Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
zippoo87

#26526 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zippoo87 »

KB9 wrote:prosurfaj malo po ovoj temi (il eventualno po ovom djelu foruma), nece ti bit tesko da pronadjes

nema na cemu
koji ublehas,jadno
Novak20

#26527 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Novak20 »

zippoo87 wrote:
KB9 wrote:prosurfaj malo po ovoj temi (il eventualno po ovom djelu foruma), nece ti bit tesko da pronadjes

nema na cemu
koji ublehas,jadno
Baš jadno.

Ne mora se čovjek slagati sa politikom NS i ista se treba argumentovano kritikovati.

Nema potrebe za podmetanjima stranci koja je najmanje kriva za ovo stanje koje imamo danas.
mirsek

#26528 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by mirsek »

Novak20 wrote:Stvarno šta više reći i kome govoriti.

Naša stranka: SDA se izborila da doda i paušal na 3000 KM plaće u "Općini važnijoj od 10 drugih"

https://www.klix.ba/vijesti/bih/nasa-st ... /161216015
Ovdje nema krsenja zakona i propisa, jedino socijalno-moralni razlozi.
S druge strane :

"Pomoćnik općinskog načelnika za finansije Fahrudin Kurtović je u uvodnom obrazloženju podsjetio da je ovogodišnji općinski budžet planiran u iznosu 47.870.885 KM, te da je u prvom polugodištu ove godine prikupljeno 35.839.269 KM prihoda i primitaka, što je 74,87% ukupno planiranih sredstava za 2016. godinu."

Ovo je povecanje iznosa budzeta kao i povecanje dinamike prikupljanja prihoda i primitaka u odnosu na prosle godine tako da NS pocinje da lagano pegla sa ovim svojim prozivanjima cisto da se nesto pise.Pocinju me podsjecati na SDP-ovsko isprazno prozivanje koje smo gledali dok SDP nije zasjeo u fotelje. A poistovjecivanje NS sa SDP-om od strane naroda je zadnje sto NS treba u ovom trenutku.
Plate za profesionalni radni odnos za rukovodece u OV je uvedeno jos dok je Becirevic bio nacelnik pa se niko nije zalio ni davao saopstenja za javnost povodom toga ali eto sad je vazno sto ce njih troje dobiti jos po 450 KM vijecnickog pausala na 3000+ KM plate.
KB9

#26529 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by KB9 »

Novak20 wrote:
zippoo87 wrote:

nema na cemu
koji ublehas,jadno
Baš jadno.

Ne mora se čovjek slagati sa politikom NS i ista se treba argumentovano kritikovati.

Nema potrebe za podmetanjima stranci koja je najmanje kriva za ovo stanje koje imamo danas.
prije vrijedjanja na forumu, kojim dokazujete da ste samo strasno neodgojeni, otvorite gugl, ukucace "sda nasa stranka koalicija" i bez sumnje ce izac materijala, provjereno, potrebna su samo volja i zelja za trazenjem i citanjem :)
starisalko

#26530 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by starisalko »

Guglas moj,i ono meni gugla
sarajevo999999

#26531 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sarajevo999999 »

Odgovori covjeku sta razvlacis deset postova
kluz franjo

#26532 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

Pa fino ti kaže čovjek.
U Općini Donje Guglovo je ta koalicija.
A sada da malo pokušamo sa argumentima. NS u oba doma federalnog parlamenta ima 3 zastupnika. U Zastupničkom domu sa jednim zastupnikom se nudi hiperprodukcija zakonskih i drugih inicijativa, zastupničkih pitanja i učešća na raspravama. U takvoj hiperprodukciji (aktivnost i rad predstavnika građana je generalno za pohvaliti) se nekada i uvuku sitne greške.
U Domu naroda sa druge strane, su dva delegata NS skoro pa neprimjetna.
Koliko je meni poznato, i po Ustavu FBiH i po poslovnicima oba doma su mogućnosti parlamentarnog djelovanja identični.
Ako i ima neka unutarstranačka strategija forsiranja jednog zastupnika i jednog doma i dalje ne vidim razloga zašto se ne koriste poslovničke mogućnosti pa da se barem i kroz Dom naroda "forsiraju" ista pitanja i inicijative - ako već nemaju sopstvenih, dodatnih.
kluz franjo

#26533 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

http://www.nasastranka.ba/obavijest-o-o ... u-mostaru/
Kao što rekoh, odmah potvrda.
Jedan predstavnik građana ispred NS u jednom domu federalnog parlamenta je bio iz objektivnih razloga sprječen. Šta su radila druga dva delegata iz drugog doma parlamenta FBiH?
Ili je ova tema neki lični interes/hobi jednog od tri predstavnika NS na federalnom nivou?
kamen spoticanja

#26534 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kamen spoticanja »

Pitanje za pedju
ministrastvo obrazovanja KS je donijelo odluku da u ponedeljak 26.12 nema nastave u KS a zbog obiljezavanja katolickog blagdana Bozica
sad me zanima hoce li oglasiti neko iz NS-a a zbog ovog ocitog napada na sekularisticku paradigmu drzave
tarik haveric mozda?
Mohamad Sissoko

#26535 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Mohamad Sissoko »

Pišati se može samo po Bošnjacima, moliću lijepo. :mrgreen:
kamen spoticanja

#26536 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Mohamad Sissoko wrote:Pišati se može samo po Bošnjacima, moliću lijepo. :mrgreen:
Mozda budu principijelni
Budemo vidjeli
Hakiz

#26537 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

.
palermo

#26538 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by palermo »

kamen spoticanja wrote:Pitanje za pedju
ministrastvo obrazovanja KS je donijelo odluku da u ponedeljak 26.12 nema nastave u KS a zbog obiljezavanja katolickog blagdana Bozica
sad me zanima hoce li oglasiti neko iz NS-a a zbog ovog ocitog napada na sekularisticku paradigmu drzave
tarik haveric mozda?
Ne upratim sve. Na što se referiraš sa ovim postom ? Neko prijašnje oglašavanje NS ?

Inače, potpuno podržavam ovu odluku KS, Sarajevo je ono koje treba da uspostavlja standarde (bez obzira na druge) i ova odluka i jeste na tome tragu (pozitvnom tragu da ne ostane zabune).

Inače, bilo bi dobro da se recimo NS (ili netko drugi, recimo SDA) javno oglasi protiv sramne prakse da se ispiti na pojedinim fakultetima u Sarajevu zakazuju za 24 ili 26 decembar kao što je bio ove godine slučaj.
Ajatolah_

#26539 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Ajatolah_ »

Napustio je Peđa forum, koliko sam upratio.
wonkaw
Location: daleko od fukare i lopova, jos dalje od hodza i popova

#26540 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by wonkaw »

ja bih da pitam vasu stranku dali ce podrzati moj prijedlog o pojeftinjenju graha i bajatog kruha ?
Heller

#26541 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Heller »

wonkaw wrote:ja bih da pitam vasu stranku dali ce podrzati moj prijedlog o pojeftinjenju graha i bajatog kruha ?
Zrak je previse zagadjen za grasinu
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#26542 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by KatarinaKosaca »

Ajatolah_ wrote:
:shock:
kamen spoticanja

#26543 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Ajatolah_ wrote:
Nea veze...moze sabina,albin,tarik
bilo ko
zippoo87

#26544 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zippoo87 »

kamen spoticanja wrote:
Ajatolah_ wrote:
Nea veze...moze sabina,albin,tarik
bilo ko
samo je Albin jos aktivan,tj. bio je
Pedje nema neko vrijeme ovdje,vjerovatno je digao ruke od foruma,iz objektivnih razloga...sta su pojedinci radili i pisali
Prpa.ba

#26545 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Prpa.ba »

zippoo87 wrote: samo je Albin jos aktivan,tj. bio je
Pedje nema neko vrijeme ovdje,vjerovatno je digao ruke od foruma,iz objektivnih razloga...sta su pojedinci radili i pisali
Izvini, ali ovo je presmijesno objasnjenje i nadam se da nije tacno. Ako se covjek kojem je prakticno brend da direktno komunicira sa gradjanima povlaci sa foruma zbog par trolova i par anti-protivnih forumasa, sta onda da ocekujem od njega kad udje u institucije napunjene stotinama trolova koji grizu kad im se dirne u egzistenciju? :lol:

Kao sto rekoh, nadam se da je objasnjenje drugacije. To se lijepo kaze, npr. "imamo veci reach i engagement na facebooku nego na klix forumu, pa se vise isplati preusmjeriti ogranicene vremenske resurse tamo.." :mrgreen:
2002

#26546 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by 2002 »

Prpa.ba wrote:
Izvini, ali ovo je presmijesno objasnjenje i nadam se da nije tacno. Ako se covjek kojem je prakticno brend da direktno komunicira sa gradjanima povlaci sa foruma zbog par trolova i par anti-protivnih forumasa, sta onda da ocekujem od njega kad udje u institucije napunjene stotinama trolova koji grizu kad im se dirne u egzistenciju? :lol:

Kao sto rekoh, nadam se da je objasnjenje drugacije. To se lijepo kaze, npr. "imamo veci reach i engagement na facebooku nego na klix forumu, pa se vise isplati preusmjeriti ogranicene vremenske resurse tamo.." :mrgreen:
Mislim da je napisao da ce komunicirati s gradjanima na fb jer tamo se ne mozes sakriti iza izmisljenog nickname-a pa ces malo i pripaziti sta pises.
Albin Zuhric

#26547 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Albin Zuhric »

kamen spoticanja,

Ja sam vjerovatno pogresna osoba za pitati, mogu vam samo licni stav iznijeti. Ja nemam principijelan stav oko zatvaranja skola za vrijeme vjerskih praznika, odnosno nisam izricito ni protiv, ni za. Kao sto su sastav stanovnistva, obicaji, kulture, vjere razliciti i kompleksni, takav je i moj odnos prema ovom pitanju. Ne mislim da je dobra praska odrzavati nastavu bez obzira na vjerske praznike, niti mislim da se smije praviti previse iznimki zbog razlicitih vjerskih obaveza u toku godine.

Ukratko, meni se svidja zivjeti u drzavi u kojoj se za najvaznije vjerske praznike ne ide u skolu, vec se vrijeme provodi sa porodicom i prijateljima, iste ili drugih vjera. Mozda to nije sekularizam, ali mi je to manje vazno od ucenja o razlicitostima, zajednistvu, o postovanju koje gradi prema drugima. Posebno je, po meni, bitno u danasnjoj BiH da se svi osjecaju ugodno u sredinama u kojima zive, i to je za ozdravljenje drustva mnogo vaznije nego precizni sekularizam.

Ako vas medjutim zanima stav stranke, nismo se sastajali da raspravljamo o ovom konkretnom slucaju, kao sto nismo ni za obustavu nastave za Bajram.

Lijep pozdrav
artime

#26548 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by artime »

E ovo je odgovor gospodo,diplomatski. A ne fasisticke izjave o inkluziji samo jednog naroda i jedne vjere koje se mogu čuti od drugih pojedinaca.
quarterback

#26549 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by quarterback »

Albin Zuhric wrote:
:thumbup: :kakoste:
zippoo87

#26550 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zippoo87 »

Prpa.ba wrote:

ovo gore sto sam napisao je moj post i nema veze sa strankom ni Pedjinim stavom
ali vidim da ga nema neko vrijeme a i objasnjavao je razlog neaktivnosti ovdje i rekao je da je aktivniji na FB i da ga se tamo moze o svemu pitati
i nema potrebe da dramite i pisete ovakve postove,mi koji pratimo ovu temu znamo sta se sve ovdje pisalo i kako se vrijedjalo poslije izbora
btw i ova tema oko neaktivnosti Pedje ovdje je prozvakana,vrati se par stranica unazad,sve pise...
Locked