Barça-Madrid (Los Clásicos)

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
LSD

#2651 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by LSD »

fixer wrote:
LSD wrote: Ovo nije radio ,niti muzicke Želje...ne pitamo se ja i ti šta bi željeli ,vec ono šta sudija svira i odluci.
Ja samo naveo cinjenice iz 1/4 finala kad se Totenhemu iskljucio igrac nakon 14 minuta igre (dok je Pepe u 60 i nekoj) i to zbog "startova" pred golom Reala, a ustvari loša gluma Marcela...to su cinjenice...a to šta bi ti volio je totalno nebitno, bitno je ono šta je sudija svirao .
Direktni crveni poredis sa drugim zutim. :D A u drugoj situaciji je barem postojao neki kontakt, a nije bilo dodira s loptom. U prvoj ima dodir s loptom, a nema fizickog kontakta i direktni crveni :D
Ma nemoj pls vise :D
Pa oba žuta za Croucha su bila pomalo smiješna, u tome je fol...to se vrlo lako moglo progledati kroz prste, ali nije...sudijski uvjerenje.
Totenhemu je iskljucen igrac vec u 14 minutu, što je uveliko olakšalo posao Realu u nastavku.
Last edited by LSD on 29/04/2011 01:23, edited 1 time in total.
drugodtvogdruga

#2652 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by drugodtvogdruga »

Fudbal je postao sramota danas.. Ne samo sto se ove tekme tice vec kad got pogledas neku tekmu pogotovo ako je kakvo vazno prvenstvo igraci padaju ko od snajpera samo ako dahnes na njih.. fuj
fixer

#2653 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by fixer »

LSD wrote: Pa oba žuta za Croucha su bila pomalo smiješna, u tome je fol...to se vrlo lako moglo progledati kroz prste, ali nije...sudijski uvjerenje.
Totenhemu je iskljucen igrac vec u 14 minutu, što je uveliko olakšalo posao Realu u nastavku.
Moglo se progledat kroz prste, bas kao sto se moglo Pepe-u dati ili zuti ili faul. Ali crveni niposto ;)
Amomiman

#2654 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Amomiman »

Ova tema ce, ako ovako nastavi, prestici onu "za guinnessa" :lol:
steeL'

#2655 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by steeL' »

ajde ba "manekeni" mani te se fixera, coik je u pravu, sad ste nesto zapeli za utakmicu real vs tot. a da malo predjemo na chelsea - barca ??? dje nije svirano 3-4 penala, a bogami i koji vise !
fixer

#2656 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by fixer »

Amomiman wrote:Ova tema ce, ako ovako nastavi, prestici onu "za guinnessa" :lol:
Rece vec neko prije - Ja sam jebeno uporan :D
5 0 5

#2657 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by 5 0 5 »

fixer wrote: Igrao je tesku tekmu, koja bi po mom skromnom sudu zavrsila 0:0, sto je realno aktivan rez za sljedecu tekmu.
Kako je bila teska? Pa igraci Madrida jedva da su se kretali cijelo prvo poluvrijeme, a Barca nije pritiskala kao u proslim utakmicama. Ni Madridjanima se ne svidja ovakav nacin igranja. Procitao si sta je izjavio Ronaldo?
LSD

#2658 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by LSD »

fixer wrote:
LSD wrote: Pa oba žuta za Croucha su bila pomalo smiješna, u tome je fol...to se vrlo lako moglo progledati kroz prste, ali nije...sudijski uvjerenje.
Moglo se progledat kroz prste, bas kao sto se moglo Pepe-u dati ili zuti ili faul. Ali crveni niposto ;)
E pa nemoj ni sad kukati u vezi suđenja zbog Pepea kad nisi ni za Croucha onda, jer nije korektno...u pitanju se dosljednost u stavu.
To je sve što hocu da kažem.
Bušman

#2659 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Bušman »

fixer wrote:Nisam rekao da si ti mentalno rastrojen. Rekao sam da te izjave moze davat ili neko mentalno rastrojen, ili neko bezobrazan. Ja mislim da si ti ovo drugo, jer si sam rekao da namjerno provociras. Ja sam od tebe htio normalnog sagovornika, a ti si namjerno provocirao. I jos sad pokusavas da zaradis na dodatnim provokacijama :)
S tobom vise ne pricam. :wink:
Onda reci da sam bezobrazan, jer mentalno rastrojstvo i bezobrazluk nemaju iste manifestacije. Ono sto sam naveo kao provokaciju, nije bila provokacija. Ne znam zasto si bukvalno shvatio, ali dobro, ne moras pricati sa mnom.

No to ne mijenja cinjenicu da je Pepe zasluzeno dobio crveni karton i nisam sam u tom misljenju. Spominjao sam bivse sudije koji su stali iza Wolfganga Starka. To sto tebi to nije dovoljno, sta ja tu mogu. Ja imam svoje misljenje o sinocnjoj utakmici, upoznat si dobro sta mislim o igracima i Reala i Barcelone od sinoc. Nazalost, od svega toga se rasprava 20 stranica izmedju nas nekoliko vodi o vrlo grubom faulu koji je zavrsio iskljucivanjem i o jos nekoliko grubih koji nisu. Iz ovog ili onog razloga. Valjda to govori o samoj utakmici.
fixer

#2660 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by fixer »

LSD wrote: E pa nemoj ni sad kukati u vezi suđenja zbog Pepea kad nisi ni za Croucha, jer nije korektno...u pitanju se dosljednost u stavu.
To je sve što hocu da kažem.
Zivis ti sa mnom? A stvarno sam rekao da je ono smijesno. Jesam majke mi. :) Ne sjecam se jesam li ovdje na forumu to napisao.
fixer

#2661 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by fixer »

Bušman wrote:
fixer wrote:Nisam rekao da si ti mentalno rastrojen. Rekao sam da te izjave moze davat ili neko mentalno rastrojen, ili neko bezobrazan. Ja mislim da si ti ovo drugo, jer si sam rekao da namjerno provociras. Ja sam od tebe htio normalnog sagovornika, a ti si namjerno provocirao. I jos sad pokusavas da zaradis na dodatnim provokacijama :)
S tobom vise ne pricam. :wink:
Onda reci da sam bezobrazan, jer mentalno rastrojstvo i bezobrazluk nemaju iste manifestacije. Ono sto sam naveo kao provokaciju, nije bila provokacija. Ne znam zasto si bukvalno shvatio, ali dobro, ne moras pricati sa mnom.

No to ne mijenja cinjenicu da je Pepe zasluzeno dobio crveni karton i nisam sam u tom misljenju. Spominjao sam bivse sudije koji su stali iza Wolfganga Starka. To sto tebi to nije dovoljno, sta ja tu mogu. Ja imam svoje misljenje o sinocnjoj utakmici, upoznat si dobro sta mislim o igracima i Reala i Barcelone od sinoc. Nazalost, od svega toga se rasprava 20 stranica izmedju nas nekoliko vodi o vrlo grubom faulu koji je zavrsio iskljucivanjem i o jos nekoliko grubih koji nisu. Iz ovog ili onog razloga. Valjda to govori o samoj utakmici.
:shock: WTF
Zajebava me neko ovdje? Skrivena?
lester burnham

#2662 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by lester burnham »

steeL' wrote:

Vidi se da je navijac barcelone :dance:
...ma ciji god da je...
Jack Be Nimble

#2663 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Jack Be Nimble »

Crveni ili ne, Pep napravio Murionhom budalom. Barca izigrala Reala na terenu. Ocekiva osam ovaj ishod, ali u korist Reala.
Bušman

#2664 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Bušman »

fixer wrote: :shock: WTF
Da ti objasnim, provokacija je kada te ja otvoreno izazivam da tako reagujes. Ocito je kao provokacija u tom smislu uspjela. Ali mi to nije cilj, jer spominjanjem Tekkena sam htio da ti skrenem paznju u cemu je sustinska razlika mog i tvog pogleda na doticnu situaciju. Mozes ti i promasiti igraca, ali ako si krenuo iskljucivo njega da udaris, jebi ga onda. Pepe je u tome bio preofiran.
Bušman

#2665 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Bušman »

steeL' wrote:

Vidi se da je navijac barcelone :dance:
Ou je, jos od 95. :D.
fixer

#2666 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by fixer »

Bušman wrote:
fixer wrote: :shock: WTF
Da ti objasnim, provokacija je kada te ja otvoreno izazivam da tako reagujes. Ocito je kao provokacija u tom smislu uspjela. Ali mi to nije cilj, jer spominjanjem Tekkena sam htio da ti skrenem paznju u cemu je sustinska razlika mog i tvog pogleda na doticnu situaciju. Mozes ti i promasiti igraca, ali ako si krenuo iskljucivo njega da udaris, jebi ga onda. Pepe je u tome bio preofiran.
Zadnje pitanje. Vjerovatno uzaludno.Ali vrijedi po posljednji put pokusat naci svijest.
Po cemu ti mozes zakljuciti da Biskvit nije imao namjeru udariti, a Pepe jest? :-)
Bušman

#2667 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Bušman »

fixer wrote:Zadnje pitanje. Vjerovatno uzaludno.Ali vrijedi po posljednji put pokusat naci svijest.
Po cemu ti mozes zakljuciti da Biskvit nije imao namjeru udariti, a Pepe jest? :-)
Opet ti govorim, po tome sto Busquets od starta krece na loptu i fula je i udara Xabia. Pepe zakaci loptu i ofirno namjerno nastavlja prema nozi Alvesa. I sreca da ga nije udario. Cinjenica je da je Alves odglumio, nije lijepo od njega, ali i da nije odglumio ja bih Pepeu pokazao crveni.
A sta da je Pepe stvarno udario Alvesa? Pa sigurno je da bi mu slomio nogu. I zbog toga apsolutno odobravam odluku sudije, jer je koliko toliko uspostavio kontrolu. Da to nije uradio, bilo bi i mrtvih glava do kraja utakmice. Rekao sam ti ranije, bilo je ili Alves ili Pepe, jer su i jedan i drugi bili pravo nervozni i pravo grubi. Pepe je popusio foru i izgubio zivce prvi.
jeza u ledja

#2668 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by jeza u ledja »

fixer wrote:
505sCrtom wrote:
fixer wrote: Ono nije bilo za crveni.
Tebi fixer, uz svo postovanje, ne treba pasos Bosne i Hercegovine da bi dokazao da si Bosanac. Naime imas jednu stereotipnu bosnansku osobinu koja vec prerasta u karikatulne dimenzije. Hajde, neka je crveni karton greska sudije, sta mislis o ostatku utakmice? Kako je igrao tvoj tim prije i poslije tog kartona?
Igrao je tesku tekmu, koja bi po mom skromnom sudu zavrsila 0:0, sto je realno aktivan rez za sljedecu tekmu.
Buraz, igrao je pogresnu i procitanu taktiku.
Dok je Barca, za razliku od inace, svoje dodavanje prenjela na svoj zadnji red, umjesto veze, i tako do besvijesti. I opet, i s takvom taktikom, Barca je bila opasnija. Mogla je neka uci, i sta onda?
fixer

#2669 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by fixer »

Bušman wrote:
fixer wrote:Zadnje pitanje. Vjerovatno uzaludno.Ali vrijedi po posljednji put pokusat naci svijest.
Opet ti govorim, po tome sto Busquets od starta krece na loptu i fula je i udara Xabia. Pepe zakaci loptu i ofirno namjerno nastavlja prema nozi Alvesa. I sreca da ga nije udario. Cinjenica je da je Alves odglumio, nije lijepo od njega, ali i da nije odglumio ja bih Pepeu pokazao crveni.
A sta da je Pepe stvarno udario Alvesa? Pa sigurno je da bi mu slomio nogu. I zbog toga apsolutno odobravam odluku sudije, jer je koliko toliko uspostavio kontrolu. Da to nije uradio, bilo bi i mrtvih glava do kraja utakmice. Rekao sam ti ranije, bilo je ili Alves ili Pepe, jer su i jedan i drugi bili pravo nervozni i pravo grubi. Pepe je popusio foru i izgubio zivce prvi.
Image
Kakva indoktrinacija :-)
fixer

#2670 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by fixer »

jeza u ledja wrote: Buraz, igrao je pogresnu i procitanu taktiku.
Dok je Barca, za razliku od inace, svoje dodavanje prenjela na svoj zadnji red, umjesto veze, i tako do besvijesti. I opet, i s takvom taktikom, Barca je bila opasnija. Mogla je neka uci, i sta onda?
Onda ne bi bilo ove price. No i sam vidis da bi tad neka mogla uci, a nakon crvenog se znalo da ce neka uci :wink:
Bušman

#2671 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Bušman »

fixer wrote: Image
Nesretan slucaj. I drugo, da ga je jako udario ko sto je izgledalo na licu Xabia, a opet uz moje znanje i iskustvo iz mehanike Xabi Alonso ne bi trebao onako padati. Mada mislim da ga je zakacio malo i zato je Xabi Alonso onako pao, a nije mu noga odletjela u smjeru koji je pravio Busquets svojim faulom. I Busquets povlaci nogu (zapravo spusta je prema dolje) kada je vidio da ce udariti Xabia, pa ga je valjda zato samo zakacio. Pepe je bio preofiran, nije ni pokusao da skrene moguci udarac. Busquets ide vrhom kopacke, a Pepe djonom. Ali opet kazem, imamo razlicite poglede na ove situacije vjerovatno iz opravdanih razloga (navijacki) i cisto sumnjam da ce se to promijeniti.
fixer wrote: Onda ne bi bilo ove price. No i sam vidis da bi tad neka mogla uci, a nakon crvenog se znalo da ce neka uci :wink:

Pa ne znam bas, kad je bilo 1-1 Real je bio taj koji je dao gol :D
jeza u ledja

#2672 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by jeza u ledja »

fixer wrote:
Bušman wrote:
Image
Jel "Biskvit" dobio za ovo zuti? Ako nije, trebao je. Ali samo zuti, i to zbog opasne igre.
Vidi se da pokusava sutnuti loptu punim, kad je fulio, spusta nogu i prednjim dijelom dzona kaci Alonsa. Za razliku od ovoga Pepe drzi ispruzen dzon prema Alvesovoj cjevanici i apsolutno nije imao namjeru da ga spusti. Da, zakacio je loptu, ali iz ovog prilozenog cini mi se da se lopta na kraju tu nasla slucajno. Na kraju Pepeova noga ostaje ispruzena i cak ide unazad ko da prati Alvesovu ne bi li ga dohvatio.
I jos nesto, mora se priznati teatralno bacanje Alvesa kojeg ovaj mescini nije ni zakacio. Ovaj se baca ko da je nogu slomio. No, jebem ga ja, u pitanju je milimetar od potencijalnog slamanja noge - Pepeova ispruzena noga - Alvesova cjevanica - uh. :-? Naravno, sudija nema sanse da je mogao vidjeti je li bilo kontakta ili ne. No svejedno, zbog namjere, Pepe zasluzeno dobija crveni.

I opet kazem, s ovakvom igrom Mourinho je mogao pretpostavljati da ce neko od njegovih zaraditi ili dupli zuti ili crveni. Morao je uraditi vise na ofanzivnom planu prije nego sto je do ovog doslo. Osigurati se. Na stranu Barcelonina teatralnost, ali ja ovakvu igru Reala ne mogu nikako opravdati, niti joj dati pozitivnu ocjenu. Real ima igrace, a Barca nije s druge planete, a pogotovo to nisu njihovi branici i golman. Mourinho je igrao na ziher, tako je igrao i sa Interom protiv njih. Tako je igrao i u dvije prethodne utakmice protiv Barce. Guardiola ga procitao i to je to.

Usput, kad smo vec kod gresaka sudije, Marcelo je zasluzio jedan, radi gazenja Pedra, a prije toga mescini u prvom u cosku tamo skace na njega ko slon i salje loptu glavom u aut. Takodje Adebayor je dobro prosao samo sa zutim, za ono pri kraju. Eh da, i Di Maria je trebao dobiti zuti za teatralan pad, a na istom tom faulu Alves dobija zuti. :-) (to je mescini sekund nakon onog oskarovskog drzanja za lice Biskvita nakon sto je nasrnuo na Marcela ko sivonja, sto je bio faul za Real, sudija svirao prednost).
Takodje , Arbeloa ...ne znam bas da je ono bilo za zuti kad se sudario s Pedrom, ali jebem ga ja ko kad igraju prcvoljci i grmalji, ovaj mali se bukvalno zatrcao u zid i tras! :D
Last edited by jeza u ledja on 29/04/2011 02:19, edited 1 time in total.
Bušman

#2673 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Bušman »

Otprilike dijelim misljenje sa ovim covjekom:

http://hkref.blogspot.com/2011/04/refer ... ctics.html
jeza u ledja

#2674 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by jeza u ledja »

I samo da jos kazem :D , kakvih smo sudjenja vidjeli do sada (Ovrebo, Webb) ovo je nista.

ALI, kad ulazis u utakmicu sa namjerom da gazis protivnika (isto je uradila Holandija u finalu WC), sudija ako je dobar ce to skontati, pokusace umiriti tekmu sa par zutih, ako to ne upali - bice crvenih.

O ovome s ovoliko prica zato sto je u pitanju Barcelona s jedne, a Mourinho i Real s druge.
skafiskafsnjak

#2675 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by skafiskafsnjak »

Veoma dobro sudjenje . Samo je pogrijesio sto nije dao crveni Adebayoru i Marcelu ... ali necemo mu zamjeriti .
Good job Stark !!!
Locked