SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
- vjesticanametli
#2651 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
prosla sam kad je udarena .........uzasno.........kad sam je vidjela pretpostavila sam da nece prezivjeti ............saucesce porodici ..........na onom dijelu su prelaznici u ĐŽamiju poplocali livadu da pretrcavaju i to treba hitno sankcionisati
-
solidsnake
#2652 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
kakvo pretrcavanje
.. na ovom prelazu se laganim korakom prolazi kad se upale crvena sa jedne odnosno druge strane sa obzirom na udaljenost raskrsnica
a uostalom ova pjesakinja je bila daleko od tog prelaza kod džamijskih stepenica sto se vidi i na slikama
a uostalom ova pjesakinja je bila daleko od tog prelaza kod džamijskih stepenica sto se vidi i na slikama
- muha_sa
#2653 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
procitaj post od forumaša bpsangsolidsnake wrote:kakvo pretrcavanje.. na ovom prelazu se laganim korakom prolazi kad se upale crvena sa jedne odnosno druge strane sa obzirom na udaljenost raskrsnica
- daxon
#2654 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Na tom mjestu je ograničenje brzine na max. 40 km/h + prolazak kroz raskrsnicu, mogu misliti kojom se brzinom kretao. Strašno!bpsang wrote:Žena je odbačena od pješačkog oko 15 metara a taxista se zaustavio skoro nako 100 metara
- muha_sa
#2655 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
strašno je kako ljudi svoje komplekse lijece
nabavio šklopociju il dobro auto, svejedno, i opici lola po gasu-niko kao on
i ovo danas je jedan od primjera 
-
crnoplavo
#2656 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
ime vozaca?Don Zivconi wrote:evo ubio taxo zenu na Vojnickom![]()
http://www.sarajevo-x.com/vijesti/crna- ... /120316114#
da hoce gorivo bit 10 KM litra pa da svi hodaju, hebem vam auta, kad nam je pao snijeg, idila, bjelina, divota, drugi dan svi u auta...
prvo svi ciste auta, otkopavaju itd, ako vam je do otkopavanja sto se niste zaputili do krovova, odsjecenih sela
- quasar
#2657 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
A koja je tvoja furka?crnoplavo wrote:ime vozaca?Don Zivconi wrote:evo ubio taxo zenu na Vojnickom![]()
da hoce gorivo bit 10 KM litra pa da svi hodaju, hebem vam auta, kad nam je pao snijeg, idila, bjelina, divota, drugi dan svi u auta...
prvo svi ciste auta, otkopavaju itd, ako vam je do otkopavanja sto se niste zaputili do krovova, odsjecenih sela
Ne kontas da je nekom auto i posao i nuzda?
Eto da hoce biti 10 maraka, pa da vidim hoce tebi biti bolje mozda?
Isto tako, ako ti smetaju auta, bujrum seli u planinu tamo ih nema. I sve je bjelina i ljepota.
- Radar71
#2658 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Sta je sa onima koji ne mogu hodati, recimo ljudi u kolicima? Reci mi koliko si ih vidio da idu pjeske u toj idili??crnoplavo wrote:ime vozaca?Don Zivconi wrote:evo ubio taxo zenu na Vojnickom![]()
-
zipoo
#2659 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Taksisti ko taksisti, za njih ne postoji ogranicenja. Ovog idiota glupog treba ubit odma, a ostalim taksistima za svaku prebrzu voznju kaznu spucat da je ni za mjesec dana vozarenja ne moze otplatit.
- tinchy
#2660 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Mene je danas ovaj prizor potresao pravo.
Ne daj Bože nikome...
Ne daj Bože nikome...
- kokuz_sa
#2661 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
na ovoj cesti je sevap staviti radar..kad se zafuraju s dobrinje to ne hebe ni pjesaka nit semafore i tako sve do onog semafora nize brkic pumpe..redovno "raja" na toj dionici ide brzinom preko 100km/h i puno vise
a zeleno svjetlo na onom prelazu traje koliko i penzija..samo sto se upali odmah se i gasi ne mozes ni preci cestu dok je zeleno
a zeleno svjetlo na onom prelazu traje koliko i penzija..samo sto se upali odmah se i gasi ne mozes ni preci cestu dok je zeleno
- shuma.ispod.pazuha
#2662 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
misliš bodljikavu žicukokuz_sa wrote:na ovoj cesti je sevap staviti radar..
- bpsang
#2663 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
e moj drug Zipoo, ja se svadjam tamo sa nekim novokomponovanim vozacima koji se uzdaju u ZOBS, A U TESTOVIMA PRILIKOM polaganja lijepo pise i nacrtano je, bar kad sam ja polagao da debela bijela linija na putu oznacava obavezan STOP, A DA TA ISTA LINIJA ISPRED SEMAFORA IMA ISTU ULOGU KAO I SEMAFOR,zipoo wrote:Taksisti ko taksisti, za njih ne postoji ogranicenja. Ovog idiota glupog treba ubit odma, a ostalim taksistima za svaku prebrzu voznju kaznu spucat da je ni za mjesec dana vozarenja ne moze otplatit.
99% vozača i taxista stoji iza te linije na semaforima, jos toliko ih stoji na pjesačkim prelazima čekajuči da se upali zeleno, to treba sankcionisati presao si jednim točkom liniju prošao si kroz crveno
zvekni mu kaznu da se RASPAMETI ....
-
solidsnake
#2664 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
muha_sa wrote:procitaj post od forumaša bpsangsolidsnake wrote:kakvo pretrcavanje.. na ovom prelazu se laganim korakom prolazi kad se upale crvena sa jedne odnosno druge strane sa obzirom na udaljenost raskrsnica
"kod džamijskih stepenica"
procitaj ti jer je moj komentar bio odgovor na prethodni (vjesticanametli) koja spominje skroz lijevi prelaz
uostalom ovo je nebitno niti treba raspravljati o ovome
nek joj je vjecni rahmet
- bpsang
#2665 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
@ solidsnake
Dzamiske stepenice su udaljene od pješačkog prelaza bar 150 metara !
-
r_faruk
#2667 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
katastrofa. ovuda se uvijek jurca......... ponekad bude radar prema dobrinji.........
nego, zna li se radi li se o starijoj ili mladjoj osobi?
-
solidsnake
#2668 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
sta ti je ba , mozda nekih 50-ak ali u tome je poenta jer si jedini skontao o cemu govorimbpsang wrote:@ solidsnake
- bpsang
#2669 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
55 godinar_faruk wrote:katastrofa. ovuda se uvijek jurca......... ponekad bude radar prema dobrinji.........
- bpsang
#2670 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
ajd ,majke ti izmjeri koliko ima od stuba do stuba ulicne rasvjete i jos polovinu do pješačkog prelaza.solidsnake wrote:sta ti je ba , mozda nekih 50-ak ali u tome je poenta jer si jedini skontao o cemu govorimbpsang wrote:@ solidsnake
I budi svjesan da ne treba o ovome pričati život je izgubljen, a to sto ti tvrdis nije istina !
- cigara
#2671 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Istina je da na tom dijelu auta jurcaju, istina je da i pjesaci pretrcavaju ko zohari bez glave
Uzas je sto se desilo, treba udarit po djepu i vozace ali i pjesake
Ne govorim striktno o ovom udesu ali, ako preko glavne trci baba gdje apsolutno nije predvidjeno da predje da bi stigla na tramvaj i ja je zveknem i onda moram robijati...ono ...jebi ga ne moze se meni srati sto sam vozio 50-60 gdje je ogranicenje 60m
Uzas je sto se desilo, treba udarit po djepu i vozace ali i pjesake
Ne govorim striktno o ovom udesu ali, ako preko glavne trci baba gdje apsolutno nije predvidjeno da predje da bi stigla na tramvaj i ja je zveknem i onda moram robijati...ono ...jebi ga ne moze se meni srati sto sam vozio 50-60 gdje je ogranicenje 60m
- mali Ninja
#2672 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
ja bi dole napravio ležeće...
- starii
#2673 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
cesto vozim tom cestom,nekad imam osjecaj da ljudi preko one zelene povrsine kod dzamije lete ko kamikaze pod auto...a drugo je sto ima ovih sa cetvrtastom celavom glavom sto se ganjaju autima... mislim da treba staviti i ležece policajce dole a i dignuti veliku ogradu da se ne moze prelaziti tu cesta....slican slucaj je i kod VF komerca na pofalicima ljudi preskacu onu zelenu ogradu i pored zabrane, prelaze preko ceste..i tamo je skoro bila saobracajna nesreca...
- amoninan
#2674 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Ma postavljaj šta hoćeš, kad svijest i vozača i pješaka u kontekstu sigurnosti u saobraćaju je na nuli.
- zateznistub
#2675 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
I vozaci i pjesaci su katastrofa. Kako neko napisa, treba i jedne i druge dooobro po đepu i svi ce biti ko bubice.