kakaljin wrote:
Slazem se sa tim sto govoris, ali onda dolazimo do toga da je oprama veoma losa i da je treba zamjeniti kvalitetnijom, jer bi i wifi signal trebao da isporucuje skoro istu brzinu sa veoma malim odstupanjem kao sto bi se direktno spojilo na modem. A eto kod trebe je bas velika razlika
Konkretno kod mene je sve u jednom.
Iskreno meni toliko i ne smeta kad koristim uređaje putem wifi konekcije, jer je i ova brzina i više nego dovoljna za ono što mi je potrebno u tom trenutku.
Telemach sad više ne daje zasebne routere, već daje novi Cisco Home Gateway, koji je ujedno i router.
Ako postoje uzastopni problemi onda definitivno treba od njih tražiti da ih riješe.
Evo npr. meni je prije dvije godine bio jako loš signal pa je internet stalno prekidao, a slika na digitalnim kanalima trzala.
I kada su izašli na teren zaključili su da je problem sa signalom u cijeloj ulici. Ne znam šta su tačno radili, ali nakon te intervencije, ja više nisam imao problema ni sa jednom njihovom uslugom.
TV mi sad očitava signal od 92% do 88% sa kvalitetom 100% na digitalnim frekvencijama, a npr. dok su postojali ti problemi signal je bio nekih 30% sa kvalitetom 40%, a slika na analognim kanalima je bila slaba i puna snijega.