Javi se, rijesicemo taj problem interneta. Mada, mislim da je to najmanji problem...
Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
- Dozer
#2651 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
Hamza ba...tek sad vidim ovja gore post... Jel; to dotle doslo, majka mu stara?
Javi se, rijesicemo taj problem interneta. Mada, mislim da je to najmanji problem...
- vjesticanametli
#2652 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
gdje je hamza javil se ikome od vas
- Dozer
#2653 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
Meni jok....
- hape
#2654 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
Ziv je Hamza hvala Bogu, cuo se prekjucer s njim. Oko zdravlja ne bih zelio komentarisati covjeka koji je pet puta ranjavan a sa 22 godine iz rata izasao.
- Dozer
#2655 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
Pa treba li mu sta pomoci, ako nista bar taj internet da mu "vratimo"?
- hape
#2656 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
Hvala na javljanju. U septembru bi opet trebao prikljuciti internet, pa ce se valjda sam javiti. Ostalo neka vam on isprica. Tvrdoglav nam je Hamza pa me strah da mu PTSP ne proradi bas na meni. Teska mu je ruka. 
-
marschall
#2657 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
ne daj se hamza!
-
seek_destroy
#2658 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
Prvo pozdrav svima.
Da se identifikujem: iz banjalučke regije sam,31 godina, Srbin ako vam je bitno.
Dakle,bio sam klinac kad su se sva ova sranja dešavala.Kod mene se nije pucalo, jedino što pamtim je da nije bilo struje i da otac nikad nije bio kući.
Čitam forum kao sumanut već neko vrijeme, temu o Grbavici i sad ovu o Dobrinji sam pročitao u dahu.
Čitao sam naravno i neke "naše" forume.
Sa Sarajevom nemam baš nikakve veze,dvaput u životu bio po par sati, tako da je bukvalno bilo nonstop prebacivanje sa foruma na googlemaps.
Žao mi je što na ovaj način upoznajem Sarajevo, neki drugi su izgleda za mene tako izabrali.
Ovo što ste vi (kad kažem "vi" mislim na sve strane u SA) prošli u ratu je stvarno neuporedivo sa bilo čim drugim, ostala ratišta dođu kao banja.
Linije u haustorima, opsade u opsadama,unutrašnji i vanjski prstenovi,sve to zvuči nadrealno.
Prvo hvala vam što uopšte imate snage da pišete o svemu ovom.Nadam se da će nam to biti nauk za budućnost da se više ne zajebavamo.
Veliki i iskreni respekt za sve prave borce na obe strane (PM72,трокадеро,Dozer, i dr.),koliko vidim donji ste sad svi,neki drugi vedre i oblače.Profiteri,dezerteri i ostali -eri.
Otvorilo mi se milion pitanja čitajući sve ovo, a odgovora malo...
Jesmo mi stvarno toliko glupi?(kad kažem "mi" mislim na sve nas u ex-yu)
Zašto,kako,je li ono prije sve bila laž,kako na komšiju,druga? Ali kako opet i na strica,ujaka,oca?
Pa zamišljam sebe da sam se našao na jednoj ili drugoj strani kako bih se ponašao.
Kako pucati na bolnicu gdje si rođen, školu u koju si išao i sl.?
Pa sad poslije svega opet se sretati s tim istim ljudima kao da ništa nije bilo?
Po kojoj naredbi napustiti svoju kuću za koju si ratovao 4 godine?
Ne mogu to pojmiti,vama svaka čast što nakon svega niste zid podigli između vas.
Pitam se jel se mi stvarno toliko mrzimo? Hoćemo li doći do pameti ikad?
Opet kad vidim koji su nas debili vodili (i dan danas vode),kontam dobro smo prošli.E ako je ovo dobro...
Slobodno možete obrisati post ako mislite da ne doprinosi temi,samo sam htio da izrazim svoju zahvalnost i divljenje,čisto da znate da se čitate i "sa one strane".
PS:naučih i par "vaših" riječi, kao npr. nejse, tobe, hair itd.
Da se identifikujem: iz banjalučke regije sam,31 godina, Srbin ako vam je bitno.
Dakle,bio sam klinac kad su se sva ova sranja dešavala.Kod mene se nije pucalo, jedino što pamtim je da nije bilo struje i da otac nikad nije bio kući.
Čitam forum kao sumanut već neko vrijeme, temu o Grbavici i sad ovu o Dobrinji sam pročitao u dahu.
Sa Sarajevom nemam baš nikakve veze,dvaput u životu bio po par sati, tako da je bukvalno bilo nonstop prebacivanje sa foruma na googlemaps.
Žao mi je što na ovaj način upoznajem Sarajevo, neki drugi su izgleda za mene tako izabrali.
Ovo što ste vi (kad kažem "vi" mislim na sve strane u SA) prošli u ratu je stvarno neuporedivo sa bilo čim drugim, ostala ratišta dođu kao banja.
Linije u haustorima, opsade u opsadama,unutrašnji i vanjski prstenovi,sve to zvuči nadrealno.
Prvo hvala vam što uopšte imate snage da pišete o svemu ovom.Nadam se da će nam to biti nauk za budućnost da se više ne zajebavamo.
Veliki i iskreni respekt za sve prave borce na obe strane (PM72,трокадеро,Dozer, i dr.),koliko vidim donji ste sad svi,neki drugi vedre i oblače.Profiteri,dezerteri i ostali -eri.
Zašto,kako,je li ono prije sve bila laž,kako na komšiju,druga? Ali kako opet i na strica,ujaka,oca?
Pa zamišljam sebe da sam se našao na jednoj ili drugoj strani kako bih se ponašao.
Pa sad poslije svega opet se sretati s tim istim ljudima kao da ništa nije bilo?
Ne mogu to pojmiti,vama svaka čast što nakon svega niste zid podigli između vas.
Opet kad vidim koji su nas debili vodili (i dan danas vode),kontam dobro smo prošli.E ako je ovo dobro...
Slobodno možete obrisati post ako mislite da ne doprinosi temi,samo sam htio da izrazim svoju zahvalnost i divljenje,čisto da znate da se čitate i "sa one strane".
- jalijas74
#2659 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
https://www.youtube.com/watch?v=NFtIbHkuPTc
Nije bas Dobrinja ali je Vojnicko
A uuu jest ovo fakat bilo blizu
Nije bas Dobrinja ali je Vojnicko
A uuu jest ovo fakat bilo blizu
- Dozer
#2660 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
Jarane... bez obzira ko si i sta si (mene to ionako u zivotu nikad nije zanimalo, a ne zanima ni sad), evo par mojih odgovora na tvoja pitanja.seek_destroy wrote:Prvo pozdrav svima.
1. Da, toliko smo glupi, svi zajedno. Osim pojedinih "na vrhu" koji su to pametno odradili. Za sebe, jasno.
2. Ono nije bila laz, ali su nam uspjesno nametnuli da jeste, i jos uvijek namecu i ubjedjuju nas u to. Nazalost, vecina tvojih godina, a pogotovo mladji, u to slijepo vjeruju. A to je recept za, kako neki vole reci, "drugo poluvrijeme". Slobodno. Ali, bez mene i moje djece sigurno.
3. Ne znam kako pucati na objekte koje si naveo. Nisam to radio. Bez namjere vrijedjanja ili ironije, ali to bi trebao pitati starog, ili nekog njegovog havera...
4. Srecemo se, ali nije to vise to. Sto se mene tice - ne radi toga sto je taj neki Srbin ili Hrvat, nego zato sto je idiot. A idiot, po definiciji, nema ni naciju, ni etniju, ni vjeru.
5. Ne znam po kojoj naredbni napustiti nesto svoje... I to, ipak, moras pitati one koji su to uradili... Ja pitao, a odgovore nikad nisam dobio i svde se na ono: "Ma, jarane, znas kako je bilo...jebi ga...frka...ovo-ono". I, naravno, ni jedan nije pucao, svi bili u logistici, nosali manjerke, bili cate u stabovima i sl. Sega...
6. Ne, ne mrzimo se. Bar ne mi koji smo ratovali, jer smo svi zajedno, kako i sam kazes, popusili istu foru. Ali, nazalost, mrze se tvoje i mladje generacije, a pri tome nemaju pojma zasto se mrze...
7. Mi, stariji, nismo ni odlazili od pameti. Bar vecina nas nije. Ali nismo imali previse izbora, pa smo radili sta smo radili. Za vas mladje - do vas je. Naucite nesto iz svega ovoga...
8. Da, vode nas debili, ali - ko je kriv za to? Opet - mi sami. Ja licno ne, jer nikad za njih nisam glasao, ali...
- trambusek88
- trambusek88
- vjesticanametli
#2663 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
Hajd nek ne zeza.....vraticemo mu net da nam pise .....reci mu da ima neopravdane casove na forumu i da cekamohape wrote:Hvala na javljanju. U septembru bi opet trebao prikljuciti internet, pa ce se valjda sam javiti. Ostalo neka vam on isprica. Tvrdoglav nam je Hamza pa me strah da mu PTSP ne proradi bas na meni. Teska mu je ruka.
-
aldinjo
#2664 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
I 21 godina.aldinjo wrote:I 20 godina.hamza_sa wrote:SELO LEDICI 08.11.1994. - 08.11.2013.
Prodje punih 19 godina.
Last edited by aldinjo on 08/11/2016 15:16, edited 2 times in total.
-
aldinjo
#2665 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
Džemal Selmanović Džemo i Almir Đedović Amko 8.12.1992-8.12.2015.
-
Tandzika
#2666 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
Nekada davno, na drevnom Sarajevo-X portalu su postojali super forumasi i chatajlije. Nisu vise medju prisutnim (kao ni moja malenkost) , i kao takvi pioniri su u amanet ostavili ovaj forum sa nekim novim imenom i nekim novim dobrim forumasima (vama). Tada sam bila aktivna na ljubavnim, nostalgicarskim i "sve i svasta" temama iskljucivo...*ebo rat vise! Nema cega tu nije bilo, pica ica, meze, balona. Ali to nije tema ove teme...black point wrote:Repetitor wrote:Rekose ti vec,prenapuhana srpska propaganda o ''zloglasnom'' zatvoru...Woody wrote:Pošto nisam sa Dobrinje,
Molim @Dozera i ostale da pojasne šta je to bilo u "SUNCU"
Hvala
Odrastao sam u ulici ORB na ... ulazu i imao sam priliku da se uvjerim o pričama o Suncu,ili ti prijeratnoj prodavnici mješovite robe koja je na tom mjestu bila.Objekat je ličio više na podrum što je većim djelom i bio,a u haustoru do Sunca je stanovao poznati Ata,Jukin komandir Jukinih vukova na Dobrinji i njegova desna ruka Nenad zvani Neno sa Ilidže,koji nije mogao da ostane u tzv. srpskoj Ilidži jer su njegova najbolja raja bila na ovoj našoj strani,a dole su mu ostali brat ,sestra,majka i otac kao i tadašnja djevojka.Imao sam priliku da se upoznam sa obojicom i u to vrijeme je bila aktuelna priča o Suncu kao zatvoru što nije tačno nego je nakon pada Mojmila,odnosno nakon što su četalji pucali na svoje,par onih četnika koji su preživjeli su dovedeni u taj objekat.Nakon toga su i razmjenjeni s time što su dobili dobre batine jer su tražili da ih Nenad spasi,odnosno pusti. To je sva priča o navodno zloglasnom Suncu,a dobri stari Neno je ostao i dan danas na Dobrinji i sa svojom rajom (vozao je ljubičastog Fiću nakon rata).
Dobrinja4ever.
Proslo je dvadeset godina od rata i stvari sve moraju da se kazu i saznaju. Mislim da je to realno i fer bez obzira nacionalnu i teritorijalnu pripadnost.
Ako te interesuje sta je bilo u "Suncu" onda upitaj ljude koji su bilo tamo odvedeni.
Prvo privodjenje dobrinjskih Srba u "Sunce" je pocelo u Maju '92. Moju mamu su vodili tamo dvaput,na moje oci odveli, odvojili je od mene a imala sam 8.5 godina i ostavili me samu da bi me drzali kao taoca jer su mi oca proglasili "vojvodom" koji nije ni bio u vojsci i jos je iz poznate partizanske/komunisticke porodice, i tako su je drzali tamo pa u "Viktoru Bubnju" mjesecima. A sta se u "Suncu" desavalo to mozete pitati nju i slicne njoj, a da nije "prenapuhana propaganda"; ili mozda pitajte izvjesnog "Zisa" Kapetanovica koji ju je kundakom mlatio, odnosno Fejsala Djapu koji je i priveo(eno ga i Austriji, slobodni gradjanin), Gorana Ticica, moje komsije sa Dobrinje 5 Sehalice, Kanlice, Susice i ostale organizatore. Pa eto, dok su cetnici sa Mojmila u pocetku i Nedjarica kasnije tukli po Dobrinji, mene su balije "ubijale" po haustorima, podrumima itd.
I za ovog decka sto je imao tada 11 godina (ja sam isla u "Nikola Tesla") i sto nikada nece zaboraviti stvari koje je naveo-ni ja sve to necu zaboraviti kao ti , to sto sam vidjela pa i na pocetku Aprila one tenkove na Mojmilu brdu sto je pisalo na njima "Arkan" i "4 C" (tada sam prvi put pitala pitala sta to znaci) , a pogotovo, jos kao plus, kako je biti "dijete neprijatelj" u svom gradu sto ukljucuje i ostale "dobrinjske dozivljaje" sve dok mi nije receno da ce me ubiti sljedecu noc. Kako smo prezivjele i izvukle se, to je druga prica...
Medjutim, ja i dan danas odem u SA i prodjem tim gradom zadovoljna, vecinom centrom i starim gradom jer sam tamo odrasla. U Dobrinju nikada ne idem...niti zelim. Dovoljan mi je PTS za citav zivot zbog te Dobrinje i sto mi je sluh ostecen.
Bez obzira na sve, Dobrinja kao prva linija je bila bozemetisacuvaj,pogotovo kada su Srbi "zatvorili" sve, da ne moze na ulicu niko ni izaci jer te tuce jedan srpski snajper a drugi sa Alipasinog (ja govorim iskljucivo o '92oj godini). I sjecam se bitaka u Aprilu/Maju i javno se govorilo "ko zauzme garaze na petici njegova je Petica (petica-Dobrinja 5)". Zauzeli su muslimani i eto.
P.S. Ako je neko sa Petice i ako se sjeca one tete iz bijele zgrade, stanovala je i stanu ciji je balkon gledao prema Nedjaricima (tada su bili pod srpskom komandom) i svaki boziji dan kada bi bilo primirje ona bi odvrnula kasetofon do daske i uperila zvucnike , pustila pjesmu "SDA demokratija" i vikala "Oooo cetnici, slusajteee ovooo". Meni je to vazda bilo sega.
- smurf
#2667 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
A gdje ti je bio tata Tandzika u to pomenuto vrijeme?
-
aldinjo
#2668 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
Nekada davno, na drevnom Sarajevo-X portalu su postojali super forumasi i chatajlije. Nisu vise medju prisutnim (kao ni moja malenkost) , i kao takvi pioniri su u amanet ostavili ovaj forum sa nekim novim imenom i nekim novim dobrim forumasima (vama). Tada sam bila aktivna na ljubavnim, nostalgicarskim i "sve i svasta" temama iskljucivo...*ebo rat vise! Nema cega tu nije bilo, pica ica, meze, balona. Ali to nije tema ove teme...
Proslo je dvadeset godina od rata i stvari sve moraju da se kazu i saznaju. Mislim da je to realno i fer bez obzira nacionalnu i teritorijalnu pripadnost.
Ako te interesuje sta je bilo u "Suncu" onda upitaj ljude koji su bilo tamo odvedeni.
Prvo privodjenje dobrinjskih Srba u "Sunce" je pocelo u Maju '92. Moju mamu su vodili tamo dvaput,na moje oci odveli, odvojili je od mene a imala sam 8.5 godina i ostavili me samu da bi me drzali kao taoca jer su mi oca proglasili "vojvodom" koji nije ni bio u vojsci i jos je iz poznate partizanske/komunisticke porodice, i tako su je drzali tamo pa u "Viktoru Bubnju" mjesecima. A sta se u "Suncu" desavalo to mozete pitati nju i slicne njoj, a da nije "prenapuhana propaganda"; ili mozda pitajte izvjesnog "Zisa" Kapetanovica koji ju je kundakom mlatio, odnosno Fejsala Djapu koji je i priveo(eno ga i Austriji, slobodni gradjanin), Gorana Ticica, moje komsije sa Dobrinje 5 Sehalice, Kanlice, Susice i ostale organizatore. Pa eto, dok su cetnici sa Mojmila u pocetku i Nedjarica kasnije tukli po Dobrinji, mene su balije "ubijale" po haustorima, podrumima itd.
I za ovog decka sto je imao tada 11 godina (ja sam isla u "Nikola Tesla") i sto nikada nece zaboraviti stvari koje je naveo-ni ja sve to necu zaboraviti kao ti , to sto sam vidjela pa i na pocetku Aprila one tenkove na Mojmilu brdu sto je pisalo na njima "Arkan" i "4 C" (tada sam prvi put pitala pitala sta to znaci) , a pogotovo, jos kao plus, kako je biti "dijete neprijatelj" u svom gradu sto ukljucuje i ostale "dobrinjske dozivljaje" sve dok mi nije receno da ce me ubiti sljedecu noc. Kako smo prezivjele i izvukle se, to je druga prica...
Medjutim, ja i dan danas odem u SA i prodjem tim gradom zadovoljna, vecinom centrom i starim gradom jer sam tamo odrasla. U Dobrinju nikada ne idem...niti zelim. Dovoljan mi je PTS za citav zivot zbog te Dobrinje i sto mi je sluh ostecen.
Bez obzira na sve, Dobrinja kao prva linija je bila bozemetisacuvaj,pogotovo kada su Srbi "zatvorili" sve, da ne moze na ulicu niko ni izaci jer te tuce jedan srpski snajper a drugi sa Alipasinog (ja govorim iskljucivo o '92oj godini). I sjecam se bitaka u Aprilu/Maju i javno se govorilo "ko zauzme garaze na petici njegova je Petica (petica-Dobrinja 5)". Zauzeli su muslimani i eto.
P.S. Ako je neko sa Petice i ako se sjeca one tete iz bijele zgrade, stanovala je i stanu ciji je balkon gledao prema Nedjaricima (tada su bili pod srpskom komandom) i svaki boziji dan kada bi bilo primirje ona bi odvrnula kasetofon do daske i uperila zvucnike , pustila pjesmu "SDA demokratija" i vikala "Oooo cetnici, slusajteee ovooo". Meni je to vazda bilo sega.
[/quote]
Odgovorio je tebi Fejsal na "onom" forumu ali očigledno nisi zadovoljna odgovorom.
Odgovorio je tebi Fejsal na "onom" forumu ali očigledno nisi zadovoljna odgovorom.
- Edin H.
#2669 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
Evo da se podsjetis.Tandzika wrote: P.S. Ako je neko sa Petice i ako se sjeca one tete iz bijele zgrade, stanovala je i stanu ciji je balkon gledao prema Nedjaricima (tada su bili pod srpskom komandom) i svaki boziji dan kada bi bilo primirje ona bi odvrnula kasetofon do daske i uperila zvucnike , pustila pjesmu "SDA demokratija" i vikala "Oooo cetnici, slusajteee ovooo". Meni je to vazda bilo sega.
Lijepo vrijeme bilo, na SRNI pustali "Spremte se spremte cetnici..", a bila je i nekakva "Ginu Srbi mladi za slobodu grada.."
-
zigson
#2670 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
Sta joj je odgovorio bas me zanimaaldinjo wrote:Odgovorio je tebi Fejsal na "onom" forumu ali očigledno nisi zadovoljna odgovorom.
- karanana
#2671 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
kojem "onom" forumu?
da odem da vidim.
da odem da vidim.
- Promoe
#2672 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
Slavicnet.com i nadji temu dobrinja.karanana wrote:kojem "onom" forumu?
da odem da vidim.
-
aldinjo
#2673 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
Objasnio joj je da je "čist" što se tiče ratnih dešavanja i da je dostupan vlastima u Austriji.zigson wrote:Sta joj je odgovorio bas me zanimaaldinjo wrote:Odgovorio je tebi Fejsal na "onom" forumu ali očigledno nisi zadovoljna odgovorom.
-
djes_ba
#2674 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
Uvažena gospođo Hajvaz,zigson wrote:Sta joj je odgovorio bas me zanimaaldinjo wrote:Odgovorio je tebi Fejsal na "onom" forumu ali očigledno nisi zadovoljna odgovorom.
Ja sam siguran u svoju nedužnost i u sebe. Ja sam ispravan i meni nema šta biti oprošteno. Za Boga znam i jedino se njegove kazne bojim. Što se tiče vašeg pamćenja ne mogu suditi. Interesuje me i zbog čega krijete svoj identitet? Vidim da ste loše informisani i da nemate pojma o kome pisete ovaj tekst, ja imam kćerku rođenu 14. 07. 1988. godine.
A što se tiče tih osjećaja, drago mi je da ih nemam i ako je moj otac bio zarobljen i odvededen na Kulu. Što se tiče osobe "preko bare" niti jedna riječ nije istina. To je propaganda uvijek ugroženih Srba. Za razliku od vas, ja sam svoj identitet objavio vrlo obširno, jer nemam straha i ne krijem se, tu sam u Beču.
A što se tiče moćnih krugova, istina imam je ali je ne koristim, nema potrebe i niko me ne pokriva ničim. Što se tiče novca i tog nekakvog srpskog zlata koga vi spominjete, interesantno, za vašu informaciju ja sam Sarajevo napustio 13. 01. 1997. godine autobusom za Zagreb u 22 sata sa 50 maraka u džepu. Zamolio bih vas da budete precizni o kakvoj se to regrutacij radi i čega?
Što se tiče Mosada, ne budite smješni, znam toliko o toj službi da ne može stati u 10 knjiga, to bi vama trebalo biti jasno, pa ja živim u Beču, srećem ih 300 puta dnevno. Ja i moje društvo nismo otpad, mi smo časno branili našu zemlju. Ja ne znam koji su to ljudi koje bih trebao "čikati" i ne znam ko bih me mogao i za šta tužiti. Pokušali su pojedinci, ali je još veća istina da sam ja slobodan građanin najstarijeg kontinenta bez mrlje na sebi.
Da rezimiramo, moje prezime potiče iz Počitelja, i na to sam ponosan. Pradjeda Ali Ruždija, dedo Adil, babo Mehmed Bajazit, Zijo Džipa i ja Fejsal Džipa smo rođeni u Sarajevu.
P. S. Mosad sam prevazišao prije 25-30 godina
Fejsal Džipa
Što bi rekao W
-
djes_ba
#2675 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
samo dobro ga opraše a on se navukao
levat
Želim da se obratim ovom forumu da bih na ovaj način ispravio osobu koja se potpisuje kao Dina. Ja se zovem Fejsal Džipa. Rođen sam 15. 02. 1966. u Sarajevu, općina centar, bio nastanjen u ocaktanumu, općina stari grad na Aneksu općina Novi grad i na Dobrinji općina Novi grad.
Za informaciju osobe koja se potpisuje kao Dina, porijeklo moga prezimena dolazi iz Hercegovine, tačnije iz drevnog Počitelja. Sarajevo je moje mjesto rođenja, isto kao i moga oca i njegovoga oca i još nekoliko koljena prije. Dakle, nismo niti iz Sandžaka, a niti iz Istočne Bosne.
Zamolio bih, ako je moguće, da se provjere tekstovi koje objavljuje osoba koja se potpisuje kao Dina. Ovom prilikom bih zamolio Dinu koja me navodno poznaje i Anđu koja isto tako spominje moje ime, da sve ono što su napisale i argumentuju. Nemam ništa protiv istine i sam sam se borio za nju. Nije korektno iznositi neistine!
Ja se ne krijem ni od koga i ni od čega, poznato je da živim u Beču, sasvim regularno sa svojim identitetom. Možda je nekada neko nekoga udario ili ubio, ali ja takvo nešto nikada nisam vidio. Možda je Dina svjedok svemu tome, pa bih je zamolio danam doslovno opiše detalje svih zločina koje navodi. Ovo se takođe odnosi i na Anđu, a i na osobu pod šifrom "Preko Bare."
Još jedna informacija za sve ove osobe koje su pisale o meni. Ja sam bio pripadnik regularne armije Bone i Hercegovine, obavljao sam funkciju Komandira voda Vojne policije.
Sa poštovanjem i u nadi da će dotične odobe argumentovati svoje izjave. Pozdrav od slobodnog građanina Evrope koga niko ne hapsi. .......
levat
Želim da se obratim ovom forumu da bih na ovaj način ispravio osobu koja se potpisuje kao Dina. Ja se zovem Fejsal Džipa. Rođen sam 15. 02. 1966. u Sarajevu, općina centar, bio nastanjen u ocaktanumu, općina stari grad na Aneksu općina Novi grad i na Dobrinji općina Novi grad.
Za informaciju osobe koja se potpisuje kao Dina, porijeklo moga prezimena dolazi iz Hercegovine, tačnije iz drevnog Počitelja. Sarajevo je moje mjesto rođenja, isto kao i moga oca i njegovoga oca i još nekoliko koljena prije. Dakle, nismo niti iz Sandžaka, a niti iz Istočne Bosne.
Zamolio bih, ako je moguće, da se provjere tekstovi koje objavljuje osoba koja se potpisuje kao Dina. Ovom prilikom bih zamolio Dinu koja me navodno poznaje i Anđu koja isto tako spominje moje ime, da sve ono što su napisale i argumentuju. Nemam ništa protiv istine i sam sam se borio za nju. Nije korektno iznositi neistine!
Ja se ne krijem ni od koga i ni od čega, poznato je da živim u Beču, sasvim regularno sa svojim identitetom. Možda je nekada neko nekoga udario ili ubio, ali ja takvo nešto nikada nisam vidio. Možda je Dina svjedok svemu tome, pa bih je zamolio danam doslovno opiše detalje svih zločina koje navodi. Ovo se takođe odnosi i na Anđu, a i na osobu pod šifrom "Preko Bare."
Još jedna informacija za sve ove osobe koje su pisale o meni. Ja sam bio pripadnik regularne armije Bone i Hercegovine, obavljao sam funkciju Komandira voda Vojne policije.
Sa poštovanjem i u nadi da će dotične odobe argumentovati svoje izjave. Pozdrav od slobodnog građanina Evrope koga niko ne hapsi. .......