LIBIJA

Post Reply
Irvinovo stado

#2651 Re: LIBIJA

Post by Irvinovo stado »

Libija je konacno slobodna. Sto neko ne otvori temu o Siriji, ona je iduca u procesu demokratizacije.

Isključen/a korisnik/ca iz razloga “zabranjano kloniranje baniranih”
» Irvinovo stado
Last edited by Anonymous on 04/09/2011 11:31, edited 1 time in total.
Reason: .
anthraxQ
Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi

#2652 Re: LIBIJA

Post by anthraxQ »

Djuro wrote:
anthraxQ wrote:
Najlakši pingvin wrote:hoće meni neko, laiku, onako jednostavno objasniti zađto su se Libijci bunili protiv Gadafija? Imali su sve, naftu, besplatno zdravstvo, besplatno studiranje (za koje su primali prosječnu platu za to zanimanje za koje se školuju)...?

nisu mogli pričati šta žele...

uželjeli se malo promjene...

lijenost...

glupost...

ko fol potlačeni bili... eto, to ukratko.
Eh - ko fol potlačeni...
Jesil kada bio u Rumunjskoj u doba Ceausescua?
Nije isto - ali je slično..

Da li to treba trpjeti?
izvini, ali ovo je jedna od većih gluposti koje sam pročitao ovdje.
Znaš čitati? Ok. Znaš. Pa onda čitaj više! Čaušeskuova Rumunija je srednji vijek u usporedbi sa Gadafijevom Libijom.
Najlakši pingvin

#2653 Re: LIBIJA

Post by Najlakši pingvin »

meni lično da bilo kakva vlast ponudi ono što je Libija nudila svojim građanima, progutao bih te neke stvari koje nisu imali (pretpostavljam slobodu govora, slobodu na vjeroispovijest, internet, svjetske medije, jednu osobu na vlasti nekoliko desetina godina)... mislim da su sami sebi uskočili u usta i tek će se uhvatiti za glavu kad im zavlada američka "demokratija".
udrch

#2654 Re: LIBIJA

Post by udrch »

Najlakši pingvin wrote:meni lično da bilo kakva vlast ponudi ono što je Libija nudila svojim građanima, progutao bih te neke stvari koje nisu imali (pretpostavljam slobodu govora, slobodu na vjeroispovijest, internet, svjetske medije, jednu osobu na vlasti nekoliko desetina godina)... mislim da su sami sebi uskočili u usta i tek će se uhvatiti za glavu kad im zavlada američka "demokratija".
Naravno sa ove dsitance ti bi to progutao, kao i većina naših ljudi koja je živjela u Libiji u Tripoliju i na Jugu..
Međutim ovi iz Bengazija i onih zapaadnih planina, a posebno iz Misrate se sa vama ne slažu nikako..
Njima nešto nije valjalo..
A pitaju se oni, a ne vi..
vivaldi

#2655 Re: LIBIJA

Post by vivaldi »

Pobunjenici u borbi protiv jednog jedinog snajperiste :lol: :lol:

Pa ni poslije 8 mjeseci rata oni blage veze nemaju :-) . Na 0:58 ovaj zamalo sam sebe ne ubi bestrzajcem :lol: :lol:

Ako se Nato ikad povuce, pukovnik ce ove rastjerati palminim liscem :lol: :lol:
anthraxQ
Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi

#2656 Re: LIBIJA

Post by anthraxQ »

vivaldi wrote:Pobunjenici u borbi protiv jednog jedinog snajperiste :lol: :lol:

Pa ni poslije 8 mjeseci rata oni blage veze nemaju :-) . Na 0:58 ovaj zamalo sam sebe ne ubi bestrzajcem :lol: :lol:

jao izgledaju kao kakva banda. uništavaju ono što moraju kasnije graditi. umjesto da tu bude neki napad u zgradu... a ne ovako rokanje.

ovo nisu ni amateri, već ljudi željni da vide kako se to puca...

ovo su oslobodioci majko mila... divljaci.
anthraxQ

#2657 Re: LIBIJA

Post by anthraxQ »

http://www.liveleak.com/view?i=af1_1266131620

pa nije ni čudo kako im je kada krave ispaljuju iz topa. ali doslovno. ovo treba pogledati. :roll:
Cyrax

#2658 Re: LIBIJA

Post by Cyrax »

Koji indijanci :-) .
Eto "boraca za slobodu i demokratiju" :-) . Hrpa placenika i budala zeljnih unistavanja.
Ovi bez NATO-a ne bi mogli telefonsku govornicu da zauzmu definitivno.
ladyada

#2659 Re: LIBIJA

Post by ladyada »

ovo mi izgleda ko neka namjestaljka za snimanje ........... sve junak do junaka, podsjeti me na ovo ..........
MUNAFIK

#2660 Re: LIBIJA

Post by MUNAFIK »

anthraxQ wrote:

jao izgledaju kao kakva banda. uništavaju ono što moraju kasnije graditi. umjesto da tu bude neki napad u zgradu... a ne ovako rokanje.

Pa i jesu banda, banda dobro naoruzana... Bogami bili smo u ratu gorem 100 puta pa nasi ljudi i raja nikad se nisu ovako IZIVLJAVALI... Ovo je cisto izivljavanje i poziranje pred kamerama, u sustini to su radili citavo vrijeme, vozali se pustinjom ko razbijena bagra, i mahali oruzijem i bezciljno pucali po prostranstvima pustine i neba...

I sma prica oko Libije je zamrla, sta se tamo desava, kako je onom normalnom narodu (koji je u vecini) koji nije zelio ucestvovati u ovoj pljacki njihove zemlje? Kako je onim ljudima kojima ove bande i NATO unistavaju domove bez ikakvog razloga... Niko ne zna i niko o tome i ne prica, Jasno je bilo na pocetku ovoga svega da vecina libijaca je zelila mir i normalan zivot bez NATO napada, ali eto, prednost se dala manjoj grupi, koja odvno po plemenskim osnovama zamjeri Gadafiju...

Ali sta ocekivati kada naoruzas nafurane neradnike na rambo filmove, nego da se ponasaju ovako... Nije mnogo normalnih i postenih ljudi ucestvovalo u ovome, lokalne lole sa svojim klosarima su prvi se istakli takva je priroda ovog rata sta ces...
simpozijum delirijum

#2661 Re: LIBIJA

Post by simpozijum delirijum »

koliko lazi i manipulacija koje vrijedjaju inteligenciju u vezi situacije situacije u i oko Libije
i to je "sloboda izrazavanja "zapadnih medija ?
cuveni BBC nedavno napravio reportazu na kojoj masa "pobunjenika" slave pobjedu u Tripoliju i masuci ? Indijskim zastavama WTF??:)
na istome linku slican slucaj ali na CNN , demonstracije na Tibetu protiv Kineske vlasti a policajci koji tuku i hapse demonstrante vrlo brutalno imaju vecinom brkove ( WTF ?? i opet ! :lol: ) tipicno za "Kineze" zar ne ? i khaki uniforme Indijske policije
zar doista misle da su gradjani ove planete toliki retardi ? ili im se moze i zaboli ih sta narod misli ?
uvjerite se sami;
http://www.globalresearch.ca/index.php? ... &aid=26380
MUNAFIK

#2662 Re: LIBIJA

Post by MUNAFIK »

simpozijum delirijum wrote:koliko lazi i manipulacija koje vrijedjaju inteligenciju u vezi situacije situacije u i oko Libije
i to je "sloboda izrazavanja "zapadnih medija ?
cuveni BBC nedavno napravio reportazu na kojoj masa "pobunjenika" slave pobjedu u Tripoliju i masuci ? Indijskim zastavama WTF??:)
na istome linku slican slucaj ali na CNN , demonstracije na Tibetu protiv Kineske vlasti a policajci koji tuku i hapse demonstrante vrlo brutalno imaju vecinom brkove ( WTF ?? i opet ! :lol: ) tipicno za "Kineze" zar ne ? i khaki uniforme Indijske policije
zar doista misle da su gradjani ove planete toliki retardi ? ili im se moze i zaboli ih sta narod misli ?
uvjerite se sami;
http://www.globalresearch.ca/index.php? ... &aid=26380
Ma ej mislis da ce neko ovo procitati :? zavaravas se, malo ljudi zeli da promisli svojom glavom, lakse je drugacije...

A i kad im konkretno dokazes koliko nisu u pravu, onda ce ti odgovoriti ono pateticno '' pa sta i drugi bi radili isto ili i gore da mogu''...
zonbirile

#2663 Re: LIBIJA

Post by zonbirile »

anthraxQ wrote:

---------------------------
izgledaju, pa banda i jesu.Što se tiče gradnje, ne brini već je održana donatorska konferencija :D
masinovodja

#2664 Re: LIBIJA

Post by masinovodja »

stara latinska...divide et empera...irak, avganistan, libija...levati se medjusobno rokaju a "demokrate" dodju i pokupe kajmak...
da ovi levati ne ratuju medjusobno, nikad amer i europejac ne bi cizmom usli...
simpozijum delirijum

#2665 Re: LIBIJA

Post by simpozijum delirijum »

masinovodja wrote:stara latinska...divide et empera...irak, avganistan, libija...levati se medjusobno rokaju a "demokrate" dodju i pokupe kajmak...
e moj care ! i kod nas u bivsoj SFRJ bar 80 -90% raje ili naroda je bila normala , od Slovenije do Makedonije , dovoljno je manje od 5-10 % budala da sve razvale ( agresivni i naoruzani )
a ko ih je nafurao da se puske uhvate ?
i ko im je oruzje dao ?
uzasan primjer je Libija ( vidi gomile video snimaka , pa to je totalna banda pobunjenika odjednom do zuba naoruzani ??..mada Gadafijevci nisu nista bolji takodjer )
daj ludjacima i kriminalcima oruzje i eto belaja
to NATO upravo radi , razvali im drzavu i da ce plakati za Gadafijem jos deceniju poslije kao i Iracani za Sadamom ? ili vidi kako se kolju po Afganistanu ( a Juznu Ameriku i diktatore podrzane od CIA da ne spominjem ) a ima 150 000 NATO i USA trupa a rokaju se vise nego ikada po gudurama Pakistana i Afganistana , , masakr !
to je demokratija ( usput receno , u BiH imamo i RS sa Miloradom Dodikom , "lijepi Dejton" po NATO principu )
zonbirile

#2666 Re: LIBIJA

Post by zonbirile »

simpozijum delirijum wrote:
masinovodja wrote:stara latinska...divide et empera...irak, avganistan, libija...levati se medjusobno rokaju a "demokrate" dodju i pokupe kajmak...
e moj care ! i kod nas u bivsoj SFRJ bar 80 -90% raje ili naroda je bila normala , od Slovenije do Makedonije , dovoljno je manje od 5-10 % budala da sve razvale ( agresivni i naoruzani )
a ko ih je nafurao da se puske uhvate ?
i ko im je oruzje dao ?
uzasan primjer je Libija ( vidi gomile video snimaka , pa to je totalna banda pobunjenika odjednom do zuba naoruzani ??..mada Gadafijevci nisu nista bolji takodjer )
daj ludjacima i kriminalcima oruzje i eto belaja
to NATO upravo radi , razvali im drzavu i da ce plakati za Gadafijem jos deceniju poslije kao i Iracani za Sadamom ? ili vidi kako se kolju po Afganistanu ( a Juznu Ameriku i diktatore podrzane od CIA da ne spominjem ) a ima 150 000 NATO i USA trupa a rokaju se vise nego ikada po gudurama Pakistana i Afganistana , , masakr !
to je demokratija ( usput receno , u BiH imamo i RS sa Miloradom Dodikom , "lijepi Dejton" po NATO principu )
----------------------------------------------
polako nadolaziš na istinu,korak si do nje.
nosara

#2667 Re: LIBIJA

Post by nosara »

buksna wrote:
Spejs wrote:
VerticalHairFactor wrote:
Ono što sam ja htio reći snimcima jeste da je Gadafi zvijer koja je mislila Libijom vladati putem afričkih plaćenika, ali nije uspio utažiti želju naroda za slobodom od takvog stanja, i pored toga taj je narod svjestan da ne smije biti sličan Gadafiju, jer to je ono što ne žele.
Nisu Zapadnjaci nekakvi bogovi kakvim ih žele prikazati pojedini naivni forumaši - u smislu što naume to ostvare, sve je ovo njihovih ruku djelo - oni su jednostavno sila sa kojom se u ovim krajevima mora računati.
Isto će se desiti i u Siriji, El-Esed samo ubija, nemilosrdno - ni to neće biti dovoljno, vjerovali ili ne, da spriječi sirijce, naročito većinske sunije koje tako bestijalno ugnjetava, da dođu do slobode.
Diktatura - završava u krvi.
Okupacija-kad tad završava, u krvi ili drukčije.
Tripoli:
http://www.youtube.com//watch?v=WRE-y8K ... r%ADelated

Zlitan:
http://www.youtube.com//watch?v=_Qf92ip ... %20500.000

Zawia:
http://www.youtube.com//watch?v=F-h4os5 ... 1.2million

Ajelat:
http://www.youtube.com//watch?v=zTQxqac ... ideo_title

I šta kažeš?

Plaćenici? Sloboda? Diktatura?
ne vidim da iko od ovih demokratsko-američko-pobunjenički orijentisanih filozofa objasni ove snimke...
Mahom je u pitanju lobotomizirani dio populacija, tako da se ne nadas previse... :D
VerticalHairFactor

#2668 Re: LIBIJA

Post by VerticalHairFactor »

Kretenluke ne vrijedi objašnjavati - nasljeđe Riste Đoge, ne više. Da su ga uistinu podržavali ne bi jučer lagano pred kamerama Al Jazeere sjeli u džamiju pokraj Beni Velida i razgovarali o daljem toku libijske reintegracije, niti bi pukovnikovi kamioni zlata špartali Nigerijom, a još bi bilo borbi u Tripoliju.

I da bude jasno, moje simpatije su sa narodom Libije, Zapad je činjenica sa kojom i mi moramo računati, a tiranine, ubice i zločince tipa Gadafija, Miloševića, Mubaraka, Eseda, petog-desetog, i s njima korporativne špekulante i bandite ne želim komentirati, niti se svrstavati na njihovu stranu. Samo kreteni mogu zagovarati da svo bogatstvo bude koncentrirano u rukama jednog polupismenog zločinca i ubice, jer ima plaćenike koji će klati sve koji mu se ne povinuju, kao što samo kreteni i neznalice mogu zagovarati izolacionizam u bilo kojem trenutku društveno-političkih okolnosti. Što je bolji balans, to je i bolje stanje jednog naroda, niti jedna krajnost nikome sreće nije donijela.
Izrazi koje sam iskoristio jesu grubi, ali su jednostavno adekvatni.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#2669 Re: LIBIJA

Post by -LIBERO- »

VerticalHairFactor wrote:Kretenluke ne vrijedi objašnjavati - nasljeđe Riste Đoge, ne više. Da su ga uistinu podržavali ne bi jučer lagano pred kamerama Al Jazeere sjeli u džamiju pokraj Beni Velida i razgovarali o daljem toku libijske reintegracije, niti bi pukovnikovi kamioni zlata špartali Nigerijom, a još bi bilo borbi u Tripoliju.

I da bude jasno, moje simpatije su sa narodom Libije, Zapad je činjenica sa kojom i mi moramo računati, a tiranine, ubice i zločince tipa Gadafija, Miloševića, Mubaraka, Eseda, petog-desetog, i s njima korporativne špekulante i bandite ne želim komentirati, niti se svrstavati na njihovu stranu. Samo kreteni mogu zagovarati da svo bogatstvo bude koncentrirano u rukama jednog polupismenog zločinca i ubice, jer ima plaćenike koji će klati sve koji mu se ne povinuju, kao što samo kreteni i neznalice mogu zagovarati izolacionizam u bilo kojem trenutku društveno-političkih okolnosti. Što je bolji balans, to je i bolje stanje jednog naroda, niti jedna krajnost nikome sreće nije donijela.
Odlican post ,kao i vecina tvojih na ovoj temi :thumbup:
Erzsebet

#2670 Re: LIBIJA

Post by Erzsebet »

Evo jedan odličan članak sa sajta E-Balkan Net.

Sent friend request

07. septembar 2011.
Autor: Saša Božović

Libija je, kao uostalom i cijela mediteranska Afrika, od vajkada drugovala sa moćnim i brižnim prijateljima. U zenitu svog postojanja, Kartagina je proširila prijateljstvo među berberskim plemenima sve do današnjeg Tripolija. Kasnije, Rimska imperija u uzvratnoj posjeti Kartagini nije izostavila ni Libiju. Mnogo kasnije, ovu lijepu tradiciju su nastavili turski jarani pa, vjerovali ili ne, Šveđani i Ameri, a kao Skandinavci hladi i uzdržani! Nakon njih nastupili su Italijani, pa Njemci, pa Englezi i Ameri, pa opet Ameri i evo danas A-team svijeta, predvođeni opet Amerima koji mu dođu nešto kao glavna faca u društvu. U kolektivnom spomenaru Libije upisao se maltene cijeli hall of fame: Hanibal, Skipion Afrikanac, Paton, Montgomeri, Romel, Musolini i mnogi drugi pobornici maksime da prijateljstvo ne haje za cijenu.

Ne basta prvorangiranom mirotvorcu, nobelovcu Obami da se nameće, pa ni prijateljski. Možda je zato opunomoćio Sarkozija da edituje profil Libije. Ovaj jedva dočekao, uskokotio se u trenutku glavnog svjetskog baje koji, još jedared, treba da oplemeni tamo neki poludivlji i napaćeni narod zapadnim standardima. Ovo klikanje je saveznike koštalo više milijardi dolara. Izostala je francuska prefinjenost, Sarkozi je zadatak odradio traljavo i kaubojski te ne čudi što slovi za Amerikanca u Parizu. U nekoj drugačijoj priči, naslov ovog filma bi podsjetio na gracioznost Džin Kelija. Sarkoziju više stoji „taktičnost" i temperament Džona Vejna. Libiji je darovana sloboda i demokratija a znamo da one nemaju cijenu i da od njih ništa nije vrednije, osim, naravno, nafte. Ovo je pogrešno vjerovanje jer cijena nafte se lako da provjeriti uvidom u berzanski izvještaj. Teško da će vas sa ovakvom zabludom prihvatiti u društvu. Izostaće prostor, medijski, diplomatski ili kakav drugi da argumentujete svoj netačan i remetilački stav. Jednostavno, prijatelji neće dozvoliti da se izblamirate pred svijetom i nazovete pristalicom teorija zavjere, svjetske vlade, multikorporacizma. Biće tu za vas i pomoći će vam da pobijedite asocijalnost i osamu (bin Ladena) u sebi, nakon čega će vas raširenih ruku dočekati u svoju porodicu. Prijatelji su tu da vas zaštite. Ako, pak, vjerujete u insomniju velikih zbog kvaliteta života u zemljama, ali samo onim koje imaju mineralni, fosillno-gorivni ili neki drugi derivatni značaj, onda ste zdrav čovjek ispravnih shvatanja i za vas greške nema.

Nakon šest mjeseci utrošenih na „change profile picture and status" freški frendovi su odlučili da proslave. U Parizu je upriličeno druženje skladnog naziva, a kakvog bi drugog, „Prijatelji Libije", čime je NATO potvrdio reputaciju domišljatog i (crno)duhovitog planera. U odabranom društvu Klintonove, Rasmusena, Sarkozija, Kamerona, Eštonke, libijskih izaslanika i generalnog prijatelja čovječanstva, autoritativnog Ban Ki Muna, još jednom se ukazalo na greške Libije koje su je umalo odvele stranputicom. Kroz par riječi, oprezno, jer hvalisanje pred prijateljima je neukusno, pomenuta je i, nikad brže organizovana i odobrena, pomoć alijanse. Rodna ravnopravnost nije ispoštvovana pa su, pored prisutnih Hilari i Ketrin, alfa lideri prednjačili u tračarenju Gadafija, žaleći što je odbio ljekovito dejstvo prijateljstva te je time za njega postalo kasno da izbjegne deleted by admin. Ćaskalo se i o budućnosti moderne Libije. Prijatelji su zamolili za finansijsku pozajmicu. Ameri su bili široke ruke, iako su nedavno umalo bankrotirali, i kao iskren prijatelj odvojili od usta. I ne samo to već su se najavili u vizitu, kako i priliči, jer nije red, nakon Iraka i Avganistana, ignorisati Libiju. Moderni domaćini pokušali su izbjeći goste izgovorom da je rano i da je kuća sva u neredu. Međutim, Ameri nikada nisu bili probirljivi a uz to imaju i milijarde razloga. Ni Evropljane ova navalentnost nije ostavila ravnodušnim. Mediji uvijek gladni senzacije, pokušali su zavaditi drugare. U etru su se našle analize, giganti poput Šela i Totala, lobisti, cifre, predviđanja i strahovanje, nešto nalik poslovici: ne vjeruj Danajcima ni kada ti darove donose. Uzalud, bila je to samo bezazlena čarka. Prijateljstvo je suviše ozbiljno i značajno da bi ga raskrinkali mediji.

Prijatelji prijatelja iliti šupak zemlje, među kojima spadaju i države sa ovih prostora, pa i Crna Gora, redom su lajkovale ove izmjene profila, tagovale nove fotke Libije i u superlativu komentarisale postove na wall-u, iako su se do juče zaklinjale na vječno prijateljstvo Gadafiju, odlazili na svilen ćilim, kačili ordenje različitih redova ili upriličavali rođendanske zabave nekom od sinova, koje su skrivale ambiciju da se investitor izvaćari za neki od poslova. Ako ste gore pomenuti, zdrav čovjek ispravnih shvatanja, ovo se naziva „diplomatskom vještinom i umijećem" ili „realnim sagledavanjem situacije", a može i „odgovornim odnosom prema bitnosti datog istorijskog trenutka" ili bilo koja od poštapalica iz diplomatskog leksikona koje ne znače ništa. Ako ste čovjek koji živi u neznanju, ovo se naziva izdajom, sprdačinom, aranžmanom u rektumu moćnika, a može i sranje, što opet ništa ne znači, jer ste u zabludi. U tom slučaju trebate prijateljsku pomoć. A kažu u psa nikad vjere.
Svijet je pohorila pandemija prijateljstva. Nadahnut svojim dobročinstvom a željan novih misionarskih izazova, Sarkozi je najavio da će preventivno poslati „friend request" Iranu. Ako nastavi da opstaje u zabludi.

VerticalHairFactor

#2671 Re: LIBIJA

Post by VerticalHairFactor »

Prije svega, Libija nije okupirana zemlja, Libija se oslobodila diktatora i ubojice. Nadalje, ti možeš reći i da si vanzemaljac, ali će događaji u Libiji pokazati ko je bio Gadafi, i da li libijski narod može živjeti bez "brata velikog vođe". Ako aludiraš na utjecaj Zapada na taj dio svijeta, on je očigledan kao i utjecaj na ovaj dio Evrope u kojem mi živimo. Da nema utjecaja Zapada, bilo bi utjecaja Kine i Rusije, ili neke druge sile koja bi se potencijalno uzdigla.
nosara

#2672 Re: LIBIJA

Post by nosara »

VerticalHairFactor wrote:Kretenluke ne vrijedi objašnjavati - nasljeđe Riste Đoge, ne više. Da su ga uistinu podržavali ne bi jučer lagano pred kamerama Al Jazeere sjeli u džamiju pokraj Beni Velida i razgovarali o daljem toku libijske reintegracije, niti bi pukovnikovi kamioni zlata špartali Nigerijom, a još bi bilo borbi u Tripoliju.

Protiv ubica i zlocinaca tipa busa i pinokia nemas nista, samo ih treba prihvatit kao cinjenicu...? Sta si ti, robot...? Cime su te zaduzili fasisti zapadnih imperija...? Mislis da cemo im se mi provuc ispod radara...? Ili je po tebi sasvim prihvatljivo samo se naguzit i "prihvatit cinjenicu"...?

Sve sto se desavalo u Libiji je bila unutrasnja stvar suverene drzave cije granice nisu bile zatvorene i ciji su ljudi o trosku drzave spartali svijetom, bilo kao studenti ili kao turisti, biznismeni, itd...

Samo kreteni mogu zagovarati da svi resursi ove planete budu u rukama par desetina medjunarodnih korporacija i da to samo treba prihvatiti kao cinjenicu... Nataknem ih sa kompletnim nato paktom... Fuj...!
VerticalHairFactor wrote:Prije svega, Libija nije okupirana zemlja, Libija se oslobodila diktatora i ubojice. Nadalje, ti možeš reći i da si vanzemaljac, ali će događaji u Libiji pokazati ko je bio Gadafi, i da li libijski narod može živjeti bez "brata velikog vođe". Ako aludiraš na utjecaj Zapada na taj dio svijeta, on je očigledan kao i utjecaj na ovaj dio Evrope u kojem mi živimo. Da nema utjecaja Zapada, bilo bi utjecaja Kine i Rusije, ili neke druge sile koja bi se potencijalno uzdigla.
Mozda... Cinjenica je da zapadne zemlje vrse agresiju gdje im se cefne... Jebem tu cinjenicu i ne mogu je prihvatit... Velim ti, nataknem ih...
udrch

#2673 Re: LIBIJA

Post by udrch »

VerticalHairFactor wrote:Prije svega, Libija nije okupirana zemlja, Libija se oslobodila diktatora i ubojice. Nadalje, ti možeš reći i da si vanzemaljac, ali će događaji u Libiji pokazati ko je bio Gadafi, i da li libijski narod može živjeti bez "brata velikog vođe". Ako aludiraš na utjecaj Zapada na taj dio svijeta, on je očigledan kao i utjecaj na ovaj dio Evrope u kojem mi živimo. Da nema utjecaja Zapada, bilo bi utjecaja Kine i Rusije, ili neke druge sile koja bi se potencijalno uzdigla.
Nekima je teško prihvatiti realnost, da i od lošeg uvijek ima gore, a da od dobrog ima bolje..
Da li će Libijcima biti bolje ili gore vidjećemo..
Ali ja im iskreno čestitam što nemaju više majmuna kao neprikosnovenog vođu i što sinovi vođe nisu gospodari života i smrti u njihovoj zemlji..
Jebeš zemlju u kojoj je jedan sin određen za nasljednika, drugi je direktor (u ovom slučaju vlasnik i gospodar) nacionalne naftne kompanije koja obrće polovinu ukupnih prihoda, treći je fudbaler i vlasnik fudbalskih klubova, četvrti je komadant vojne brigade koja je zadužena da razbuca one koji nešto pokušaju, kćerka je presjednica nekakvih udruženja za ljudska prava..i bla bla bla, moglo bi se u nedogled..

Nosara, niko ovdje ne priča hvalospjeve o onima koje ti spominješ, sve su to govna obična, ali Gadafi je veće govno od njih..
Erzsebet

#2674 Re: LIBIJA

Post by Erzsebet »

Teško je biti veće govno od politike Izraela, Amerike, Engleske i sličnih njima...
udrch

#2675 Re: LIBIJA

Post by udrch »

Erzsebet wrote:Teško je biti veće govno od politike Izraela, Amerike, Engleske i sličnih njima...
Naravno..samo što se u Libiji neće pitati isključivo oni kao što je to dosad bio slučaj sa Gadafijem..da će se pitati, hoće, ali koliko to će reći narod Libije..ako su glupi neka ih nastave guziti..imaju sve preduslove da žive ko begovi..
Post Reply