Pa eto nismo imali Pjanica protiv Finske...avetinja wrote:Izbaciti sve do jednog igrača koji bojkotuje, makar to bili i Džeko i Pjanić. Onda ćemo biti u rangu Estonije, ali ćemo barem znati zašto smo takvi, i uvijek će mi biti lakše da se ne plasiramo zbog realnog nekvaliteta nego zbog kurcobolje i bezobraznosti. Ovaj problem se može samo ovako riješiti, jer igračima ne može niko ništa. Oni traže trenera koji će biti jaran sa njima, a sa takvim odnosom ništa se dobro neće izroditi. Ne kažem da treba biti tiranin, ali treba se znati odnos između selektora i igrača.
Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
todd_smith
#26526 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
- Bosanski_kralj
#26527 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Tomahawk11 wrote:Ovo neka zajebancija?
Čuj Džeko, Pjanić, Kolašinac u istoj ekipi sa Vranješom![]()
Nadam se da će ovi koji sad igraju za reprezentaciju bojkotovati istu nakon ovog poteza.
Uostalom, Edin svakako više nije obavezan igrati za reprezentaciju, da sam na njegovom mjestu, ja bih se oprostio.
Eto vas tamo,se koliko hoćete
Ja da sam na Džekinom mjestu davno bih se oprostio.
- avetinja
#26528 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
todd_smith wrote:Pa eto nismo imali Pjanica protiv Finske...avetinja wrote:Izbaciti sve do jednog igrača koji bojkotuje, makar to bili i Džeko i Pjanić. Onda ćemo biti u rangu Estonije, ali ćemo barem znati zašto smo takvi, i uvijek će mi biti lakše da se ne plasiramo zbog realnog nekvaliteta nego zbog kurcobolje i bezobraznosti. Ovaj problem se može samo ovako riješiti, jer igračima ne može niko ništa. Oni traže trenera koji će biti jaran sa njima, a sa takvim odnosom ništa se dobro neće izroditi. Ne kažem da treba biti tiranin, ali treba se znati odnos između selektora i igrača.
A nismo loši bili.
A što se tiče Vranješa, on ne smije prismrditi reprezentaciji. Debili nisu imali muda da ga izbace zbog četovanja, nego čekali aferu sa Karleušom.
- Logovan
-
todd_smith
#26530 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
mislim da je on imao sve osim vizijeimao sam jasnu viziju.
nismo bili losi, bili smo grozniavetinja wrote:todd_smith wrote:Pa eto nismo imali Pjanica protiv Finske...avetinja wrote:Izbaciti sve do jednog igrača koji bojkotuje, makar to bili i Džeko i Pjanić. Onda ćemo biti u rangu Estonije, ali ćemo barem znati zašto smo takvi, i uvijek će mi biti lakše da se ne plasiramo zbog realnog nekvaliteta nego zbog kurcobolje i bezobraznosti. Ovaj problem se može samo ovako riješiti, jer igračima ne može niko ništa. Oni traže trenera koji će biti jaran sa njima, a sa takvim odnosom ništa se dobro neće izroditi. Ne kažem da treba biti tiranin, ali treba se znati odnos između selektora i igrača.![]()
A nismo loši bili.
A što se tiče Vranješa, on ne smije prismrditi reprezentaciji. Debili nisu imali muda da ga izbace zbog četovanja, nego čekali aferu sa Karleušom.
- vicious
#26531 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
https://sport1.oslobodjenje.ba/reprezen ... tvo/166137
Sta je sad ovo ba, kako to da bi mogli opet sa Austrijancima igrati, zar nisu bili s nama u grupi lige nacija?
Sta je sad ovo ba, kako to da bi mogli opet sa Austrijancima igrati, zar nisu bili s nama u grupi lige nacija?
- avetinja
#26532 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Do prvog gola smo bili bare - bare.todd_smith wrote:nismo bili losi, bili smo grozni
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#26533 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ono sto mi je najsmjesnije u pojedinim komentarima je kad neko napise kao sto sui napisao sada ti "makar bili Dzeko i Pjanic". Ne mozes sve da se nategnes i da ti oci iskoce Edina Dzeku staviti u to drustvo igraca koji igraju preko kurca za reprezentaciju. To ono kao mi navijaci Zelje pa eto da budemo objektivni. Ma boli me kurac ko ce sta misliti ili reci ali Edin Dzeko je druga galaksija u odnosu na ostale u svakom pogledu svidjelo se to nekome ili ne. Ono sto je Mesi u Argentini i Ronaldo u Portugalu to je Edin u reprezentaciji BiH! Daje golove, asistira i to je ono sta se od njega trazi. Svi ostali koje zoveme zvjezdama u svojim klubovima razvaljuju a u reprezentaciji karina do karine. Ja kad sam ovdje nakon svjetskog prvenstva pisao da je Kolasinac supak napali su me svi jer to je bio SEO RUSILAC!!! To je SEO karina a ne rusilac! Ne treba nama igrac koji ce ganjati Turke po parkiralistu nego igrac koji ce ce ganjati protivnicke igrace osko naseg kaznenog a sto on aposlutno ne radi. Pjanic.....u Juventusu nezamjenjiv...asistira u oko...pogadja iz 80% slobodnih a ovdje nije u stanju da iz kornera ubaci loptu u peterac!! Visca najbolji igrac Turske prosle sezone sto ma ko mislio nije mala stvar ja se ne sjecam kad je prediblao posteno igraca kao sto je to neki dan uradio recimo Duljevic i slomio kicmu onom.....to rade krila.....Besic nadobudni i nadrkani pulufudbaler. U ni jednom klubu nije napravio karijeru i svi jedva cekaju da ga se kutarisu. Duljevic ima puno toga za odlicnog igraca samo mu fale pluca za 90 profesionalnih minuta ali ja se nadam da ce u Francuskoj doci i do toga jer ja licno ga stvarno volim vijdeti u prvih 11. Cimirot i Saric super momci ali nekako neuhranjeni, njezni koji u duelima uglavnom zavrsavaju na travi. Nama u vezi trebaju razbijaci koji dvojicu mogu nosati na ledjima.avetinja wrote:Izbaciti sve do jednog igrača koji bojkotuje, makar to bili i Džeko i Pjanić. Onda ćemo biti u rangu Estonije, ali ćemo barem znati zašto smo takvi, i uvijek će mi biti lakše da se ne plasiramo zbog realnog nekvaliteta nego zbog kurcobolje i bezobraznosti. Ovaj problem se može samo ovako riješiti, jer igračima ne može niko ništa. Oni traže trenera koji će biti jaran sa njima, a sa takvim odnosom ništa se dobro neće izroditi. Ne kažem da treba biti tiranin, ali treba se znati odnos između selektora i igrača.
Treba momentalo bivsi dvojac iz Sarajeva ubaciti u prvih 11 Mujakica i Mihojevica u kombinaciji sa Sunjicem ako je zdrav i vidjeti sta se moze uraditi sa Dilaverom iz Dinama. Momci su odlicni i zasluzuju poziv. Stevanovic umjesto Visce odmah protiv Finske...a Dulja na lijevu stranu pa da vidis veselja Finskoj odbrani. Pjanic i Gojak sredina i jos neko Vrancic ili Krunic ili neko treci. Imamo mi igraca vise nego sto nam treba ali se Zuti ufatio jednih te istih i ne popusta. Agh da naravnio Hajrovic pod obavezno.
- hrasno38
#26534 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Jednostavno jer mi idemo u baraz koliko sam skontao sve da smo zadnji jer smo pobjednici u Ligi nacija a Austrija po plasmanu na tabeli.vicious wrote:https://sport1.oslobodjenje.ba/reprezen ... tvo/166137
- avetinja
#26535 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Nisi shvatio šta sam htio reći, ali dobro.hrasno38 wrote:Ono sto mi je najsmjesnije u pojedinim komentarima je kad neko napise kao sto sui napisao sada ti "makar bili Dzeko i Pjanic". Ne mozes sve da se nategnes i da ti oci iskoce Edina Dzeku staviti u to drustvo igraca koji igraju preko kurca za reprezentaciju. To ono kao mi navijaci Zelje pa eto da budemo objektivni. Ma boli me kurac ko ce sta misliti ili reci ali Edin Dzeko je druga galaksija u odnosu na ostale u svakom pogledu svidjelo se to nekome ili ne. Ono sto je Mesi u Argentini i Ronaldo u Portugalu to je Edin u reprezentaciji BiH! Daje golove, asistira i to je ono sta se od njega trazi. Svi ostali koje zoveme zvjezdama u svojim klubovima razvaljuju a u reprezentaciji karina do karine. Ja kad sam ovdje nakon svjetskog prvenstva pisao da je Kolasinac supak napali su me svi jer to je bio SEO RUSILAC!!! To je SEO karina a ne rusilac! Ne treba nama igrac koji ce ganjati Turke po parkiralistu nego igrac koji ce ce ganjati protivnicke igrace osko naseg kaznenog a sto on aposlutno ne radi. Pjanic.....u Juventusu nezamjenjiv...asistira u oko...pogadja iz 80% slobodnih a ovdje nije u stanju da iz kornera ubaci loptu u peterac!! Visca najbolji igrac Turske prosle sezone sto ma ko mislio nije mala stvar ja se ne sjecam kad je prediblao posteno igraca kao sto je to neki dan uradio recimo Duljevic i slomio kicmu onom.....to rade krila.....Besic nadobudni i nadrkani pulufudbaler. U ni jednom klubu nije napravio karijeru i svi jedva cekaju da ga se kutarisu. Duljevic ima puno toga za odlicnog igraca samo mu fale pluca za 90 profesionalnih minuta ali ja se nadam da ce u Francuskoj doci i do toga jer ja licno ga stvarno volim vijdeti u prvih 11. Cimirot i Saric super momci ali nekako neuhranjeni, njezni koji u duelima uglavnom zavrsavaju na travi. Nama u vezi trebaju razbijaci koji dvojicu mogu nosati na ledjima.
Treba momentalo bivsi dvojac iz Sarajeva ubaciti u prvih 11 Mujakica i Mihojevica u kombinaciji sa Sunjicem ako je zdrav i vidjeti sta se moze uraditi sa Dilaverom iz Dinama. Momci su odlicni i zasluzuju poziv. Stevanovic umjesto Visce odmah protiv Finske...a Dulja na lijevu stranu pa da vidis veselja Finskoj odbrani. Pjanic i Gojak sredina i jos neko Vrancic ili Krunic ili neko treci. Imamo mi igraca vise nego sto nam treba ali se Zuti ufatio jednih te istih i ne popusta. Agh da naravnio Hajrovic pod obavezno.
- hrasno38
#26536 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
I te kako sam ja shvatio ali mi vise pun kurac eto ako treba odstraniti ovog ili onog onda treba i Edina! Pusti ba suplju!avetinja wrote:Nisi shvatio šta sam htio reći, ali dobro.hrasno38 wrote:Ono sto mi je najsmjesnije u pojedinim komentarima je kad neko napise kao sto sui napisao sada ti "makar bili Dzeko i Pjanic". Ne mozes sve da se nategnes i da ti oci iskoce Edina Dzeku staviti u to drustvo igraca koji igraju preko kurca za reprezentaciju. To ono kao mi navijaci Zelje pa eto da budemo objektivni. Ma boli me kurac ko ce sta misliti ili reci ali Edin Dzeko je druga galaksija u odnosu na ostale u svakom pogledu svidjelo se to nekome ili ne. Ono sto je Mesi u Argentini i Ronaldo u Portugalu to je Edin u reprezentaciji BiH! Daje golove, asistira i to je ono sta se od njega trazi. Svi ostali koje zoveme zvjezdama u svojim klubovima razvaljuju a u reprezentaciji karina do karine. Ja kad sam ovdje nakon svjetskog prvenstva pisao da je Kolasinac supak napali su me svi jer to je bio SEO RUSILAC!!! To je SEO karina a ne rusilac! Ne treba nama igrac koji ce ganjati Turke po parkiralistu nego igrac koji ce ce ganjati protivnicke igrace osko naseg kaznenog a sto on aposlutno ne radi. Pjanic.....u Juventusu nezamjenjiv...asistira u oko...pogadja iz 80% slobodnih a ovdje nije u stanju da iz kornera ubaci loptu u peterac!! Visca najbolji igrac Turske prosle sezone sto ma ko mislio nije mala stvar ja se ne sjecam kad je prediblao posteno igraca kao sto je to neki dan uradio recimo Duljevic i slomio kicmu onom.....to rade krila.....Besic nadobudni i nadrkani pulufudbaler. U ni jednom klubu nije napravio karijeru i svi jedva cekaju da ga se kutarisu. Duljevic ima puno toga za odlicnog igraca samo mu fale pluca za 90 profesionalnih minuta ali ja se nadam da ce u Francuskoj doci i do toga jer ja licno ga stvarno volim vijdeti u prvih 11. Cimirot i Saric super momci ali nekako neuhranjeni, njezni koji u duelima uglavnom zavrsavaju na travi. Nama u vezi trebaju razbijaci koji dvojicu mogu nosati na ledjima.
- avetinja
#26537 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
hrasno38 wrote:I te kako sam ja shvatio ali mi vise pun kurac eto ako treba odstraniti ovog ili onog onda treba i Edina! Pusti ba suplju!
- Laertes
#26538 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
"Želio sam napraviti nešto što će ostati, imao sam jasnu viziju."
-
Bazinga1234
- vicious
#26540 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Kakvom sad plasmanu, zar nije baraz samo za pobjednike grupa lige nacija? A ako se kvalifikuju direktno, ide sljedeci iz te grupe (LN)?hrasno38 wrote:Jednostavno jer mi idemo u baraz koliko sam skontao sve da smo zadnji jer smo pobjednici u Ligi nacija a Austrija po plasmanu na tabeli.vicious wrote:https://sport1.oslobodjenje.ba/reprezen ... tvo/166137
Edit: sad sam malo pregledao tabele, izgleda da ce se svi plasirati iz lige B osim nas, Velsa i Austrije
Zaboravili su jos i Sjevernu Irsku, taman da opet igramo sa svim protivnicima iz grupe LN
E jesmo jadni.
Last edited by vicious on 11/09/2019 15:41, edited 1 time in total.
- drug_profi
#26541 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Pa izgleda za sada da će se svi ostali kvalifikovati i da ostajemo samo mi, Austrija i Vels, tj. ko je vec naborjan u vijesti.
- vicious
#26542 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Da, sad sam vidio. Fol bi bio da se Vels plasira direktno pa da igramo opet sa svojom grupomdrug_profi wrote:Pa izgleda za sada da će se svi ostali kvalifikovati i da ostajemo samo mi, Austrija i Vels, tj. ko je vec naborjan u vijesti.
-
kiligonzales
#26543 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Mozda da nam Robi, predje na taktiku 5-3-2, kad vec voli duboko da su mu bekovi, nek onda igra sa tri stopera pozadi, a Kolasinac i Todorovic nek trce tamo vamo ko ludi.izvrsni direktor wrote:To je to. Taktika bazdarevica, cim dobijes loptuispucaj stodalje pa valjda dzeko nesto uradi. I onda poslije jedne takve utakmice: ha do igraca je, eno pjanic se nije vidio, nece, cuva se, nije patriota. A taktika bila: prebacuj pjanica gadjaj dzeku.Grean wrote:Igrom ubjedljivo najgori i bez konkurencije, rekorder dugih lopti, u njegovo vrijeme nije se ni spustala na teren ako nije bila kod protivnika..kiligonzales wrote:
Bazdarevic je imao neke druge izazove. Zna se sta njemu raja nije oprostila i sto je ispusio selektorsku poziciju. Kad je uskocio umjesto Susica napravio je povratak dobar i dovukao nas do baraza. Da bi kvalifikacije kasnije uprskao stvar protiv Kipra u gostima, gdje smo vodili 2-1 i izgubili utakmicu i na kraju zbog ta tri boda propustili drugi baraz u koji je otisla Grcka. Na kraju se bilo glupo vaditi protiv Belgije na Grbavici.
Nije vala bio najgori, gori je Robi.
Evo sad, jasno je da je zadatak kolasincu bio da ide naprijed, igra sto vise ofanzivno, posljedica takve taktike je i bio gol na kolasincevu asistenciju. A druga posljedica je da ostavlja prostor iza sebe koji zukanovic treba da pokrije. Zukanovic okretan ko zglobni bus, kako to ne vidis kao selektor? Dodjes poslije na forum, "seo kriv ne igra odbranu". U najavi utakmice kaze, njihovo glavno oruzje su kontre i polukontre, i stavis zukanovica da ih cuva a seju tjeras naprijed?
Savez se opet kocka. Valjda jer Robi nesto naucio iz svega. Da mu bekovi ne mogu odradjivati tako posao, dok su mu pozadi dva poprilicno spora stopera. Doduse kasno je kad pukne kontra, tu i veza treba odraditi svoj dio posla pored stoperskog para.
- denimb
#26544 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Te ekipe bi popunile A grupu za baraz...recimo ako se ne plasira Island iz grupe A sve te ekipe iz grupe B prebacuju se njima u baraz, dok se baraz B popunjava sa drugim ekipama iz Grupe C?hrasno38 wrote:Jednostavno jer mi idemo u baraz koliko sam skontao sve da smo zadnji jer smo pobjednici u Ligi nacija a Austrija po plasmanu na tabeli.vicious wrote:https://sport1.oslobodjenje.ba/reprezen ... tvo/166137
-
kiligonzales
#26545 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Bili su vec, tako mojne suplje. Nije ih ni pop Djujic omeo da igraju s njim, sto govori da su odnosi izmedju igraca korektni i pored toga sto je neko ceto.Tomahawk11 wrote:Ovo neka zajebancija?
Čuj Džeko, Pjanić, Kolašinac u istoj ekipi sa Vranješom![]()
Nadam se da će ovi koji sad igraju za reprezentaciju bojkotovati istu nakon ovog poteza.
Uostalom, Edin svakako više nije obavezan igrati za reprezentaciju, da sam na njegovom mjestu, ja bih se oprostio.
Eto vas tamo,se koliko hoćete
Sto se tako ne inatite kad Dodik kaze da genocid nije bio u Srebrenici i dodje raditi u Sarajevo u kome je stradalo 11541 nasih sugradjana i nasere nam se svima kako RS nije BiH? Sto njega ne odstranite iz predsjednistva?
Momka vratiti u reprezentaciju, ne zbog njegove osobnosti i bezobrazluka, vec fudbalske kvalitete.
I ovdje bi ljudi razbucali sve samo radi svoga hira i inata, pa i svetinju kakva je svima nama reprezentacija. Ispade Vranjes vecim problemom od neodlaska na veliku smotru.
-
kiligonzales
#26546 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Vodi ga kuci ako ti je dobar trener.
-
kiligonzales
#26547 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Citaju nas na forumu.
Idemo na euro sa Dinamovim pogonom ili ti ga Deliver, Hajrovic, Gojak.
- Logovan
#26548 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Šta reče bolan, šta je tebi?kiligonzales wrote:Vodi ga kuci ako ti je dobar trener.
- mO k3
#26549 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Za mene je jedan od krivaca , kao kapiten kao vodja , kao zlatna krava ima da ih tjera bičem da igraju da pisaju krv ....drug_profi wrote:Kad moke aludira na krivca, mora biti da je Dzeko jedan od njih.
nema veze sto igra sa 5 panjeva i jos 5 zbunjenih.
Hajde budi iskren ostavimo naše prepirke na stanu , toliko trenera je bilo i otišlo ni jedan nije valjalo
-
svi u napad
#26550 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Hrasno dobar komentar na prethodnoj stranici i dobar prijedlog sastava za iducu tekmu.
Ja sam vec duze vrijeme ukazivao na Viscu i Besica. Visca dok se borio za mjesto je trcao ko navijen i iako nije bilo koristi od njega u napadu (covjek ne moze mene starog predriblati a kamo li jos centrirati) odradjivao je viliki posao u odbrani. Sad kad je postao zvijezda ne sljivi vise odbranu tako da se covjek zapita sta je sa tim covjekom? Mozda u Turskoj covjek ima sasvim drugu ulogu u timu pa bi selektor trebao pogledati snimke njekovih tekmi tamo (ups zaboravio da nema vise kaseta - to je razlog 100%) i dati mu tu ulogu a ne sadsnju. O Besicu necu trositi rijeci jer covjek nigdje nije valjao poslije povrede i nigdje nije mogao ostati i zaigrati osim nase repke. Krunic otisao u Milan u ranijem klubu standardan kod nas na klupi ili igra 20-30 minuta.
Nas ogromni problem je zadnja veza. Prije smo tu imali Rahimica i Salihovica koji su bili jaki u duelima i uz to znali iznjeti loptu. Sad nam to igraju Cimirot, Besic i Pjanic koji objektivno nemaju kuveta (snage za to). Pored svih ovih zajebancija najveca je ova sa selektorom. Licno sam bio za Zutog i pocetak je dosta obecavao no ubrzo se vidjelo da je pocetak bio sreca jer kasnije nije bilo ni igre ni rezultata a isplivale su stare boljke tj. menadzeri i uhljupi iz Saveza su nametali tim misleci da cemo mi sigurno proci kvale te ce im njihovi puleni donjeti extra lovu. Na zalost svi trce i svi osim nas se bore na terenu. Vidjet cemo sta ce se desiti u narednoj tekmi u kojo moramo Fince pobjediti sa 3 gola razlike te nakon te tekme pobijediti sve ostale u sto onjektivno sumnjam jer Grci ce sve uciniti da nas pobjede iako oni nemaju nikakve sanse. Hajd dosta odmene. Zivjeli!
Nas ogromni problem je zadnja veza. Prije smo tu imali Rahimica i Salihovica koji su bili jaki u duelima i uz to znali iznjeti loptu. Sad nam to igraju Cimirot, Besic i Pjanic koji objektivno nemaju kuveta (snage za to). Pored svih ovih zajebancija najveca je ova sa selektorom. Licno sam bio za Zutog i pocetak je dosta obecavao no ubrzo se vidjelo da je pocetak bio sreca jer kasnije nije bilo ni igre ni rezultata a isplivale su stare boljke tj. menadzeri i uhljupi iz Saveza su nametali tim misleci da cemo mi sigurno proci kvale te ce im njihovi puleni donjeti extra lovu. Na zalost svi trce i svi osim nas se bore na terenu. Vidjet cemo sta ce se desiti u narednoj tekmi u kojo moramo Fince pobjediti sa 3 gola razlike te nakon te tekme pobijediti sve ostale u sto onjektivno sumnjam jer Grci ce sve uciniti da nas pobjede iako oni nemaju nikakve sanse. Hajd dosta odmene. Zivjeli!