Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Grean wrote: ↑06/04/2023 19:08
Kako 10 minuta? Zar nije Gorazde preko Rogatice 100 km a sa ovim tunelom pada ispod 60 kako se sjecam.
Preko Rogoja do Foce je 77 km i onda jos do Gorazda ne znam koliko a uz to Rogoj je gadan, zimi pogotovo.
I romanija je gadna zimi, al haj ti to nacrtaj strucljacima, oni voze za gorazde stalno. Garant ih *ebe to sto im tunel ne prolazi kroz rodno selo oko Rogatice ))
Trasa od Pala do Prace/ Hrenovice je odlicna i nije prosjek 40 vec blize 80.
Istovremeno se gradi i nekakav tunel Mostar Siroki, taj nas nekako ne zulja. Niko ga ni ne pominje.
Ali naravno to nije opravdanje. Nego iznenadio sam se, sad Siroki sije Gorazde za 8000 stanovnika, Gorazde izgubilo 12 000 od 91' do 13' a Siroki pojacao za 1000.
Mozda je stvarno bilo lakse iseliti i ove preostale.
studiorum_tuzlaensis wrote: ↑06/04/2023 20:40
A jesi li vozio od Pala do Hrenovice? Tu se prži 100 bez problema, osim kroz Podgrab gdje moras usporit.
Kad bude tunel stižeš do Goražda za max sat vremena i po losijim uslovima jer nemas ni Rogoj ni Romaniju ni Hadžiće...
Odavno nisam a jesam prije vozio pale praca gz vise puta. Znam da nisam vozio 100. Meni bi super bilo da je to put sa dvije trake po pravcu. Ovako mi fakat nema smisla
Grean wrote: ↑06/04/2023 21:48Istovremeno se gradi i nekakav tunel Mostar Siroki, taj nas nekako ne zulja. Niko ga ni ne pominje.
Ali naravno to nije opravdanje. Nego iznenadio sam se, sad Siroki sije Gorazde za 8000 stanovnika, Gorazde izgubilo 12 000 od 91' do 13' a Siroki pojacao za 1000.
Mozda je stvarno bilo lakse iseliti i ove preostale.
U pitanju je tunel na južnoj mostarskoj obilaznici na samom ulasku u Mostar koja je u fazi izgradnje, s obzirom da sada dio magistralnog puta M6.1. prolazi kroz Mostar i cjelokupan saobraćaj iz pravca zap Hercegovine prolazi kroz grad
NecuVise wrote: ↑07/04/2023 00:03
Pogledaj reakcije na ovaj tunel, zamisli tek da ide u profilu 2+2 pa ovi što dežuraju po temi bi proteste pokrenuli u Sarajevu.
Mi u Sarajevu smo specijalni shupci, da oprostite na izrazu.
To temeljim na drugim primjerima da ih ne nabrajam. Da neki drugi nisu zaplatili, da se mirovni ugovori nisu prilagodjavali nama a na stetu nekih drugih krajeva kojima danas rado pametujemo mi bi danas gradili tunel ispod Vogosce i Ilijasa da ne bi sa strahom izlazili iz grada i da nam ne bi u Visokom saljevali strave poslije svakog izlaska iz grada. Mi ga deblokirali ne bi nikad za nikad.
To je nesto sto ce malo nas i pomisliti a kamoli priznati. A znamo pametovati sto ste dosli, sto se ne vratite isl.
Pogledaj reakcije na ovaj tunel, zamisli tek da ide u profilu 2+2 pa ovi što dežuraju po temi bi proteste pokrenuli u Sarajevu.
Mi u Sarajevu smo specijalni shupci, da oprostite na izrazu.
To temeljim na drugim primjerima da ih ne nabrajam. Da neki drugi nisu zaplatili, da se mirovni ugovori nisu prilagodjavali nama a na stetu nekih drugih krajeva kojima danas rado pametujemo mi bi danas gradili tunel ispod Vogosce i Ilijasa da ne bi sa strahom izlazili iz grada i da nam ne bi u Visokom saljevali strave poslije svakog izlaska iz grada. Mi ga deblokirali ne bi nikad za nikad.
To je nesto sto ce malo nas i pomisliti a kamoli priznati. A znamo pametovati sto ste dosli, sto se ne vratite isl.
Znaci, ne smijes reci da je nesta lose jer.....raspodjela teritorije u Dejtonu....
Ovo je Fadilova izjava
Prvi put je brza cesta spomenuta u Dejtonskom sporazumu i vrlo veliki dio Dejtonskog procesa je zauzelo pitanje Goražda i komunikacije koja je tad bila određena da ide preko Grepka i Bjelašnice. Danas 22, 23 godine nakon toga ne razmišljamo na taj način, već smo svjesni da je najbliža komunikacija tunel Hranjen.
Ok,a kuda ide ta najbliza komunikacija? Preko Pala? Je li pitao iko slucajno Pale, planirate li vi sta?
Ako mislis na mene ja upravo zagovaram da trebaj 2+2 a ne ovako, nema smisla
Dr Arsla wrote: ↑07/04/2023 13:06
Za Gz i treba 2+2 i tunel ali kroz Grebak i Rogoj a ne ovaj NeuHranjen
Vidjela žaba da se konji potkivaju pa i ona digla nogu..
Tunel kroz Grebak i Rogoj (kroz teritorij federacije, to je poenta, jel) bi bio haman pa 40km dugačak..
Ako mislis na mene ja upravo zagovaram da trebaj 2+2 a ne ovako, nema smisla
Ne, nego na one koji godinama obitavaju na temi i pljuju po ovom projektu jer tobože što ćemo davati tolike pare da se tako nekakvo Goražde spaja, a još gore da se sandžak približi. Najbolje bi bilo kakav zid dići da ne mogu vise ni proviriti ovamo.
Dr Arsla wrote: ↑07/04/2023 13:06
Za Gz i treba 2+2 i tunel ali kroz Grebak i Rogoj a ne ovaj NeuHranjen
Vidjela žaba da se konji potkivaju pa i ona digla nogu..
Tunel kroz Grebak i Rogoj (kroz teritorij federacije, to je poenta, jel) bi bio haman pa 40km dugačak..
Tvoja procjena da bi bio 40 km dugačak ili znaš sigurno ? Koliko god bi ti tuneli bili dugi a sigurno ne bi 40 km koštali bi bi manje od ovog Hranjena tj. rupe bez dna. S druge strane čitav put bi isao kroz FBIH a ovako si u milosti Paljana hoće li raditi svoju dionicu ili nece. A prije da neće
Meni je od svih argumenata kontra tunela Hranjen, koji su smisleni, najbezvezniji taj "hoće li RS raditi svoj dio". Šta znači raditi svoj dio? Dio Pale-Hrenovica je i sada sasvim pristojan. Ništa ljepše nije voziti za Foču recimo. Kad tad će se ta dionica gledati kao dio šire slike i puta Sarajevo-Goražde-Višegrad-Užice.
A i kuda biste teoretski provlačili put što se tiče Federalne teritorije? Mislim, ideja je super primamljiva, ali nerealna i ako je Hranjen rupa bez dna (a jeste), to je još i veća. Evo gledam kartu i fakat ne kontam kuda bi to trebalo ići, a da bude kompletno u FBiH. Da počinje u Hadžićima? Nema mi smisla. Znači, moraš raditi rekonstrukciju puta Hadžići-Bjelašnica, pa onda kad dođeš gore, hajd da kažem da i nije teško spustiti do Trnova. Eh onda kad se došlo tu, tek ide muka. Ne bi trebao tunel od 40km, ali bi nova cesta gdje bi u tunelima brat bratu bilo 10km, da planiraš ne znam ti šta (i još toliko u zraku vjerovatno). I kad bi sve to bilo dobro urađeno u formi neke top magistrale, put od Sarajeva do Goražda bi možda bio negdje kao i sada kilometražom (mada teško).