Demokratska fronta Željko Komšić

don vito

#26551 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by don vito »

Corto Maltese wrote:Čini se da DF priprema povlačenje ka Grbavici.
Image
Nije bolest sve sto boli

P.S. "Doktor" rizikuje prekid prijateljstva sa Baketom 60 minuta

:D
don vito

#26552 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by don vito »

Mister Yes wrote: Bogami njegova Drina igra sve bolje i bolje :thumbup:
Moras precizirati da ne mislis da Drinu Zvornik (BiH) nego FK Drina Ljubovija (Srbija).
Reglan

#26553 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Reglan »

Kakav debil, pa upravo je pokopo svoju politicku karijeru i izgubio barem 50% birackog tijela.
The 51st State

#26554 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by The 51st State »

Reglan wrote:Kakav debil, pa upravo je pokopo svoju politicku karijeru i izgubio barem 50% birackog tijela.
I ne samo svoju nego i stranke mu.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#26555 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by -LIBERO- »

Pozdrav za druga nam @Lerdi :zzzz: :D
don vito

#26556 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by don vito »

Apropos "doktorovog" jarana iz SDP/FTV, fascinantno je da novinar, glavni urednik javnog emitera, kandidat za clana Predsjednistva ne zna da se iza znakova interpunkcije ostavlja razmak/prazan prostor /SPACE. :-D
Reglan

#26557 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Reglan »

E sto sam glasao za njih glasao sam. Na proslim su dobili glas od mene za federalni parlament. Sad ce dobiti karinu. :izet:
Ned071

#26558 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Ned071 »

Image
a hojrata...
Banksy

#26559 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

Znajući Suljagićev temperament i ponašanje otkako je ušao u javni život BiH, bilo je vrlo lako predvidjeti kako će izgledati njegov kraj ''javnog života''. Kao i Bakir Hadžiomerović, nepovratno je potrošen.

A DF je već toliko pao, da je ovo tek sitnica - donji su i s njim i bez njega. Njihov povratak u krilo SDP-a, donijeće samom SDP-u isključivo štetu, ništa drugo. Da sam na Nekinom mjestu, dobro bih razmislila.
don vito

#26560 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by don vito »

Reglan wrote:E sto sam glasao za njih glasao sam. Na proslim su dobili glas od mene za federalni parlament. Sad ce dobiti karinu. :izet:
Je'l to hosh da kazes da je svako ko ti je ikad zabio nož u leđa bio navijač FK "Zeljeznicar".
mirzadelibasic

#26561 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by mirzadelibasic »

Reglan wrote:E sto sam glasao za njih glasao sam. Na proslim su dobili glas od mene za federalni parlament. Sad ce dobiti karinu. :izet:
Mosa SDA, Muhamed Alaim i društvo.
lerdi

#26562 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by lerdi »

Saka wrote:
lerdi wrote:Ovako je amandman ubleha i u realnom svijetu nema ama baš nikakvu težinu.
A to govoriš na osnovu koje analize? Predlagač je napravio kakvu-takvu analizu (dva mjeseca) a tvoje su samo nagađanja. Ja kažem da ima i te kakvu težinu, kao neko ko radi u privatnom sektoru.
lerdi wrote:Poslodavac ako ostavi radnika na crno i uleti mu inspekcija može biti opušten jer mu po novom zakonu inspekcija osim opomene ne može ništa konkretno.
Gdje si to pročitao Alloooha ti? Daj član.
1. Govorim na osnovu poznavanja nekoliko poslodavaca i njihovog odnosa prema radnicima. Gdje god mogu koriste rupe a ovaj zakon im opet to omogućava. Predlagač je amandman donio vodeći se efektima koji je isti imao u Hrvatskoj zanemarujući okruženje u kojem se treba taj amandman sprovoditi. Ja kao neko ko zna jako dobro odnose unutar realnog sektora tvrdim da efekta neće biti.

2. Malo sam bukvalno napisao al evo. Inspekcija ga može opomenuti, u večini slučajeva jer se inspekciji da na kafu kako se kod nas to voli reči, ili mu u rijetkim slučajevima napisati 500 KM kazne. Tu kaznu večina njih do 10 ujutro zaradi. Ono što bi ih zaista zabolilo, kao što je obustava rada, zakonom nije predviđeno.

I opet fulamo suštinu. Ako ne postoje mehanizmi koji će sprovoditi zakon i ako će sproviđenje zavisiti od nečije volje onda je zakon samo mrtvo slovo na papiru. Ovaj zakon je donesen bez analize o tome kakav bi uticaj mogao imati na fondove, bez obrazloženja javnosti šta se dobija a šta gubi, bez adekvatne javne rasprave, bez mogućnosti adekvatnog amandmanskog djelovanja itd. Ovaj zakon nije prošao demokratsku proceduru i iz principijelnih razloga se trebao oboriti. Ako nisi za zakon glasao jučer zbog principa, kako možeš za isti taj zakon glasati danas?
skupljac_zeljeza

#26563 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by skupljac_zeljeza »

don vito wrote:Apropos "doktorovog" jarana iz SDP/FTV, fascinantno je da novinar, glavni urednik javnog emitera, kandidat za clana Predsjednistva ne zna da se iza znakova interpunkcije ostavlja razmak/prazan prostor /SPACE. :-D
Gdje stoji da političar mora biti pismen? Mene iznenadi kada neko od njih ne spoji ono "čak šta više".
madner

#26564 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

dustaban wrote:
madner wrote:...NS je stranka koja nema previse doticaja sa realnim svijetom, tako da me ne cudi da misle da ce ovako pomoci radnicima.
NS mozda misli da ce pomoci radnicima, ali niko od rusitelja novog zakona nema niti jedan dokaz da je status quo od vece koristi. Ovdje je iskljucivo rijec o opstrukciji svega sto dolazi iz suprotnog tabora ma sta da to bilo.
Status quo je besmislena kovanica.

Po starom ZORu radnicu su imali vise prava teoretski. Nema razloga vezanog za novi ZOR da imaju vise prava, dok pozitivne tvrdnje iz tabora za nisu nisu vezane za ZOR.
Ned071

#26565 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Ned071 »

skupljac_zeljeza wrote:
don vito wrote:Apropos "doktorovog" jarana iz SDP/FTV, fascinantno je da novinar, glavni urednik javnog emitera, kandidat za clana Predsjednistva ne zna da se iza znakova interpunkcije ostavlja razmak/prazan prostor /SPACE. :-D
Gdje stoji da političar mora biti pismen? Mene iznenadi kada neko od njih ne spoji ono "čak šta više".
i to je neispravno.. il je cak ili stavise... zajedno ne moze
kamen spoticanja

#26566 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kamen spoticanja »

Image
Kakav mamlaz :shock:
Sad ocekujem da twita kako su svi zenicani shupci a tuzlaci budale
Naravno biscani su idioti svakako(cast hamdiji koji ga voli,on je dobar covjek kojeg ne zasluzuju krajiski papci)
Nakon toga jos da su hercegovci smece hercegovacko koji nisu mogli hraniti krokodila pa nastade guster
i taman...da po njega dodju ambulantna kola...
lerdi

#26567 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by lerdi »

-LIBERO- wrote:Pozdrav za druga nam @Lerdi :zzzz: :D
Ja sam u vezi dotičnog svoje već rekao i nema potrebe da za svaki novi tvit nanovo pišem. Da to radim ne bi ništa drugo u životu stigao raditi doduše. :D ;-)
Last edited by lerdi on 03/08/2015 13:46, edited 1 time in total.
skupljac_zeljeza

#26568 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by skupljac_zeljeza »

Ned071 wrote:
skupljac_zeljeza wrote:
i to je neispravno.. il je cak ili stavise... zajedno ne moze
Pa to i kažem "kada neko od njih ne spoji". Većina spoji.
Corto Maltese

#26569 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Corto Maltese »

Iz ciklusa "Imam prijatelja drugih nacionalnosti.
Autor Ježuška Suljagić.

Image
mirzadelibasic

#26570 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by mirzadelibasic »

Corto Maltese wrote:Iz ciklusa "Imam prijatelja drugih nacionalnosti.
Autor Ježuška Suljagić.

Image
Ti si opsjednut dotičnim gospodinom. Nekada me to fascinira, a nekada baci u dumu.
Corto Maltese

#26571 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Corto Maltese »

Pa i "Only fools and horses", sam odgledao svaku epizodu.
Jebi ga, kad je smiješno, smiješno je.
Last edited by Corto Maltese on 03/08/2015 15:02, edited 1 time in total.
Saka

#26572 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Saka »

I ja sam primjetio, ali nije me iznenadilo budući da je dotični novinar. A znamo kakvi su naši novinari.
Saka

#26573 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Saka »

lerdi wrote:1. Govorim na osnovu poznavanja nekoliko poslodavaca i njihovog odnosa prema radnicima. Gdje god mogu koriste rupe a ovaj zakon im opet to omogućava.
Svaki zakon ima rupe i omogućava poslodavcima da varaju. Zato su potrebne i daleko jače kontrole.
Mislim da je većina raje fulila suštinu ovog zakona. Svrha nije da se bezgranično štiti radnik, već da se takođe da prostora poslodavcima da razviju biznis i ne libe se upustiti u nova zapošljavanja. Samim tim što se poslodavcima daje više slobode biće manje potrebe za raznoraznim mutljažama i istovremeno ih treba pritisnuti inspekcijama. Jer ako im se dala određena sloboda onda treba i od njih zahtijevati da zakon poštuju i ono što im se možda donekle i tolerisalo više ne smije. To je koliko sam shvatio i najavljeno od strane vlade, a ako se ne budu toga i držali treba ih natjerati.
lerdi wrote:2. Malo sam bukvalno napisao al evo. Inspekcija ga može opomenuti, u večini slučajeva jer se inspekciji da na kafu kako se kod nas to voli reči, ili mu u rijetkim slučajevima napisati 500 KM kazne. Tu kaznu večina njih do 10 ujutro zaradi. Ono što bi ih zaista zabolilo, kao što je obustava rada, zakonom nije predviđeno.
Nisam vidio da je u novom zakonu predviđena opomena već kazna od najmanje 500 KM pa do 2.000 KM za pravno lice, a u ponovljenom slučaju 5.000 KM do 10.000 KM i istovremeno 500 KM do 2.000 KM a u ponovljenom prekršaju 3.000 KM do 5.000 KM za direktora. Znači samo to provoditi i neće biti problema. Druga stvar je ako se ne provodi, tu ne pomaže ni da je kazna milion maraka.
lerdi wrote:Ako nisi za zakon glasao jučer zbog principa, kako možeš za isti taj zakon glasati danas?
Jučer nisu glasali zbog proceduralnih razloga, ne zbog suštine.
Last edited by Saka on 03/08/2015 15:17, edited 3 times in total.
Mister Yes

#26574 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Mister Yes »

Corto Maltese wrote: Image
Image

Da ti gledam ja u dlan oćeš? Najbolji drug u tebe će ti zabije nož u leđa!
Post Reply