Sirija

Locked
kliksovac

#2651 Re: Sirija

Post by kliksovac »

Klavikula wrote:
kliksovac wrote:
Klavikula wrote:sirijska armija potiskuje teroriste u planinskoj oblasti Arbain i Barisija, gdje im je puno lakse se boriti, mada i u Damasku i Alepu konstantno napreduju. takodjer u Alepu su unistili zapovjedni centar terorista :thumbup:
sta imaju napredovatiu Damasku kad si izjavio prije mjesec dana da su ocistili Damask od terorista ?? :-) :lol:
koji si sad ti, koliko su te puta banovali?

Damask je bio ociscen za par dana, al su se teroristi infiltrirali u predgradja i sad opet cekaju kace ih sirijska armija razvaliti, evo armija konstantno ide naprijed, a teroristi se "takticki povlace" :dance: :D
pa da su modovi objektivni a ne bijedne pickice ti si vec trebao davno biti banovan, ali kako ces biti banovan kad si ti jedan od njih, mod koji ima jos jedan profil kojim se koristi na ovom podforumu ... :-) :lol: jadno i cemerno :-)
kliksovac

#2652 Re: Sirija

Post by kliksovac »

tiranski nevjernicki cetnicki Bsarov rezim u Siriji koji ce pasti uskoro ako Bog da...

http://www.youtube.com/watch?v=fb05bSV- ... re=related

ovo necete vidjeti na fasistickom portalu advance.hr....
kliksovac

#2653 Re: Sirija

Post by kliksovac »

nikakva Rusija nikakav NATO nikakav Izrael, naprosti nikakva ovozemaljskasila vise ne moze zaustaviti zahuktale promjene na Bliskom Istoku i u Siriji...

demonstracije u Damasku.

2.9 2012

http://www.youtube.com/watch?v=9xtb5P9_ ... ure=relmfu
Klavikula

#2654 Re: Sirija

Post by Klavikula »

al ce moderacija imati posla, a ti ces morati opet praviti novi profil :run:
kliksovac

#2655 Re: Sirija

Post by kliksovac »

Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2656 Re: Sirija

Post by Truba »

meni se čini da idu negdje :lol: :lol: :lol: ima ih 5-6
Klavikula

#2657 Re: Sirija

Post by Klavikula »

kad smo kod demonstracija:

pro i anti Assad skup u u Frankfurtu
Image

prosirijski protesti u Sydneyu
Image
malo lijepih djevojaka na protestima
Image

protesti ispred ruske ambasade u Sarajevu, 3 zene i cetvero djece :lol: :lol:
Image

razlika ocigledna :thumbup:
stop

#2658 Re: Sirija

Post by stop »

pa da su modovi objektivni a ne bijedne pickice ti si vec trebao davno biti banovan, ali kako ces biti banovan kad si ti jedan od njih, mod koji ima jos jedan profil kojim se koristi na ovom podforumu ... jadno i cemerno
Koja je onda svrha bilo sta raspravljati i pisati?
Lijepo obrisi sta ti ne odgovara i banuj svoje neistomisljenike.
Onda sa svojim istomisljenicima postavljaj sta god hoces.
A ja se jos obracao adminu,hmmm.
Licno su mene banovali vise puta a cuo sam i od drugih da im to rade.
mmaar

#2659 Re: Sirija

Post by mmaar »

Ono "Sirijci" vode "revoluciju" :D
Saudijska Arabija i Katar rade na povećanju plaćenika koji će se se boriti u Siriji plaćajući velike sume novca jemenskim porodicama koje će slati svoje sinove u borbu, javlja ISNA.

Naime, Saudijska Arabija i Katar su povećale prikupljane plaćenika koje obučavaju u Vojnom kampu u Turskoj kojeg vode američki i britanski instruktori.

Obavještajne službe Katara i Saudijske Arabije trenutno u jemenskim selima traže dječake koji neće imati više od 18 godina, a čijim porodićama će biti plaćeno 10.000 američkih dolara kao vid kompenzacije. Također izdata je i fetva po kojoj "ulazak mladića u Siriju, znači ulazak u džennet".
Klavikula

#2660 Re: Sirija

Post by Klavikula »

Također izdata je i fetva po kojoj "ulazak mladića u Siriju, znači ulazak u džennet.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
stop

#2661 Re: Sirija

Post by stop »

FSA uspjela da zarobi još jedan konvoj raketa koji je krenuo na Harran (IB)

http://www.youtube.com/watch?v=7COC6DLz ... r_embedded
Saudijska Arabija i Katar rade na povećanju plaćenika koji će se se boriti u Siriji plaćajući velike sume novca jemenskim porodicama koje će slati svoje sinove u borbu, javlja ISNA.

Naime, Saudijska Arabija i Katar su povećale prikupljane plaćenika koje obučavaju u Vojnom kampu u Turskoj kojeg vode američki i britanski instruktori.

Obavještajne službe Katara i Saudijske Arabije trenutno u jemenskim selima traže dječake koji neće imati više od 18 godina, a čijim porodićama će biti plaćeno 10.000 američkih dolara kao vid kompenzacije. Također izdata je i fetva po kojoj "ulazak mladića u Siriju, znači ulazak u džennet".
Stvarno ocekujem bar malo ozbiljnosti,cak se vise vjesti ne uzimaju ni sa advance.hr nego sa Iranian Students' News Agency.A kad bih kreno iznositi fetve iranaca,ljudi nebi mogli povjerovati sta citaju.Mislim da je bespotrebno bombardovati forum njihovim nebulozama.Jel zna iko sta onda iranci rade u siriji i koliko se njima placa?
stop

#2662 Re: Sirija

Post by stop »

Dvije snažne eksplozije pogodile su danas gradsku četvrt Abu Rummaneh, u centru glavnog grada Sirije, Damasku. Prve informacije govore kako su eksplozije ciljale sjedište vojske u Damasku. Drugi izvori govore kako je cilj bila zgrada ministarstva obrane. Odgovornost za napad preuzeli su pobunjenici iz redova Slobodne Sirijske Vojske (FSA).

Na prostoru četvrti Abu Rummaneh nalazi se i veći broj stranih ambasada uključujući i ambasade Danske, Egipta, Indije, Iraka, Jordana, Nizozemske, Norveške, Saudijske Arabije, Švedske i Vatikana. Prve informacije govore kako je 4 osoba ozljeđeno u napadima. Sirijska TV potvrdila je eksplozije i navode kako se radi o terorističkom napadu.(advance.hr)

Jos malo i nece se moci sakriti ni u misiju rupu.
Nivri

#2663 Re: Sirija

Post by Nivri »

Steze se obruc oko Asada. Sloboda sirijskom narodu konacno dolazi.
stop

#2664 Re: Sirija

Post by stop »

Neki dan sam pisao da su oslobodioci najavili napade na aerodrome,pa mi neki forumas rece da ne mogu oni tamo ni prismrditi jer ih cuvaju najsposobniji vojnici rezima i iranskih placenika.

http://www.youtube.com/watch?v=PnLOZT6T ... r_embedded
amoninan

#2665 Re: Sirija

Post by amoninan »

8-)
stop

#2666 Re: Sirija

Post by stop »

FSA je presrela Assadove kamione koji su prevozili projektile u El Ladžat i naravno uništila ih budući da nazalost nemaju odgovarajuće oružje za njih.

http://www.youtube.com/watch?v=z2OGmT1x ... r_embedded

Jao jao sta im ova sacica placenika radi,tako mocnoj vojsci uz koju je njen narod.Ne mogu im pomoci ni iranski i ruski placenici.Sramota.
Dok sa jedne strane oslobodioci tuku po vojnim ciljevima,sa druge strane rezim se sveti nad civilima.
Stvarno ne razumjem iz razloga jer su civili uz predjednika.
Klavikula

#2667 Re: Sirija

Post by Klavikula »

nakon svih tih presretnutih i unistenih kolona, oborenih aviona, zauzetih aerodroma "osloboditelji" se jos uvijek takticki povlace, kako bi rekli iz njihovog vrha :run:
Tkd

#2668 Re: Sirija

Post by Tkd »

I ono što mene doista boli je što se i dalje proljeva nevina krv. Briga mene za teritorij, za strateška mjesta, samo da to krvoproliće prestane . Zamisli kako jedno dijete nastrada radi pojedinaca koji su obični materijalisti .
amoninan

#2669 Re: Sirija

Post by amoninan »

Klavikula wrote:nakon svih tih presretnutih i unistenih kolona, oborenih aviona, zauzetih aerodroma "osloboditelji" se jos uvijek takticki povlace, kako bi rekli iz njihovog vrha :run:
Lakapo.
Štap za Assadovu guJicu je spreman.
Klavikula

#2670 Re: Sirija

Post by Klavikula »

amoninan wrote:
Klavikula wrote:nakon svih tih presretnutih i unistenih kolona, oborenih aviona, zauzetih aerodroma "osloboditelji" se jos uvijek takticki povlace, kako bi rekli iz njihovog vrha :run:
Lakapo.
Štap za Assadovu guJicu je spreman.
mozda pobjegne u Iran ili majcicu Rusiju da ga ne bi stigla ruka, ovaj stap, sirijskog naroda.
stop

#2671 Re: Sirija

Post by stop »

nakon svih tih presretnutih i unistenih kolona, oborenih aviona, zauzetih aerodroma "osloboditelji" se jos uvijek takticki povlace, kako bi rekli iz njihovog vrha
To ti se zove taktika,sta ces kad ih je sacica protiv te rezimske vojne sile koja na svojoj strani ima narod,irance,ruse...

Cini mi se da nisam pisao sta ima novo u Halepu

Borci za slobodu su zauzeli glavnu zgradu Asadove zračne odbrane u Al Bukamalu, na granici sa Irakom. Zaplijenili su zemlja-zrak rakete, kojima će povećati mogućnost obaranja alevijskih letjelica.

Napad kasno u petak se desio nakon napada na Ebu Zohur zračnu bazu u pokrajini Idlib, gdje je Oslobodilačka sirijska armija, ranije ove sedmice, srušila ruski MiG.

U napadu na Al Bukamal, borci za slobodu su također zarobili 16 osoba iz Asadove protivzračne odbrane, te su napali susjednu zračnu bazu Hamdan.

Zauzimanje komandi odbrane je veliki uspjeh boraca za slobodu. U osvetničkom granatiranju grada od 60 000 stanovnika, alevije su ubile najmanje 5 civila. Oni su dio od ukupno 125 ubijenih osoba širom zemlje - 74 civila, 29 alevija i 22 borca za slobodu.

Borci za slobodu su također uništili desetine letjelica u posljednjim napadima na zračne baze.

Kad vojno gubis udri po civilima,humanost,nema sta.
I ono što mene doista boli je što se i dalje proljeva nevina krv. Briga mene za teritorij, za strateška mjesta, samo da to krvoproliće prestane . Zamisli kako jedno dijete nastrada radi pojedinaca koji su obični materijalisti .
Koga ne boli da se prolijeva krv?,svakako su tiho ginuli u miru dok rezim nije imao nikakve zrtve.
Kad ih nisu u pocetku mogli zlotvori slomiti,sta mislis hoce li sada moci?
Svaki dan otimaju oruzje i sve ih je vise,prave se brigade i tako to i tome slicno.
Tortura zlocinackog tiranina je pri kraju,nadam se samo da ce zavrsiti njegov zivot na ovom svjetu onako kako je zasluzio,a na onom da ne pricam.
Klavikula

#2672 Re: Sirija

Post by Klavikula »

@stop
edrusu druze jesi to ti :D
Tkd

#2673 Re: Sirija

Post by Tkd »

Klavikula wrote:@stop
:lol: :lol: :lol:

Dobro, recimo da je on. Ne znam ja što ga stalno banuju. Čovjek samo lijepi vijesti što drugi pišu. :D

Ali eto, nekome ne odgovara, a ja volim njegove postove. :dance:
Klavikula

#2674 Re: Sirija

Post by Klavikula »

Tkd wrote:
Klavikula wrote:@stop
:lol: :lol: :lol:

Dobro, recimo da je on. Ne znam ja što ga stalno banuju. Čovjek samo lijepi vijesti što drugi pišu. :D

Ali eto, nekome ne odgovara, a ja volim njegove postove. :dance:
meni je on drag, a postovi su nebitni :D
stop

#2675 Re: Sirija

Post by stop »

Naravno da sam ja,glavom i BRADOM.

Magomed je student islama u Damasku. Ove godine je prešao na posljednji kurs. Sa njim su u Damasku studirali brojni studenti iz Dagestana.

Alevijski mušrici su zauzeli kvart u kojem je živio Magomed. Assadova banda je podmetnula požar, koji je zahvatio biblioteku islamskog studenta, koji je bio u kući.

Kada su muslimani pokušali da priđu bliže zgradi i pokušaju da ugase požar, lokalni mušrici alevijske sekte su im blokirali put. Kao rezultat, biblioteka, kolekcija raznih islamskih knjiga i kopija Kur'ana je potpuno spaljena. Magomedu nije ostalo ništa, osim pasoša i laptopa, kojeg je ostavio kod Abdurrahmana, brata doktora Murtazalija.

Treba naglasiti da ovo nije prvi slučaj skrnavljanja Kur'ana od strane nevjernika širom svijeta, od pastora Terry Jonesa, sa Floride, preko američkih kafira u Afganistanu i somalijskih otpadnika u Mogadišu, pa do ruskih okupatora u gradu Derbentu, u Vilajetu Dagestan, Kavkaskog Emirata, kada su ga poderali na komadiće.
Locked