SDP

Post Reply
Optimus Prime

#2651 Re: SDP

Post by Optimus Prime »

nosara wrote:
Optimus Prime wrote: A ovo za branitelja ubistva djece ces dobiti jednu prijavu.
Rezim u Iranu koji ti branis je u zadnjih 30 godina likvidirao preko 2000 maloljetnika zbog delikata za koje u Bosni ne bi dobili ni 6 mjeseci zatvora.
Svrgavanje takvih rezima vojnim intervencijama je pozeljno pa ca i ako nastane odredjena kolateralna steta.

A za SDP se ne brini.
Da... Zbog te cinjenice, i multidisciplinarnog pristupa problemu, BiH se gusi u maloljetnickom kriminalu... Krenu obijanja, dzeparenja, a zavrse klanjem u tramvaju... Za svaku pohvalu... :-)

sdp, kao i prethodne vlasti, zaboli cuna... :zjev:
Ma ja u pravu si, trebalo bi ih odmah strijeljati :-)
nosara

#2652 Re: SDP

Post by nosara »

ultima_palabra wrote:Budimlić je u lose-lose situation: ako pokuša policiju dovesti u red, reći će da je stavlja pod političku kontrolu, policijska država, Zlaja=Staljin bla bla... Ako ne uradi to, onda će reći koji klinac radi, knjiški crv, nema iskustva, Damir mu rodbina, država za rodbinu bla bla :D

Poenta: SB-u i pojedinim forumašima se ne može ugoditi :-D
:lol:

E, ovo ti je prejako... :lol:

Bas je ministar obziran prema sefu stranke... Doduse, ovi koji su ih birali puse kurac, ali, jebi ga, neko mora... Ta, nece valjda "prava raja"... :lol:
madner

#2653 Re: SDP

Post by madner »

nosara wrote:
madner wrote:To je drugo pitanje, Senad nam kaze da je na poziciju dosao preko obiteljskih veza. Mene zanima kojom je metodom to utvrdio?

Dakle cijela argumentacija mu se temelji na cemu?
Pa, ako stoji cinjenica o rodbinskoj vezi, to je argument sam po sebi... Ako cemo posteno... A znam da necete... :lol:
Nije apsolutno nikakav argument, ni posteno ni neposteno. Osim ako nije krivicno dijelo ozeniti se ili poznavati covjeka koji je Senciju uzeo lovu za slike :D
independer
Location: REPUBLIKA BOSNA I HERCEGOVINA Sa Gradacca bijele kule Zmaja od Bosne

#2654 Re: SDP

Post by independer »

greska
nosara

#2655 Re: SDP

Post by nosara »

Optimus Prime wrote:
nosara wrote:
Optimus Prime wrote: A ovo za branitelja ubistva djece ces dobiti jednu prijavu.
Rezim u Iranu koji ti branis je u zadnjih 30 godina likvidirao preko 2000 maloljetnika zbog delikata za koje u Bosni ne bi dobili ni 6 mjeseci zatvora.
Svrgavanje takvih rezima vojnim intervencijama je pozeljno pa ca i ako nastane odredjena kolateralna steta.

A za SDP se ne brini.
Da... Zbog te cinjenice, i multidisciplinarnog pristupa problemu, BiH se gusi u maloljetnickom kriminalu... Krenu obijanja, dzeparenja, a zavrse klanjem u tramvaju... Za svaku pohvalu... :-)

sdp, kao i prethodne vlasti, zaboli cuna... :zjev:
Ma ja u pravu si, trebalo bi ih odmah strijeljati :-)
Ne, treba ih pustit da ponekog zapale i zakolju, pa ih ni tada ne strijeljat... Multidisciplinarno i europski... :-?
oldschool

#2656 Re: SDP

Post by oldschool »

E'o, poznajem nekoliko djevojaka čiji je angažman SDP nagradio poslovima u državnoj službi, ne bi tu bilo nikakvog problema da su imalo pametne, ali imaju samo ljepotu, jadan onaj ko im dođe ili se obrati za što, osim broja telefona. :D
nosara

#2657 Re: SDP

Post by nosara »

Optimus Prime wrote:
KatarinaKosaca wrote:
A ovo za branitelja ubistva djece ces dobiti jednu prijavu.
Ostade sve zapisano.
Pa citiraj sta sam tacno napisao kad vec siris klevete po forumu.

Pacifisticki stav moze nekada biti opravdan, ali cesto je vrlo stetan.
Ti si vjerovatno i misljenja da je greska to sto je Tito osnovao pokret otpora.
Tito...? To onaj sto je strijeljao za ubranu jabuku...? 'ta ce Tito...!? :-)
stochar

#2658 Re: SDP

Post by stochar »

madner wrote:To je drugo pitanje, Senad nam kaze da je na poziciju dosao preko obiteljskih veza. Mene zanima kojom je metodom to utvrdio?

na cemu ti temeljis argumentaciju da nije? evo, ako su tacni podaci o rodbinskim vezama, onda postoji osnovana sumnja da je to mozda bila i prednost. isto k'o i za Niksicevog brata, ali i za brojne slucajeve nepotizma o kojima je opozicija ranije vristala, i koji su tada bili grozni, ali sada to rade 'nasi' pa su eto kao prihvatljivi...

p.s. cinjenica je da i na kantonalnom, i na federalnom nivou izmjene zakona daju manje ovlasti komesarima, a vece ministrima i time policiju stavljaju pod direktnu stranacku kontrolu. znamo kako se Lukač proveo kad je svojevremeno podnio krivičnu prijavu protiv Dodika, i tad je bio heroj, gost u 60 minuta, i tad je na njega bila 'hajka', a sad ono što je bila 'hajka' ima izgleda neki novi naziv il' sam ja sta propustio... zasto im je u interesu staviti policiju pod svoje, upravo je jasno iz primjera Dodika, jednostavno zele da se osiguraju da se neki komesar nece sutra usuditi da podnese krivicnu prijavu zbog njihovog lopovluka...
Optimus Prime

#2659 Re: SDP

Post by Optimus Prime »

KatarinaKosaca wrote:
A ovo za branitelja ubistva djece ces dobiti jednu prijavu.
Ostade sve zapisano.
Optimus Prime wrote:Ja samo cekam na Iran :D !
Sad kad si naknadno citirala moj post, mozes li obrazloziti kako iz ove izjave dolazis do zakljucka da sam ja branitelj ubistva djece.
madner

#2660 Re: SDP

Post by madner »

oldschool wrote:E'o, poznajem nekoliko djevojaka čiji je angažman SDP nagradio poslovima u državnoj službi, ne bi tu bilo nikakvog problema da su imalo pametne, ali imaju samo ljepotu, jadan onaj ko im dođe ili se obrati za što, osim broja telefona. :D
Dizu moral svima, iz pouzdanih izvora znam da zbog takvih u drzavnim sluzbama direktori puno vise vremena provode na radnim mjestima :D
nosara

#2661 Re: SDP

Post by nosara »

madner wrote:
nosara wrote:

Pa, ako stoji cinjenica o rodbinskoj vezi, to je argument sam po sebi... Ako cemo posteno... A znam da necete... :lol:
Nije apsolutno nikakav argument, ni posteno ni neposteno. Osim ako nije krivicno dijelo ozeniti se ili poznavati covjeka koji je Senciju uzeo lovu za slike :D
Ni Valter Peric nije toliko vodio racuna o rodbinskim vezama medju starim i potencijalnim ilegalcima, kao sdp danas medju kremom "prave raje"... :D Nije pitanje sta si zavrsio, koju skolu, nego koji brak... :D
madner

#2662 Re: SDP

Post by madner »

stochar wrote:

na cemu ti temeljis argumentaciju da nije? evo, ako su tacni podaci o rodbinskim vezama, onda postoji osnovana sumnja da je to mozda bila i prednost. isto k'o i za Niksicevog brata, ali i za brojne slucajeve nepotizma o kojima je opozicija ranije vristala, i koji su tada bili grozni, ali sada to rade 'nasi' pa su eto kao prihvatljivi...
Osnovana sumnja :D , jako jako.

Dakle, nakon sto vidis CV doticnog, ti zakljucis da je garant dosao na poziciju jer mu je nacelnik opstine koje koljeno? :D

Briljantno.
oldschool

#2663 Re: SDP

Post by oldschool »

madner wrote:
oldschool wrote:E'o, poznajem nekoliko djevojaka čiji je angažman SDP nagradio poslovima u državnoj službi, ne bi tu bilo nikakvog problema da su imalo pametne, ali imaju samo ljepotu, jadan onaj ko im dođe ili se obrati za što, osim broja telefona. :D
Dizu moral svima, iz pouzdanih izvora znam da zbog takvih u drzavnim sluzbama direktori puno vise vremena provode na radnim mjestima :D
Normala, nisu baš toliko glupi da idu po kojekavim sastancima, imaju pomoćnike :D . Nisu mi neki jasni, svaka stranka koja postigne rezultat uhljebi svoje ljude, kreni od svake opštine i pročešljaj upravnike dvorana, društava, opštinske zaposlenike, državne firme i vidjećeš da su svi u nekoj vezi, a što mi to sve trpimo, svejedno nam je, ehh, to je drugi par opanaka.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#2664 Re: SDP

Post by KatarinaKosaca »

Optimus Prime wrote:Sad kad si naknadno citirala moj post, mozes li obrazloziti kako iz ove izjave dolazis do zakljucka da sam ja branitelj ubistva djece.
Ne, ti jedva čekaš da Ameri sa cvijećem dođu u Iran. Eno, na temi o LIbiji kad sam se grozila da prizivaš sa osmjehom ubojstva, sve stoji šta i kad si odgovorio. Kao i za smaknuća bez suđenja. Ima tema Libija, ne mogu sve citirati. Jasno opravdavaš ubojstva i prizivaš ista u Iranu. Toliko o tome, prijavi administraciji, stoje tvoji postovi, stoje moji, i ne daji sebi toliki značaj i ne pravi od sebe temu. :D
Corto Maltese

#2665 Re: SDP

Post by Corto Maltese »

madner wrote:
Moglo bi se raspravljati oko toga da li je ovaj tvoj komentar duhovit ili ne. Ali, oko toga da je kao argument potpuno bezvrijedan, sumnjam da ima rasprave.
Optimus Prime

#2666 Re: SDP

Post by Optimus Prime »

stochar wrote:
sta hoces reci? da treba obrnuto k'o mnogi koji ovdje brane SDP? evo, recimo, ja sam poziciju kritikovao proteklih godina, i kritikujem je i sada, i muka mi je bilo citati kritikovanje opozicije za sve sto se desava do 2010. Sad mi se jos vise smuci kad vidim kako se mnogi gorljivi kriticari vlasti kako na forumu tako i nekadasnji 'nezavisni novinari' sad upinjju opravdavajuci neodgovornu i krajnje diletantsku vlast, i kako za sve krive opoziciju! pa majkumu, dogovorite se! ako kosacha nije bila u pravu kritikujuci opoziciju za sve k'o sto tvrdite, sto i ja kazem da nije, zasto ste vi sada u pravu kad za sve krivite opoziciju istovremeno braneci vlast mantrajuci 'treba im dati vremena'?
Zato sto je vrijeme najbitnija stavka u ovoj prici. Ja im dajem najmanje jos godinu dana prije nego sto pocnem sa ozbiljnijim kritikama.
nosara

#2667 Re: SDP

Post by nosara »

oldschool wrote:
madner wrote:
Normala, nisu baš toliko glupi da idu po kojekavim sastancima, imaju pomoćnike :D . Nisu mi neki jasni, svaka stranka koja postigne rezultat uhljebi svoje ljude, kreni od svake opštine i pročešljaj upravnike dvorana, društava, opštinske zaposlenike, državne firme i vidjećeš da su svi u nekoj vezi, a što mi to sve trpimo, svejedno nam je, ehh, to je drugi par opanaka.
U krajnjoj liniji, neka je i rodbina, ali daj neki rezultat, poboljsanje, dribling... :D Ma nista, pupa hava, nula, subzero... :lol:
madner

#2668 Re: SDP

Post by madner »

Corto Maltese wrote:
madner wrote:
Moglo bi se raspravljati oko toga da li je ovaj tvoj komentar duhovit ili ne. Ali, oko toga da je kao argument potpuno bezvrijedan, sumnjam da ima rasprave.
Eh, moras malo pratiti historiju forumasa, da vidis ko je oldschool :D

Bice ti onda jasno koliko je ovo ozbiljan argument :wink:
nosara

#2669 Re: SDP

Post by nosara »

Optimus Prime wrote:
stochar wrote:
sta hoces reci? da treba obrnuto k'o mnogi koji ovdje brane SDP? evo, recimo, ja sam poziciju kritikovao proteklih godina, i kritikujem je i sada, i muka mi je bilo citati kritikovanje opozicije za sve sto se desava do 2010. Sad mi se jos vise smuci kad vidim kako se mnogi gorljivi kriticari vlasti kako na forumu tako i nekadasnji 'nezavisni novinari' sad upinjju opravdavajuci neodgovornu i krajnje diletantsku vlast, i kako za sve krive opoziciju! pa majkumu, dogovorite se! ako kosacha nije bila u pravu kritikujuci opoziciju za sve k'o sto tvrdite, sto i ja kazem da nije, zasto ste vi sada u pravu kad za sve krivite opoziciju istovremeno braneci vlast mantrajuci 'treba im dati vremena'?
Zato sto je vrijeme najbitnija stavka u ovoj prici. Ja im dajem najmanje jos godinu dana prije nego sto pocnem sa ozbiljnijim kritikama.
To moze na fed i drzavnom nivou, slazem se... Ali kantoni, nema vise vremena za cekanje, a dogodine su izbori... Ili ce nesto drasticno poboljsat, ili sda vise nece trebat njihove ruke... Ispusice potpuno... Sto se mene tice, obzirom da znam da nece nista uradit, vec su ispusili 98%...
oldschool

#2670 Re: SDP

Post by oldschool »

[/quote]Normala, nisu baš toliko glupi da idu po kojekavim sastancima, imaju pomoćnike :D . Nisu mi neki jasni, svaka stranka koja postigne rezultat uhljebi svoje ljude, kreni od svake opštine i pročešljaj upravnike dvorana, društava, opštinske zaposlenike, državne firme i vidjećeš da su svi u nekoj vezi, a što mi to sve trpimo, svejedno nam je, ehh, to je drugi par opanaka.[/quote]

U krajnjoj liniji, neka je i rodbina, ali daj neki rezultat, poboljsanje, dribling... :D Ma nista, pupa hava, nula, subzero... :lol:[/quote]

Ostaje nam nada da će uložiti neka sredstva u obrazovanje rodbine, nisu se nešto plaho pokazali do sada. Najlakše je dokazati nepotizam, problem je procesuiranje istog, sve tri vlasti su isprožimane, svi svakom duguju, to se klupko nikad neće otpetljati.
Optimus Prime

#2671 Re: SDP

Post by Optimus Prime »

KatarinaKosaca wrote:
Optimus Prime wrote:Sad kad si naknadno citirala moj post, mozes li obrazloziti kako iz ove izjave dolazis do zakljucka da sam ja branitelj ubistva djece.
Ne, ti jedva čekaš da Ameri sa cvijećem dođu u Iran. Eno, na temi o LIbiji kad sam se grozila da prizivaš sa osmjehom ubojstva, sve stoji šta i kad si odgovorio. Kao i za smaknuća bez suđenja. Ima tema Libija, ne mogu sve citirati. Jasno opravdavaš ubojstva i prizivaš ista u Iranu. Toliko o tome, prijavi administraciji, stoje tvoji postovi, stoje moji, i ne daji sebi toliki značaj i ne pravi od sebe temu. :D
Prizivam promjenu vlasti i uvodjenje demokratije u Iranu, bilo da dodje iznutra ( sto bi bilo daleko najbolja opcija) ili u nekoj kombinaciji unutarnjih i vanjskih snaga, kao sto je slucaj u Libiji.
Banksy

#2672 Re: SDP

Post by Banksy »

oldschool wrote:
Najlakše je dokazati nepotizam, problem je procesuiranje istog,

sve tri vlasti su isprožimane, svi svakom duguju, to se klupko nikad neće otpetljati.
Tačno.
madner

#2673 Re: SDP

Post by madner »

oldschool wrote:Ostaje nam nada da će uložiti neka sredstva u obrazovanje rodbine, nisu se nešto plaho pokazali do sada. Najlakše je dokazati nepotizam, problem je procesuiranje istog, sve tri vlasti su isprožimane, svi svakom duguju, to se klupko nikad neće otpetljati.
Lahko je dokazati da je neko sa nekim u rodbinskoj vezi. Ali to samo po sebi nije krivicno dijelo. Dokazati nepotizam je puno teze.
Banksy

#2674 Re: SDP

Post by Banksy »

stochar wrote:
p.s. cinjenica je da i na kantonalnom, i na federalnom nivou izmjene zakona daju manje ovlasti komesarima, a vece ministrima i time policiju stavljaju pod direktnu stranacku kontrolu.
znamo kako se Lukač proveo kad je svojevremeno podnio krivičnu prijavu protiv Dodika, i tad je bio heroj, gost u 60 minuta, i tad je na njega bila 'hajka', a sad ono što je bila 'hajka' ima izgleda neki novi naziv il' sam ja sta propustio... zasto im je u interesu staviti policiju pod svoje, upravo je jasno iz primjera Dodika, jednostavno zele da se osiguraju da se neki komesar nece sutra usuditi da podnese krivicnu prijavu zbog njihovog lopovluka...

Dragan Lukač, direktor Federalne uprave policije;

Piše: Vildana Selimbegović

20/10/11 10:13

Na mjestu direktora FUP-a zamijenio je Zlatka Miletića i od prvog dana najavio (konačnu) profesionalizaciju policije. Kome sve to smeta, zašto je postao meta napada on umjesto onih kojima se FUP bavi, Dragan Lukač objašnjava u Oslobođenju

• U posljednje vrijeme, čak i iz zgrade Ministarstva unutarnjih poslova, stižu primjedbe na rad Uprave policije, općenito onih poslova koje zovemo čuvanjem javnog reda. Možete li objasniti koje su obaveze FUP-a kada je u pitanju osiguranje utakmica i mira?
- Federalna uprava policije je Uprava policije koja predstavlja policijski organ u sustavu federalnog Ministarstva unutrašnjih poslova Bosne i Hercegovine. Ista predstavlja depolitiziran, profesionalni policijski organ, koji primjenjujući evropske standarde, metode i principe policijskog rada izvršava svoja prava i dužnosti u okviru nadležnosti koje su propisane Ustavom FBiH i Zakonom o unutarnjim poslovima Federacije BiH.
Federalna uprava policije je na sjednici od 9. 3. 2011. godine izvršila organizacijsko, strukturalno, kadrovsko i materijalno-tehničko ustrojavanje i osposobljavanje, čime smo izgradili respektabilan policijski organ koji je doveden na nivo da može uspješno rješavati svaki postavljeni zadatak u okviru policijskih poslova koji su zakonom stavljeni u nadležnosti Federalne uprave policije. To su, prije svega, poslovi sprečavanja i otkrivanja krivičnih djela organiziranog kriminaliteta, terorizma, opojnih droga i međukantonalnog kriminaliteta u Federaciji BiH, osiguranju osoba i objekata koji se štite, kao i poslovi kriminalističko-forenzičkih vještačenja u okviru krivičnih procesuiranja.

Politizacija policije

Određene ocjene ili primjedbe, kako kažete, koje se mogu čuti na rad Federalne uprave policije su potpuno neutemeljene, one su tendenciozne, imaju podrivačko-huškačku namjeru, a dolaze od pojedinaca koji iskazuju volju za moć i sa njihove strane izmanipuliranih satelita, sa ciljem stvaranja uvjeta za politizaciju rada policije, i to ne samo kada je riječ o Federalnoj upravi policije nego i jednog broja uprava policije u kantonalnim ministarstvima unutarnjih poslova u Federaciji BiH i stavljanja operativnog policijskog rada pod političku kontrolu. Ta politizacija se želi ostvariti kroz donošenje novih zakona o unutarnjim poslovima u Federaciji BiH, u okviru čega se namjerava donijeti i novi zakon o unutarnjim poslovima Federacije BiH. "Primjedbe" i podrivačke aktivnosti, koji se vrše od pojedinaca, u vezi su sa donošenjem novih zakona. Moj moralni i profesionalni policijski legitimitet mi nalaže da se kroz autoritet pozicije direktora Federalne uprave policije zalažem na zaštiti profesionalnog i depolitiziranog integriteta policijskog subjekta i ja to činim.
Sigurnosna oblast javnog reda i mira, a samim tim javnih skupova i sportskih manifestacija, sprečavanja huliganstva i sl. u nadležnosti je kantona, što znači da Federalna uprava policije nije izravno nadležna za postupanje u odnosu na javni red i mir. Također, bitno je naznačiti da Federalna uprava policije nije nadređeni policijski organ kantonalnim MUP-ovima u Federaciji BiH.

• Kako vidite ustavnu i zakonsku podjelu nadležnosti između federalnog i kantonalnih MUP-ova, i njihovu saradnju sa MUP-om RS-a i regionalnim centrima u drugom entitetu? Kakvo je Vaše iskustvo saradnje sa drugim policijskim agencijama u BiH?
- Policijska struktura u Federaciji BiH je disperzivna, dok je u Republici Srpskoj policija centralizirana. Bolje rečeno, policijska struktura u entitetima prati ustavno uređenje entiteta. Suradnja policijskih organa u Federaciji BiH je dobra, a također treba reći da je suradnja između policijskih organa i agencija u našoj zemlji zadovoljavajuća, a treba i dalje raditi na tome da bude još bolja, ima prostora za to. Sigurnosni prostor unutar države Bosne i Hercegovine je cjelovit i samo na taj način svi sigurnosni faktori trebaju djelovati i mogu biti uspješni u policijskom radu.

• Prema procjeni analitičara Atlantske inicijative i Vijeća za demokratizaciju, prijeti nam obnavljanje etničkih konflikata u BiH. Kako komentirate procjene da nogometni vandalizam i maloljetnička delinkvencija, manjinski povratak, te terorizam i islamska radikalizacija mogu da budu iskra za takve sukobe?
- Bez obzira na određene inkriminirajuće pojave, sigurnosna situacija u Federaciji Bosne i Hercegovine, a i u Bosni i Hercegovini u cjelini, zadovoljavajuća je. Svaki mjesec direktor Federalne uprave policije, zajedno sa policijskim komesarima iz svih kantonalnih MUP-ova, vrši procjenu stanja sigurnosti u Federaciji Bosne i Hercegovine. Mogu s pravom građanima poručiti da naša policija radi kontinuirano odgovorno i savjesno posao i pruža zaštitu svim građanima, a sigurnosnu situaciju drži pod kontrolom.

Opširnije u Oslobođenju.
oldschool

#2675 Re: SDP

Post by oldschool »

madner wrote:
oldschool wrote:Ostaje nam nada da će uložiti neka sredstva u obrazovanje rodbine, nisu se nešto plaho pokazali do sada. Najlakše je dokazati nepotizam, problem je procesuiranje istog, sve tri vlasti su isprožimane, svi svakom duguju, to se klupko nikad neće otpetljati.
Lahko je dokazati da je neko sa nekim u rodbinskoj vezi. Ali to samo po sebi nije krivicno dijelo. Dokazati nepotizam je puno teze.
Ne slažem se, treba samo pogledati dokumentaciju ljudi prijavljenih na konkurs, ništa više. Nije moguće da sve vodeće pozicije, a i one ispod dobiju ljudi koji su u familijarnoj ili prijateljskoj vezi strankama koje su na vlasti. Pa svi znaju kako se stipendije dobivaju, gdje partijski glavaš otvoreno kaže svim omladincima da se prijave i da su sigurno dobili istu, prosjek ne igra ulogu, a prosjek je na konkursu eliminatoran. Pa da vidiš kad se ljudi smiju, znaju da neko ima smiješan prosjek a piše 9.0. prijave i ništa, misliš da to neko objavi.
Post Reply