Raiffeisen banka - sve o tome

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Hyperthalamus

#2651 Re: Raiffeisen banka

Post by Hyperthalamus »

Meni ni jucer nije radilo.
Mehemed
Vozim: automobil

#2652 Re: Raiffeisen banka

Post by Mehemed »

Za mobilno bankarstvo je bila obavijest u aplikaciji, ne sjećam se od kad do kad je pisalo, ali znam da je bila obavijest jer sam je otvorio i pročitao. Što se tiče viber bankarstva vjerovatno neće raditi u istom periodu kao i mobilna aplikacija.
orm983

#2653 Re: Raiffeisen banka

Post by orm983 »

Evo sad radi bankarstvo na Viberu.
Mehemed

#2654 Re: Raiffeisen banka

Post by Mehemed »

Vjerovatno do 15h nije radilo. Sada je otvorilo i mobilnu aplikaciju, a evo šta piše u obavještenju u mobilnoj aplikaciji. Piše da će raditi od 20h. Možda će od tada raditi uplate jer provjera stanja i lista transakcija već radi.

Image
Dinostula

#2655 Re: Raiffeisen banka

Post by Dinostula »

Jesu ovi ljudi normalni sto rade u banci ?
Znaci tri jebena puta govorim ne treba mi kredit,ne trebaju mi VISA kartice,neskamatni kurci i palci ali dzaba glupaca nastavlja da melje i ne prestaje da nudi.
Da li postoji neki nacin da se ovo zlostavljanje zaustavi ? Da se podnese neki zahtjev da me ne pozivaju vise.
nivla

#2656 Re: Raiffeisen banka

Post by nivla »

Dinostula wrote:Jesu ovi ljudi normalni sto rade u banci ?
Znaci tri jebena puta govorim ne treba mi kredit,ne trebaju mi VISA kartice,neskamatni kurci i palci ali dzaba glupaca nastavlja da melje i ne prestaje da nudi.
Da li postoji neki nacin da se ovo zlostavljanje zaustavi ? Da se podnese neki zahtjev da me ne pozivaju vise.
promijeni banku, a onda ce te za koji mjesec zvati da ti kao dobrom klijentu ponude neku od usluga na paket racuna koji nemas vise
zippoo87

#2657 Re: Raiffeisen banka

Post by zippoo87 »

ubjedljivo najgora banka u BiH,ubjedljivo
uskoro cu odjaviti racun kod njih,ne mogu vise da se nerviram sa debilima
zadnju sedmicu,5 dana im nisu radili bankomati u gradu,niti jedan...5 dana na ekranu pise da bankomat nije u funkciji,ljudi prijavljivali ali niko nista
u jedinoj poslovnici u gradu,red 15 metara...na salteru jedno iskusno i jedan pripravnik,koji ne zna je li dosao ili posao...polaganje pazara je mukotrpan proces

skoro bio u istoj toj poslovnici,kod tamo one sluzbenice ili direktorice ,uplacen mi refund ali nikada pare nisam dobio na racun...kaze mi ona,nazovi broj taj i taj i prijavi,broj je besplatan...ja zvao,pricao,cekao,prijavljivao...kad ode sav kredit,nekih 6 KM haha
rekli me nazvati,kada provjere situaciju,nikada me vise niko nije nazvao,niti sam dobio pare na karticu
Mehemed

#2658 Re: Raiffeisen banka

Post by Mehemed »

Kupio ja nešto paypalom preko gearbesta prije nove godine, i nakon što mi nisu poslali narudžbu kontaktiram ih i kažu da nemaju jedan artikal koji mi je bio baš najbitniji od ukupno 3 koja sam naručio i ja im kažem da prekinu narudžbu. Prekinu oni i ja dobijem pare nazad na karticu. Prije pola sata pogledam listu transakcija i vidim da mi je ponovo skinulo isti iznos, kao da sam ponovo naručio. Uđem na paypal vidim da nema nikakvih novih transakcija i kontam zvat ću ih da vidim šta je. Sada uđem opet u mobilnu aplikaciju i vidim da su to poništili i da mi je stanje na računu uredno. Da li je to greška do VISA-e ili do banke ne znam, ali sam prije siguran da je do banke. Žao mi što nisam napravio screenshot.
Billy The Pljuc

#2659 Re: Raiffeisen banka

Post by Billy The Pljuc »

Ah RB, nema gorih lihvara od njih, definitivno najgora banka u BiH, prije nekoliko mjeseci odem i pozatvaram sve sto sam imao kod njih, nisu se ni pocesali btw.
Mehemed

#2660 Re: Raiffeisen banka

Post by Mehemed »

Imam besplatno mobilno bankarstvo kao nezaposlena osoba(Club paket), to me jedino drži kod njih...
Hans123

#2661 Re: Raiffeisen banka

Post by Hans123 »

Prije 20-tak dana izvrsio placanje na racun u kladionici preko mastercard kartice, i posto mi je bila losija konekcija 2x sam pokusao uplatiti istu cifru novca. Prva uplata mi nije prosla, druga jest. Banka je uredno skinula oba iznosa s racuna, na kladionicu stigao samo jedan. Trazim krivca, oni prebacuju lopticu na ove druge. Neko imao slicno iskustvo? Sta dalje. :D
zokislav

#2662 Re: Raiffeisen banka

Post by zokislav »

Je l relano da za uslugu m-plati moraš podnijeti zahtjev i ČEKATI da ti odobre...
Hyperthalamus

#2663 Re: Raiffeisen banka

Post by Hyperthalamus »

Moras podnijeti zahtjev, al nista se ne ceka...cim podneses, istog momenta dobijes kodove i dalje sam aktiviras.
Russki

#2664 Re: Raiffeisen banka

Post by Russki »

Preloša banka.
Razmišljam da odjebem od njih.
Ima li netko preporuku koju banku uzeti?
zippoo87

#2665 Re: Raiffeisen banka

Post by zippoo87 »

Russki wrote:Preloša banka.
meni je unicredit najkorektnija uvijek a i nedavno su dobili neku nagradu kao najbolja banka u BiH

raiffeisen je meni najgora banka sa kojom sam imao posla ,i ja planiram da raskrstim sa njima...moze plata lijegati i na unicredit
trenutno imam dva racuna,a aktivno koristim ovaj od raiffeisen,jer tu sada ide plata
drndalo

#2666 Re: Raiffeisen banka

Post by drndalo »

Na zalost, sve ti je to u 5 dkg... Ja nedavno zatvorio jedan u Unicreditu...
Russki

#2667 Re: Raiffeisen banka

Post by Russki »

Ma ja. Sve je to tu negdje.
probook

#2668 Re: Raiffeisen banka

Post by probook »

Russki wrote:Preloša banka.
Imao rajfajzen i vazda zovu i nude neka sranja, udjes u poslovnicu e hoces.ovo e hoces ono. Sms usluga im je katastrofa. Ma mrs u 3 pm.

Podigao kredit u novoj banci i presao kod njih. Nikada me niko nije zovnuo da nude neke gluposti, u poslovnici ne guraju ti pod nos razna osiguranja i bankarske usluge tako da su ljepota u odnosu na rajfajzen
Mehemed

#2669 Re: Raiffeisen banka

Post by Mehemed »

Mene neki dan zvali, nude mi kredit, a nisu vidjeli moja kretanja na računu da nemam redovna mjesečna primanja i da ga ne mogu dignuti, a sve i da mogu naravno da nebi.
ivan-tz

#2670 Re: Raiffeisen banka

Post by ivan-tz »

Hans123 wrote:Prije 20-tak dana izvrsio placanje na racun u kladionici preko mastercard kartice, i posto mi je bila losija konekcija 2x sam pokusao uplatiti istu cifru novca. Prva uplata mi nije prosla, druga jest. Banka je uredno skinula oba iznosa s racuna, na kladionicu stigao samo jedan. Trazim krivca, oni prebacuju lopticu na ove druge. Neko imao slicno iskustvo? Sta dalje. :D
Meni je slican problem se desio samo sto nije u pitanju kladionica nego neka internet stranica druga. Uredno mi skinuto 20 dolara a ovi na stranici tvrde da postoji neki problem i da mi nisu prihvatili uplatu pa samim tim ni novac. Izgleda da generalno postoje odredjeni problemi sa tim njihovim karticama i da oni redovno skidaju bez obzira jel neko prihvati ili ne.

Ja sam htio da pitam, da li postoji mogucnost i opcija, imam mobilno bankarstvo kao app, ali ima li neka opcija da se vidi preko neke aplikacije gdje taj novac otisao? Da ja sad kao provjerim i da mi stoji gdje je uplaceno? Jer meni je otislo 20 dolara, naci oko 35 KM, a da niko ne zna gdje su te pare nestale.
freelancerBIH

#2671 Re: Raiffeisen banka

Post by freelancerBIH »

Ljudi jel neko mozda primjetio da su poceli uzimati pare sa racuna (1%) kada kupujete nesto preko interneta? :-)

Ovako npr. nesto sam neki dan kupovao na Aliexpress:

Dospijece karticne transakcije od (Datum). Proknjizeni iznos od 400.11 KM. Troskovi transakcije (1% od kupljenog iznosa - 4.11KM). Raspolozivo stanje (neki iznos)

Koji im je sad ovo kurac? Ovo mi prije nikada nije dolazilo ?? :-) :-)
Mehemed

#2672 Re: Raiffeisen banka

Post by Mehemed »

freelancerBIH wrote:Ljudi jel neko mozda primjetio da su poceli uzimati pare sa racuna (1%) kada kupujete nesto preko interneta? :-)
U kojoj ti godini živiš ? Ja kako koristim usluge ove banke (6-7 godina) oni to naplaćuju. Svaka banka uzima 1% za konverziju valuta ako uplata nije u KM, a takve uplate nisu u KM, već u USD, EUR, GBP.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#2673 Re: Raiffeisen banka

Post by Bobi »

Slabo ti kupuješ, to je trošak konverzije 1% :mrgreen: .
Mehemed

#2674 Re: Raiffeisen banka

Post by Mehemed »

Ja za godinu ne kupim toliko koliko on za mjesec, očigledno nije prije obraćao pažnju, ubi tamo na temama za kupovinu online koliko naručuje.
zippoo87

#2675 Re: Raiffeisen banka

Post by zippoo87 »

freelancerBIH wrote:Ljudi jel neko mozda primjetio da su poceli uzimati pare sa racuna (1%) kada kupujete nesto preko interneta? :-)

Ovako npr. nesto sam neki dan kupovao na Aliexpress:

Dospijece karticne transakcije od (Datum). Proknjizeni iznos od 400.11 KM. Troskovi transakcije (1% od kupljenog iznosa - 4.11KM). Raspolozivo stanje (neki iznos)

Koji im je sad ovo kurac? Ovo mi prije nikada nije dolazilo ?? :-) :-)
ovo sam i ja primjetio i ovo mi se desava samo sa raiffeisen bankom,konverziju mi nisu uzimali u unicredit...barem nisu prije dok sam kupovao ovom karticom a nisam tada ni imao ovu raiffeisen karticu
ovo onda ispadne skoro pa isto,ha ti paypal uzeo proviziju za konverziju,ha tvoja banka
Post Reply