Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Bakir1 wrote:profulali ste poentu, svako radi sve za sebe, oko necega sto kosta 10-50 KM ne vrijedi glavu razbijati, ovaj gore auto nije moj ali ja ga vozim po servisima, odvucem na servis uopste se ne zamaram sta treba izmjeniti, insistirao na zamjeni naftnog filtera pred zimu kazu ljudi pod a isti kosta 130 KM + PDV, pod b plan odrzavanja kaze tek na sljedecem da se izvrsi zamjena, vozilo je pokriveno garancijom i garancijom mobilnosti u slucaju bilo cega obavezuju se da vozilo osposobe ukoliko se isto redovno servisa sa pecatima.
u toj situaciji da li baciti 130 KM ili ne pitanje je sada?
na privatnoj fiesti svaka izmjena ulja ide i izmjena filtera od nafte jer isti kosta jal 6 jal 8 KM kako gdje.
dalje nema potrebe raspravljati o tome [/quote
sve je to lijepo, samo sto te ti pod garancijom deru ko konja za redovne servise... a kad ti nije auto pod garancijom onda imas vise izbora kome da odvuces i ko da zamjeni
garantni rok automobila je u jednu ruku extra stvar, u drugu ruku te uzhimaju lopatom!
a tebi taj tvoj daje 2 godine garancije na uradjeno jel ?
jasta...
Bakir1 wrote:profulali ste poentu, svako radi sve za sebe, oko necega sto kosta 10-50 KM ne vrijedi glavu razbijati, ovaj gore auto nije moj ali ja ga vozim po servisima, odvucem na servis uopste se ne zamaram sta treba izmjeniti, insistirao na zamjeni naftnog filtera pred zimu kazu ljudi pod a isti kosta 130 KM + PDV, pod b plan odrzavanja kaze tek na sljedecem da se izvrsi zamjena, vozilo je pokriveno garancijom i garancijom mobilnosti u slucaju bilo cega obavezuju se da vozilo osposobe ukoliko se isto redovno servisa sa pecatima.
u toj situaciji da li baciti 130 KM ili ne pitanje je sada?
na privatnoj fiesti svaka izmjena ulja ide i izmjena filtera od nafte jer isti kosta jal 6 jal 8 KM kako gdje.
dalje nema potrebe raspravljati o tome [/quote
sve je to lijepo, samo sto te ti pod garancijom deru ko konja za redovne servise... a kad ti nije auto pod garancijom onda imas vise izbora kome da odvuces i ko da zamjeni
garantni rok automobila je u jednu ruku extra stvar, u drugu ruku te uzhimaju lopatom!
a tebi taj tvoj daje 2 godine garancije na uradjeno jel ?
jasta...
pa gluposti kao sto su zamjenniti filter, ulje, ako te bas zanima radim sam. Ne znam kakva ti garancija na to treba... fazon je sto to ne smijes raditi ako ti je auto pod garancijom jer ti onda mogu srati ovi ovlasteni, a upravo to koriste i pucaju po dzepovima haubicama )
Hrvati se zale da njihovi naftasi ne spustaju cijene.
Razlika izmedju cijena u HR i BIH-a je najcesce bila izmedju 40-50 feninga po litri (usporedba sa cijenama na EP i Ini).
Danas u BIH gorivo kosta 1,96-2,01. U Hrvatskoj je dizel 8,30, a benzin 8,70 kn. Kad se pretvore u KM dobije se cijena dizela od 2,12KM i benzina 2,23 ( 1KM=3,9kn ).
Znaci da je razlika pala sa 40-50 feninga na 15-30 . I oni se zale na slab pad........Sad zamislite koliko nasi naftasi beru extra profita!
channel10 wrote:Hrvati se zale da njihovi naftasi ne spustaju cijene.
Razlika izmedju cijena u HR i BIH-a je najcesce bila izmedju 40-50 feninga po litri (usporedba sa cijenama na EP i Ini).
Danas u BIH gorivo kosta 1,96-2,01. U Hrvatskoj je dizel 8,30, a benzin 8,70 kn. Kad se pretvore u KM dobije se cijena dizela od 2,12KM i benzina 2,23 ( 1KM=3,9kn ).
Znaci da je razlika pala sa 40-50 feninga na 15-30 . I oni se zale na slab pad........Sad zamislite koliko nasi naftasi beru extra profita!
ma o tome nema polemike, ali covjece apsolutno nista im se ne moze ! Pa jebote i ovo je njihova dobra volja sto su skinuli, mogli bi drzati komotno 2.30 idalje.. sta bi mi obicni gradjani ???
Ma ja ovo cisto informacije radi. Da se zna sta je i kako je. Da ne bude sutra u Avazu, pa eto palo je gorivo itd. Na.ebem im se matere, od naftaskih, inspektorskih (posebna paznja Tirkanu nasem) pa do mama ovih pi.kastih novinarskih kuja sto pisu kako im se kaze. I kazu ne treba trkeljati po novinarama, samo trkeljati gdje god da treba. Sve postrojiti ako treba, dok se ne uvede red.
channel10 wrote:Ma ja ovo cisto informacije radi. Da se zna sta je i kako je. Da ne bude sutra u Avazu, pa eto palo je gorivo itd. Na.ebem im se matere, od naftaskih, inspektorskih (posebna paznja Tirkanu nasem) pa do mama ovih pi.kastih novinarskih kuja sto pisu kako im se kaze. I kazu ne treba trkeljati po novinarama, samo trkeljati gdje god da treba. Sve postrojiti ako treba, dok se ne uvede red.
ali je interesantno covjece da nas u Sarajevu drze kao TAOCE! U svim gradovima Nase lijepe BiH cijene su nize za makar 20 pf nego u Sarajevu...
Nije bas tako. U Zenici je kako kazu EP 2,01, dok je kako neki rekose ovdje u Sa 1,96. Recimo da je u RS-u tako kako ti kazes, dok su u FBIH cijene manje vise iste. Sumnjam da odstupaju 10 feninga i to ponegdje. Odstupanja su najvise +- 5 feninga u FBIH sto znaci da su se svi prodavci dogovorili oko cijena. Znaju oni dobro da treba biti 1,50, ali nece ljudi da spuste ni ebenih 10 feninga koliko su gladni. Sutra kad bi spustili po 20 feninga, opet bi imali po makar 30 feninga extra profita po litri goriva. Ovo su im najljepsi dani u zivotu.
A kurvanjski novinari ni A da kazu. A ubise pricom o slobodi govora, aj ubise nas, uzese nam sve...... I treba gubare marisati, kad samo rade za sebe, a narod ko jebe.
channel10 wrote:Ma ja ovo cisto informacije radi. Da se zna sta je i kako je. Da ne bude sutra u Avazu, pa eto palo je gorivo itd. Na.ebem im se matere, od naftaskih, inspektorskih (posebna paznja Tirkanu nasem) pa do mama ovih pi.kastih novinarskih kuja sto pisu kako im se kaze. I kazu ne treba trkeljati po novinarama, samo trkeljati gdje god da treba. Sve postrojiti ako treba, dok se ne uvede red.
ali je interesantno covjece da nas u Sarajevu drze kao TAOCE! U svim gradovima Nase lijepe BiH cijene su nize za makar 20 pf nego u Sarajevu...
Nemoj to tako posmatrati, nemoj odmah o "teorijama zavjere", mada to tako izgleda , ipak mislim da je po srijedi zakon ponude i potraznje, ipak je u SA najveća potraznja, znaci cijena automatski ide naviše, jbga