Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Norm

#26501 Re: Zeničani

Post by Norm »

Sto ti je ljudina, samo izmjena rezima saobracaja...moRe komotno uzet i dio ceste a on se skupio...zbog nas sviHa... :bih:
Aferim N.B. :izet:
Norm

#26502 Re: Zeničani

Post by Norm »

notsure wrote:Image

Otkako su raščistili plato pred uglovnicom, okolne ulice, trotoari i livade su krcati autima, a halal parking Sultana Ahmeda zjapi prazan.
Marka ko tepsija.

Danas lik ostavio uščuvan auto kod kontejnera, a mogao se još koristiti, jazuk ovakav auto bacat.
Sad ga komšije zatrpavaju kesama sa smećem jer ne mogu prići kontejneru.
...meni samo nije jasno da i dalje za ove i ovakve stvari krivimo samo vlast???
A za kese :thumbup: :thumbup: :thumbup:
kamen spoticanja

#26503 Re: Zeničani

Post by kamen spoticanja »

Norm wrote:
Sto ti je ljudina, samo izmjena rezima saobracaja...moRe komotno uzet i dio ceste a on se skupio...zbog nas sviHa... :bih:
omer skaljo :mrgreen:
clio_dci120

#26504 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Kamen, nije skaljina kako se pricalo.

A suvlasnik je jedan od rijetkih gazdi koji obavi ujutro sve poslove sa kravatom, pa onda iz auta od 100.000 pravac mjesalica sa radnicima. Sto jest, ja nisam vjerovao dok ocima nisam vidio, i to na dvije gradjevine tako, zaista za pohvalu. Dok druge takve gazde ispijaju kafice i cooliraju u cp diemu :)

Sad ima i druga strana medalje, kako cujem dosta muljaze je bilo oko papira , dokumentacije i to...
Norm

#26505 Re: Zeničani

Post by Norm »

clio_dci120 wrote: A suvlasnik je jedan od rijetkih gazdi ...
Suvlasnik, a ko su ostali... :-)
clio_dci120 wrote:dok ocima nisam vidio, ...
...ja jos nisam vidio ni jednog, tako dok i ja ne vidim ne vjerujem prici... :D
clio_dci120 wrote:kako cujem dosta muljaze je bilo oko papira , dokumentacije i to...
...ma H.L. i muljaza...nemoguce... :lol: :lol: :lol:

lahko je vami palamudit, valja meni za poslom... :run:
Atego

#26506 Re: Zeničani

Post by Atego »

notsure wrote:Image

Otkako su raščistili plato pred uglovnicom, okolne ulice, trotoari i livade su krcati autima, a halal parking Sultana Ahmeda zjapi prazan.
Marka ko tepsija.

Danas lik ostavio uščuvan auto kod kontejnera, a mogao se još koristiti, jazuk ovakav auto bacat.
Sad ga komšije zatrpavaju kesama sa smećem jer ne mogu prići kontejneru.
koje moćna slika.kulturan šuk.bolje ovako neg nekom je**vat mater dok se provlačiš do kontejnera.nadam se da ih je još slijedilo ovaj primjer
kamen spoticanja

#26507 Re: Zeničani

clio_dci120 wrote:Kamen, nije skaljina kako se pricalo.

A suvlasnik je jedan od rijetkih gazdi koji obavi ujutro sve poslove sa kravatom, pa onda iz auta od 100.000 pravac mjesalica sa radnicima. Sto jest, ja nisam vjerovao dok ocima nisam vidio, i to na dvije gradjevine tako, zaista za pohvalu. Dok druge takve gazde ispijaju kafice i cooliraju u cp diemu :)

Sad ima i druga strana medalje, kako cujem dosta muljaze je bilo oko papira , dokumentacije i to...
nije zgrada...bar ne citava
al je zemlja i projekat njegov
kakavdanakneiskustvu

#26508 Re: Zeničani

Post by kakavdanakneiskustvu »

Norm wrote:

maloprije prodjohtuda,skoro citav trotoar skela zauzela
phillie

#26509 Re: Zeničani

Post by phillie »

clio_dci120 wrote:Kamen, nije skaljina kako se pricalo.

Sad ce reci ljudi: "Ha ja, zao mu platiti dvojicu radnika, vec on se uteze i upreze, umjesto ko gospodin da sjedi i pije kafu. Kokuz. " :D :D

Salu na stranu, :thumbup:

PS. Komsijama isto :thumbup:
Norm

#26511 Re: Zeničani

Post by Norm »

...sve je Oto dogovor...suvlasnici/koncesionari ce biti 'poznati privrednici' iz BiH...a nooroodu do lakta kako je i navik'o... :bih: sad ce izbori, rezultati ce pokazati da li se vecina slaze...
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#26512 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Ne nasjedajte na senzacionalisticke naslove. Sta je tacno problem je li iko uspio skontati ovaj pamflet napisan u ministarstvu?
kamen spoticanja

#26513 Re: Zeničani

_BataZiv_0809 wrote:Ne nasjedajte na senzacionalisticke naslove. Sta je tacno problem je li iko uspio skontati ovaj pamflet napisan u ministarstvu?
naslov je sranje
tekst nako
problem menscini i ne postoji
Inteligencija

#26514 Re: Zeničani

Post by Inteligencija »

_BataZiv_0809 wrote:Ne nasjedajte na senzacionalisticke naslove. Sta je tacno problem je li iko uspio skontati ovaj pamflet napisan u ministarstvu?
da li bi bio ljubazan jer stvarno ne razumijem tematiku da pojasnis postoji li mogucnost da oduzmu ta nasa ljetovalista..
kakavdanakneiskustvu

#26515 Re: Zeničani

gledam na temi o autoputevima gradnju onog mosta preko bosne kod one pumpe u drivusi,hoce li sa one druge strane mosta biti neka brza cesta ili sta?
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#26516 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Inteligencija wrote:
da li bi bio ljubazan jer stvarno ne razumijem tematiku da pojasnis postoji li mogucnost da oduzmu ta nasa ljetovalista..
Morao bih prvo detaljno procitati zakon, ali na prvu vidim da se gadjaju pretpostavkama.

Kae vako:

Član 71. zakona kaže da Republika Hrvatska nekretnine na koje se odnosi Uredba o zabrani raspolaganja nekretninama na teritoriji Republike Hrvatske može dati u zakup na određeno vrijeme, po provedenom javnom konkursu, do sklapanja međunarodnog ugovora kojim će se razriješiti imovinskopravni odnosi na tim nekretninama ili do donošenja odluke o izuzimanju od zabrane raspolaganja.

Ovo prakticno znaci da Hrvatska npr. moze dati Duće pod zakup dok mu se imovinsko pravni status ne rijesi konacno, tj. dok se Zenica napokon ne upise kao titular vlasnistva. A to ce biti prije ili kasnije.

Eh sad, otkud njima pretpostavka da ce taj neko ko bi uzeo Duće pod zakup imati prednost nad Zenicom, to samo ptice znaju.
Inteligencija

#26517 Re: Zeničani

Post by Inteligencija »

Image

Image

Image

Moj je zivot Svicarska :-)
tr_ba

#26518 Re: Zeničani

Post by tr_ba »

Motorwagen
Name: Vlacic Vladan
Strasse: Jonermattenring 22
Throttle

#26519 Re: Zeničani

Post by Throttle »

Jer je kontejner 500km daleko
BlackCaviar

#26520 Re: Zeničani

Post by BlackCaviar »

3D printer u BiH po prvi put iskorišten u medicinske svrhe, i to u Zenici.

Image

Momak Ibrahim Lužić doživio je nezgodu pri radu gdje mu je otkinut veći dio lobanje. Zajedničkim radom njegovih ljekara i predavača na Mašinskom fakultetu mladog prof. Denisa Spahića sa svojim timom, na osnovu CT i MRI snimaka lobanje kreiran je 3D model čitave lobanje, a zatim i nadomješten dio kojeg nema. Taj dio se na kraju čitavog procesa isprintao i poslužio je kao implant.

Sad se Ibrahim, kao što reče na početku video priloga, može rahat oženit'. :bih:

Link na video prilog:

http://www.bhrt.ba/zivotni-stil/nauka-t ... -medicini/
Norm

#26521 Re: Zeničani

Post by Norm »

:hajmooo: :hajmooo: :hajmooo:
Norm

#26522 Re: Zeničani

Post by Norm »

tr_ba wrote:Motorwagen
Name: Vlacic Vladan
Strasse: Jonermattenring 22
Eto, sve se zna...a dijasporci znaju i kome se sve moze prijaviti u Svicarskoj...sa slikama...neko je nekad haman pisao i o tome i da ga bez obzira na to gdje je uslikan kazna ocekuje u mjestu gdje mu je adresa...a mozda i ne vrijedi za sranja napravljena u BiH???
kakavdanakneiskustvu

#26523 Re: Zeničani

mislim da je smijesno ocekivati da neko dobije kaznu u svicarskoj za ostavljanje smeca koje je uradio u nasoj drzavi
Norm

#26524 Re: Zeničani

Post by Norm »

kakavdanakneiskustvu wrote:mislim da je smijesno ocekivati da neko dobije kaznu u svicarskoj za ostavljanje smeca koje je uradio u nasoj drzavi
cak i ako je 'Svicarac'? ma neko je to nekad spominjao kao uslikan dijasporac kako pravi sranja i prijavljen u zemlji iz koje dolazi...a ostarilo se yebi ga ne mogu se tacno sjetiti...
Znam da sam optimista :D ali svi vise vole ovu zemlju od nas ovdje a svake godine se iznenadim sta rade kada dodju iz arbajta...i onda moje dijete treba da cisti sa skolom u okviru akcije proljetno ciscenje grooda...
kakavdanakneiskustvu

#26525 Re: Zeničani

ne znam na osnovu cega bi ga inspekcija u svicarskoj kaznila
Post Reply