cetmi wrote:prljavi Hare wrote:Zbog čega spominješ Zlajouglua i njegovu nadmenu i arogantnu đubrad kakav je Hadžić i slični?
Slažem se da se njima treba na lokalnim i slijedećim općim izborima desiti ono što se desilo SZBiH,treba da idu a
onakvi kakvi jesu,treba da idu zauvijek.Teško da ima većih političkih diletanata,razočarenje koje su oni
priredili svojim glasačima teško se mjeri i sa jednim.Ako su nekada i uživali moje povjerenje,sada izazivaju
gađenje,što nikako ne mijenja moje stavove o SDA koja je imala preko 20 godina da bilo šta promijeni u
svojim redovima.
Prije će se zemlja zaustaviti nego što će se oni promijeniti,važi isto i za Zlatkove bandite.

Ja ti hoću da kažem samo ono što je činjenica u našem političkom svijetu. Ne bojim se da to kažem, bojim se samo kada će biti većeg selameta od onoga što govorim.
Činjenica sa kojom se moramo pomiriti i ti i ja i svi ostali koji pozivaju na sve i svašta jeste:
SDA i SDP će ovom zemljom vladati godinama.
Zašto? pa zato što su to dvije stranke sa dvije različite politike, sa glasačima sa dva različita mišljenja i viđenja i one će biti osa oko koje će se okupljati ostali. Dugo, a možda nikad nijedna stranka neće zauzeti njihovo mjesto.
Ne mrzimo mi SDA i SDP zbog njihovog programa, već zbog njihovog nerada. Načelno 90% građana ove zemlje se poistovjećuje sa politikama te dvije stranke. Glasamo za druge ili ne glasamo kada vidimo efekte njihovog nerada.
Ja glasam za SDA zbog ideje za koju se ona programski treba da bori. To mi je veći prioritet od socijalne države koju zastupa SDP. To nije nešto što sam ja izabrao po Madnerovim kriterijima, već nešto na što me je nužda natjerala. Ja sam iz Zvornika, a u ratu sam prvo protjeran u Srebrenicu, pa onda u Tuzlu. Ja znam šta je Zvornik bio, a znam šta je Zvornik danas. Socijalno sam jako osjetljiv i borim se protiv toga, ali moji prioriteti su nešto drugo. Ja vama ostavljam za pravo da je vama to važnije, ali ostavite i vi meni moje pravo. Jednog dana kada Zvornik opet bude što je bio, možda se i ja okrenem drugoj opciji. Libirali i Zeleni su mi uvijek više ležali.
Glasači SDP-a su meni dragi ljudi, moji Bosanci i Hercegovci, ali ja se sa politikom ovog SDP-a ne slažem.
Pogledaj kampanju SBB-a. Šta oni pokušavaju od kad je ta stranka osnovana? Samo jedno. Da zamjene SDA na mjestu najjače desne stranke. Isto je to bio cilj SzBiH. Njima nikad nije bio cilj da preuzmu glasače SDP-a. Zašto? - pa zato što je to nemoguće. Ta vremena su prošla. Danas imaš dvije grupacije sa jasnim razlikama i pogledima. Za jednu grupu glasača se moraš opredjeliti. I naravno imaš one koji samo gledaju ko više nudi. Nikad se ne identifikuju sa idejama. Obično su to mlađi glasači, ali vremenom će i oni zauzeti busiju, desno ili lijevo.
Ili Naša stranka. Šta ona nudi mimo onoga što SDP ne nudi godinama. Njihov uspjeh je uslovljen SDP-ovim neuspjehom.
Naše je da se borimo i nadamo da se ove dvije stranke reformišu i počnu raditi. Da dođemo u situaciju da one jedna drugu svake četiri godine smjenjuju zbog kvalitete programa koje nude i nove energije koju donose iz godina dok su imali vremena da misle u opoziciji.
Nažalost naša realnost je drugačija. Oni se trenutno smjenjuju po principu: ne možeš ti biti toliko loš na vlasti da vas mi ne možemo u tom zajebati.
Zato je skoro izgledno da je SDA pobjednik ovih lokalnih izbora. SDP je uradio veliku stvar uvukavši u igru SBB i faktički mu je tako uništio bilo kakve izglede da budu neko. Može se Fahro upinjati koliko hoće, ali budućnost te stranke nije svijetla. Sa strankom moguće da potone i poslovna imperija.
E sad mi imamo dodatni problem. Dok se oni bore oko vlasti drugi nam rade o glavi i to je ono što nas sve zajedno treba da više brine.