GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Xarfaxuss

#2651 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Xarfaxuss »

Na Vratniku je jučer, drugi put u posljednje dvije sedmice, samo prisebnošću vozača GRAS-ovog kombija izbjegnuta tragedija. Približavajući se stajalištu Višegradska kapija, vozač S. K. primijetio je da nešto nije uredu s kočnicama, ali je uspio usporiti vožnju i na ulici zaustaviti kombi u kojem, srećom, nije bilo putnika.

Čekao mehaničare

- Bilo me je strah znajući šta se nedavno u istom ovom naselju desilo mom kolegi, ali sam na vrijeme reagirao. Hvala Bogu da se ovako završilo, pitam se šta bi bilo da su kočnice skroz otkazale i da sam se počeo vraćati unazad. Vjerovatno će me ovaj strah dugo držati kada budem vozio uzbrdo - ispričao nam je vozač koji nije želio da mu objavimo ime.

On je jučer satima pored zaustavljenog vozila čekao da mu nadležni iz preduzeća pošalju mehaničare da bi otklonili kvar i da bi nastavio voziti. Oko njega su se okupili brojni Vratničani, među kojima je bio i Kemal Hajdarević, u čijeg je oca, dok je vozio džip prije nekoliko dana, udario GRAS-ov kombi.

On, ali i ostali okupljeni, ogorčeni lošim stanjem vozila javnog prijevoza, kazali su nam da neće dozvoliti da članovi njihovih porodica stradaju zbog nemara nadležnih iz GRAS-a.

Svi strahuju

- Ovo je užasno šta rade, kakva vozila šalju na ulice. Svi smo u strahu, tačno nas vode u smrt. Moj otac je njihovim nemarom povrijeđen, ide na fizikalne terapije, a nikad niko iz tog preduzeća nije nazvao da pita za njega. Mi ćemo, ako treba, blokirati stajališta i nećemo dozvoliti da nas voze neispravnim kombijima - rekao je ogorčeni Hajdarević.

Enver Janjoš je kazao da se poslije nedavnog udesa rijetko kad usudi sjesti u kombi.

- Što je najgore, djeca kad krenu u školu, napune ta pokvarena vozila i mi onda strahujemo hoće li uopće živa stići do škole - istaknuo je Janjoš.

Uvijek ista priča

Iz GRAS-a su nam, kao i uvijek do sada, ponovili istu rečenicu da svako vozilo prije izlaska iz remize mora biti pregledano i tehnički ispravno. Komentirajući jučerašnji slučaj, naveli su kratko da se kombi pokvario, vjerovatno, tokom vožnje!

Sad ce se naci uspaljeni grasovac koji govori da su za ovakve stvari krivi putnici a ne oni. BAGRO LOPOVSKA!!! NIKAD VAM NECU KUPITI KARTU!!!
kojeime

#2652 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by kojeime »

Xarfaxuss wrote:
Na Vratniku je jučer, drugi put u posljednje dvije sedmice, samo prisebnošću vozača GRAS-ovog kombija izbjegnuta tragedija. Približavajući se stajalištu Višegradska kapija, vozač S. K. primijetio je da nešto nije uredu s kočnicama, ali je uspio usporiti vožnju i na ulici zaustaviti kombi u kojem, srećom, nije bilo putnika.

Čekao mehaničare

- Bilo me je strah znajući šta se nedavno u istom ovom naselju desilo mom kolegi, ali sam na vrijeme reagirao. Hvala Bogu da se ovako završilo, pitam se šta bi bilo da su kočnice skroz otkazale i da sam se počeo vraćati unazad. Vjerovatno će me ovaj strah dugo držati kada budem vozio uzbrdo - ispričao nam je vozač koji nije želio da mu objavimo ime.

On je jučer satima pored zaustavljenog vozila čekao da mu nadležni iz preduzeća pošalju mehaničare da bi otklonili kvar i da bi nastavio voziti. Oko njega su se okupili brojni Vratničani, među kojima je bio i Kemal Hajdarević, u čijeg je oca, dok je vozio džip prije nekoliko dana, udario GRAS-ov kombi.

On, ali i ostali okupljeni, ogorčeni lošim stanjem vozila javnog prijevoza, kazali su nam da neće dozvoliti da članovi njihovih porodica stradaju zbog nemara nadležnih iz GRAS-a.

Svi strahuju

- Ovo je užasno šta rade, kakva vozila šalju na ulice. Svi smo u strahu, tačno nas vode u smrt. Moj otac je njihovim nemarom povrijeđen, ide na fizikalne terapije, a nikad niko iz tog preduzeća nije nazvao da pita za njega. Mi ćemo, ako treba, blokirati stajališta i nećemo dozvoliti da nas voze neispravnim kombijima - rekao je ogorčeni Hajdarević.

Enver Janjoš je kazao da se poslije nedavnog udesa rijetko kad usudi sjesti u kombi.

- Što je najgore, djeca kad krenu u školu, napune ta pokvarena vozila i mi onda strahujemo hoće li uopće živa stići do škole - istaknuo je Janjoš.

Uvijek ista priča

Iz GRAS-a su nam, kao i uvijek do sada, ponovili istu rečenicu da svako vozilo prije izlaska iz remize mora biti pregledano i tehnički ispravno. Komentirajući jučerašnji slučaj, naveli su kratko da se kombi pokvario, vjerovatno, tokom vožnje!

Sad ce se naci uspaljeni grasovac koji govori da su za ovakve stvari krivi putnici a ne oni. BAGRO LOPOVSKA!!! NIKAD VAM NECU KUPITI KARTU!!!
A ako ne budemo kupovali karte, kako da bude novca za odrzavanje vozila? To je zatvoren krug. Ti (ne kupis kartu, posalju nekvalitetno odrzvano vozilo na ulicu jer ljudi ne placaju karte pa nema novca za kvalitetno odrzvanje, to vozilo mozda bas tebe udari kada mu otkazu kocnice.
therrarrius

#2653 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by therrarrius »

kojeime wrote:
Xarfaxuss wrote:

Čekao mehaničare

Svi strahuju

Uvijek ista priča

A ako ne budemo kupovali karte, kako da bude novca za odrzavanje vozila? To je zatvoren krug. Ti (ne kupis kartu, posalju nekvalitetno odrzvano vozilo na ulicu jer ljudi ne placaju karte pa nema novca za kvalitetno odrzvanje, to vozilo mozda bas tebe udari kada mu otkazu kocnice.
pfffff a odrzavali su onda kad je bilo love? Jesu u limburgu. Jebat ih neka crknu.
Troll_Happens

#2654 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Troll_Happens »

hoce li biti sutra tramvajskog saobracaja zbog snijega sta kaze Kadic ? :-)
trebamo li opet ici na lopatanje i rasciscavanje pruge ?
therrarrius

#2655 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by therrarrius »

Jedan001 wrote:hoce li biti sutra tramvajskog saobracaja zbog snijega sta kaze Kadic ? :-)
trebamo li opet ici na lopatanje i rasciscavanje pruge ?
Nema pruge da se cisti :D
Zatamnjena stakla

#2656 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Zatamnjena stakla »

Black swan wrote:najnovija bruka

revizor sjedi i kroz prozor izbacuje kore od sjemenki koje ždere :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ništa novo :lol:
neo7

#2657 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by neo7 »

Daj Boze strpljenja svima danas koji koriste GRAS da ne padne glava....AMIN!
kokuz_sa

#2658 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by kokuz_sa »

Image

crko :D
Stojadin

#2659 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Stojadin »

Sto to tramvaji ne rade? Cini mi se kazu neka nesreca bila, neko poginuo il sta li.. Al vidim nema nista na naslovnoj strani klixa :D
DoradO

#2660 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by DoradO »

Stojadin wrote:Sto to tramvaji ne rade? Cini mi se kazu neka nesreca bila, neko poginuo il sta li.. Al vidim nema nista na naslovnoj strani klixa :D
cekaju da im neko posalje slike sa balkona il prozora :-)
Xarfaxuss

#2661 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Xarfaxuss »

Stojadin wrote:Sto to tramvaji ne rade? Cini mi se kazu neka nesreca bila, neko poginuo il sta li.. Al vidim nema nista na naslovnoj strani klixa :D
Nema studenata da ciste prugu. Zametena pruga ne mogu vozila da se krecu :lol: :lol: :lol:
Salah ad-Din

#2662 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Salah ad-Din »

Umro covjek u tramvaju.
Mr.Penguin

#2663 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Mr.Penguin »

Objavljeno 15.05.2012. u 17:52
NEREDOVNA ISPLATA OD VLADE KS
GRAS ostao bez goriva, a prijeti im i isključenje struje
Odvijanje autobuskog saobraćaja danas je bilo otežano jer je GRAS bio primoran povući jedan broj vozila iz saobraćaja zbog nedostatka goriva, potvrdila nam je glasnogovornica GRAS-a Samira Kadić.
Piše: A. Dž.

Dugotrajna čekanja na stanicama (Foto: Klix.ba)
"Preduzeće GRAS ostalo je bez goriva zbog neblagovremene i neredovne isplate 900.000 KM koje potražuje od Vlade Kantona Sarajevo. Zbog toga smo danas morali povući jedan broj autobusa iz saobraćaja", kaže Kadić i dodaje da je rukovodstvo preduzeća uložilo maksimalne napore i u toku dana uspjelo skupiti 30.000 KM.

"Ta sredstva smo uplatili i gorivo je stiglo. U ovom trenutku se vozila tankuju", ističe Kadić.

Naglašava da je zbog neredovne isplate sredstava dovedeno u pitanje poslovanje preduzeća te da bi GRAS 23. maja mogao ostati i bez struje.

"Dobili smo opomenu da će nam 23. maja biti isključena struja ukoliko ne izmirimo dugovanja", kaže Kadić za Klix.ba.
Salah ad-Din

#2664 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Salah ad-Din »

Ovo sve treba otjerati u ....
Ljudi dragi, pa danas nema nikako haman uatobusa, ludnica po gradu, pa sta oni hoce? Da mi Kanotn kupuje gorivo, a gdje su pare od karata?
kokuz_sa

#2665 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by kokuz_sa »

zapalili se da Bog da s tim gorivom koji vam fali :x :x

u 5 i 15 dosao na stanicu trolebusku kod stadiona grbavica
usao u trolu u 6 i 10 :x :x :x :x :x
inSighT
Vozim: na guranje

#2666 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by inSighT »

Propali dabogda jednom za sva vremena! Ipak ne treba čuditi šta se dešava, nije ovo ništa čega ćemo se mi izgleda nagledati pod vladavino betmena i ovih skojevaca! :run:
demetra22

#2667 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by demetra22 »

GRAS-ov autobus udario u djecija kolica na Otoci

http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /120515172

:roll:
djes_ba

#2668 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by djes_ba »

Hajte molim Vas strajkute
ako iko ovo cita iz grasa krenite u strajk
dotuzili ste i Bogu i narodu
vazda vam nesto fali
molim vas starjkujte da vidite rekciju gradjana
dobro je vise
vazda sam mislio da vase pare idu u kanton
a nae vi vase pare cuvate jos vam kanton da godisnje 30 40 miliona onako i maloo vam
kako vas vise nije stid
poslije rata donacija i donacija u vozilima i djelovima
samo prijete strajkom ko dodik ocjepljenjem
a gorivo krijete po starim vozilima
strajk ,svjedno neradite nikakve koristi od vas
Cholina_Lokica

#2669 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Cholina_Lokica »

Juce izasla iz kancelarije par minuta prije 5, bila na stanici 5-5 i 3-4 minute, usla u trolu u 20 do 6, zahvaljujuci stoci koja nece da mrdne sa vrata kuci bila u 20 do 7 :x
Salah ad-Din

#2670 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Salah ad-Din »

Jel danas rade?
cappy_tempo

#2671 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by cappy_tempo »

125miliona duga i opet imaju obraza reci dajte nam para... umri grase da te u avaz metnem
wewa

#2672 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by wewa »

kad mislis da ne moze gore, moze! gras se potrudi da bude gore :x
Reglan

#2673 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Reglan »

Kakvo je jutros stanje?
wewa

#2674 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by wewa »

uzbudljivo!
Cholina_Lokica

#2675 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Cholina_Lokica »

Ja sam jutros normalno dosla trolom na posao, kako ce biti kad se budem vracala budemo vidjeli :-)
Post Reply