semsasuljakovic wrote: ↑08/08/2025 07:42
Treba biti bolestan u mozak pa ovo uzeti pored EON paketa.
Apsolutno se slažem da nije isplativo. Međutim, već preko 10 godina koristim Moju TV, jedan od prvih korisnika i TV i telefon super funkcionišu, posebno od kada su provukli podzemno optiku, ali internet ni naopako. U njihovom paketu navode da isporučuju 50/8 mbps, ja kada nešto skidam s interneta to je 5 maksimalno 6 mbps, pogledati neki kvalitetniji video je patnja. Zvao više puta da doplatim i uzmem brži internet, međutim kažu da za moje naselje nema tehničkih mogućnosti i da je to najviše što mogu dobiti.
Zvao Logosoft, usluga nije dostupna u mom naselju.
Tako da je jedina opcija Telemach, međutim imam dvoje starijih ukućana koji ne daju spomenuti da promijenimo operatera, jer su navikli na raspored kanal, telefon i ostalo, njima je internet dovoljan za viber, usluga je stvarno stabilna, sigurno dvije-tri godine nismo imali nikada prekid, a oni su čuli da komšije često imaju problema sa Telemachom i prekidom usluge.
Da ne bi plaćao Moju TV i EON, što bi bilo 65,45 KM + 60,95 KM = 126,40 KM mjesečno, mislio sam otkazati dodatni resiver, wirelles extender i te neke dodatne usluge u BH telecomu, a za taj novac uzeti samo internet koji bi bio koliko toliko brži od Telecoma, ali evo očito da to ne može.
NIšta ostaje mi ili da uzmem EON pa da imam oba provajdera, što je glupo, ili da počnem penzionerima namjerno gasiti Telecom
Uglavnom, hvala puno na pomoći, a ukoliko se odlučim za EON svakako ću kontaktirati Telemach.