Nasla...
Popularne stvari koje ne kontam
- pustopoljina
#26551 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Na kojoj temi? 
Nasla...
Nasla...
- nepass1
#26552 Re: Popularne stvari koje ne kontam
nemas djete pa mozes tako pricati. nemas te emocije koje roditelj ima. ako ikad dobijes djete skontaces koliko ti je prica glupa. govorim iz licnog iskustva.moonca wrote:Polako, ne zuri..alibaba_i_30_godina wrote:O čemu ti pričaš? U sta ce drugo nego ulagati i u svoju djecu i pamoci im u slučaju potrebe. Pa neće se valjda patiti samo zato sto je roditeljima prece da imaju neku veliku kucerinu i 2 auta umjesto da na neki način pomognu djetetu i izvedu na pravi put.moonca wrote: U svakom slucaju, roditelji bi trebali dok su mladi razmisljati o svojoj starosti i odvajati novac za to , ne previse ulagati u djecu i njihove 'karijere'.
Ne svidja mi se nikako to američko razmišljanje i sebičnost. Sta me briga, neka ja imam, djeca neka sve sama rade I stvore. Iako podrzavam da se trebaju osamostaliti i steći svoje stvari, ali ne znaci sada da ne trebaju imati nikakvu pomoć.
Eto, sve pare će u grob odnijeti.![]()
Osamostaliti sto prije i pomoci razumno..naravno, ali ne nikako-penziju ili novac namjenjen za penzionerske dane ulagati u dijete- kada je punoljetan- vec ima mpgucnost za strud.kredite i u svoj trud/zalaganje... moze postici koliko i sam odluci.
- pustopoljina
#26553 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Sorry ali ako mislis da je tvoja prica pametna, varas se.
Je li to nema roditelja kojima oduzimaju djecu, koliko vole to roditeljstvo?
Je li to nema oceva i majki koji napuste svoju djecu?
Koji prodaju svoju djecu?
Je li nema bolesno promasenih koji zele kroz dijete ponovo zivjeti?
I onda dodje sa tom pricom..nisi roditelj, ne znas.
Jesi bio dijete?
Jesu nekome roditelji sve zivo dali, a napravili parazita i sebicnjaka? Nisu? Jesu...kako nisu.
Hoces reci da pukim cinom razmnozavanja ljudi postanu nesebicni, brizni i produhovljeni? Pametni? Sposobni?
Bilo bi to lijepo, ali nije tako.
Moj otac prica isto sto i moonca? Ne-otac? Ne bih se slozila.
Je li to nema roditelja kojima oduzimaju djecu, koliko vole to roditeljstvo?
Je li to nema oceva i majki koji napuste svoju djecu?
Koji prodaju svoju djecu?
Je li nema bolesno promasenih koji zele kroz dijete ponovo zivjeti?
I onda dodje sa tom pricom..nisi roditelj, ne znas.
Jesi bio dijete?
Jesu nekome roditelji sve zivo dali, a napravili parazita i sebicnjaka? Nisu? Jesu...kako nisu.
Hoces reci da pukim cinom razmnozavanja ljudi postanu nesebicni, brizni i produhovljeni? Pametni? Sposobni?
Bilo bi to lijepo, ali nije tako.
Moj otac prica isto sto i moonca? Ne-otac? Ne bih se slozila.
- nepass1
#26554 Re: Popularne stvari koje ne kontam
ima svasta na svihetu, je li to normalno? po meni nije.
normalno nije napustiti djete, prodati itd...
ides u krajnosti. alergican sam i ja na moja sultanija, knjizice po fb, angaziranje dekoratera za proslave rodjendana.
na kraju krajeva nemas ni ti djete. ja sam bio na obje strane ti nisi. valjda malo bolje znam o cemu pricam.
mlatio sam i ja istu pricu kao moonca.
ides u krajnosti. alergican sam i ja na moja sultanija, knjizice po fb, angaziranje dekoratera za proslave rodjendana.
na kraju krajeva nemas ni ti djete. ja sam bio na obje strane ti nisi. valjda malo bolje znam o cemu pricam.
- pustopoljina
#26555 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Pa to je ono...nepass1 wrote:ima svasta na svihetu, je li to normalno? po meni nije.
Jbg. Nisam nikad ni ubila covjeka da skontam da ne valja.
A tvojom logikom, mozda mi se osladi?
Mnogo je toga sto nisam nikad.
Rekoh, nedovoljan argument.
- alibaba_i_30_godina
#26556 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Pusto zar stvarno hoćeš da kažeš da tvoj tata tebi i bratu nikad nije pomogao i da, vrlo vjerovatno, ne bi to uradio odmah da se javiš I tražiš bilo sta, koliko i kad? U slučaju da je u mogućnosti, normalno. Finansijskoj. Druga vrsta pomoći je sada po strani.
Možda tako priča, ali sasvim sigurno ne bi tako postupio.
Imam i ja jednog istog takvog. I znam o čemu pričam. Drobi na sve strane i svašta nesta, a kada se desio jedan slučaj nisam ni pitao, sam je došao, dotrcao, bez bilo kakvog poziva.
I sebe uopće ne smatram nikakvim parazitom ili sebicnjakom. Kako si možda mogla do sada zaključiti, štaviše.
Imam i ja jednog istog takvog. I znam o čemu pričam. Drobi na sve strane i svašta nesta, a kada se desio jedan slučaj nisam ni pitao, sam je došao, dotrcao, bez bilo kakvog poziva.
I sebe uopće ne smatram nikakvim parazitom ili sebicnjakom. Kako si možda mogla do sada zaključiti, štaviše.
- pustopoljina
#26557 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Naravno da jeste. X puta. I uvijek ce.alibaba_i_30_godina wrote:Pusto zar stvarno hoćeš da kažeš da tvoj tata tebi i bratu nikad nije pomogao i da, vrlo vjerovatno, ne bi to uradio odmah da se javiš I tražiš bilo sta, koliko i kad? U slučaju da je u mogućnosti, normalno. Finansijskoj. Druga vrsta pomoći je sada po strani.
Ali ni moonca ne prica o napraviti dijete i ostaviti ga na ulici
Ali je oduvijek govorio da se najvise cijeni ono sto sam uradis.
I doslovce se pobrinuo za svoje penzionerske dane.
E mozda je meni trebao nesto sufinancirati?
- alibaba_i_30_godina
#26558 Re: Popularne stvari koje ne kontam
To je ono što ja hoću da kažem. A evo i nepass. Jos ja jos uvijek nemam svoje dijete pa slično razmišljamo.pustopoljina wrote:Naravno da jeste. X puta. I uvijek ce.alibaba_i_30_godina wrote:Pusto zar stvarno hoćeš da kažeš da tvoj tata tebi i bratu nikad nije pomogao i da, vrlo vjerovatno, ne bi to uradio odmah da se javiš I tražiš bilo sta, koliko i kad? U slučaju da je u mogućnosti, normalno. Finansijskoj. Druga vrsta pomoći je sada po strani.
Ali ni moonca ne prica o napraviti dijete i ostaviti ga na ulici![]()
Ali je oduvijek govorio da se najvise cijeni ono sto sam uradis.
A moonca nije rekla da se ostavi dijete na ulici, ali je rekla/napisala da treba da se osamostali I sve sam dalje, kao da roditelja ne bi trebalo uopšte da bude briga za dalje čim napuni 18 godina i ode iz kuće. Ne d'o Bog da djetetu nesto zatreba, penzija se ne smije dirati. Karikiram. Ali, takav je ton postavila svojim postovima.
Ja sebi i samo sebi. Nemoj moje.
A siguran sam da je tebi tvoj na ovaj ili onaj način pomagao koliko je već mogao u tom momentu. Razmisli malo. Cak i ako si radila kada si studirala zar ti je zaista sve to bilo dovoljno dok si živjela ovdje?
- pustopoljina
#26559 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Bukvalno je rekla da se roditelj treba pobrinuti za zivot u starosti, a ne lupati novac u razne "karijere" djece.
Sta je pogresno?
Znas li ti kakvih mladih ima?
Meni se cini da si i ti u at?
Hej...hoce moped...da bude dobar djak...al' to dobar shvatiti uslovno- da ne ponavlja razred..placaj instrukcije...placaj nekakve kurseve...moras podmititi da uradi maturu. Maturira..e de ga sad 3 mjeseca da putuje po svijetu..zasluzio je...upise faks...sve mu nabave, placaju stanarinu sa svog racuna...ocistiti dodju..pa frizider prazan...napuni..plati dodatne
E...a gdje neko auto...da se ne pati...
Cemu?
Sta je pogresno?
Znas li ti kakvih mladih ima?
Meni se cini da si i ti u at?
Hej...hoce moped...da bude dobar djak...al' to dobar shvatiti uslovno- da ne ponavlja razred..placaj instrukcije...placaj nekakve kurseve...moras podmititi da uradi maturu. Maturira..e de ga sad 3 mjeseca da putuje po svijetu..zasluzio je...upise faks...sve mu nabave, placaju stanarinu sa svog racuna...ocistiti dodju..pa frizider prazan...napuni..plati dodatne
E...a gdje neko auto...da se ne pati...
Cemu?
- pustopoljina
#26560 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Pomagali su mi. I ja bih svojima, da ih imam.
Ali ovo njeno- da se roditelj pobrine za starost, je za moj rezon, vise dobro za dijete, nego lose...sto ce ostati bez nekih trenutnih zelja.
Imam primjere gdje su djeca, pored svoje djece, porodice...bili roditeljima i banka i medicinska sestra i vozac i animator i cistacica.
Ta djeca imaju 50-60 godina...i oboljevaju prije svojih roditelja, koji su jednostavno-stari.
Ali ovo njeno- da se roditelj pobrine za starost, je za moj rezon, vise dobro za dijete, nego lose...sto ce ostati bez nekih trenutnih zelja.
Imam primjere gdje su djeca, pored svoje djece, porodice...bili roditeljima i banka i medicinska sestra i vozac i animator i cistacica.
Ta djeca imaju 50-60 godina...i oboljevaju prije svojih roditelja, koji su jednostavno-stari.
-
Hakiz
#26561 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Iz nekih iskustava ozbiljno mislim da je jedna od najboljih stvari koju roditelji mogu uraditi za dijete ta da na vrijeme umru.
- alibaba_i_30_godina
#26562 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ja kao da pričam nekim nerazumljivim jezikom, ili možda pišem totalno nepovezano. U svakom postu sam navodio da ne smatram lošim da roditelji pomognu svojoj djeci, ne da su cijeli život na njihovoj grbači. Ako pomoć znači da se treba napuniti frižider dok studira, so be it. Ja bih to uradio.
Meni bi bilo važnije da dijete završi neki studij i onda se dalje gradi kao ličnost i uporedo svoju karijeru, nego da studira po par godina i radi raznorazne poslove samo kako bi život i živjeti naučio na tezi način. Jer eto, neću da imam parazita. Pa zašto sam ga onda uopće dobijao ako ne želim da sudjelujem u svakom momentu njegovog/njenog života?! Ako imam mogucnost da kupim moped ili bilo sta, ne ugrožavam svoju/našu egzistenciju, zasto to onda ne bih uradio? Kome ću drugom ako neću sebi i svom najbližem i najdražem?
Da, meni je tata kupio prvo auto. Nisam tražio. Ali da, ja sam zaradio i sav taj novac vratio. I šta je tu loše? Jel' trebao pustiti i da me gleda kako idem pješke, plaćam taxije i slično, a u mogućnosti mi je pomoći bez da se osjeti? O tome pričam. Razumljivo je da svi nisu u toj mogućnosti, ali jesu u nekim drugim stvarima. I svaka pomoć je dobrodošla i vrati se kad - tad. Ko je normalan, naravno. Ima i bezobrazne djece. Jako.
Dodjes kod tate, a on ti spremi hiljadu nekakvih dzemova, sokova domaćih, pekmez i ostale sitnice koje ti budu kao kuca. A ne mora. A tebi drago. Ne vidis to kao pomoć, a u suštini jeste. Ali, to je nesto sto se radi iz srca.
Nisam u AT trenutno, u BiH sam.
Meni bi bilo važnije da dijete završi neki studij i onda se dalje gradi kao ličnost i uporedo svoju karijeru, nego da studira po par godina i radi raznorazne poslove samo kako bi život i živjeti naučio na tezi način. Jer eto, neću da imam parazita. Pa zašto sam ga onda uopće dobijao ako ne želim da sudjelujem u svakom momentu njegovog/njenog života?! Ako imam mogucnost da kupim moped ili bilo sta, ne ugrožavam svoju/našu egzistenciju, zasto to onda ne bih uradio? Kome ću drugom ako neću sebi i svom najbližem i najdražem?
Da, meni je tata kupio prvo auto. Nisam tražio. Ali da, ja sam zaradio i sav taj novac vratio. I šta je tu loše? Jel' trebao pustiti i da me gleda kako idem pješke, plaćam taxije i slično, a u mogućnosti mi je pomoći bez da se osjeti? O tome pričam. Razumljivo je da svi nisu u toj mogućnosti, ali jesu u nekim drugim stvarima. I svaka pomoć je dobrodošla i vrati se kad - tad. Ko je normalan, naravno. Ima i bezobrazne djece. Jako.
Dodjes kod tate, a on ti spremi hiljadu nekakvih dzemova, sokova domaćih, pekmez i ostale sitnice koje ti budu kao kuca. A ne mora. A tebi drago. Ne vidis to kao pomoć, a u suštini jeste. Ali, to je nesto sto se radi iz srca.
- nepass1
#26563 Re: Popularne stvari koje ne kontam
jes jes ubiti covjeka i imati djete bas usporedba i argumentpustopoljina wrote:Pa to je ono...nepass1 wrote:ima svasta na svihetu, je li to normalno? po meni nije.
Jbg. Nisam nikad ni ubila covjeka da skontam da ne valja.
A tvojom logikom, mozda mi se osladi?
Mnogo je toga sto nisam nikad.
Rekoh, nedovoljan argument.
-
moonca
#26564 Re: Popularne stvari koje ne kontam
E, sad SI iskoristio priluku I prostor da SE hvalish svom uspjehu.
Cestitke.
Otisao SI daleko u detalje, nije to nista problem sto SI naveo, glavno je:. Dijete ako nije radom/ postignutim rezultatima dobio dzabno skolovanje of bilo koga, onda treba da SE skoluje sa dizanjem student. Kredita, uz rodireljsku be mogucu pomoc u hrani, odjecu it'd.
Cestitke.
Otisao SI daleko u detalje, nije to nista problem sto SI naveo, glavno je:. Dijete ako nije radom/ postignutim rezultatima dobio dzabno skolovanje of bilo koga, onda treba da SE skoluje sa dizanjem student. Kredita, uz rodireljsku be mogucu pomoc u hrani, odjecu it'd.
- berenice
#26565 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Po meni, imas sasvim realan pogled na sve to. Niko ne prica o kretenima, nego o sasvim normalnim mladim ljudima - o svojoj djeci, tj. o tvojoj djeci u buducnosti. I bas sam pozitivno iznenadjena da ti, kao muskarac, ostavljas mnogo njezniji dojam i bolje shvatas roditeljske osjecaje od ove dvije forumasice, koje isto tako jos nemaju djece.alibaba_i_30_godina wrote:Ja kao da pričam nekim nerazumljivim jezikom, ili možda pišem totalno nepovezano. U svakom postu sam navodio da ne smatram lošim da roditelji pomognu svojoj djeci, ne da su cijeli život na njihovoj grbači. Ako pomoć znači da se treba napuniti frižider dok studira, so be it. Ja bih to uradio.
Ako ne pomazes djeci - napominjem, svojoj djeci koju si ti napravio i koja nisu sama trazila da se rode - bilo materijalno, bilo duhovno onoliko koliko mozes i koliko si duzan, vratice ti se u vidu usamljenih dana u starackom domu. Plus, sto ces skrhati djecije samopouzdanje, koje moze ostaviti dublje posljedice nego sto mislis (ne ti, pricam opcenito).
- pustopoljina
#26566 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Dodjem kod tate, on napravio sobet...nema cijenu.
Nista protiv mopeda, osim ako je mito.
Mene niko nije trebao podmicivati.
I na to sve...
Hoces li biti tu za roditelje, kad ostare? Hoces li im platiti nekog da ocisti, nekog da ode u kupovinu, ako ti ne mozes...hoces li ih posjecivati? Ako da- sve ok.
Ako ne- zar nije bolje da pare od tih stvari ostave sebi kad im bude problem otvoriti teglu...a ti hodaj, kupi godisnju, vozi bicikl?
Nisam ja protiv pomaganja, ni roditelja djeci, ni djece roditeljima...al' jesam protiv zavisnickih odnosa, ako nema kakve teze bolesti.
Nista protiv mopeda, osim ako je mito.
Mene niko nije trebao podmicivati.
I na to sve...
Hoces li biti tu za roditelje, kad ostare? Hoces li im platiti nekog da ocisti, nekog da ode u kupovinu, ako ti ne mozes...hoces li ih posjecivati? Ako da- sve ok.
Ako ne- zar nije bolje da pare od tih stvari ostave sebi kad im bude problem otvoriti teglu...a ti hodaj, kupi godisnju, vozi bicikl?
Nisam ja protiv pomaganja, ni roditelja djeci, ni djece roditeljima...al' jesam protiv zavisnickih odnosa, ako nema kakve teze bolesti.
- pustopoljina
#26567 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Za nas sve...al' osim ako ne planiras eutanaziju...ne vrijedi se uzdati u na vrijeme umiranje.Hakiz wrote:Iz nekih iskustava ozbiljno mislim da je jedna od najboljih stvari koju roditelji mogu uraditi za dijete ta da na vrijeme umru.
- nepass1
#26568 Re: Popularne stvari koje ne kontam
ja sam jos uvjek "mlad roditelj" mada imam 30+ godina, djete jos nije napunilo godinu. sta buducnost donosi ne znam ni ja sam, kako cu se ophoditi prema njemu nit kako cu ga odgojiti. sad naravno nicem ga ne mogu ni vaspitati. samo vidim da mu je potrebna bliskost, paznja i da uziva kad smo tu.
ja sam mlad ostao bez roditelja, oca haman i da ne pamtim. mama nam je dosta toga pruzila, imala je ogromna primanja za bh uslove nisam odrasli u siromastvu. ipak ja poceo sa 14g raditi povremeno bar za dnevnicu, nikad nisam volio da uzimam para i osjecam se "duznim". tako sam bar tad razmisljao kao tinejdzer.
na djecu uvjek alergican bio dok nisam svoje dobio. prica ista kao u moonce cak i ostrija, nisam nikad htio sjesti u bastu kafica ako ima i jedno djete, nikad se nisam znao "javiti" djetetu da potepam, nikad nisam suosjecao sa roditeljima, na poslu me nije zanimalo je li kome djete bolesno, ima li kakav problem. ponasanje mi je uzasno bilo, pitam se kako me ne mrze svi
.
ono dodje kolegica mali sinoc napravio belaj, bezobrazan, ne mozes mu nista reci moj odgovor ma izbaci ga iz kuce nek se snalazi
zena dok je trudna bila nista me nije zanimalo, ja na poslu zove ostavili me u bolnici da se porodim. meni svejedno, ja otisao kuci upalio ps, kupio sixpack zacugo se. zovu svi sta ti je sa zenom, ma reko u bolnici je valjda je ok. oko 13h mob jedno 15 propustenih poziva, slike bebe na viberu, ja zaspao nista nisam vidio. svi prije mene saznali da se porodila. ja se istusirao spremio i polako u bolnicu, emocije ne postoje.
ali bbgm kad uzmes u ruke i ono mrvica svo sretno i osjeti te e onda tek krene. znao sam grceve dok je imala pa ne spava uzmem je u 1 po noci i drzim na rukama i ljuljam do 6h ujutro i tako iz noci u noc. kad su mi rekli da ima rupicu na srcu jednostavno svijet ti se rusi, ja nisam vecu tugu dozivio, ne mozes protiv toga. i tako smo sad vezani i toliko ja vremena sa njom provodim da mi u biti nista drugo nije vazno.
drago covjeku bude kad su svi oko nje i svi joj titraju a ja se pojavim na vrata sve baci iz ruku i pruzi ih meni i niko od njih vise ne postoji za nju.
to treba dozivjeti, meni su pricali o tome ali sam to smatrao glupom pricom.
ja sam mlad ostao bez roditelja, oca haman i da ne pamtim. mama nam je dosta toga pruzila, imala je ogromna primanja za bh uslove nisam odrasli u siromastvu. ipak ja poceo sa 14g raditi povremeno bar za dnevnicu, nikad nisam volio da uzimam para i osjecam se "duznim". tako sam bar tad razmisljao kao tinejdzer.
na djecu uvjek alergican bio dok nisam svoje dobio. prica ista kao u moonce cak i ostrija, nisam nikad htio sjesti u bastu kafica ako ima i jedno djete, nikad se nisam znao "javiti" djetetu da potepam, nikad nisam suosjecao sa roditeljima, na poslu me nije zanimalo je li kome djete bolesno, ima li kakav problem. ponasanje mi je uzasno bilo, pitam se kako me ne mrze svi
ono dodje kolegica mali sinoc napravio belaj, bezobrazan, ne mozes mu nista reci moj odgovor ma izbaci ga iz kuce nek se snalazi
zena dok je trudna bila nista me nije zanimalo, ja na poslu zove ostavili me u bolnici da se porodim. meni svejedno, ja otisao kuci upalio ps, kupio sixpack zacugo se. zovu svi sta ti je sa zenom, ma reko u bolnici je valjda je ok. oko 13h mob jedno 15 propustenih poziva, slike bebe na viberu, ja zaspao nista nisam vidio. svi prije mene saznali da se porodila. ja se istusirao spremio i polako u bolnicu, emocije ne postoje.
ali bbgm kad uzmes u ruke i ono mrvica svo sretno i osjeti te e onda tek krene. znao sam grceve dok je imala pa ne spava uzmem je u 1 po noci i drzim na rukama i ljuljam do 6h ujutro i tako iz noci u noc. kad su mi rekli da ima rupicu na srcu jednostavno svijet ti se rusi, ja nisam vecu tugu dozivio, ne mozes protiv toga. i tako smo sad vezani i toliko ja vremena sa njom provodim da mi u biti nista drugo nije vazno.
drago covjeku bude kad su svi oko nje i svi joj titraju a ja se pojavim na vrata sve baci iz ruku i pruzi ih meni i niko od njih vise ne postoji za nju.
- alibaba_i_30_godina
#26569 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Određene životne okolnosti i dešavanja formiraju nas, a da nekada nismo ni svjesni koliko mnogo. Tek nakon nekog vremena to dođe do izražaja. Međutim, po ovom pitanju i na ovu temu, moje mišljenje je skoro uvijek bilo slično. Bez obzira na godine.berenice wrote: Po meni, imas sasvim realan pogled na sve to. Niko ne prica o kretenima, nego o sasvim normalnim mladim ljudima - o svojoj djeci, tj. o tvojoj djeci u buducnosti. I bas sam pozitivno iznenadjena da ti, kao muskarac, ostavljas mnogo njezniji dojam i bolje shvatas roditeljske osjecaje od ove dvije forumasice, koje isto tako jos nemaju djece.
Ako ne pomazes djeci - napominjem, svojoj djeci koju si ti napravio i koja nisu sama trazila da se rode - bilo materijalno, bilo duhovno onoliko koliko mozes i koliko si duzan, vratice ti se u vidu usamljenih dana u starackom domu. Plus, sto ces skrhati djecije samopouzdanje, koje moze ostaviti dublje posljedice nego sto mislis (ne ti, pricam opcenito).
Pusto, da bi ti ispravno odgovorio na ova pitanja trebalo bi već duboko da uđem u privatnu sferu koju ipak ne bih toliko ovako javno da otkrivam. Nije važno hoću li ja nešto ili neću uraditi sada prema svom roditelju, jesam li ili ne bio tu kada je potrebno, važno je ono što želim ili ću željeti da uradim prema svom djetetu ili nekoga koga smatram približno takvim i trebam da čuvam i pazim. A sasvim sigurno znam da to sve što sada radim, radim bez bilo kakvog sebičluka i/ili posebnih očekivanja da neko to mora vratiti. I to je ono što se zove unconditional love.pustopoljina wrote: Mene niko nije trebao podmicivati.
I na to sve...
Hoces li biti tu za roditelje, kad ostare? Hoces li im platiti nekog da ocisti, nekog da ode u kupovinu, ako ti ne mozes...hoces li ih posjecivati? Ako da- sve ok..
Jer kakav bi dojam ostavio na tu osobu, ako stalno misli da je dužna da na sve to uzvrati? Da ako ima nešto da jede i napunjen je frižider, to mora nekako otplatiti? Da radi/konobariše po cijelu noć, a po cijeli dan provede na fakultetu? Ja to ne volim. Ne, ukoliko se to može spriječiti!
Ako neko voli da se drugi na bilo koji način muči tom mišlju, onda na njegovu dušu.
Ma ne znam odakle ti to i da mi je uopće bila želja i motiv svega ovoga.moonca wrote:E, sad SI iskoristio priluku I prostor da SE hvalish svom uspjehu.
Cestitke..
- alibaba_i_30_godina
#26570 Re: Popularne stvari koje ne kontam
nepass1 wrote: i tako smo sad vezani i toliko ja vremena sa njom provodim da mi u biti nista drugo nije vazno.
Sretno i tebi i njoj i nadam se da neće i da nema nikakvih problema. Na kraju, lijepa priča koja još uvijek traje, a koja je započela baš teško. Ja bih volio da sam srećan kao ti, ali dobro, možda jednog dana.
- pustopoljina
#26571 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Alibaba, kontamo se mi...
Ne mislim da si razmazeno deriste.
Ali...napuniti svoj frizider, izbaciti smece i oprati ves sam sebi bi trebao savladati prije nego se ozenis i dobijes dijete.
Mada...evo, nepass je i bez toga...
Nepass...ne znam sta da kazem, hajde barem da je dijete tako uticalo na tebe...ovo prije djeteta...bez komentara.
Sad mi je jasnije kako sudis po sebi.
Nisu svi ljudi bez djece alergicni na djecu.
Ln
Ali...napuniti svoj frizider, izbaciti smece i oprati ves sam sebi bi trebao savladati prije nego se ozenis i dobijes dijete.
Nepass...ne znam sta da kazem, hajde barem da je dijete tako uticalo na tebe...ovo prije djeteta...bez komentara.
Ln
- pustopoljina
#26572 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Rupica na srcu?
Foramen ovale?
Nadam se, a znam da cesto, to moze biti sasvim ok uz par ogranicenja.
Foramen ovale?
Nadam se, a znam da cesto, to moze biti sasvim ok uz par ogranicenja.
- alibaba_i_30_godina
#26573 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Ne kontamo se, očito. Ja vec godinama živim sam.pustopoljina wrote:Alibaba, kontamo se mi...
Ln
- славянин
#26574 Re: Popularne stvari koje ne kontam
Nema nista ljepse dodjes kuci a sve na mjestu gdje si ostavio 
- pustopoljina
#26575 Re: Popularne stvari koje ne kontam
I ne dolazi ti niko periodicno puniti frizider?alibaba_i_30_godina wrote:Ne kontamo se, očito. Ja vec godinama živim sam.pustopoljina wrote:Alibaba, kontamo se mi...
Ln
Ako da- ne valja.
Ako ne- bravo. Mos' se zeniti