Slučaj Dženan Memić
-
denden
#26551 Re: Slučaj Dženan Memić
Zanimljivo je posmatrati, pogotovo nakon svjedočenja Arijane Memić i Muriza Memića pred Sudom BiH, koliko je samo laži Arijana Memić iznosila u vrijeme kad je uhapšena Alisa Mutap. A iznijela je i nekih zanimljivih informacija. Gostovanje Face TV, 18.06.2021.
1. Kaže kako je na dan kad je Dženan umro Muriz Memić nazvao Zijada Mutapa i tražio da mu kaže ime, a da će on (Muriz) zaštititi Alisu. Međutim, iz svjedočenja i Arijane i Muriza znamo da su Mutapi kod njih kući došli par dana nakon događaja i da je Muriz rekao da je od Zijada Mutapa tražio da mu kaže ime, a ovaj se Allahom kleo da ne zna. Muriz je rekao da su tada prekinuli kontakte sa njima, što je ponavljao i u drugim intervjuima u fazonu „ja sam takav čovjek, ako mi ne kažeš, završili smo za sva vremena“. A ovdje Arijana govori da se taj događaj „reci mi ime“ desio telefonski, na dan kad je Dženan umro, dakle 4-5 dana kasnije.
2. Dalje kaže da su pet godina molili Alisu da kaže ime, a ona nije htjela. Međutim, sami su rekli da su oni prekinuli već tada sve odnose sa Mutapima. Mutapi su ih pozivali, ali oni nisu željeli kontakt. Alisa se nudila da je Muriz pita šta god želi, ali Memići su već bili prekinuli kontakte. Dakle, zamjena teza, odnosno laž. Tokom tih pet godina nisu Alisu Mutap ništa molili niti kontaktirali s njom, nego je satanizovali da je saučesnica i prostitutka. Isto se Muriz u intervjuima hvali svojom beskompromisnošću, time kako je odbijao da odgovori na poruke i pozive na razgovor Muamera Budnje.
3. Dalje kaže, kao dokaz navodne zavjere, da je prvi tim koji je vještačio Alisu Mutap onaj Dizdarević –Vegar i da su oni utvrdili da ona nema amneziju i nije joj jasno otkud potreba da se nakon takvih stručnjaka rade nova vještačenja. Slagala je ne trepnuvši, tim Dizdarević-Vegar, i to sa Đelilovićkom, koju ne spominje, je bio treći, zadnji. Prvi je Kučukalić, koji je kontradiktoran (ne možemo potvrditi amneziju, ali smo ličnim testiranjima utvrdili da sve ukazuje da Alisa govori punu istinu), drugi Đelilović-Savić-Alajbegović koji je utvrdio amneziju po oba osnova i potres mozga. Tek treći, na kraju, Dizdarević-Vegar-Đelilović, gdje Vegar i Dizdarević nisu mogli potvrditi, na osnovu dokumentacije da postoji amnezija, ali se to odnosi samo na amneziju od udarca u glavu. Psihogenu amneziju nisu ni razmatrali, za to su trebali lično pregledati Alisu, to nisu uradili. Đelilović je ostala pri svom ranijem nalazu o postojanju amnezije. Dakle, Arijana Memić je SLAGALA, tim koji je bio zadnji, treći, je predstavila kao da je bio prvi, da bi lažima podržala teoriju zavjere po kojoj se navodno tražio dok ne nađe tim koji će potvrditi amneziju. Bilo je sve obratno. Ovo govori nakon već provedenog suđenja pred Kantonalnim sudom, kada su svi ti dokazi izvedeni. Dakle, imala je sva saznanja, a svjesno, ne trepnuvši, SLAGALA i obmanula javnost. Kaže „zar je trebalo poslije Dizdarevića i Vegar-Zubović dovoditi neke druge vještake“. Pa niko ih nije ni dovodio, jer je Arijana SLAGALA da je to bio prvi tim, a ono bio zadnji. Govori, tj. LAŽE, kako su nalazi stalno sačinjavani i mijenjani, dok na kraju Alisa nije dobila nalaz da ima amneziju, jer je to „očito bila potreba i Tužilaštva i nekih drugih lica kojima je stalo da se ne riješi ubistvo“.
4. „SIPA trenutno radi vještačenja, radi eksperimente, naprave snimke, isključe struju, gledaju hoće li snimci nestati ...sada se vještački hard disk, još uvijek nije završeno vještačenje“. Znači, SIPA je utvrđivala da li je moglo doći do brisanja snimka usljed nestanka struje, a to vještačenje Državno tužilaštvo nije uzelo u dokaze. Ona koja je uzelo u dokaze je provelo Kantonalno tužilaštv i ona su utvdila da je snimak namjerno obrisan, ali samo iz razloga što brisanje nije izvršeno redoslijedom. Takvi nalazi, koji uopšte ne tretiraju mogućnost brisanja zbog nestanka struje, su nepotpuni.
5. „a nakon toga hapse Rome za ubistvo, puštaju ih, hapse za saobraćajku i odatle to sve kreće“. Ovdje je predstavila kao da je Kantonalno tužilaštvo pustilo Rome koji su uhapšeni za ubistvo, pa ih onda ponovo uhapsilo za saobraćajku. Ono kao zavjera. A „ne zna“ da postoji sud koji je odbio prijedlog za produženje pritvora za ubistvo, a možda i optužnicu, uz obrazloženje „Ljubo je počinilac, dobri su dokazi, ali nisu za djelo ubistva, nego za drugo (saobraćajku), prekvalifikujte, pa će sve biti u redu. I bilo je u prvi mah. Jer je sud prihvatio pritvor za saobraćajku.
6. „Ukoliko bi sutra došlo do puštanja Alise Mutap, mi bismo bili primorani da organizujemo proteste, neke druge mjere, sve što treba, ali nećemo pustiti da sad je sve krenulo u pravom smjeru, da se opet to opstruira, to ne možemo dopustiti. Ako Alisu puste, organizovaćemo proteste, vidjećemo mogu li oni šta promijeniti, da nije bilo dosad tih 20 protesta i našeg pritiska i pritiska javnosti, možda bi se zaboravilo na slučaj Memić“.
7. Napada Veljovića i Hrvata (koje je kasnije sud pustio, jer nema ni osnovane sumnje i poslije su pretvoreni u svjedoke)
8. „Oni (branioci Alise Mutap) su danas izjavili da ćemo, ako dođe do pritvora Alise Mutap, imati proteste od hiljadu ljudi. Pa eto, neka protestvuju“. Netačno. Advokati su rekli da, pošto Muriz prijeti protestima i tako vrši pritisak na sud, onda i oni trebaju reći da će organizovati proteste, pa tako uticati na sud. To je bila parodija na pritisak koji Muriz vrši na sud, a ne stvarna najava njihovih protesta.
Last edited by denden on 15/03/2022 21:43, edited 1 time in total.
-
YouAreMyDestiny
#26552 Re: Slučaj Dženan Memić
Pa mu to daje za pravo da laže?kakotakonikako wrote: ↑15/03/2022 21:31Suljo , moj komsija i bivsi Titin policajac , kaze na ovaj post da je to ogavno ( ali da samo budale ozbiljno shvataju portale ), ali je puno, puno ( cak me mjerljivo ) gore izgubiti svoje dijete. Ne dao Bog nikome - dodao sam ja na njegovu konstataciju.You.AreMyDesti.ny wrote: ↑15/03/2022 21:22 A tek kako su po portalima razvlačili Alisine sestre.. Jednoj se momak ubio, a od druge ubijen.. A tata ih sve tri podvodio... Imaju li Muriz & co imalo obraza?
![]()
- kakotakonikako
#26553 Re: Slučaj Dženan Memić
Prvo Suljo nije Murizuglavnomja wrote: ↑15/03/2022 21:41to je muriz spomenuo kod senadakakotakonikako wrote: ↑15/03/2022 21:31
Suljo , moj komsija i bivsi Titin policajac , kaze na ovaj post da je to ogavno ( ali da samo budale ozbiljno shvataju portale ), ali je puno, puno ( cak me mjerljivo ) gore izgubiti svoje dijete. Ne dao Bog nikome - dodao sam ja na njegovu konstataciju.
![]()
![]()
a sve to pokriva empatija, sve se prasta i zaboravlja ... covjek je dozivio tragediju i to mu daje pravo da unistava tudje zivote, da se bahati, prijeti, vrijedja, i najvaznije da LAZE kad zine ...
Drugo - imas li ti dijete , pa da mozes cijeniti tu bol .
Trece ja imam dvoje djece - i ne dao Bog da se meni to desi - ja bih sam presudio ubici.
Cetvrto ( i najvaznije ) KAKO TE NIJE STID NAPISATI OVAKAV POST. SRAMI SE , FUUUUUUJJJJ.
- kakotakonikako
#26554 Re: Slučaj Dženan Memić
STIDI SE I TI .YouAreMyDestin.y wrote: ↑15/03/2022 21:43Pa mu to daje za pravo da laže?kakotakonikako wrote: ↑15/03/2022 21:31
Suljo , moj komsija i bivsi Titin policajac , kaze na ovaj post da je to ogavno ( ali da samo budale ozbiljno shvataju portale ), ali je puno, puno ( cak me mjerljivo ) gore izgubiti svoje dijete. Ne dao Bog nikome - dodao sam ja na njegovu konstataciju.
![]()
Last edited by kakotakonikako on 15/03/2022 21:47, edited 1 time in total.
-
denden
#26555 Re: Slučaj Dženan Memić
To je logika murizovaca. "On je izgubio dijete i može drugima, kome god hoće, bez ikakvog stvarnog razloga, nanositi razne patnje manje od gubitka djeteta. Može odsijecati i ruke i noge njihovoj djeci, ipak je to manje nego nepovratni gubitak djeteta kojeg je on doživio."klix wrote: ↑15/03/2022 21:43Pa mu to daje za pravo da laže?kakotakonikako wrote: ↑15/03/2022 21:31
![]()
Logika niža od retardirane.
-
zijancer
#26556 Re: Slučaj Dženan Memić
Nije to laganje, to je bolesno mrcvarenje zamišljenog krivca
- kakotakonikako
#26557 Re: Slučaj Dženan Memić
STIDI SE I TI, POGOTOVO.denden wrote: ↑15/03/2022 21:46To je logika murizovaca. "On je izgubio dijete i može drugima, kome god hoće, bez ikakvog stvarnog razloga, nanositi razne patnje manje od gubitka djeteta. Može odsijecati i ruke i noge njihovoj djeci, ipak je to manje nego nepovratni gubitak djeteta kojeg je on doživio."
-
denden
#26558 Re: Slučaj Dženan Memić
Stidim se za tebe. Stvarno.kakotakonikako wrote: ↑15/03/2022 21:48STIDI SE I TI, POGOTOVO.denden wrote: ↑15/03/2022 21:46
To je logika murizovaca. "On je izgubio dijete i može drugima, kome god hoće, bez ikakvog stvarnog razloga, nanositi razne patnje manje od gubitka djeteta. Može odsijecati i ruke i noge njihovoj djeci, ipak je to manje nego nepovratni gubitak djeteta kojeg je on doživio."
![]()
-
YouAreMyDestiny
#26559 Re: Slučaj Dženan Memić
Joj koji hinjaluk i licemjerje.
- kakotakonikako
#26560 Re: Slučaj Dženan Memić
-
zijancer
#26561 Re: Slučaj Dženan Memić
misliš da bi Dženan dopustio da se to u njegovo ime radi
ja mislim da ne bi
ja mislim da ne bi
-
denden
#26562 Re: Slučaj Dženan Memić
Na svom Facebook profilu sestra ubijenog Dženana Memića Arijana Memić objavila je status koji je danas privukao veliku pažnju. Njen status vam prenosimo u cijelosti.
“Kaže babo:”Sanjao sam Dženana, prvi put nakon 11 mjeseci. Prilazi mi i govori:”Jara, počisti avliju, prljava ti je.””
-
dijana987
#26563 Re: Slučaj Dženan Memić
Izjavio je u emisiji Odbrojavanje pred sam kraj.GAU8 wrote: ↑15/03/2022 19:10Ne vjerujem da bi čak ni Feraget izvalio toliko ofirnu laž...Pla va la la wrote: ↑15/03/2022 18:35 Čini mi se da je u jednom intervjuu Feraget nedavno spomenuo da je Alisa predala telefon svoje drugarice, umjesto svoj. Da li neko zna nešto o ovome? Je li nekad bilo govora o tom telefonu?
-
dijana987
#26564 Re: Slučaj Dženan Memić
Posledice delovanja advokata ostecene porodice su ogromne. Vidim po komentarima da se situacija popravlja ali to ne moze ispraviti nepravdu koja je nanesena prozivanim ljudima. Ne znam kako ce se Ifet izvuci iz svega ali sigurna sam da je bar delimicno svestan koliko je porodica zavio u crno i da mu oni nece halaliti tek tako. Murizu hoce on je ipak izgubio dete ali Ifetu nece sigurno. Samo me zanima kako planira da se izvuce iz g.....a u koje tone sve dublje i dublje.
- Astronomy
#26565 Re: Slučaj Dženan Memić
Slucajno naletih na temu, procitah zadnjih par stranica. Ne znam ko mi je odvratniji, vi placenicki stranacki botovi koji na blacenju mrtvih zaradjujete, ili druga sorta ljudi, a to su kontrasi koji su kontra ovih postenih ljudi samo da bi bili kontra u svemu.
Maliciozan i zlonamjeran je svako ko misli da momak nije ubijen od strane nekog povezanog sa drzavnim vrhom. Milion dokaza je zataskano i opet ljudi kontaju da je to necija nesposobnost ili slucajnost, pa kako da ne. Dovoljno je pogledati samo facu ovom Mutapu i sve ti se samo kaze. Haram vam bilo svima koji zaradjujete na ovome.
Maliciozan i zlonamjeran je svako ko misli da momak nije ubijen od strane nekog povezanog sa drzavnim vrhom. Milion dokaza je zataskano i opet ljudi kontaju da je to necija nesposobnost ili slucajnost, pa kako da ne. Dovoljno je pogledati samo facu ovom Mutapu i sve ti se samo kaze. Haram vam bilo svima koji zaradjujete na ovome.
- GAU8
#26567 Re: Slučaj Dženan Memić
Gdje si stručnjak, jesi li vidio Ifetovu i Ljubinu facu? Šta one kažu?Astronomy wrote: ↑16/03/2022 01:48 Slucajno naletih na temu, procitah zadnjih par stranica. Ne znam ko mi je odvratniji, vi placenicki stranacki botovi koji na blacenju mrtvih zaradjujete, ili druga sorta ljudi, a to su kontrasi koji su kontra ovih postenih ljudi samo da bi bili kontra u svemu.
A što se tiče zarade, advokati uvijek najviše zarađuju. Zato usmjeri svoje haram kletve na njih tj. njega.
Par trolova i botova na ovoj temi (kojih ima na objema stranama) su najbezopasniji u cijeloj priči.
-
dzolix
#26568 Re: Slučaj Dženan Memić
- Prvo vještačenje navodne amnezije Alise Mutap radio je prof. dr. Abdulah Kučukalić. On je rekao da tu ne postoji mogućnost amnezije, osim kratkotrajnog gubitka sjećanja. To je, kako je naveo u nalazu, uobičajeno kod saobraćajki, da se izgubi fragment sjećanja. Kasnije se to, prema riječima Kučukalića, vrati, to bude kratkotrajno stanje - pojasnio je Feraget.denden wrote: ↑15/03/2022 21:41 3. Dalje kaže, kao dokaz navodne zavjere, da je prvi tim koji je vještačio Alisu Mutap onaj Dizdarević –Vegar i da su oni utvrdili da ona nema amneziju i nije joj jasno otkud potreba da se nakon takvih stručnjaka rade nova vještačenja. Slagala je ne trepnuvši, tim Dizdarević-Vegar, i to sa Đelilovićkom, koju ne spominje, je bio treći, zadnji. Prvi je Kučukalić, koji je kontradiktoran (ne možemo potvrditi amneziju, ali smo ličnim testiranjima utvrdili da sve ukazuje da Alisa govori punu istinu), drugi Đelilović-Savić-Alajbegović koji je utvrdio amneziju po oba osnova i potres mozga. Tek treći, na kraju, Dizdarević-Vegar-Đelilović, gdje Vegar i Dizdarević nisu mogli potvrditi, na osnovu dokumentacije da postoji amnezija, ali se to odnosi samo na amneziju od udarca u glavu. Psihogenu amneziju nisu ni razmatrali, za to su trebali lično pregledati Alisu, to nisu uradili. Đelilović je ostala pri svom ranijem nalazu o postojanju amnezije. Dakle, Arijana Memić je SLAGALA, tim koji je bio zadnji, treći, je predstavila kao da je bio prvi, da bi lažima podržala teoriju zavjere po kojoj se navodno tražio dok ne nađe tim koji će potvrditi amneziju. Bilo je sve obratno. Ovo govori nakon već provedenog suđenja pred Kantonalnim sudom, kada su svi ti dokazi izvedeni. Dakle, imala je sva saznanja, a svjesno, ne trepnuvši, SLAGALA i obmanula javnost. Kaže „zar je trebalo poslije Dizdarevića i Vegar-Zubović dovoditi neke druge vještake“. Pa niko ih nije ni dovodio, jer je Arijana SLAGALA da je to bio prvi tim, a ono bio zadnji. Govori, tj. LAŽE, kako su nalazi stalno sačinjavani i mijenjani, dok na kraju Alisa nije dobila nalaz da ima amneziju, jer je to „očito bila potreba i Tužilaštva i nekih drugih lica kojima je stalo da se ne riješi ubistvo“
Advokat tvrdi da je Mutap glumila amneziju, ali pri prvom vještačenju dr. Kučukalić je isključio mogućnost da je njena memorija izgubljena.
- Nakon toga je Tužilaštvo KS insistiralo na drugom vještačenju. Mi smo tada postavili veliko pitanje - zašto? Ako vještak kaže „ovdje nema amnezije“, osim kratkotrajnog gubitka pamćenja zbog saobraćajne nesreće, a kasnije se ispostavilo da je nije ni bilo, shvatili smo da je to gluma. Tužilac je tražio još jedno vještačenje, trebamo znati zašto. Šta se to novo desilo i zašto mu to treba? Oni su i dalje insistirali, ali to je čista zloupotreba. Onda ide drugi tim vještaka u kojem su bili doktor Kemal Dizdarević i doktorica Sandra Vegar-Zubović.

Dizdarević je to sve proučio i poslao e-mail direktorici KCUS-a, koja je formirala taj tim, gdje kaže: „Ovdje nema medicinskih dokaza da bih ja mogao govoriti o amneziji. Amnezija nije klinička slika, to je dijagnoza. Za amneziju je uvjet potres mozga”. Dakle, doktor pojašnjava da nema amnezije bez potresa mozga. Isto je potvrdila i dr. Sandra Vegar-Zubović - tvrdi Feraget.
Navodi da menadžment KCUS-a, nakon e-maila od dr. Dizdarevića, ponovo mijenja tim vještaka.
- Onda u tim idu Jasminka Dželilović, Azra Alajbegović i Žarko Savić. I onda oni, ipak, daju nalaz da kod Alise mora biti u pitanju amnezija. Oni to grade na nekim pretpostavkama, a da nemaju ništa od medicinske dokumentacije. Odmah sam počeo sumnje razvijati, u samom startu, kada sam vidio izjavu Zije Mutapa, koji kaže kako je „Hitna stala da Alisa povrati“, a to je zbog ovog segmenta o potresu mozga.
Tako da Arijana govori izokrenuto i neprecizno ali ruku na srce i ti dendenu se provaljujes . Dizdarevic je bio u drugom timu vjestaka a ne u trecem.
-
Pla va la la
#26569 Re: Slučaj Dženan Memić
Hvala dijana987. I meni je to bilo čudno, postavila sam pitanje, tražila snimak da dokažem nekima ovdje da je zaista izjavio, ali nisam mogla naći. Bolje ništa i ne pitati, uostalom, više me se i ne tiče. Čini se da su svi previše osjetljivi, pucaju po šavovima. Nek se svađa ko hoće. Žao mi je momka koji izgubi život na ovaj način. Valjda će biti pravde na onom svijetu.
-
denden
#26570 Re: Slučaj Dženan Memić
Napisao sam u post u kojem je Arijana slagala i rekla da je Dizdarević-Vegar (bez da spominje Đelilovićku) bio prvi, a ne zadnji, treći, tim.dzolix wrote: ↑16/03/2022 05:48- Prvo vještačenje navodne amnezije Alise Mutap radio je prof. dr. Abdulah Kučukalić. On je rekao da tu ne postoji mogućnost amnezije, osim kratkotrajnog gubitka sjećanja. To je, kako je naveo u nalazu, uobičajeno kod saobraćajki, da se izgubi fragment sjećanja. Kasnije se to, prema riječima Kučukalića, vrati, to bude kratkotrajno stanje - pojasnio je Feraget.denden wrote: ↑15/03/2022 21:41 3. Dalje kaže, kao dokaz navodne zavjere, da je prvi tim koji je vještačio Alisu Mutap onaj Dizdarević –Vegar i da su oni utvrdili da ona nema amneziju i nije joj jasno otkud potreba da se nakon takvih stručnjaka rade nova vještačenja. Slagala je ne trepnuvši, tim Dizdarević-Vegar, i to sa Đelilovićkom, koju ne spominje, je bio treći, zadnji. Prvi je Kučukalić, koji je kontradiktoran (ne možemo potvrditi amneziju, ali smo ličnim testiranjima utvrdili da sve ukazuje da Alisa govori punu istinu), drugi Đelilović-Savić-Alajbegović koji je utvrdio amneziju po oba osnova i potres mozga. Tek treći, na kraju, Dizdarević-Vegar-Đelilović, gdje Vegar i Dizdarević nisu mogli potvrditi, na osnovu dokumentacije da postoji amnezija, ali se to odnosi samo na amneziju od udarca u glavu. Psihogenu amneziju nisu ni razmatrali, za to su trebali lično pregledati Alisu, to nisu uradili. Đelilović je ostala pri svom ranijem nalazu o postojanju amnezije. Dakle, Arijana Memić je SLAGALA, tim koji je bio zadnji, treći, je predstavila kao da je bio prvi, da bi lažima podržala teoriju zavjere po kojoj se navodno tražio dok ne nađe tim koji će potvrditi amneziju. Bilo je sve obratno. Ovo govori nakon već provedenog suđenja pred Kantonalnim sudom, kada su svi ti dokazi izvedeni. Dakle, imala je sva saznanja, a svjesno, ne trepnuvši, SLAGALA i obmanula javnost. Kaže „zar je trebalo poslije Dizdarevića i Vegar-Zubović dovoditi neke druge vještake“. Pa niko ih nije ni dovodio, jer je Arijana SLAGALA da je to bio prvi tim, a ono bio zadnji. Govori, tj. LAŽE, kako su nalazi stalno sačinjavani i mijenjani, dok na kraju Alisa nije dobila nalaz da ima amneziju, jer je to „očito bila potreba i Tužilaštva i nekih drugih lica kojima je stalo da se ne riješi ubistvo“
Advokat tvrdi da je Mutap glumila amneziju, ali pri prvom vještačenju dr. Kučukalić je isključio mogućnost da je njena memorija izgubljena.
- Nakon toga je Tužilaštvo KS insistiralo na drugom vještačenju. Mi smo tada postavili veliko pitanje - zašto? Ako vještak kaže „ovdje nema amnezije“, osim kratkotrajnog gubitka pamćenja zbog saobraćajne nesreće, a kasnije se ispostavilo da je nije ni bilo, shvatili smo da je to gluma. Tužilac je tražio još jedno vještačenje, trebamo znati zašto. Šta se to novo desilo i zašto mu to treba? Oni su i dalje insistirali, ali to je čista zloupotreba. Onda ide drugi tim vještaka u kojem su bili doktor Kemal Dizdarević i doktorica Sandra Vegar-Zubović.
Dizdarević je to sve proučio i poslao e-mail direktorici KCUS-a, koja je formirala taj tim, gdje kaže: „Ovdje nema medicinskih dokaza da bih ja mogao govoriti o amneziji. Amnezija nije klinička slika, to je dijagnoza. Za amneziju je uvjet potres mozga”. Dakle, doktor pojašnjava da nema amnezije bez potresa mozga. Isto je potvrdila i dr. Sandra Vegar-Zubović - tvrdi Feraget.
Navodi da menadžment KCUS-a, nakon e-maila od dr. Dizdarevića, ponovo mijenja tim vještaka.
- Onda u tim idu Jasminka Dželilović, Azra Alajbegović i Žarko Savić. I onda oni, ipak, daju nalaz da kod Alise mora biti u pitanju amnezija. Oni to grade na nekim pretpostavkama, a da nemaju ništa od medicinske dokumentacije. Odmah sam počeo sumnje razvijati, u samom startu, kada sam vidio izjavu Zije Mutapa, koji kaže kako je „Hitna stala da Alisa povrati“, a to je zbog ovog segmenta o potresu mozga.
Tako da Arijana govori izokrenuto i neprecizno ali ruku na srce i ti dendenu se provaljujes . Dizdarevic je bio u drugom timu vjestaka a ne u trecem.
I to onda "demantuješ" citirajući Ferageta koji piše drugu laž, samo različitu od Arijanine, govoreći da je Dizdarevićev tim bio drugi, a ne prvi, kao što je slagala Arijana dok je pitala "zašto pored takvih stručnjaka raditi nova vještačenja".
Evo šta još Feraget kaže u tom intervjuu: "Treći tim. - Onda u tim idu Jasminka Dželilović, Azra Alajbegović i Žarko Savić. I onda oni, ipak, daju nalaz da kod Alise mora biti u pitanju amnezija. Oni to grade na nekim pretpostavkama, a da nemaju ništa od medicinske dokumentacije."
Zašto nisi našao objektivnu informaciju, mimo lažljive Arijane i lažljivog Ferageta? Zašto se provaljuješ?
Znači, Memićka laže u fazonu "zašto nakon prvog tima Didarević-Vegar koji je rekao da nema amnezije, traže nove timove, dok neko ne nađe amneziju. To je zavjera, Dizdarević i Vegar su stručnjaci nakonk kojih nije trebalo tražiti treći tim". A tim Dizdarević-Vegar-Đelilović bio zadnji, treći.
Feraget, opet, laže, ispravno tvrdeći da je tim Kučukalić bio prvi, ali prešućuje da ja nalaz kontradiktoran, jer su ličnim testiranjima utvrdili da Alisa govori istinu.
Zatim Feraget laže da je tim Dizdarević-Vegar, koji nije našao amneziju, bio drugi i pita se zašto je formiran treći tim (Đelilović-Savić-Alajbegović), koji je našao amneziju i potres mozga.
Ali, Feragetu i Memići su za teoriju zavjere potrebne laži da je zadnji tim bio onaj koji je pronašao neupitnu amneziju, nikako im se ne uklapa u teoriju zavjere da je prvi tim bio kontradiktoran (zbog čega i jeste trebalo drugo vještačenje), da je drugi tim utvrdio neupitnu amneziju i potres mozga, a da je tek treći tim Dizdarević-Vegar, gdje još prešućuju da je Đelilovićka, koja je utvrdila amneziju, bila treći član.
Znači, lažu i Memićka, laže i Feraget, a lažeš i ti s njima zajedno, dok druge optužujete da lažu.
1. tim: Kučukalić 03.03.2016. godine
2. tim: Đelilović-Savić-Alajbegović 29.04.2016. godine
3. Tim: Vegar-Zubović, Dizdarević, Đelilović 19.07.2016. godine
-
bitangeIprinceze
#26571 Re: Slučaj Dženan Memić
Jeste li dobro vas dvojica? 
-
bitangeIprinceze
#26572 Re: Slučaj Dženan Memić
Pa de nam reci ko je onda (naj)opasniji da njega gOnjamo.GAU8 wrote: ↑16/03/2022 05:19Gdje si stručnjak, jesi li vidio Ifetovu i Ljubinu facu? Šta one kažu?Astronomy wrote: ↑16/03/2022 01:48 Slucajno naletih na temu, procitah zadnjih par stranica. Ne znam ko mi je odvratniji, vi placenicki stranacki botovi koji na blacenju mrtvih zaradjujete, ili druga sorta ljudi, a to su kontrasi koji su kontra ovih postenih ljudi samo da bi bili kontra u svemu.
A što se tiče zarade, advokati uvijek najviše zarađuju. Zato usmjeri svoje haram kletve na njih tj. njega.
Par trolova i botova na ovoj temi (kojih ima na objema stranama) su najbezopasniji u cijeloj priči.
-
bitangeIprinceze
#26573 Re: Slučaj Dženan Memić
-
dzolix
#26574 Re: Slučaj Dženan Memić
haha,,,,,,,,Onda laze i Senad.
[youtube]https://youtu.be/DS-yAUdkBRA[/youtube] time 17:20 -----17:27 citiram: Ona vas imenuje u tu drugu komisiju.

-
denden