicno da se ista dere ko prase bez zelje da objasni svoj postupak ovlastenoj sluzbenoj osobi.
A kad ti vec toliko nagadjas, evo da i ja malo nagadjam:
Da je stala kad ju je zovnuo i kulturno, kako dolikuje starijim osobama, objasnila svoj postupak, prosla bi samo sa usmenim upozorenjem.
Bravo! Da ne pominjemo slučaj da kad ti pilot iskoči pred auto možeš napraviti hrkljuš izbjegavajući ga. Još recimo dijete pozadi (pa čak i vezano), a ti izbjegavajući babu zapucaš u banderu. Ili razlijepiš je po šoferšajbi, krv na sve strane, a dijete doživi fras! Itd, itd...
Helem - semafor je svetinja, ma o kome se radilo. Nema tu priče. Isto kao sa naredbom ovlaštene osobe. Ima da se pokoriš da si ne znam ti ko. Nema ni žurbe ni izgovora niti bilo čega. Jer, nije te zaustavio džaba.
Ubijeđen sam da je bilo koliko hoćeš načina da izbjegne bilo kakvu kaznu: nasmiješit se, ovo-ono, al ne, najlakše se pravit lud!
Izlija

#26577 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Izlija »

Iako policajac nije ništa pogrešno uradio i sva krivica je na ovoj gospođi narod bi bio 100% na njegovoj strani da ovako kažnjavaju i političare, sudce i sve ostale tzv velike ribe. Možda je kod njih u HR situacija malo jednostavnija i pravičnija ali nisu puno daleko odmakli od nas i sve dok svi nebudu isti pred zakonom za mene su svi policajci A.C.A.B. uključujući i moju raju koje ovim putem toplo pozdravljam.
dobar osjecaj

#26578 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by dobar osjecaj »

_BataZiv_0809 wrote: I sad da ja vidno potresenu stariju zenu, opterecenu bogzna kakvim problemima, koja nesvjesno prelazi na crveno, opaučim autom, koje je pri dozvoljenoj brzini od 50 km/h smrtonosno oruzje, sta bi bilo?

Javnost i forumasi bi me razapeli, bilo bi poziva na linc :izet:

Dajte jednom da shvatimo da semafori nisu tu da bi plavusa mislila da je u disku, nego da regulisu saobracaj.

Koliko god bilo ruzno vidjeti da policajac primjenjuje silu na starijoj osobi, pa jos i zeni, toliko je i neprilicno da se ista dere ko prase bez zelje da objasni svoj postupak ovlastenoj sluzbenoj osobi.

A kad ti vec toliko nagadjas, evo da i ja malo nagadjam:

Da je stala kad ju je zovnuo i kulturno, kako dolikuje starijim osobama, objasnila svoj postupak, prosla bi samo sa usmenim upozorenjem.
Ne znam. Nisam vidjela konkretni prekrsaj na snimku i pocetak price. Ne znam je li se radilo o uslovima kad su vozila prolazila tom raskrsnicom pri brzini od 50 km/h ili se tek upalilo crveno. Ne znam gdje su se nalazili policajci u trenutku prekrsaja i da li su pokusali upozoriti zenu da zbog svoje sigurnosti ne prelazi raskrsnicu. Mnostvo je stvari koje se mogu staviti u korpu sta je sve moguce relativizirati na bilo kojem pa i ovom primjeru.
Valjda ne postoji istorija nikakvih problema i svakodnevnih visegodisnjih sizofrenicnih situacija kojima su od 1991. izlozeni ljudi poput te starice i hiljade drugih na ovim nasim prostorima zbog kojih bi iko osjecao manjak povjerenja i postovanja prema drzavi i policiji, pa je sigurno cudno zasto sve nije u savrsenom redu.
Reklo bi se po pisanju prosjecnih vozaca iz ovog naseg okruzenja da svi uzorno voze, uvijek u stanju savrsene pribranosti i da uvijek i iskljucivo poznaju i postuju svaki saobracajni znak, signalizaciju i ogranicenje. Meni se sigurno prividja da se na prste jedne ruke mogu nabrojati svakodnevne situacije na nasim raskrsnicama kad vozaci hladno kroz crveno projure, nerijetko i kroz kolonu pjesaka. A da ne spominjem da nedavno procitah na ovom forumu kako jedan od ispravnih zagovara koliko je besmisleno na cesti prema Tuzli postovati ogranicenja brzine.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#26579 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by _BataZiv_0809 »

dobar osjecaj wrote: Ne znam. Nisam vidjela konkretni prekrsaj na snimku i pocetak price. Ne znam je li se radilo o uslovima kad su vozila prolazila tom raskrsnicom pri brzini od 50 km/h ili se tek upalilo crveno. Ne znam gdje su se nalazili policajci u trenutku prekrsaja i da li su pokusali upozoriti zenu da zbog svoje sigurnosti ne prelazi raskrsnicu. Mnostvo je stvari koje se mogu staviti u korpu sta je sve moguce relativizirati na bilo kojem pa i ovom primjeru.
Valjda ne postoji istorija nikakvih problema i svakodnevnih visegodisnjih sizofrenicnih situacija kojima su od 1991. izlozeni ljudi poput te starice i hiljade drugih na ovim nasim prostorima zbog kojih bi iko osjecao manjak povjerenja i postovanja prema drzavi i policiji, pa je sigurno cudno zasto sve nije u savrsenom redu.
Reklo bi se po pisanju prosjecnih vozaca iz ovog naseg okruzenja da svi uzorno voze, uvijek u stanju savrsene pribranosti i da uvijek i iskljucivo poznaju i postuju svaki saobracajni znak, signalizaciju i ogranicenje. Meni se sigurno prividja da se na prste jedne ruke mogu nabrojati svakodnevne situacije na nasim raskrsnicama kad vozaci hladno kroz crveno projure, nerijetko i kroz kolonu pjesaka. A da ne spominjem da nedavno procitah na ovom forumu kako jedan od ispravnih zagovara koliko je besmisleno na cesti prema Tuzli postovati ogranicenja brzine.
Ne znamo, nismo vidjeli ni saobracajni preksraj,a ni zdravstveni karton doticne gospodje. Sve je u sferi nagadjanja i pretpostavki. Stoga ne dajimo jednoj pretpostavki veci znacaj od druge, samo zato sto nam se ta vise uklapa u zeljenu projekciju.

Forum svakako nije presjek realnog stanja. Onaj ko ima vremena i volje da pise na forumu , tesko da spada u kategoriju onih sto svakodnevno prolaze na crvena svjetla, postrojavaju policajce kada ih zaustave, niti voze pile koje mogu letiti uz Karaulu.

Osim ako nisu Zviz ili njegov rodjo.
JThomas

#26580 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by JThomas »

Izlija wrote:Iako policajac nije ništa pogrešno uradio i sva krivica je na ovoj gospođi narod bi bio 100% na njegovoj strani da ovako kažnjavaju i političare, sudce i sve ostale tzv velike ribe. Možda je kod njih u HR situacija malo jednostavnija i pravičnija ali nisu puno daleko odmakli od nas i sve dok svi nebudu isti pred zakonom za mene su svi policajci A.C.A.B. uključujući i moju raju koje ovim putem toplo pozdravljam.
ipak nebo i zemlja u odnosu na nas. naši sanaderi nikad ni dana nisu vidjeli zatvora iznutra nego prave kolekcije oslobađajućih.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#26581 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by _BataZiv_0809 »

The BEN10 wrote:Bravo! Da ne pominjemo slučaj da kad ti pilot iskoči pred auto možeš napraviti hrkljuš izbjegavajući ga. Još recimo dijete pozadi (pa čak i vezano), a ti izbjegavajući babu zapucaš u banderu. Ili razlijepiš je po šoferšajbi, krv na sve strane, a dijete doživi fras! Itd, itd...
Helem - semafor je svetinja, ma o kome se radilo. Nema tu priče. Isto kao sa naredbom ovlaštene osobe. Ima da se pokoriš da si ne znam ti ko. Nema ni žurbe ni izgovora niti bilo čega. Jer, nije te zaustavio džaba.
Ubijeđen sam da je bilo koliko hoćeš načina da izbjegne bilo kakvu kaznu: nasmiješit se, ovo-ono, al ne, najlakše se pravit lud!
Svaki dan sam u obje uloge i pjesaka (u solidnoj relaciji) i vozaca. I odgovorno tvrdim da pjesaci nista nisu bolji od vozaca. Samo smo svi emotivno vise na njihovoj strani, jer su slabija strana.

A ovakvih staraca sto izlijecu na crveno, mali milion.
Banksy

#26582 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Banksy »

Ćelavi prasac stokilaš je postupio po zakonu, no bez truna takta, svijesti i emocije da je u pitanju stara, slaba i nemoćna žena. Sve je moglo završiti tako da joj skrene pažnju na prekršaj koji je počinila, da joj kaže da će je ovaj put pustiti, ali da će je naredni put morati oštro kazniti, itd.
Stari ljudi su spori, zbunjeni, dementni, tvrdoglavi i na njima je najlakše trenirati strogoću. Štagod da je učinila, vjerujem da nije bilo potrebe rušiti je na pod. Mučno i odvratno je bilo gledati sve to.
Kako je revnostan, vjerujem da ovako na pločnik povaljuje i slične prekršitelje svojih gabarita. Ne bi valjalo da je drugačije, jer ako jeste, u pitanju je onda patološko ponašanje.
zateznistub

#26583 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by zateznistub »

Banksy wrote:Ćelavi prasac stokilaš je postupio po zakonu, no bez truna takta, svijesti i emocije da je u pitanju stara, slaba i nemoćna žena. Sve je moglo završiti tako da joj skrene pažnju na prekršaj koji je počinila, da joj kaže da će je ovaj put pustiti, ali da će je naredni put morati oštro kazniti, itd.
Stari ljudi su spori, zbunjeni, dementni, tvrdoglavi i na njima je najlakše trenirati strogoću. Štagod da je učinila, vjerujem da nije bilo potrebe rušiti je na pod. Mučno i odvratno je bilo gledati sve to.
Kako je revnostan, vjerujem da ovako na pločnik povaljuje i slične prekršitelje svojih gabarita. Ne bi valjalo da je drugačije, jer ako jeste, u pitanju je onda patološko ponašanje.
:thumbup:
The BEN10

#26584 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by The BEN10 »

_BataZiv_0809 wrote:
The BEN10 wrote:Bravo! Da ne pominjemo slučaj da kad ti pilot iskoči pred auto možeš napraviti hrkljuš izbjegavajući ga. Još recimo dijete pozadi (pa čak i vezano), a ti izbjegavajući babu zapucaš u banderu. Ili razlijepiš je po šoferšajbi, krv na sve strane, a dijete doživi fras! Itd, itd...
Svaki dan sam u obje uloge i pjesaka (u solidnoj relaciji) i vozaca. I odgovorno tvrdim da pjesaci nista nisu bolji od vozaca. Samo smo svi emotivno vise na njihovoj strani, jer su slabija strana.

A ovakvih staraca sto izlijecu na crveno, mali milion.
Hej ba, gdje ono staro i đuturum žuri!? Gdje!? Gledao sam ih sabahile pod točkove srljaju, nit šta radi tako rano - glavnu džadu pretrčava na drito crvenom, a vozila dolaze! :-)
Jednom sam nehotice udario psa - nisam mogao sebi doći čitavu heftu od tuge. Ne mogu ni zamisliti da nedaj Bože kakvog pješaka nosim na duši, pa makar i da ostane živ i da nisam kriv: mislim da nebi bio dobar do kraja života kakav sam. Ko bi mi platio duševnu bol?
Samo kažnjavaj bagru koja krši propise, bez merhameta, molit ću lijepo!
Banksy wrote:Ćelavi prasac stokilaš je postupio po zakonu, no bez truna takta, svijesti i emocije da je u pitanju stara, slaba i nemoćna žena. Sve je moglo završiti tako da joj skrene pažnju na prekršaj koji je počinila, da joj kaže da će je ovaj put pustiti, ali da će je naredni put morati oštro kazniti, itd.
Da joj kaže kako!? Pa nije se udostojila ni da ga sasluša. :-?
insaneinthebrain

#26585 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by insaneinthebrain »

to je to.
uglavnomja

#26586 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by uglavnomja »

zeni je 66 godina, kakva demencija, radni vijek je najnize 65 godina. mislim moze se desiti izuzetak, ali generalizirati da su svi 65-godisnjaci spori, zbunjeni, ... :-) imate doktore, profesore, inzinjere, ministre, politicare, predsjednike, ... sirom svijeta koji perfektno rade svoj posao sa toliko i vise godina.

zena je zasluzila "sankciju", ne bas onoliko brutalnu, ali svakako je zasluzila nesto da se nauci da je policija vlast i da treba stati kad je zovu. i da ona ugrozava i svoj i tudje zivote. ako ima psihickih problema, onda ce je poslati gdje treba da dobije dijagnozu i terapiju.

dalje, gospodin ministar koji kritikuje policajca, je tu postavljen kao POLITICKA-STRANACKA funkcija, ne strucna. njegov posao je da skuplja glasove, ne da provodi zakon.

i neko rece: zamisli svoju mamu ...
ne, ne mogu zamisliti svoju mamu, koja je starija od te gospodje. ona ce stati i kad je zaustavi eko-policija i zastitar u granapu ... a kamoli policija.
The BEN10

#26587 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by The BEN10 »

uglavnomja wrote:zeni je 66 godina, kakva demencija, radni vijek je najnize 65 godina. mislim moze se desiti izuzetak, ali generalizirati da su svi 65-godisnjaci spori, zbunjeni, ... :-) imate doktore, profesore, inzinjere, ministre, politicare, predsjednike, ... sirom svijeta koji perfektno rade svoj posao sa toliko i vise godina.

zena je zasluzila "sankciju", ne bas onoliko brutalnu, ali svakako je zasluzila nesto da se nauci da je policija vlast i da treba stati kad je zovu. i da ona ugrozava i svoj i tudje zivote. ako ima psihickih problema, onda ce je poslati gdje treba da dobije dijagnozu i terapiju.

i neko rece: zamisli svoju mamu ...
ne, ne mogu zamisliti svoju mamu, koja je starija od te gospodje. ona ce stati i kad je zaustavi eko-policija i zastitar u granapu ... a kamoli policija.
Bravo za čitav post, naročito za ovaj dio:
dalje, gospodin ministar koji kritikuje policajca, je tu postavljen kao POLITICKA-STRANACKA funkcija, ne strucna. njegov posao je da skuplja glasove, ne da provodi zakon.
dobar osjecaj

#26588 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by dobar osjecaj »

uglavnomja wrote: i neko rece: zamisli svoju mamu ...
Pa, meni je drago ako je tvoja mama u dobi iznad 66. godina zivota uvijek pribrana i u svakom smislu dobro ocuvana zena.
Ja lako mogu zamisliti i svoju i brojne mame te i slicne dobi koje su prosle pakao rata, izbjeglistva i u Osijeku i u BiH, ostajale bez posla, radile fizicke poslove u dobi iznad 50 godina da se prehrane, mogu ih zamisliti kao susjedu te dobi kojoj sam prije nekoliko dana pomogla da nosi grijalicu u stan bolesne, nepokretne devedesetogodisnje majke za koju joj sistem ne daje ni pravo na dodatnu njegu pa se i sama nemocna i bolesna pati da uopste ode to majke, da joj prinese sve, podize je sama, kupa sama, presvlaci usrane pelene sama. Moji primjeri su suvise egzoticni ali ja u ovom svijetu srecem vise takvih primjera nego dobrostojecih ocuvanih mama koje i nakon svega sto su prosle u proteklih 20. godina gaze ostrim korakom i na sve situacije reaguju trezveno i brzo.
U kontekstu brzine kojom vas brojni stariji ljudi toliko fasciniraju. Zivi bili da dozivite udobniju i ugodniju starost, bez bolova i slabosti u cijelom tijelu pa i tim prokletim nogama na kojima se jedva drze i zure da se sto prije nadju na svom odredistu.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#26589 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Chmoljo »

tačno sam podijeljen oko ovog slučaja.

prošle sedmice sam imao telefonski "okršaj" sa jednim gospodinom u godinama, kada počinje nekontrolisano vikati, galamiti, prijetiti... moram biti iskren da sam brojao do deset da ostanem pribran, i negdje u kraju glave razmišljao koliko ću ja biti ters kada i ako doživim tih osamdeset... grizla bi me savjest da sam i ja galamio...

više puta sam u svojoj okolini spominjao da nije materijalno to što bi me moglo otjerati iz ove zemlje, nego individualna bahatost, neki egoizam gdje svako radi šta hoće, gdje svako krade gdje može, gdje svako uništava, jer, eto, može mu se. totalno odsustvo razumijevanja za druge insane u svakodnevnoj interakciji, vječna nadrndanost, neupitnost ličnih stavova.

i to i kada se jasno krše zakoni i nanosi šteta.

i na sve to, totalno odsustvo osjećaja odgovornosti kada se skrivi nešto.

padne mi na pamet da je potrebno, da bi se uveo red u javni gradski saobraćaj, ući u GRAS, otpustiti stotine radnika, što bi dovelo do protesta, tuča, krikova, uplakanih žena, djece, nemilih scena, jel... ili kakav bi krkljanac nastao da komunalna preduzeća uistinu krenu sa naplaćivanjem dugova... ili da se krene sa rušenjem bespravno načičkanih stambenih objekata na klizištima...

uvođenje reda u naše društvo, ako hoćemo da nam bude bolje je neminovno, ali će se to dešavati uz ovakve scene.

otišao sam naširoko, ali ovaj ignorantski odnos starice, i nedostatak takta policajca mi je slika i prilika svega nakrivo nasađenog, i ispravljanje toga (ako nekad i dođe to toga) bit će mučno gledati.
Chmoljo

#26590 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Chmoljo »

dobar osjecaj wrote: Pa, meni je drago ako je tvoja mama u dobi iznad 66. godina zivota uvijek pribrana i u svakom smislu dobro ocuvana zena.
Ja lako mogu zamisliti i svoju i brojne mame te i slicne dobi koje su prosle pakao rata, izbjeglistva i u Osijeku i u BiH, ostajale bez posla, radile fizicke poslove u dobi iznad 50 godina da se prehrane, mogu ih zamisliti kao susjedu te dobi kojoj sam prije nekoliko dana pomogla da nosi grijalicu u stan bolesne, nepokretne devedesetogodisnje majke za koju joj sistem ne daje ni pravo na dodatnu njegu pa se i sama nemocna i bolesna pati da uopste ode to majke, da joj prinese sve, podize je sama, kupa sama, presvlaci usrane pelene sama. Moji primjeri su suvise egzoticni ali ja u ovom svijetu srecem vise takvih primjera nego dobrostojecih ocuvanih mama koje i nakon svega sto su prosle u proteklih 20. godina gaze ostrim korakom i na sve situacije reaguju trezveno i brzo.
U kontekstu brzine kojom vas brojni stariji ljudi toliko fasciniraju. Zivi bili da dozivite udobniju i ugodniju starost, bez bolova i slabosti u cijelom tijelu pa i tim prokletim nogama na kojima se jedva drze i zure da se sto prije nadju na svom odredistu.
opra i ti na ruke.
Banksy

#26591 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Banksy »

The BEN10 wrote:
Da joj kaže kako!? Pa nije se udostojila ni da ga sasluša. :-?
Otkud znam, on je školovan za taj posao i u toj školi je valjda pojašnjeno i ponašanje u ovakvim situacijama, nije moje da mislim njegov posao.
Da je moju majku ovako zlostavljao - a kad svinja od 130 kg (toliko ima) klekne na leđa na staricu na pločniku, onda ja to za mene zlostavljanje - sigurno bi se neko od familije lično obračunao s njim, pa nek poslije košta šta košta.
Banksy

#26592 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Banksy »

dobar osjecaj wrote: Pa, meni je drago ako je tvoja mama u dobi iznad 66. godina zivota uvijek pribrana i u svakom smislu dobro ocuvana zena.
uglavnomja

#26593 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by uglavnomja »

dobar osjecaj wrote:
uglavnomja wrote: i neko rece: zamisli svoju mamu ...
Pa, meni je drago ako je tvoja mama u dobi iznad 66. godina zivota uvijek pribrana i u svakom smislu dobro ocuvana zena.

moja mama je zajedno sa nas troje djece i muzem provela citav rat u sarajevu, kuhala rucak od nicega, vukla vodu i drva sa nama... a i tad je imala finih godinica za te poslove.
mojne patetike: zamisli ovo zamisli ono ... necu da zamisljam, nije mi 7 godina. znam ono sto znam. ruzno je i tuzno i bolno vidjeti ono, ali kad se ogoli situacija, bez emocija i "zamisljanja" - ispravan, previse brutalan, ali potpuno opravdan potez. dobar i za nju i za ostatak ucesnika u saobracaju.

ako neko ima psihickih problema - postoje ustanove i strucnjaci. i to u slucaju ako nema nikoga od rodbine.

a taj tvoj slucaj - pa otvori temu na humanitarnim akcijama, trazi pravni savjet, organizuj komsiluk, digni svoje dupence pa pomozi zeni, ...
zateznistub

#26594 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by zateznistub »

Mnogo vala preseravanja oko ovog djela. Baba jeste kriva, presla na crveno i kraj price. Da li je drot trebao regovati onako? NIJE sigurno nije, MORAO je naci i iznaci drugi način, pogotov ako baba u trenutku prelaza na crveno (a to ne vidjesmo) nije ugrozila nikoga.

Manite se šuplje šbb kbb
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#26595 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by -LIBERO- »

Sustina.
Selektivna primjena zakona, prisutna svakodnevno. A hajde da i to zanemarimo, sto je tesko zanemariti jer je sveprisutno. Ovolika kolicina upotrebe sile, na staroj, ocito ne bas najbolje orjentisanoj osobi, je degutantna. Ovo se moralo odraditi adekvatnije, humanije i prikladnije. Ako je vec moralo, mogla se ova zena zadrzati i drzanjem za ruku, dok ne dodje patrola sa automobilom ili druga ispomoc, gdje bi se uzeli podatci iz dokumenata itd.

Ovo je degutantno ovako izvedeno. A slicnih situacija, prekomjerne upotrebe sile, sam se nagledao i kod nasih policajaca. Naravno u 95% slucajeva tamo gdje su uvjereni da osoba nad kojom primjenjuju silu, ne predstavlja bilo kakvu realnu opasnost po njih.

Ali to je vec stvar psiho-patologije.
Banksy

#26596 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Banksy »

Da ne zaboravimo, govorimo o prekršaju PRELASKA NA CRVENO.
Chmoljo

#26597 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Chmoljo »

Banksy wrote:Da ne zaboravimo, govorimo o prekršaju PRELASKA NA CRVENO.
kakogod, ne treba trivijalizirati taj prekršaj.
JThomas

#26598 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by JThomas »

Chmoljo wrote:
opra i ti na ruke.
ovo više nisu ni pretpostavke, ovo su spiskovi želja.
zateznistub

#26599 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by zateznistub »

Chmoljo wrote:
Banksy wrote:Da ne zaboravimo, govorimo o prekršaju PRELASKA NA CRVENO.
kakogod, ne treba trivijalizirati taj prekršaj.
Apsolutno, ali ne treba ni babu kako neko rece ne bas u vinklu, obarati na zemlju i stavljati lisice...
krater

#26600 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by krater »

zateznistub wrote:Mnogo vala preseravanja oko ovog djela. Baba jeste kriva, presla na crveno i kraj price. Da li je drot trebao regovati onako? NIJE sigurno nije, MORAO je naci i iznaci drugi način, pogotov ako baba u trenutku prelaza na crveno (a to ne vidjesmo) nije ugrozila nikoga.

Manite se šuplje šbb kbb
Locked