Istina je mjesec prije nego su objavili song vec su bili favoritiLoulou wrote:Ovo nije priča ljudi, ovo je tako bilo.ladyblue18 wrote:Ljudi su poceli pricati da je Svedska pobjednica a pjesma se nije ni znalaa vise puta ponovljena laz postaje istina
Koga zanima, može pretražiti temu i prije nego švedska pjesma predstavnica izabrana.
EUROSONG
Moderator: _BataZiv_0809
- opa22
#2651 Re: EUROSONG
- It_is_a_Leclerc
#2652 Re: EUROSONG
Evo ga detaljno..
Prvo polufinale - http://www.eurovision.tv/page/history/b ... Scoreboard
Rambo voli SAn Marino
Drugo polufinale - http://www.eurovision.tv/page/history/b ... Scoreboard
Hvala Turskoj ! Srbija nas baš ne voli. To je ovaj novi Nikolić nešto uradio.
Obratite pažnju na pjesmu naše perjanice Varešanovića i njen "pristojan" plasman.
Rambo voli SAn Marino
Obratite pažnju na pjesmu naše perjanice Varešanovića i njen "pristojan" plasman.
-
Ambrozija
#2653 Re: EUROSONG
jeste, ali od npr. Rusije i njenih prijatelja to NIKADA necemo docekatiWoman wrote:bitno je da se pjesma svidi ljudima, pa će glasati ne samo dijaspora nego i monako (meščini oni su nam dali 12 kad je lejla bila).
- Corto Maltese
#2654 Re: EUROSONG
Što naravno nema veze sa istinom. Kad nas predstavljaju Maye i Vukašini sa proljevima od pjesama bićemo 17, 18. Kada se potrefila dobra pjesma i dobar pjevač, bili smo treći, šesti, deveti. Kada se potrefi još bolja pjesma možda budemo i prvi prvi. Kao što su to svojevremeno bili Srbija sa Molitvom, prije toga Grčka, Turska, Ukrajina... ove godine Švedska. Za dobar rezultat nije zgoreg imati dobru pjesmu.Ambrozija wrote:Kakvu god pjesmu posaljemo, isto nam se pise. Identicni ovi bodovi ce se ponoviti, +/- 10 do 20 (ako se susjedi smiluju i daju 10 i 12 bodova).plain vanilla wrote:posle godine ljuti na Hrvatsku, sad na dijasporu
Svedska nema ni puno komsija ni dijaspore, pa je pobijedila
mozda je vrijeme da saljemo bolje pjesme
- Baby Jane
#2655 Re: EUROSONG
Cuj, sto? Pa, sevapa radiZato što hljeba i igara nikada dosta.
A što bi Azarbejdžan bolila neka stvar za Grčku i njene ili Evropske probleme. Oni su dovoljno jaki i imaju love da organizuju ovo takmičenje i organizovali su ga više nego dobro.
Vala, bi veceras i hljeba i igara.
Mozda slijedece godine da posaljemo kakvo bosansko kolo?! Kad je bal, nek je maskenbal
- dale cooper
#2656 Re: EUROSONG
Ne bih sad da sve iz dijaspore trpam u isti koš, ali sam prilično siguran da se njihova muzička dijetaCungaLunga wrote:Ako hocete da mi dijasporovci masovno glasamo, morate poslati Selmu Bajrami![]()
sastoji 90% od folka i pokojeg "zabavnjaka" (da, opet jebeni Merlin
da bi bila jaka podrška Bajramijevoj.
-
Ambrozija
#2657 Re: EUROSONG
Da su ovi bodovi bili i u finaluIt_is_a_Leclerc wrote:Evo ga detaljno..
Rambo voli SAn Marino
- touch brain
#2658 Re: EUROSONG
ovako nesto? ovo bi pokorilo evropuČovjek wrote:Kao koreografiju predlažem Pečenje Rakije, uz janje na ražnju...
Petoricu Lovaca u maskiranim odijelima i pjevača u potkošulji, neobrijanih prsa...![]()
Autentično...
- It_is_a_Leclerc
#2659 Re: EUROSONG
A zašto ne bi poslali Divanhanu, ansambl koji izvodi sevdalinke u modernoj obradi. Evo, ja se kladim već sad da bismo bili u najboljih deset.
- index_box
#2660 Re: EUROSONG
Corto Maltese wrote:Što naravno nema veze sa istinom. Kad nas predstavljaju Maye i Vukašini sa proljevima od pjesama bićemo 17, 18. Kada se potrefila dobra pjesma i dobar pjevač, bili smo treći, šesti, deveti. Kada se potrefi još bolja pjesma možda budemo i prvi prvi. Kao što su to svojevremeno bili Srbija sa Molitvom, prije toga Grčka, Turska, Ukrajina... ove godine Švedska. Za dobar rezultat nije zgoreg imati dobru pjesmu.Ambrozija wrote:Kakvu god pjesmu posaljemo, isto nam se pise. Identicni ovi bodovi ce se ponoviti, +/- 10 do 20 (ako se susjedi smiluju i daju 10 i 12 bodova).plain vanilla wrote:posle godine ljuti na Hrvatsku, sad na dijasporu
Svedska nema ni puno komsija ni dijaspore, pa je pobijedila
mozda je vrijeme da saljemo bolje pjesme
Zaista mislis da je nekog Evropljanina dotakla Marijina pjesma?
Ne osporavam kvalitet, samo aludiram na to da je Evrovizija MASINERIJA!
Obezbjede se glasaci, znaju to nase komsije najbolje....
-
CungaLunga
#2661 Re: EUROSONG
Ili Halida Beslica, ljudi bi sve kredite istrosili. On vazda po dijaspori drzi koncerte...dale cooper wrote:Ne bih sad da sve iz dijaspore trpam u isti koš, ali sam prilično siguran da se njihova muzička dijetaCungaLunga wrote:Ako hocete da mi dijasporovci masovno glasamo, morate poslati Selmu Bajrami![]()
sastoji 90% od folka i pokojeg "zabavnjaka" (da, opet jebeni Merlin) i nije toliko van pameti
da bi bila jaka podrška Bajramijevoj.
- Corto Maltese
#2662 Re: EUROSONG
U šta god da su uložili jedno je sigurno- da su krenuli od pjesme kao što je ova Mayina, već bi im neko došapnuo da im je uzalud ulagati. Jer, iako na ESC najbolja pjesma ne pobjeđuje uvijek, najgora još nikad nije pobijedila.index_box wrote:Zaista mislis da je nekog Evropljanina dotakla Marijina pjesma?Corto Maltese wrote:Što naravno nema veze sa istinom. Kad nas predstavljaju Maye i Vukašini sa proljevima od pjesama bićemo 17, 18. Kada se potrefila dobra pjesma i dobar pjevač, bili smo treći, šesti, deveti. Kada se potrefi još bolja pjesma možda budemo i prvi prvi. Kao što su to svojevremeno bili Srbija sa Molitvom, prije toga Grčka, Turska, Ukrajina... ove godine Švedska. Za dobar rezultat nije zgoreg imati dobru pjesmu.Ambrozija wrote:
Kakvu god pjesmu posaljemo, isto nam se pise. Identicni ovi bodovi ce se ponoviti, +/- 10 do 20 (ako se susjedi smiluju i daju 10 i 12 bodova).![]()
Ne osporavam kvalitet, samo aludiram na to da je Evrovizija MASINERIJA!
Obezbjede se glasaci, znaju to nase komsije najbolje....A bome i Azeri, hah gdje li su one silne milione od prosle godine ulozili, a? Mislis u nastup?
Last edited by Corto Maltese on 27/05/2012 01:25, edited 2 times in total.
-
Edge
#2663 Re: EUROSONG
Evo pošto si iz Bugarske i voliš vesele ljetne tonove, evo ti jedan spot koji će te oduševiti i uz koji ćeš sigurno zaplesati.Jessie B wrote:Jasno mi je da te ne zanima šta se meni zapravo sviđa. U ovom kontekstu mi se sviđa radost kiča, tonovi uz koje ću rado plesati ovog ljeta, muzika koja će biti u potpunom skladu sa dobrim raspoloženjem koje želim da živim. Dovoljno sam živjela sve naše ratove, patriotizam i promovisanje tuge u plus beskonačno da bi do vječnosti tapkala u mjestu i žmirila tugaljivo nad našim proizvodima, samo zato jer imaju BiH predznak. Čak i u kontekstu svih političkih podobnosti i svega što je presudno prilikom slanja naših predstavnika na Evroviziju, vjerujem da imamo puno više mogućnosti da stvorimo snagu, radost, zabavu, nešto osvježavajuće. Tuga i očaj su siguran recept za smaranje.dale cooper wrote:Čisto iz znatiželje kakav tip pjesme se tebi sviđa?
A svijet Šemsi, Joksimovića i inih je u nekoj paraleli koja se nikada neće dotaći s ovom na kojoj se ja krećem.
- dale cooper
#2664 Re: EUROSONG
Jessie B wrote:Jasno mi je da te ne zanima šta se meni zapravo sviđa. U ovom kontekstu mi se sviđa radost kiča, tonovi uz koje ću rado plesati ovog ljeta, muzika koja će biti u potpunom skladu sa dobrim raspoloženjem koje želim da živim. Dovoljno sam živjela sve naše ratove, patriotizam i promovisanje tuge u plus beskonačno da bi do vječnosti tapkala u mjestu i žmirila tugaljivo nad našim proizvodima, samo zato jer imaju BiH predznak. Čak i u kontekstu svih političkih podobnosti i svega što je presudno prilikom slanja naših predstavnika na Evroviziju, vjerujem da imamo puno više mogućnosti da stvorimo snagu, radost, zabavu, nešto osvježavajuće. Tuga i očaj su siguran recept za smaranje.dale cooper wrote:Čisto iz znatiželje kakav tip pjesme se tebi sviđa?
A svijet Šemsi, Joksimovića i inih je u nekoj paraleli koja se nikada neće dotaći s ovom na kojoj se ja krećem.
Pa čudi me onda da ti se ne sviđa Mayina pjesma jer je ona u suštini suprotnost ovima koje si navela.
Lagana, urbana. pop balada.
Jedino ako ne voliš potpuno drugačiji tip muzike odnosno nešto alternativnije (u nedostatku bolje riječi), onda
mogu razumijeti.
Ali ni ja ne gledam Evroviziju zbog toga što ću čuti neko remek djelo (remek djela se stvaraju na
potpuno drugačijim mjestima). Gledam čisto iz zezancije kao (nadam se) i većina drugih ljudi.
- Loulou
#2665 Re: EUROSONG
Eto @lady.opa22 wrote:Istina je mjesec prije nego su objavili song vec su bili favoritiLoulou wrote:Ovo nije priča ljudi, ovo je tako bilo.ladyblue18 wrote:Ljudi su poceli pricati da je Svedska pobjednica a pjesma se nije ni znalaa vise puta ponovljena laz postaje istina
Koga zanima, može pretražiti temu i prije nego švedska pjesma predstavnica izabrana.
Za konkretan odgovor i ja bih morala pretraživati temu, što mi se definitivno ne da, ali se jako dobro sjećam svog posta na istoj ovoj temi - kako to da je Švedska favorit a još nisu ni pjesmu izabrali.
- crusader
#2666 Re: EUROSONG
Samo nam Dubioza Kolektiv moze donijeti pobjedu, siroke narodne mase puse tu vrstu muzike ili da opet Harija posaljemo
-
CungaLunga
#2667 Re: EUROSONG
Makar smo bolje placirani od Hrvatske, Crne Gore i Slovenije, valjda to nesto znaci
Vidimo se u Stockholmu
Vidimo se u Stockholmu
- dale cooper
#2668 Re: EUROSONG
Pa Babuške su bile blizu.Corto Maltese wrote: U šta god da su uložili jedno je sigurno- da su krenuli od pjesme kao što je ova Mayina, već bi im neko došapnuo da im je uzalud ulagati. Jer, iako na ESC najbolja pjesma ne pobjeđuje uvijek, najgora do sada nikad nije pobijedila.
- burgundy
#2669 Re: EUROSONG
Sto da ne,mislim da treba Selmi dat da nas predstavlja na Eurosongu.Ako nista bila bi neka energicna pjesmica,posto je i sama takva.Kad mogu razne babe i cudovista predstavljati svoje zemlje,sto ne bi i Selmica.Maja,lijepo je pjevala,ali pjesma je preobicna za Eurosong.Svedska zasluzeno pobjedila,kao sam naslov pjesme,pjesam je bas euforicna.Originalnost se cijeni,a mi smo bili preobicni.CungaLunga wrote:Ako hocete da mi dijasporovci masovno glasamo, morate poslati Selmu Bajrami![]()
- index_box
#2670 Re: EUROSONG
Sto ne mogu ovih prica sa Dubiozama, Rambo Amadeusima, Zabranjenim Smokinzima... saberite se!
Maya je odradila svoje, bilo pa proslo. I da je 10-ta ili i bolje ne biste bili zadovoljni.
Da je pobjedila bilo bi - a znali smo mi... mi to tako
Mislim sve je to relativno, necemo sad plakati, pare su svakako ulozene i otisle.
Maya je odradila svoje, bilo pa proslo. I da je 10-ta ili i bolje ne biste bili zadovoljni.
Da je pobjedila bilo bi - a znali smo mi... mi to tako
Mislim sve je to relativno, necemo sad plakati, pare su svakako ulozene i otisle.
- It_is_a_Leclerc
#2671 Re: EUROSONG
Ja vam rekoh - sevdalinka u modernom aranžmanu. Puno ritma, gitare, saza, violine.
Nema tu puno filozofije i filozofiranja.
Ova pjesma je odlična. Maya je jedan veliki umjetnik i divno ju je vidjeti na sceni. Nažalost, maloljetna i često neselektivna eurovizijska publika jedva čeka one što su se kupali na sceni, onu sa gaćama do zuba i tako te.
I to treba reći - ovogodišnji budžet za Bh Eurosong je bukvalno bio jadan i najmanji dosad. Regionalnu turneju su Maya i Mahir platili od svojih pOra ! Da se ne lažemo - nastup je bio skroman jer nismo imali para da povedemo još koga, a ni da platimo bolje uslove na sceni.
Nema tu puno filozofije i filozofiranja.
Ova pjesma je odlična. Maya je jedan veliki umjetnik i divno ju je vidjeti na sceni. Nažalost, maloljetna i često neselektivna eurovizijska publika jedva čeka one što su se kupali na sceni, onu sa gaćama do zuba i tako te.
I to treba reći - ovogodišnji budžet za Bh Eurosong je bukvalno bio jadan i najmanji dosad. Regionalnu turneju su Maya i Mahir platili od svojih pOra ! Da se ne lažemo - nastup je bio skroman jer nismo imali para da povedemo još koga, a ni da platimo bolje uslove na sceni.
Last edited by It_is_a_Leclerc on 27/05/2012 01:30, edited 1 time in total.
-
crnoplavo
#2672 Re: EUROSONG
finale nisam gledao, ali glasanje, vecim dijelom, jesam...
ako me nesto veseli to je da Turskoj nismo dali nista...
ako me nesto ne veseli to je da i Albaniji nismo dali nista...
a mozda nisam dobro vidio (prebacivao sam na drugi kanal)
nebitno
a mozda nisam dobro vidio (prebacivao sam na drugi kanal)
Last edited by crnoplavo on 27/05/2012 01:29, edited 1 time in total.
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#2673 Re: EUROSONG
hajmo forumasi, taman da da se pokrenemo i uradimo nesto za ovu drzavu
Selmu Bajrami na Eurosong
da se organizujemo, peticije pisemo...
Selmu Bajrami na Eurosong
da se organizujemo, peticije pisemo...
- It_is_a_Leclerc
#2674 Re: EUROSONG
6 smo dali Albanijicrnoplavo wrote:finale nisam gledao, ali glasanje, vecim dijelom, jesam...
a mozda nisam dobro vidio (prebacivao sam na drugi kanal)nebitno
4 smo dali Turskoj
- Loulou
#2675 Re: EUROSONG
Zašto misliš da je neopravdana? Svakako je bilo lošijih pjesama nego što je to bila BiH pjesma, ali je činjenica da se od samog početka nije opravdavao izbor pjesme. Svi oni koji prate ESC su, gotovo jednoglasno, rekli - "ne".dale cooper wrote:Corto Maltese wrote:Ovolika kritičnost prema našoj pjesmi je totalno neopravdana.
BIlo je, dakako, muzički daleko kvalitetnijih pjesama od švedske, ali ljudi nikako da shvate da to nije važno. Važe neka potpuno drugo "pravila".
Ninu (Badrić) su kritizirali da ima pjesmu bez refrena i iskreno govoreći, Mayina je ista takva.