Raiffeisen banka - sve o tome
Moderator: anex
- Hyperthalamus
#2651 Re: Raiffeisen banka
Meni ni jucer nije radilo.
-
Mehemed
- Vozim: automobil
#2652 Re: Raiffeisen banka
Za mobilno bankarstvo je bila obavijest u aplikaciji, ne sjećam se od kad do kad je pisalo, ali znam da je bila obavijest jer sam je otvorio i pročitao. Što se tiče viber bankarstva vjerovatno neće raditi u istom periodu kao i mobilna aplikacija.
-
orm983
#2653 Re: Raiffeisen banka
Evo sad radi bankarstvo na Viberu.
-
Mehemed
#2654 Re: Raiffeisen banka
Vjerovatno do 15h nije radilo. Sada je otvorilo i mobilnu aplikaciju, a evo šta piše u obavještenju u mobilnoj aplikaciji. Piše da će raditi od 20h. Možda će od tada raditi uplate jer provjera stanja i lista transakcija već radi.

- Dinostula
#2655 Re: Raiffeisen banka
Jesu ovi ljudi normalni sto rade u banci ?
Znaci tri jebena puta govorim ne treba mi kredit,ne trebaju mi VISA kartice,neskamatni kurci i palci ali dzaba glupaca nastavlja da melje i ne prestaje da nudi.
Da li postoji neki nacin da se ovo zlostavljanje zaustavi ? Da se podnese neki zahtjev da me ne pozivaju vise.
Znaci tri jebena puta govorim ne treba mi kredit,ne trebaju mi VISA kartice,neskamatni kurci i palci ali dzaba glupaca nastavlja da melje i ne prestaje da nudi.
Da li postoji neki nacin da se ovo zlostavljanje zaustavi ? Da se podnese neki zahtjev da me ne pozivaju vise.
- nivla
#2656 Re: Raiffeisen banka
promijeni banku, a onda ce te za koji mjesec zvati da ti kao dobrom klijentu ponude neku od usluga na paket racuna koji nemas viseDinostula wrote:Jesu ovi ljudi normalni sto rade u banci ?
-
zippoo87
#2657 Re: Raiffeisen banka
ubjedljivo najgora banka u BiH,ubjedljivo
uskoro cu odjaviti racun kod njih,ne mogu vise da se nerviram sa debilima
zadnju sedmicu,5 dana im nisu radili bankomati u gradu,niti jedan...5 dana na ekranu pise da bankomat nije u funkciji,ljudi prijavljivali ali niko nista
u jedinoj poslovnici u gradu,red 15 metara...na salteru jedno iskusno i jedan pripravnik,koji ne zna je li dosao ili posao...polaganje pazara je mukotrpan proces
skoro bio u istoj toj poslovnici,kod tamo one sluzbenice ili direktorice ,uplacen mi refund ali nikada pare nisam dobio na racun...kaze mi ona,nazovi broj taj i taj i prijavi,broj je besplatan...ja zvao,pricao,cekao,prijavljivao...kad ode sav kredit,nekih 6 KM haha
rekli me nazvati,kada provjere situaciju,nikada me vise niko nije nazvao,niti sam dobio pare na karticu
uskoro cu odjaviti racun kod njih,ne mogu vise da se nerviram sa debilima
zadnju sedmicu,5 dana im nisu radili bankomati u gradu,niti jedan...5 dana na ekranu pise da bankomat nije u funkciji,ljudi prijavljivali ali niko nista
u jedinoj poslovnici u gradu,red 15 metara...na salteru jedno iskusno i jedan pripravnik,koji ne zna je li dosao ili posao...polaganje pazara je mukotrpan proces
skoro bio u istoj toj poslovnici,kod tamo one sluzbenice ili direktorice ,uplacen mi refund ali nikada pare nisam dobio na racun...kaze mi ona,nazovi broj taj i taj i prijavi,broj je besplatan...ja zvao,pricao,cekao,prijavljivao...kad ode sav kredit,nekih 6 KM haha
rekli me nazvati,kada provjere situaciju,nikada me vise niko nije nazvao,niti sam dobio pare na karticu
-
Mehemed
#2658 Re: Raiffeisen banka
Kupio ja nešto paypalom preko gearbesta prije nove godine, i nakon što mi nisu poslali narudžbu kontaktiram ih i kažu da nemaju jedan artikal koji mi je bio baš najbitniji od ukupno 3 koja sam naručio i ja im kažem da prekinu narudžbu. Prekinu oni i ja dobijem pare nazad na karticu. Prije pola sata pogledam listu transakcija i vidim da mi je ponovo skinulo isti iznos, kao da sam ponovo naručio. Uđem na paypal vidim da nema nikakvih novih transakcija i kontam zvat ću ih da vidim šta je. Sada uđem opet u mobilnu aplikaciju i vidim da su to poništili i da mi je stanje na računu uredno. Da li je to greška do VISA-e ili do banke ne znam, ali sam prije siguran da je do banke. Žao mi što nisam napravio screenshot.
- Billy The Pljuc
#2659 Re: Raiffeisen banka
Ah RB, nema gorih lihvara od njih, definitivno najgora banka u BiH, prije nekoliko mjeseci odem i pozatvaram sve sto sam imao kod njih, nisu se ni pocesali btw.
-
Mehemed
#2660 Re: Raiffeisen banka
Imam besplatno mobilno bankarstvo kao nezaposlena osoba(Club paket), to me jedino drži kod njih...
-
Hans123
#2661 Re: Raiffeisen banka
Prije 20-tak dana izvrsio placanje na racun u kladionici preko mastercard kartice, i posto mi je bila losija konekcija 2x sam pokusao uplatiti istu cifru novca. Prva uplata mi nije prosla, druga jest. Banka je uredno skinula oba iznosa s racuna, na kladionicu stigao samo jedan. Trazim krivca, oni prebacuju lopticu na ove druge. Neko imao slicno iskustvo? Sta dalje. 
-
zokislav
#2662 Re: Raiffeisen banka
Je l relano da za uslugu m-plati moraš podnijeti zahtjev i ČEKATI da ti odobre...
- Hyperthalamus
#2663 Re: Raiffeisen banka
Moras podnijeti zahtjev, al nista se ne ceka...cim podneses, istog momenta dobijes kodove i dalje sam aktiviras.
- Russki
#2664 Re: Raiffeisen banka
Preloša banka.
Razmišljam da odjebem od njih.
Ima li netko preporuku koju banku uzeti?
-
zippoo87
#2665 Re: Raiffeisen banka
meni je unicredit najkorektnija uvijek a i nedavno su dobili neku nagradu kao najbolja banka u BiHRusski wrote:Preloša banka.
raiffeisen je meni najgora banka sa kojom sam imao posla ,i ja planiram da raskrstim sa njima...moze plata lijegati i na unicredit
trenutno imam dva racuna,a aktivno koristim ovaj od raiffeisen,jer tu sada ide plata
- drndalo
#2666 Re: Raiffeisen banka
Na zalost, sve ti je to u 5 dkg... Ja nedavno zatvorio jedan u Unicreditu...
- Russki
#2667 Re: Raiffeisen banka
Ma ja. Sve je to tu negdje.
-
probook
#2668 Re: Raiffeisen banka
Imao rajfajzen i vazda zovu i nude neka sranja, udjes u poslovnicu e hoces.ovo e hoces ono. Sms usluga im je katastrofa. Ma mrs u 3 pm.Russki wrote:Preloša banka.
Podigao kredit u novoj banci i presao kod njih. Nikada me niko nije zovnuo da nude neke gluposti, u poslovnici ne guraju ti pod nos razna osiguranja i bankarske usluge tako da su ljepota u odnosu na rajfajzen
-
Mehemed
#2669 Re: Raiffeisen banka
Mene neki dan zvali, nude mi kredit, a nisu vidjeli moja kretanja na računu da nemam redovna mjesečna primanja i da ga ne mogu dignuti, a sve i da mogu naravno da nebi.
-
ivan-tz
#2670 Re: Raiffeisen banka
Meni je slican problem se desio samo sto nije u pitanju kladionica nego neka internet stranica druga. Uredno mi skinuto 20 dolara a ovi na stranici tvrde da postoji neki problem i da mi nisu prihvatili uplatu pa samim tim ni novac. Izgleda da generalno postoje odredjeni problemi sa tim njihovim karticama i da oni redovno skidaju bez obzira jel neko prihvati ili ne.Hans123 wrote:Prije 20-tak dana izvrsio placanje na racun u kladionici preko mastercard kartice, i posto mi je bila losija konekcija 2x sam pokusao uplatiti istu cifru novca. Prva uplata mi nije prosla, druga jest. Banka je uredno skinula oba iznosa s racuna, na kladionicu stigao samo jedan. Trazim krivca, oni prebacuju lopticu na ove druge. Neko imao slicno iskustvo? Sta dalje.
Ja sam htio da pitam, da li postoji mogucnost i opcija, imam mobilno bankarstvo kao app, ali ima li neka opcija da se vidi preko neke aplikacije gdje taj novac otisao? Da ja sad kao provjerim i da mi stoji gdje je uplaceno? Jer meni je otislo 20 dolara, naci oko 35 KM, a da niko ne zna gdje su te pare nestale.
-
freelancerBIH
#2671 Re: Raiffeisen banka
Ljudi jel neko mozda primjetio da su poceli uzimati pare sa racuna (1%) kada kupujete nesto preko interneta?
Ovako npr. nesto sam neki dan kupovao na Aliexpress:
Dospijece karticne transakcije od (Datum). Proknjizeni iznos od 400.11 KM. Troskovi transakcije (1% od kupljenog iznosa - 4.11KM). Raspolozivo stanje (neki iznos)
Koji im je sad ovo kurac? Ovo mi prije nikada nije dolazilo ??

Dospijece karticne transakcije od (Datum). Proknjizeni iznos od 400.11 KM. Troskovi transakcije (1% od kupljenog iznosa - 4.11KM). Raspolozivo stanje (neki iznos)
Koji im je sad ovo kurac? Ovo mi prije nikada nije dolazilo ??
-
Mehemed
#2672 Re: Raiffeisen banka
U kojoj ti godini živiš ? Ja kako koristim usluge ove banke (6-7 godina) oni to naplaćuju. Svaka banka uzima 1% za konverziju valuta ako uplata nije u KM, a takve uplate nisu u KM, već u USD, EUR, GBP.freelancerBIH wrote:Ljudi jel neko mozda primjetio da su poceli uzimati pare sa racuna (1%) kada kupujete nesto preko interneta?![]()
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#2673 Re: Raiffeisen banka
Slabo ti kupuješ, to je trošak konverzije 1%
.
-
Mehemed
#2674 Re: Raiffeisen banka
Ja za godinu ne kupim toliko koliko on za mjesec, očigledno nije prije obraćao pažnju, ubi tamo na temama za kupovinu online koliko naručuje.
-
zippoo87
#2675 Re: Raiffeisen banka
ovo sam i ja primjetio i ovo mi se desava samo sa raiffeisen bankom,konverziju mi nisu uzimali u unicredit...barem nisu prije dok sam kupovao ovom karticom a nisam tada ni imao ovu raiffeisen karticufreelancerBIH wrote:Ljudi jel neko mozda primjetio da su poceli uzimati pare sa racuna (1%) kada kupujete nesto preko interneta?![]()
Koji im je sad ovo kurac? Ovo mi prije nikada nije dolazilo ??![]()
ovo onda ispadne skoro pa isto,ha ti paypal uzeo proviziju za konverziju,ha tvoja banka