Nije bolest sve sto boliCorto Maltese wrote:Čini se da DF priprema povlačenje ka Grbavici.
P.S. "Doktor" rizikuje prekid prijateljstva sa Baketom 60 minuta
Nije bolest sve sto boliCorto Maltese wrote:Čini se da DF priprema povlačenje ka Grbavici.
Moras precizirati da ne mislis da Drinu Zvornik (BiH) nego FK Drina Ljubovija (Srbija).Mister Yes wrote: Bogami njegova Drina igra sve bolje i bolje
I ne samo svoju nego i stranke mu.Reglan wrote:Kakav debil, pa upravo je pokopo svoju politicku karijeru i izgubio barem 50% birackog tijela.
a hojrata...Corto Maltese wrote:Čini se da DF priprema povlačenje ka Grbavici.
Je'l to hosh da kazes da je svako ko ti je ikad zabio nož u leđa bio navijač FK "Zeljeznicar".Reglan wrote:E sto sam glasao za njih glasao sam. Na proslim su dobili glas od mene za federalni parlament. Sad ce dobiti karinu.
Mosa SDA, Muhamed Alaim i društvo.Reglan wrote:E sto sam glasao za njih glasao sam. Na proslim su dobili glas od mene za federalni parlament. Sad ce dobiti karinu.
1. Govorim na osnovu poznavanja nekoliko poslodavaca i njihovog odnosa prema radnicima. Gdje god mogu koriste rupe a ovaj zakon im opet to omogućava. Predlagač je amandman donio vodeći se efektima koji je isti imao u Hrvatskoj zanemarujući okruženje u kojem se treba taj amandman sprovoditi. Ja kao neko ko zna jako dobro odnose unutar realnog sektora tvrdim da efekta neće biti.Saka wrote:A to govoriš na osnovu koje analize? Predlagač je napravio kakvu-takvu analizu (dva mjeseca) a tvoje su samo nagađanja. Ja kažem da ima i te kakvu težinu, kao neko ko radi u privatnom sektoru.lerdi wrote:Ovako je amandman ubleha i u realnom svijetu nema ama baš nikakvu težinu.
Gdje si to pročitao Alloooha ti? Daj član.lerdi wrote:Poslodavac ako ostavi radnika na crno i uleti mu inspekcija može biti opušten jer mu po novom zakonu inspekcija osim opomene ne može ništa konkretno.
Gdje stoji da političar mora biti pismen? Mene iznenadi kada neko od njih ne spoji ono "čak šta više".don vito wrote:Apropos "doktorovog" jarana iz SDP/FTV, fascinantno je da novinar, glavni urednik javnog emitera, kandidat za clana Predsjednistva ne zna da se iza znakova interpunkcije ostavlja razmak/prazan prostor /SPACE.
Status quo je besmislena kovanica.dustaban wrote:NS mozda misli da ce pomoci radnicima, ali niko od rusitelja novog zakona nema niti jedan dokaz da je status quo od vece koristi. Ovdje je iskljucivo rijec o opstrukciji svega sto dolazi iz suprotnog tabora ma sta da to bilo.madner wrote:...NS je stranka koja nema previse doticaja sa realnim svijetom, tako da me ne cudi da misle da ce ovako pomoci radnicima.
i to je neispravno.. il je cak ili stavise... zajedno ne mozeskupljac_zeljeza wrote:Gdje stoji da političar mora biti pismen? Mene iznenadi kada neko od njih ne spoji ono "čak šta više".don vito wrote:Apropos "doktorovog" jarana iz SDP/FTV, fascinantno je da novinar, glavni urednik javnog emitera, kandidat za clana Predsjednistva ne zna da se iza znakova interpunkcije ostavlja razmak/prazan prostor /SPACE.
Kakav mamlazCorto Maltese wrote:Čini se da DF priprema povlačenje ka Grbavici.
Ja sam u vezi dotičnog svoje već rekao i nema potrebe da za svaki novi tvit nanovo pišem. Da to radim ne bi ništa drugo u životu stigao raditi doduše.-LIBERO- wrote:Pozdrav za druga nam @Lerdi![]()
Pa to i kažem "kada neko od njih ne spoji". Većina spoji.Ned071 wrote:i to je neispravno.. il je cak ili stavise... zajedno ne mozeskupljac_zeljeza wrote:Gdje stoji da političar mora biti pismen? Mene iznenadi kada neko od njih ne spoji ono "čak šta više".don vito wrote:Apropos "doktorovog" jarana iz SDP/FTV, fascinantno je da novinar, glavni urednik javnog emitera, kandidat za clana Predsjednistva ne zna da se iza znakova interpunkcije ostavlja razmak/prazan prostor /SPACE.

Ti si opsjednut dotičnim gospodinom. Nekada me to fascinira, a nekada baci u dumu.Corto Maltese wrote:Iz ciklusa "Imam prijatelja drugih nacionalnosti.
Autor Ježuška Suljagić.
I ja sam primjetio, ali nije me iznenadilo budući da je dotični novinar. A znamo kakvi su naši novinari.don vito wrote:Apropos "doktorovog" jarana iz SDP/FTV, fascinantno je da novinar, glavni urednik javnog emitera, kandidat za clana Predsjednistva ne zna da se iza znakova interpunkcije ostavlja razmak/prazan prostor /SPACE.
Svaki zakon ima rupe i omogućava poslodavcima da varaju. Zato su potrebne i daleko jače kontrole.lerdi wrote:1. Govorim na osnovu poznavanja nekoliko poslodavaca i njihovog odnosa prema radnicima. Gdje god mogu koriste rupe a ovaj zakon im opet to omogućava.
Nisam vidio da je u novom zakonu predviđena opomena već kazna od najmanje 500 KM pa do 2.000 KM za pravno lice, a u ponovljenom slučaju 5.000 KM do 10.000 KM i istovremeno 500 KM do 2.000 KM a u ponovljenom prekršaju 3.000 KM do 5.000 KM za direktora. Znači samo to provoditi i neće biti problema. Druga stvar je ako se ne provodi, tu ne pomaže ni da je kazna milion maraka.lerdi wrote:2. Malo sam bukvalno napisao al evo. Inspekcija ga može opomenuti, u večini slučajeva jer se inspekciji da na kafu kako se kod nas to voli reči, ili mu u rijetkim slučajevima napisati 500 KM kazne. Tu kaznu večina njih do 10 ujutro zaradi. Ono što bi ih zaista zabolilo, kao što je obustava rada, zakonom nije predviđeno.
Jučer nisu glasali zbog proceduralnih razloga, ne zbog suštine.lerdi wrote:Ako nisi za zakon glasao jučer zbog principa, kako možeš za isti taj zakon glasati danas?
Corto Maltese wrote: