Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

drug_profi

#26551 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by drug_profi »

mO k3 wrote:
drug_profi wrote:Kad moke aludira na krivca, mora biti da je Dzeko jedan od njih.
nema veze sto igra sa 5 panjeva i jos 5 zbunjenih.
Za mene je jedan od krivaca , kao kapiten kao vodja , kao zlatna krava ima da ih tjera bičem da igraju da pisaju krv ....

Hajde budi iskren ostavimo naše prepirke na stanu , toliko trenera je bilo i otišlo ni jedan nije valjalo
Nisam ja moke tip na kojeg si navikao. Ja nemam zlatne krave i citam sta ljudi pisu i trazim motiv iza toga.
Ja cu dopustiti da postoji nekad i osnovano nezadovoljstvo igrom pojedinaca. Bilo kojeg.
Jbg svi smo ljudi.

Međutim, ono sto ja mislim je da nije moguce ni da Dzeko pokaze najbolje od sebe ako igra sa panjevima. Toliki nesrazmjer u kvaliteti je da se sve svodi na jedan podprosjek.
E ako jos i trener fuli loptu, jbg...
Ali opet kazem, ja nikom ne jebem mater i ne trazim glavu. Ljudi grijese. Ljudi nisu savrseni. Gvardiola će pogrijesiti povremeno, gdje nece Robi sa 5 panjeva i 5 zbunjenih.
mO k3

#26552 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by mO k3 »

drug_profi wrote:
mO k3 wrote:
drug_profi wrote:Kad moke aludira na krivca, mora biti da je Dzeko jedan od njih.
nema veze sto igra sa 5 panjeva i jos 5 zbunjenih.
Za mene je jedan od krivaca , kao kapiten kao vodja , kao zlatna krava ima da ih tjera bičem da igraju da pisaju krv ....

Hajde budi iskren ostavimo naše prepirke na stanu , toliko trenera je bilo i otišlo ni jedan nije valjalo
Nisam ja moke tip na kojeg si navikao. Ja nemam zlatne krave i citam sta ljudi pisu i trazim motiv iza toga.
Ja cu dopustiti da postoji nekad i osnovano nezadovoljstvo igrom pojedinaca. Bilo kojeg.
Jbg svi smo ljudi.

Međutim, ono sto ja mislim je da nije moguce ni da Dzeko pokaze najbolje od sebe ako igra sa panjevima. Toliki nesrazmjer u kvaliteti je da se sve svodi na jedan podprosjek.
E ako jos i trener fuli loptu, jbg...
Ali opet kazem, ja nikom ne jebem mater i ne trazim glavu. Ljudi grijese. Ljudi nisu savrseni. Gvardiola će pogrijesiti povremeno, gdje nece Robi sa 5 panjeva i 5 zbunjenih.
pa sta rade pet panjeva i sest zbunjenih u repki??...
drug_profi

#26553 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by drug_profi »

A đe da ja znam jadan ne bio, ne dobijam ja 10 milja mjesecno da znam.
kiligonzales

#26554 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by kiligonzales »

Logovan wrote:
kiligonzales wrote:
Logovan wrote:https://sport1.oslobodjenje.ba/reprezen ... bih/166127

Evo javio se Baždarević.
Vodi ga kuci ako ti je dobar trener. :lol:
Šta reče bolan, šta je tebi? :?
Ma ne govorim tebi, nego Bazdarevicu :lol:

Vidis da u tekstu brani Robija. :lol:
Logovan

#26555 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Logovan »

kiligonzales wrote:
Ma ne govorim tebi, nego Bazdarevicu :lol:

Vidis da u tekstu brani Robija. :lol:
Hahahah
Kontam meni govoriš. :-) :lol:
dulekrele

#26556 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by dulekrele »

Bosanski_kralj wrote:Stavi Bešića na desni bek i gotova priča.

Nama treba trener koji će izvući maksimum iz svakog igrača. Da nam svi igrači igraju za reprezentaciju kao što igraju za klubove danas bismo pisali o borbi za prvo mjesto sa Italijom.
Besica treba staviti u publiku.
svi u napad

#26557 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by svi u napad »

dulekrele wrote:
Bosanski_kralj wrote:Stavi Bešića na desni bek i gotova priča.

Nama treba trener koji će izvući maksimum iz svakog igrača. Da nam svi igrači igraju za reprezentaciju kao što igraju za klubove danas bismo pisali o borbi za prvo mjesto sa Italijom.
Besica treba staviti u publiku.
Sve receno i nista dodati na ovo. Samo mu isaretom pokazati tribinu.
denimb

#26558 NS/FS BiH reprezentacija, selektori,igraci, klubovi...

Post by denimb »

Hocemo li vise dici ove stvari na pravi nivo? Raspravljamo konstantno o selektorima, koji su ublehe od '96 od kad pratim reprezentaciju, cast pojedincima ali dovode se bez znanja, bez ikakvih predispozicija. Dovode se se samo jer su pogodni, u cijeni i mogu se uklopiti, experimenti od trenera a zbog koga, zbog neukih ljudi u savezu kojim samo ulaze u cijenu?

Imamo stotine tema o selektorima, o igracima, pljuje se po njima, opravdano ili ne svejedno...pljuje se po klubovima opravdano ili ne, svejedno.

Uvijek je rasprava oko toga, dok ublehe sjede u savezu i trljaju ruke, prave zgrade, valjaju pare...unistavaju kompletan fudbal...i nije to samo fudbal, on je ostao zadnji takvi strucnjaci su unistili sve, od rukometa do kosarke... do kad bolan...isti ovaj bezmudi Prosinecki, ista ova motivacija igraca, isti razlog za ovakvu igru protiv poluamatera cijeli ciklus kvalifikacija je bas taj savez.

Ne znam, ovo sto se desava, sa klubovima...sa reprezentacijom, jos sa Bahom koji se vratio na scenu...idemo nazad, necemo naprijed sigurno.

Razocaran sam ono, jbt...i kupi to covjek u sebi dugo, krenes od svog lokalnog kluba pa evo do reprezentacije...nevjerovatno.

Imali smo jedan pozitivan polet sa Ivicom, i "normalizacijom" cim je covjek izasao na vrata okrenuli se istom...

I mi ocekujemo onda da nesto u vrhu toga svega, kao sto je A reprezentacija funkcionise...
Bosanski_kralj

#26559 Re: NS/FS BiH reprezentacija, selektori,igraci, klubovi...

Post by Bosanski_kralj »

Stanje u fubalu i sportu općenito je samo preslika stanja u društvu generalno. Nema ovdje neke svjetle budućnosti poznavajući nas i naš način rada.
Point.

#26560 Re: NS/FS BiH reprezentacija, selektori,igraci, klubovi...

Post by Point. »

Mislim da je vrijeme za jedan bojkot. Bojkot utakmica dok Begić i ekipa ne odu. Znam da od toga nema ništa jer će ovce i košpicari već u novembru napuniti BP da vide talijanski B tim. BH fudbalu je potreban jedan totalni reset. Nultna godina. Početi sve iz početka.

1. Početi od Saveza. Toliko mi se smučio da nekad prizivam Ušketa nazad. Vrati se paša sve ti je oprošteno.

2. Zahvaliti se Robertu već večeras. Ne ide, Robi, jebi ga. Nikad lakšu grupu nismo imali, nikad veći EURO, bukvalno ga maše samo evropske level E reprezentacije a mi smo postali dio tog ganga. Sa ovakvim prustupom i igrom nećemo ni baraž kroz LN proći bez obzira ko nam bio protivnik.

3. Nedostatak nacionalnog naboja kod igrača. Sve im jebem pa kako je moguće igrati ovako sramno, bezmudo i katastrofalno kao ove kvalifikacije? Neka dođe onaj Sparta psiholog što je pričao prije Finske i neka na javnom tv servisu objasni. Kako im nije stalo zbog naroda, znaju u kakvom je kurcu država? Pa evo i neka su sebični, kako profesionalnom fudbaleru nije stalo da ne igra na najvećim svjetskim fudbalskim takmičenjima i tako sebi obezbjedi budućnost? Pa kako ne proradi taj neki jebeni ponos u njima ili inat kad budu gledali ispod prosječne igrače na Euru? Ne mogu ovo nikako da shvatim.
luckylaka

#26561 Re: NS/FS BiH reprezentacija, selektori,igraci, klubovi...

Post by luckylaka »

Svi su nedodirljivi od predsjednistva,vlade,saveza...Svi zasticeni ko medzedi,niko im nista ne moze,na sve strane se krcmi,pije,parama razbacuje samo se ne ulaze tamo gdje treba.Sto rece prethodni isto stanje gdje god pogledas.Neka nam je Bog u pomoci
bingov buraz

#26562 Re: NS/FS BiH reprezentacija, selektori,igraci, klubovi...

Post by bingov buraz »

Struka,struka i samo struka,nama djecu uče oni koji su tu zbog zasluga u klubovima a ne oni koji to znaju.Pare za zgradu je trebalo uložiti i dovesti dvojicu trenera mlađih kategorija skandinavaca,dvojicu Talijana,po dvojicu Nijemaca i Španaca ili Portugalaca i upijati znanje jer naši klubovi stvoriti igrača ne znaju.
Dijaspora je završena priča valjda je svakom jasno.
Logovan

#26563 Re: NS/FS BiH reprezentacija, selektori,igraci, klubovi...

Post by Logovan »

Prije će se dignuti sprat na zgradi saveza, nego što će se desiti ostavke u istom.
denimb

#26564 Re: NS/FS BiH reprezentacija, selektori,igraci, klubovi...

Post by denimb »

Point. wrote:Mislim da je vrijeme za jedan bojkot. Bojkot utakmica dok Begić i ekipa ne odu. Znam da od toga nema ništa jer će ovce i košpicari već u novembru napuniti BP da vide talijanski B tim. BH fudbalu je potreban jedan totalni reset. Nultna godina. Početi sve iz početka.

1. Početi od Saveza. Toliko mi se smučio da nekad prizivam Ušketa nazad. Vrati se paša sve ti je oprošteno.

2. Zahvaliti se Robertu već večeras. Ne ide, Robi, jebi ga. Nikad lakšu grupu nismo imali, nikad veći EURO, bukvalno ga maše samo evropske level E reprezentacije a mi smo postali dio tog ganga. Sa ovakvim prustupom i igrom nećemo ni baraž kroz LN proći bez obzira ko nam bio protivnik.

3. Nedostatak nacionalnog naboja kod igrača. Sve im jebem pa kako je moguće igrati ovako sramno, bezmudo i katastrofalno kao ove kvalifikacije? Neka dođe onaj Sparta psiholog što je pričao prije Finske i neka na javnom tv servisu objasni. Kako im nije stalo zbog naroda, znaju u kakvom je kurcu država? Pa evo i neka su sebični, kako profesionalnom fudbaleru nije stalo da ne igra na najvećim svjetskim fudbalskim takmičenjima i tako sebi obezbjedi budućnost? Pa kako ne proradi taj neki jebeni ponos u njima ili inat kad budu gledali ispod prosječne igrače na Euru? Ne mogu ovo nikako da shvatim.
Upravo to, sve je krenulo u pogresnom pravcu davno jos a zbog cega...ja majke mi ne mogu okriviti nikoga osim saveza..nije mi realno koliko god pokusavao objasniti sam sebi, pa nisu ti igraci...Kolasinac, Pjanic, Dzeko, Gojak...daj ih Armeniji bili bi drugi u ovakvoj grupi.

Fali taj profesionalni odnos, fali trener, fale pripreme za svaku pojedinu utakmicu...koliko god bilo koji igrac mislio na sebe kroz tu reprezentaciju, vuce ga i taj nacionalni naboj 100%.

Zbog cega nam se oprastaju igraci prerano, oproste se od reprezentacije, a za klub igraju jos 5-6 godina...ma jbt...

Ja samo znam da ako nastavimo ovako, oprostit ce se mnogi jos...
dječak sa šibicama

#26565 Re: NS/FS BiH reprezentacija, selektori,igraci, klubovi...

Post by dječak sa šibicama »

Bez kvalitetne lige i klubova, nema ni reprezentacije.

Oslanjati se na dijasporsku djecu, vise nema smisla. Neka od njih su rodjeni vani, ne zanima ih BiH previse, prosle su godine.
luckylaka

#26566 Re: NS/FS BiH reprezentacija, selektori,igraci, klubovi...

Post by luckylaka »

denimb wrote:
Point. wrote:Mislim da je vrijeme za jedan bojkot. Bojkot utakmica dok Begić i ekipa ne odu. Znam da od toga nema ništa jer će ovce i košpicari već u novembru napuniti BP da vide talijanski B tim. BH fudbalu je potreban jedan totalni reset. Nultna godina. Početi sve iz početka.

Upravo to, sve je krenulo u pogresnom pravcu davno jos a zbog cega...ja majke mi ne mogu okriviti nikoga osim saveza..nije mi realno koliko god pokusavao objasniti sam sebi, pa nisu ti igraci...Kolasinac, Pjanic, Dzeko, Gojak...daj ih Armeniji bili bi drugi u ovakvoj grupi.

Fali taj profesionalni odnos, fali trener, fale pripreme za svaku pojedinu utakmicu...koliko god bilo koji igrac mislio na sebe kroz tu reprezentaciju, vuce ga i taj nacionalni naboj 100%.

Zbog cega nam se oprastaju igraci prerano, oproste se od reprezentacije, a za klub igraju jos 5-6 godina...ma jbt...

Ja samo znam da ako nastavimo ovako, oprostit ce se mnogi jos...
Docice novi igraci stari iskusni ..buducnost BiH reprezentacije.Vidis kako to radi zuti kloc pa pozove Kvrzica 31 godina,Jajalo 31 godina,Buric 32 godine...ali zato ne moze niko iz Premijer lige jer tu igraju klocovi.Ma mrsh u p.m.
Maharadza

#26567 Re: NS/FS BiH reprezentacija, selektori,igraci, klubovi...

Post by Maharadza »

Ne znam što se ovi mafijaši iz saveza ne prebace odmah u MinKen, jer koji će racku uopšte u BiH kada ih igrači iz domaće lige ne zanimaju?! :oops:
sinuhe

#26568 Re: NS/FS BiH reprezentacija, selektori,igraci, klubovi...

Post by sinuhe »

Uvijek je to bila ovakva reprezentacija od samog pocetka sa Musovicima i Hadzibegicima i liga sa sa Sarajevom i Zeljeznicarom od kojih je i Maribor odigrao vise utakmica u UEFA takmicenjima. Imaju vec 20 godina Musemica i Osima kao strucnjake bez ikakvog rezultata.
Musovic je cini mi se otisao nakon poraza od Malte u prijateljskoj utakmici sto se smatralo skandalom.
Romanista 101%

#26569 Re: NS/FS BiH reprezentacija, selektori,igraci, klubovi...

Post by Romanista 101% »

Zapaliti im zgradu to je jedino rjesenje.
El_comadante

#26570 Re: NS/FS BiH reprezentacija, selektori,igraci, klubovi...

Post by El_comadante »

svi su krivi u svom sgmentu. država jer neulaže u sport i nema zakona o sprtu. savez jer nezna nadji kvalitetnog selektora i slabo radi na poboljšanju u klupskom fudbalu, radu sa mladim i edukaciji trenera koji bi trebali ičiti mlade. selektor koji nezna naći 11 igrača koji će dobiti Armeniju koji će dobro odigrati utakmicu a ne da se vuku po terenu itsl. igraći su najmanje krivi jer ih je ipak neko zovnu da igraju mada realno možda i nisu zaslužili poziv.
Charuga
Globalni moderator

#26571 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Charuga »

Dok su ona govna u Savezu, ne moramo se vala nikada kvalifikovati ni na jedno takmičenje.

Ljudi sebi isplate bonuse jer se reprezentacija plasirala na SP, a vjerovatno su isplatili i kada smo bili prvi u ligi nacija. To ima samo kod nas, u Bugarskoj, i sličnim zemljama ...

Tolike milione bacili, a ni jedan stadion nisu modernizovali. Da su uložili u terene i reflektore, već bi do sada kvalitet fudbala u domaćem prvenstvu bio bolji. Jok, bolje igrati na +40, i raznoraznim gudurama ...
Nadzorna_ploca

#26572 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Nadzorna_ploca »

A to sve aminuje UEFA I FIFA i onda dobijes zakljucak da je sve to uvezani mafijaski krug i da je samo cilj oprati pare. Savez je tu sitna jajara i samo zato jer ovim gore ne smetaju.
Kad su Delije rekle i bile u pravu. UEFA MAFIA. :D
detroit-mercy

#26573 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by detroit-mercy »

Nadzorna_ploca wrote:A to sve aminuje UEFA I FIFA i onda dobijes zakljucak da je sve to uvezani mafijaski krug i da je samo cilj oprati pare. Savez je tu sitna jajara i samo zato jer ovim gore ne smetaju.
Jah, sad nam i UEFA kriva :-) da nije UEFA bila bi CIA, cionisti, vehabije, pederi i td.
Jel UEFA kriva ovim sto su se plasirali :mrgreen: .
Tomahawk11
Globalni moderator

#26574 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Tomahawk11 »

Charuga wrote:Dok su ona govna u Savezu, ne moramo se vala nikada kvalifikovati ni na jedno takmičenje.

Ljudi sebi isplate bonuse jer se reprezentacija plasirala na SP, a vjerovatno su isplatili i kada smo bili prvi u ligi nacija. To ima samo kod nas, u Bugarskoj, i sličnim zemljama ...

Tolike milione bacili, a ni jedan stadion nisu modernizovali. Da su uložili u terene i reflektore, već bi do sada kvalitet fudbala u domaćem prvenstvu bio bolji. Jok, bolje igrati na +40, i raznoraznim gudurama ...
Čak su i ovu zgradu koju su uzeli završili parama od plasmana u Ligi nacija ;-)
Napominjem da se to budžetiralo s onim parama od SP.

Milione su skršili, a nigdje se ne vidi.

Upala im kašika sa plasmanom na SP.

Niko koristi od toga nije vidio osim njihovih guzica.

Tako da se slažem s tobom, bilo kakav plasman ove reprezentacije znači nove pare za trutove u savezu. Nikakve koristi.
Tomahawk11
Globalni moderator

#26575 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Tomahawk11 »

Nadzorna_ploca wrote:A to sve aminuje UEFA I FIFA i onda dobijes zakljucak da je sve to uvezani mafijaski krug i da je samo cilj oprati pare. Savez je tu sitna jajara i samo zato jer ovim gore ne smetaju.
A njihovu CZ ta UEFA počasti višemilionskim iznosom za rezultate u LP. Baš je mafija :mrgreen:
Pa dobro, peru oni dosta para od Arapa, Rusa i Amera. Nije to nikakva novost. Najveća legalna mašina za pranje novca na svijetu.
Post Reply