Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
moee wrote: ↑16/12/2025 21:59
Danas naručen ovaj:
PHILIPS 55" 55PUS7810/12 QLED 4K SMART TV + SOUNDBAR GRATIS (699.3 KM) https://olx.ba/artikal/72580764
Znam da je Philips TV u banani, ali ima produženu garanciju 5 godina i teško da ima išta bolje od 55" u budžetu do 700 KM.
P.S.
Naručen je za starije osobe koje koriste samo Moju TV i YouTube, nije za mene. Ja sam na XH90 skoro 4 godine
XH90 je sinonim za televizore uz dužno poštovanje svim modelima, šteta što ne rade takve modele više. Sad gldeaju samo da zguraju plastiku u TV, da bude što jeftiniji.
Loggg wrote: ↑22/12/2025 14:01
XH90 je sinonim za televizore uz dužno poštovanje svim modelima, šteta što ne rade takve modele više. Sad gldeaju samo da zguraju plastiku u TV, da bude što jeftiniji.
Sony je i u sljedećoj seriji išao dalje mada prosječna ocjena kod XH90 je ostala veća."The Sony X90J has a fantastic contrast ratio, better than the Sony X900H, and it also has a full-array local dimming feature to improve the black level further. " Dovoljno je samo usporediti razliku u kontrastu.
Ali sada je era oleda i mini led-ova. Neću ići na Braviu 8 ili 9, već Bravia 7 je vratila prosječnu ocjenu koju je zadao X900H.
Sony je stvarno sami vrh sto se tice televizora...kome nije zao para,nece pogrijesiti.
Ja imam jedan od 2016. godine ,onaj 705c ili tako nesto da ne trazim model...radio 5 godina kao glavni,sada ga ja koristim uz racunar,kao extended monitor,za utakmice,serije,filmove.
A ovaj uopste nije najvisa klasa model,nego srednji rang.
Ku's bolje, pitao za cijenu, moze i na 24 rate, cijena je ista 2999,90KM.
Da ne bude zabune, model je OLED TV Sony K65XR8A naglasak je na ovo A jedina razlika u odnosu na startni model K65XR8 je u... "Bravia 8A koristi potpuno isti WOLED panel i isti XR procesor kao i Bravia 8. Ono što razlikuje dva modela je isključivo u priboru: standardni daljinski upravljač umjesto onog s pozadinskim osvjetljenjem i manje izdašan kredit za streaming na Sony Pictures Coreu ."
Pa bujrum.
Ovo za prave sladokusce.
Ali sve i da mi treba novi TV sada...nisam siguran da bi isao na OLED...nego vjerovatnije na MiniLED. Razlika u slici je minimalna,sistem bi bio android ,zvucnici i brend sta te zapadne
Pravi li Sony MiniLED televizore ? Nesto nisam to pratio ?
Sjecam se vremena ,ne tako davno ,kada je i 500 KM bilo nedostizno za TV a sada gledamo od 2-3 milje,kao da je joja
Ne znam je li starimo pa nam novac manje igra ulogu ili vise zaradjujemo i imamo ili zelimo sve najbolje
zippoo87 wrote: ↑22/12/2025 19:24
Sony je stvarno sami vrh sto se tice televizora...kome nije zao para,nece pogrijesiti.
Ja imam jedan od 2016. godine ,onaj 705c ili tako nesto da ne trazim model...radio 5 godina kao glavni,sada ga ja koristim uz racunar,kao extended monitor,za utakmice,serije,filmove.
Još 2013.g. kupio polovan KDL40...full HD, star 3 godine i sa još dvije godine garancije. Koristio ga do marta 2022.g. kada sam kupio novi XH90 (55"), a stari radi i dan danas kod roditelja u spavaćoj sobi
P.S.
Bravia 5 i 7 aktuelna je Mini LED, 8 i 9 su OLED.
Još 2013.g. kupio polovan KDL40...full HD, star 3 godine i sa još dvije godine garancije. Koristio ga do marta 2022.g. kada sam kupio novi XH90 (55"), a stari radi i dan danas kod roditelja u spavaćoj sobi
P.S.
Radi i moj LG 32''...iz 2010. ili 2011. ..koristi se kao TV u ljetnoj kuci
A ima Sony mini LED znaci...e onda bi se o tome moglo razmisljati,kada bude vrijeme za novi TV.
P.S.
Ispravak netocnog navoda Bravia 9 je MiniLED
Ali je brate mili skuuuuuupo, preskupo
Pucam na Bravia 7, ali kako je krenulo... daj Boze da barem 65C7K upucam
P.S.
Ispravak netocnog navoda Bravia 9 je MiniLED
Ali je brate mili skuuuuuupo, preskupo
Pucam na Bravia 7, ali kako je krenulo... daj Boze da barem 65C7K upucam
Uvijek je bilo koliko para toliko muzike. Sad se furaju 55 na vise.
32" se smatra za djecije sobe. Bolji moj glupi 32" samsung iz 2011 godine u kvalitet slike i izrade nego svi ovi danas smart 32". To krcka plastika na pogled a kamo li na dodir.
MTV wrote: ↑23/12/2025 17:29
Uvijek je bilo koliko para toliko muzike. Sad se furaju 55 na vise.
32" se smatra za djecije sobe. Bolji moj glupi 32" samsung iz 2011 godine u kvalitet slike i izrade nego svi ovi danas smart 32". To krcka plastika na pogled a kamo li na dodir.
Znam, hvala na odgovoru. Zanima me jer nam izgleda treba neka aplikacija za čišćenje to jest boosting.
Sanjarko wrote: ↑23/12/2025 18:43
Zanima me jer nam izgleda treba neka aplikacija za čišćenje to jest boosting.
Ma pobrisi sto ti ne treba, ocisti cache i prisilno zatvori aplikacije koje ne koristis (a ne mogu se izbrisati) i to je to. Te neke aplikacije za boost su, barem po mom iskustvu, totalno beskorisne. Ima pofino godina kad sam se na to 'palio' da ce one nesto odraditi.
Sanjarko wrote: ↑23/12/2025 18:43
Zanima me jer nam izgleda treba neka aplikacija za čišćenje to jest boosting.
Ma pobrisi sto ti ne treba, ocisti cache i prisilno zatvori aplikacije koje ne koristis (a ne mogu se izbrisati) i to je to. Te neke aplikacije za boost su, barem po mom iskustvu, totalno beskorisne. Ima pofino godina kad sam se na to 'palio' da ce one nesto odraditi.
P.S. slazem se sa Philips, vise u moju kuce nece, trajao je tacno 5 godina i 32 dana
Ovaj tvoj nije OLED. Provjeri koliko košta najjeftiniji takav u NO.
Pa i ne rekoh da je OLED, nego da je los popust. Sta cu sad gledati kad su zavrsili popusti, da si me pitao prije heftu rekao bih ti Mozemo za jedno mjesec pogledati