Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Kako nisam pronašla sličnu temu vezanu za Zenicu i bližu okolinu, mislim da bi bilo korisno da imamo jednu temu gdje ćemo moći tražiti informacije na kojem se mjestu u Zenici može nešto kupiti, pronaći i slično...
Evo mene interesuje gdje se može pronaći presa za agrume, koja izgleda od prilike ovako:
brown.sugar wrote:Da ne otvaram novu temu, prijedlozi za docek Nove godine u Zenici? Vjerovatno trazim nemoguce, ali ipak vrijedi pokusati. BEZ narodnjaka i elektronske muzike. Hvala!
od objekata koji ne puštaju narodnjake znam za gato i biznis ,al mislim da se i takvi objekti za bajrame,novu godinu i 8.mart prešaltaju na krkansku muziku. moja vam je preporuka kućna atmosfera ,izletite pred bosanku kad je vatromet i onda opet kuća.
Može u Rocku (nekadašnji Hard Rock ili Music bar), možda ako ih više planira takodjer može u Hey Joe mada mi je dole nekako za probranu raju više, možda bez narodnjaka još može proći u Starom satu i Pasažu, ali ne znam nisam gore bio 100 godina.
Ako bude šta u Bonaparti takodjer može bez narodnjaka i elektronske.
Ne znam, nisam nikad vani slavio, kućna atmosfera zakon ponajviše zbog toga što u kuci mogu pogledat svakog u oči a da ne izvadi nož i da ne moram strahovat za život.
Da. i ne tako davni Culture Refresh. Poslije Culture Refresh bila je kafana "Kod Čerima" (stari rokenroler koji otvora "udruženje građana za stolni tenis", lokacije je mijenjao: od starog pozorišta, Bonaparte, pa do nekadašnje Alibabe na Mokušnicama). Tu sam znao zore dočekati (kao nekada u Šarmu)
Inače, moram pohvaliti ugođaj još jednog UG - kafane: "Kod Bobana" (na carini, ispod Backstagea). Tu povremeno budu jazz svirke.
U zadnje vrijeme, ugodno mi je sjediti i u Movie clubu, Filmu u Masarykovoj (nekadašnja Tea), Hennessy je postao neki british pub a na spratu je kao lounge bar (često budu partyji i svirke). Za cuganje još uvijek najbolja opcija Stari Sat, Passage i Gatto. Mada su, vjerujem, svima dodijali oni tezgaroši sa nonstop istim repertoarom..
motorola01 wrote:Ima li kod vas zime ? Nesto slabo griju zadnja 2-3 dana. Radijatori mlaki, zima u stanu, a napolju je +5 . Sta ce tek biti kad bude minus
Amagon wrote:Da. i ne tako davni Culture Refresh. Poslije Culture Refresh bila je kafana "Kod Čerima" (stari rokenroler koji otvora "udruženje građana za stolni tenis", lokacije je mijenjao: od starog pozorišta, Bonaparte, pa do nekadašnje Alibabe na Mokušnicama). Tu sam znao zore dočekati (kao nekada u Šarmu)
Inače, moram pohvaliti ugođaj još jednog UG - kafane: "Kod Bobana" (na carini, ispod Backstagea). Tu povremeno budu jazz svirke.
U zadnje vrijeme, ugodno mi je sjediti i u Movie clubu, Filmu u Masarykovoj (nekadašnja Tea), Hennessy je postao neki british pub a na spratu je kao lounge bar (često budu partyji i svirke). Za cuganje još uvijek najbolja opcija Stari Sat, Passage i Gatto. Mada su, vjerujem, svima dodijali oni tezgaroši sa nonstop istim repertoarom..
Je li istina da je zatvorena ta kafana na Mokusnicama kod Cerima?
motorola01 wrote:Ima li kod vas zime ? Nesto slabo griju zadnja 2-3 dana. Radijatori mlaki, zima u stanu, a napolju je +5 . Sta ce tek biti kad bude minus
Jimmy McNulty wrote:Je li istina da je zatvorena ta kafana na Mokusnicama kod Cerima?
Jeste, nažalost. Nije bilo raje, mrsko svima doći do gore, kao daleko im A i taj prostor tu kao da je uklet, ko god je tu otvorio kafić, nije dugo trajao
Amagon wrote:
Jeste, nažalost. Nije bilo raje, mrsko svima doći do gore, kao daleko im A i taj prostor tu kao da je uklet, ko god je tu otvorio kafić, nije dugo trajao
Šteta, dok je radio u Staroj čaršiji redovno sam išao, Čerim ljudina. Još je prilično jeftino bilo. I Zenica je nažalost poskupjela, ne možeš naći više točeno ispod 3 marke...
Amagon wrote:
Šteta, dok je radio u Staroj čaršiji redovno sam išao, Čerim ljudina. Još je prilično jeftino bilo. I Zenica je nažalost poskupjela, ne možeš naći više točeno ispod 3 marke...
Odem nekad za vikend u Zenicu i ono sto me ljuti je da rijetko gdje mogu sarajevsko pivo popiti navece. Uglavnom karlovacka se nudi, koji je razlog?
jasko_ba wrote:Odem nekad za vikend u Zenicu i ono sto me ljuti je da rijetko gdje mogu sarajevsko pivo popiti navece. Uglavnom karlovacka se nudi, koji je razlog?
Mislim da je uglavnom točeno sarajevsko. Inače da valja, bilo bi ga svugdje
jasko_ba wrote:
Odem nekad za vikend u Zenicu i ono sto me ljuti je da rijetko gdje mogu sarajevsko pivo popiti navece. Uglavnom karlovacka se nudi, koji je razlog?
Mrzimo Sarajevo
Ne znam bogami, to je sve do ugostitelja, vjerovatno su im karlovačka i ožujska jeftinije i sve zavisi šta dogovore sa njima jbg, ti meni frižider ja tebi pive i tako...
Mada znao sam popit Sarajku tu i tamo u Zenici.
O ukusima se ne raspravlja ali nije mi nešto sarajevsko.
Otvorena je fina kafanica gore kod faxa, desno od Lutve, na onom cosku ( nekada bila mrtva birtija, studentima bio zabranjen ulaz ) . Mislim da se zove Cheers.
N.N. wrote:Otvorena je fina kafanica gore kod faxa, desno od Lutve, na onom cosku ( nekada bila mrtva birtija, studentima bio zabranjen ulaz ) . Mislim da se zove Cheers.
Baš sam danas vidio, mada nešto nisam siguran da će dobro radit jer mora biti baš jeftina da uspiju. Ima kantina na fakultetu, ono nije neki ugođaj gore ali jeftino je a danas se bgm i u feninge gleda.
Velika je koncentracija studenata na faxu, a kantina je "mala." Poznato je da su studenti na pauzama isli do Biznisa, Stagea, ovog novog Street-a i td.
Radit ce ovo vrlo dobro, vidjet ces.
N.N. wrote:Otvorena je fina kafanica gore kod faxa, desno od Lutve, na onom cosku ( nekada bila mrtva birtija, studentima bio zabranjen ulaz ) . Mislim da se zove Cheers.
Da nije mozda Denis Stojnic otvorio odjel u Zenici
Bonaparte je fin samo je problem sto su gosti vecinom raja kojima je to drugi dom i koji su "gazdina" ( ) raja, pa kad dodje neko lijevi-osjeca se kao vishak.
Not My Idea wrote:Bonaparte je fin samo je problem sto su gosti vecinom raja kojima je to drugi dom i koji su "gazdina" ( ) raja, pa kad dodje neko lijevi-osjeca se ko kao vishak.
evo ja ne znam niti ko je gazda uopće, jako često sam tamo, i ne osjećam se kao višak Bonaparte, uz Movie Club, jedini u ovom gradu ima za ponuditi nešto drugačije