fixer wrote:Bušman wrote:fixer wrote:Zadnje pitanje. Vjerovatno uzaludno.Ali vrijedi po posljednji put pokusat naci svijest.
Po cemu ti mozes zakljuciti da Biskvit nije imao namjeru udariti, a Pepe jest?

Opet ti govorim, po tome sto Busquets od starta krece na loptu i fula je i udara Xabia. Pepe zakaci loptu i ofirno namjerno nastavlja prema nozi Alvesa. I sreca da ga nije udario. Cinjenica je da je Alves odglumio, nije lijepo od njega, ali i da nije odglumio ja bih Pepeu pokazao crveni.
A sta da je Pepe stvarno udario Alvesa? Pa sigurno je da bi mu slomio nogu. I zbog toga apsolutno odobravam odluku sudije, jer je koliko toliko uspostavio kontrolu. Da to nije uradio, bilo bi i mrtvih glava do kraja utakmice. Rekao sam ti ranije, bilo je ili Alves ili Pepe, jer su i jedan i drugi bili pravo nervozni i pravo grubi. Pepe je popusio foru i izgubio zivce prvi.
Kakva indoktrinacija

Jel "Biskvit" dobio za ovo zuti? Ako nije, trebao je. Ali samo zuti, i to zbog opasne igre.
Vidi se da pokusava sutnuti loptu punim, kad je fulio, spusta nogu i prednjim dijelom dzona kaci Alonsa. Za razliku od ovoga Pepe drzi ispruzen dzon prema Alvesovoj cjevanici i apsolutno nije imao namjeru da ga spusti. Da, zakacio je loptu, ali iz ovog prilozenog cini mi se da se lopta na kraju tu nasla slucajno. Na kraju Pepeova noga ostaje ispruzena i cak ide unazad ko da prati Alvesovu ne bi li ga dohvatio.
I jos nesto, mora se priznati teatralno bacanje Alvesa kojeg ovaj mescini nije ni zakacio. Ovaj se baca ko da je nogu slomio. No, jebem ga ja, u pitanju je milimetar od potencijalnog slamanja noge - Pepeova ispruzena noga - Alvesova cjevanica - uh.

Naravno, sudija nema sanse da je mogao vidjeti je li bilo kontakta ili ne. No svejedno, zbog namjere, Pepe zasluzeno dobija crveni.
I opet kazem, s ovakvom igrom Mourinho je mogao pretpostavljati da ce neko od njegovih zaraditi ili dupli zuti ili crveni. Morao je uraditi vise na ofanzivnom planu
prije nego sto je do ovog doslo. Osigurati se. Na stranu Barcelonina teatralnost, ali ja ovakvu igru Reala ne mogu nikako opravdati, niti joj dati pozitivnu ocjenu. Real ima igrace, a Barca nije s druge planete, a pogotovo to nisu njihovi branici i golman. Mourinho je igrao na ziher, tako je igrao i sa Interom protiv njih. Tako je igrao i u dvije prethodne utakmice protiv Barce. Guardiola ga procitao i to je to.
Usput, kad smo vec kod gresaka sudije, Marcelo je zasluzio jedan, radi gazenja Pedra, a prije toga mescini u prvom u cosku tamo skace na njega ko slon i salje loptu glavom u aut. Takodje Adebayor je dobro prosao samo sa zutim, za ono pri kraju. Eh da, i Di Maria je trebao dobiti zuti za teatralan pad, a na istom tom faulu Alves dobija zuti.

(to je mescini sekund nakon onog oskarovskog drzanja za lice Biskvita nakon sto je nasrnuo na Marcela ko sivonja, sto je bio faul za Real, sudija svirao prednost).
Takodje , Arbeloa ...ne znam bas da je ono bilo za zuti kad se sudario s Pedrom, ali jebem ga ja ko kad igraju prcvoljci i grmalji, ovaj mali se bukvalno zatrcao u zid i tras!