BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Artest

#26501 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Artest »

Bazinga1234 wrote:Vrančić zabio gol Aston Villi.
Alal vera. Bosanski Frank Lampard.
Edin H.

#26502 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Edin H. »

Jamal mu dodao loptu :oops:

Mario Vrancic (Norwich City) right footed shot from outside the box to the bottom left corner. Assisted by Jamal Lewis.
cyprus

#26503 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by cyprus »

Fascinantni su mi ovi hvalospjevi Vrančiću, obzirom da ga je jedno 95% foruma ne tako davno brutalno popljuvalo i otpisalo iz reprezentacije...

Jasno je da je nekoliko utakmica bio odigrao kriminalno i da tada jednostavno nije bio u formi (ni u Darmštatu nije mogao doći do izražaja)... Međutim, nikad mi neće biti jasno zašto masa tako lako zna otpisati fudbalera na osnovu jedne ili nekoliko loših partija, kada se zna da je u fudbalu moguće da isti igrač jednu utakmicu odigra dibidus klocevski, a već sljedeću bude Messi... Ili da nakon kriminalne sezone, uslijedi fantastična... Forma je čudo... To se dokazalo na bezbroj primjera, što među našim reprezentativcima, što među bjelosvjetskim igračima...

Zato, života vam, ubuduće i kad kritikujete i kad hvalite, nek bude s nekom dozom rezerve i umjerenosti...
studeni76

#26504 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by studeni76 »

Puno tražiš :)
Raigor Stonehoof

#26505 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Raigor Stonehoof »

Jel sad Fejzic umjesto Klocevskog na spisku?
atmel

#26506 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by atmel »

cyprus wrote:Fascinantni su mi ovi hvalospjevi Vrančiću, obzirom da ga je jedno 95% foruma ne tako davno brutalno popljuvalo i otpisalo iz reprezentacije...

Jasno je da je nekoliko utakmica bio odigrao kriminalno i da tada jednostavno nije bio u formi (ni u Darmštatu nije mogao doći do izražaja)... Međutim, nikad mi neće biti jasno zašto masa tako lako zna otpisati fudbalera na osnovu jedne ili nekoliko loših partija, kada se zna da je u fudbalu moguće da isti igrač jednu utakmicu odigra dibidus klocevski, a već sljedeću bude Messi... Ili da nakon kriminalne sezone, uslijedi fantastična... Forma je čudo... To se dokazalo na bezbroj primjera, što među našim reprezentativcima, što među bjelosvjetskim igračima...

Zato, života vam, ubuduće i kad kritikujete i kad hvalite, nek bude s nekom dozom rezerve i umjerenosti...
Šta se zna, to neka tvoja teorija. Daj nam primjer ako može.
Vitoo

#26507 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Vitoo »

Elo Saric za sirotinju Andres Iniesta.
cyprus

#26508 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by cyprus »

atmel wrote:
cyprus wrote:Fascinantni su mi ovi hvalospjevi Vrančiću, obzirom da ga je jedno 95% foruma ne tako davno brutalno popljuvalo i otpisalo iz reprezentacije...

Čuj moja teorija :-)

Messi, Ronaldo, Hazard, Lewandowski, Neymar, Suarez, Bale, Benzema, Džeko, Pjanić, Kane, Lukaku, De Bruyne, De Gea, Pogba, Willian, Lloris, Buffon, Modrić, Dembele, Mane, Bonucci, Mitroglou, Milenković-Savić, Icardi, Higuain, Perišić, Müller, Trippier, Boateng, David Silva, Ter Stegen, Marcelo, Isco, Duljević, TS Sušić, Kodro, Šehić, Kolašinac, Bičakčić, Šunjić, Begović, Hajrović...

Zapravo, ne bih ti znao navesti igrača kod kojeg nisam vidio oscilacije većih razmjera... Možda Višća u Turskoj :D - on je konstantan otkad je otišo tamo...

Svakog od navedenih (i još milion nenavedenih) sam gledao i u očajnim i u top izdanjima... Mnogi od njih su imali i prilično tanke, ali i fantastične sezone... Šta je tu 'moja teorija', a ne svima vidljiva i očigledna stvar? :-)
Korisničkoime

#26509 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Korisničkoime »

cyprus wrote:
atmel wrote:

Čuj moja teorija :-)

Messi, Ronaldo, Hazard, Lewandowski, Neymar, Suarez, Bale, Benzema, Džeko, Pjanić, Kane, Lukaku, De Bruyne, De Gea, Pogba, Willian, Lloris, Buffon, Modrić, Dembele, Mane, Bonucci, Mitroglou, Milenković-Savić, Icardi, Higuain, Perišić, Müller, Trippier, Boateng, David Silva, Ter Stegen, Marcelo, Isco, Duljević, TS Sušić, Kodro, Šehić, Kolašinac, Bičakčić, Šunjić, Begović, Hajrović...

Zapravo, ne bih ti znao navesti igrača kod kojeg nisam vidio oscilacije većih razmjera... Možda Višća u Turskoj :D - on je konstantan otkad je otišo tamo...

Svakog od navedenih (i još milion nenavedenih) sam gledao i u očajnim i u top izdanjima... Mnogi od njih su imali i prilično tanke, ali i fantastične sezone... Šta je tu 'moja teorija', a ne svima vidljiva i očigledna stvar? :-)
Kod ove dvojice oscilacija izgleda tako da umjesto dva gola na utakmici zabiju jedan.
Sramota je kod onakvih brojeva govoriti o oscilacijama, al tako je u nas, Ronaldo dovuce klub do polufinala il 1/4 finala LP ili EP ili SP skoro pa sam onda u tom polufinalu ili cemu vec ne zabije 2-3 ne izdominira protivnika maksimalno i ide prica ma daj truba lik, vidi mu glave, isto vazi i za Messija.
Zasto su njih dvojica najbolji igraci svijeta iz godine u godinu i zasto je Modriceva zlatna lopta ili bilo cija druga zlatna lopta osim nekog od njih dvojice smjesna pokazuje upravo ova sezona Modrica kao donekle i npr.sezona Salaha, sve to ok super igraci odigraju sezonu ili dvije vrhunski ali ovda dvojica to rade vec 10 godina iz sezone i sezonu, non stop, stalno kao masine.
Skoro svi drugi koje ja poznajem imali su oscilacija, pada mi na pamet jos jedino Kahn (mada je on golman) tesko se njegove lose sezone sjecam.
cyprus

#26510 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by cyprus »

Korisničkoime wrote:Kod ove dvojice oscilacija izgleda tako da umjesto dva gola na utakmici zabiju jedan.
Sramota je kod onakvih brojeva govoriti o oscilacijama, al tako je u nas, Ronaldo dovuce klub do polufinala il 1/4 finala LP ili EP ili SP skoro pa sam onda u tom polufinalu ili cemu vec ne zabije 2-3 ne izdominira protivnika maksimalno i ide prica ma daj truba lik, vidi mu glave, isto vazi i za Messija.
Zasto su njih dvojica najbolji igraci svijeta iz godine u godinu i zasto je Modriceva zlatna lopta ili bilo cija druga zlatna lopta osim nekog od njih dvojice smjesna pokazuje upravo ova sezona Modrica kao donekle i npr.sezona Salaha, sve to ok super igraci odigraju sezonu ili dvije vrhunski ali ovda dvojica to rade vec 10 godina iz sezone i sezonu, non stop, stalno kao masine.
Skoro svi drugi koje ja poznajem imali su oscilacija, pada mi na pamet jos jedino Kahn (mada je on golman) tesko se njegove lose sezone sjecam.
Pa i jedan i drugi su imali loših utakmica... I to ne kako ti kažeš, nego bukvalno takvih da im ništa nije polazilo za rukom/nogom... Što je i normalno, nemoguće je odigrat 1000 i kusur utakmica u karijeri, i da ne omaneš baš ni u jednoj... I to je cijela moja poenta...

Njih dvojica jesu nedodirljivi jer za razliku od ostalih igrača nisu imali loših sezona, i što na top nivou traju 10+ godina... Međutim, loših utakmica jesu imali...
Grean

#26511 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Grean »

Prosinecki se oglasio...

Za Vrancica nije siguran, kaze prije ove dobre serije ulazio u igru uglavnom sa klupe i to manje od 10 minuta.

Ali sa druge strane bit ce utjeha za jubitelje novih imena, zavrsavaju papire Dilaveru, bit ce pozvan u junu ako zavrse a ako ne onda septembar.
Point.

#26512 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Point. »

To je tačno za Marija, igrao je po 19 minuta prije ove serije.. Međutim, kad nemas Pjanića, mislim da mora zvati Marija.
Bazinga1234

#26513 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Bazinga1234 »

12 - Rade Krunic is one of the four midfielders (with Gómez, Ilicic and de Paul) who has been involved in more than 10 goals in Serie A current season (5 goals, 7 assists). Amazing.
Uz to izabran za najboljeg igrača Empolija ove sezone.
luckylaka

#26514 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by luckylaka »

Miroslav Stevanovic uvodi Servette u Super ligu.Danas gol i asistencija ukupno 7 golova i 13 asistencija.
Vitoo

#26515 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Vitoo »

luckylaka wrote:Miroslav Stevanovic uvodi Servette u Super ligu.Danas gol i asistencija ukupno 7 golova i 13 asistencija.
Pisam ga, to mu je maksimalno - druga liga...
luckylaka

#26516 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by luckylaka »

Vitoo wrote:
luckylaka wrote:Miroslav Stevanovic uvodi Servette u Super ligu.Danas gol i asistencija ukupno 7 golova i 13 asistencija.
Ima li koji da ga nisi popisao :( Servette vec prva liga
luckylaka

#26517 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by luckylaka »

Evo dobijamo jos jedno pojacanje ...valjda.Savez pokrenuo proceduru za papirologiju
Pouzdani stoper zagrebačkog Dinama Emir Dilaver (28) uskoro će steći pravo nastupa za A selekciju BiH.

Postoji mogućnost da će papirologija za Dilavera biti gotova do kraja ovog mjeseca, pa bi 1.84m visoki stoper Dinama mogao biti na raspolaganju Prosinečkom za predstojeće kvalifikacione utakmice protiv Finske i Italije
Naravno savezu ne pada na pamet da kontaktira standardnog prvotimca Dinama njemackog drugoligasa 20-0 godisnjeg Dzenisa Burnica koji je prosao sve selekcije njemacke repraezentacije
Vitoo

#26518 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Vitoo »

luckylaka wrote:
Vitoo wrote:
Ima li koji da ga nisi popisao :( Servette vec prva liga
Pisamo po zasluzi..
Recimo u pl bh nesto pokazao tj nasa liga prva je u rangu svice ako ne i gore...ovo mu je max. druga liga..dokazat ce se u prvoj ligi ako ostane u tom klubu...nebi me iznenadilo da predje u Rusku drugu ligu ili u Kazehstan; Armeniju; Tukisatan i slicne prve lige..

To nas potencijal rep.
Pisam ga...
Grean

#26519 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Grean »

Njemu bi najbolje bilo da se rodio ko' Svabo ili Englez, ne bi se ovoliko trgao zbog ispodprosjecnih igraca i selektora. Niko mu ne valja ali prilicno je jasno da je klasicni trol ili drama dama.
luckylaka

#26520 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by luckylaka »

Novinara i govama a nij s.s..ba

Asmir Begović
12. maja 2019. BIH FUDBALERI
Engleski mediji pišu da Fenerbahče želi angažovati Begovića
Begović je ove sezone branio u 24 susreta za engleski Borunemouth, dok je od januara nastupio samo dva puta

/
/ 0

Foto: Reuters
Engleski Daily Mail piše da će Asmir Begović na kraju sezone napustiti redove Bournemoutha.

Engleska momčad traži oko 9 miliona eura za našeg golmana, a turski Fenerbahče se spominje kao moguća destinacija Begovića.

Fenerbahče se trenutno nalazi u velikoj krizi i na dnu je turske Superlige, međutim čelnici istanbulskog velikana žele da u narednu sezonu uđu u što jačem sastavu.
Bazinga1234

#26521 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Bazinga1234 »

Kožulj razvaljuje u Poljskoj, upravo zabio iz slobodnjaka protiv Legie.
Laertes

#26522 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Laertes »

luckylaka wrote:Novinara i govama a nij s.s..ba

Asmir Begović
12. maja 2019. BIH FUDBALERI
Engleski mediji pišu da Fenerbahče želi angažovati Begovića
Begović je ove sezone branio u 24 susreta za engleski Borunemouth, dok je od januara nastupio samo dva puta

/
/ 0

Foto: Reuters
Engleski Daily Mail piše da će Asmir Begović na kraju sezone napustiti redove Bournemoutha.

Engleska momčad traži oko 9 miliona eura za našeg golmana, a turski Fenerbahče se spominje kao moguća destinacija Begovića.

Fenerbahče se trenutno nalazi u velikoj krizi i na dnu je turske Superlige, međutim čelnici istanbulskog velikana žele da u narednu sezonu uđu u što jačem sastavu.
Pa tak'e golman mi volimo :mrgreen:
phillie

#26523 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by phillie »

Visca asistent, Bajic strijelac (utakmica u toku)

PS. Inace ne pratim njihov tim, pa me interesuje da li je normalno za ekipu koja se bori za titulu prvaka Turske, prazan stadion (ili kao da je nasa liga u pitanju)?
Bazinga1234

#26524 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Bazinga1234 »

phillie wrote:Visca asistent, Bajic strijelac (utakmica u toku)

PS. Inace ne pratim njihov tim, pa me interesuje da li je normalno za ekipu koja se bori za titulu prvaka Turske, prazan stadion (ili kao da je nasa liga u pitanju)?
Ma oni su nesto kao Olimpik :D
phillie

#26525 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by phillie »

Pa sto se upinju onda :D :D :D :D
Post Reply