DVB-T u BiH
Moderator: anex
-
arminicos
#2651 Re: DVB-T u BiH
UHF antena za kanale 21 do 48
RG6 kabl kvalitetan i konektori
Pojacalo za UHF antenu staviti sto blize anteni. Napajanje za pojacalo kraj tv-a.
RG6 kabl kvalitetan i konektori
Pojacalo za UHF antenu staviti sto blize anteni. Napajanje za pojacalo kraj tv-a.
-
Refik4
#2652 Re: DVB-T u BiH
Radi li kod vas ch27? Nešto se opet dešava, jutros je bilo i ovih dana s nekim kraćim prekidima, međutim u ovome trenutku nema nijedan kanal...
-
Brcak1971
#2653 Re: DVB-T u BiH
Prije 2 mjeseca sam dobio e-mail na upit od Dasto semtela da će MUX-D biti pušten u Gradačcu.
To bi trebalo biti ovih dana ili početkom maja
Možda sada trenutno nema signala na 27ch pošto će i sa Gradačca ići na istom kanalu.
- Mrvica 77
#2654 Re: DVB-T u BiH

U zadnje vrijeme jačina i kvaliteta vrlo često osciliraju, a sada je kvaliteta ispod granice i slika se rasipa
Inače imam 93/98%
Ali to zadnjih dana rijetko bude
Dasto Semtel
-
Brcak1971
#2655 Re: DVB-T u BiH
Samo se nadam kada bude počela digitalizacija javnih servisa da ne bude povjerena nekome poput Dasto semtela.
-
arminicos
#2656 Re: DVB-T u BiH
Ljudi sta vi ocekujete od kvazi firme Zona.ba Dasto Semtel Bijeljina??? To je wireless firma za bezicni Internet na 2.4 i 5 GHz. Bio njihov korisnik davno nekada prije 8 godina na 2x razlicite lokacije u BiH koristio zonu i ne pozelio nikome! Internet zivi uzas..firma uopste nije specijalizirana za spajanje mikrovalih veza medju odasiljacima ni DVB-T. Ovo je cisto pranje para i namjestanje tendera nedje u kafani.
-
Refik4
#2657 Re: DVB-T u BiH
Svima je to sve jasno, ali dokle više? Ni beba ne zna hodati pa prohoda.
Neko krši zakon.
Neko krši zakon.
- Mrvica 77
#2658 Re: DVB-T u BiH
Vrlo zanimljivo ovo što pišete... Neću komentirati, nisam upoznat s dotičnom firmom, osim što kao i svi ovdje komentiram(o) njihov (ne)rad i (ne)znanje
Volio bih da na natječaju za MUX A pobijedi naš OiV, iz jednostavnog razloga, jer ako naprave samo upola dobro kao kod nas u HR, bit će sjajno
Volio bih da na natječaju za MUX A pobijedi naš OiV, iz jednostavnog razloga, jer ako naprave samo upola dobro kao kod nas u HR, bit će sjajno
- Cizmas
#2659 Re: DVB-T u BiH
Ma nije uzas radi to bar ovaj odasiljac za d mux na majevici, i nama dvbt radi kao ok pa malo malo nestane cot po sat dva.A ni tu neznam ko je gazda pravo da kazem.Meni majevica stalno radi dobro i ima puno kanala mux mogu reci da sam vam zahvalan.
Samo malo strpljenja ipak se uce
treba svima pruziti sansu to ja mislim. A sto se ovog zadnjeg tice znam i ode je pranje ali opet dvbt radi kako tako.Nema niko nista da zna kad ce mux a pustiti? I oce biti na 25 ch na majevici?
to me zanima
Veliki pozdrav
Samo malo strpljenja ipak se uce
Veliki pozdrav
-
adnanius
#2660 Re: DVB-T u BiH
Pojavio se digitalni tv signal sa Crnog Brda (Čapljina)
Nakon određenog zatišja, danas se u okviru Multipleksa D pojavio digitalni tv signal sa emisione lokacije Crno Brdo u okolini Čapljine. Ovo je još jedan u nizu predajnika koje testira operater...
https://www.dvbportal.net/dvb-t/pojavio ... a-capljina
Nakon određenog zatišja, danas se u okviru Multipleksa D pojavio digitalni tv signal sa emisione lokacije Crno Brdo u okolini Čapljine. Ovo je još jedan u nizu predajnika koje testira operater...
- Mrvica 77
#2661 Re: DVB-T u BiH
Kad ne zeza signal, zezaju linkovi
Trenutno signal Vlašića full, a kanali negledljivi...
Na momente se pojave kockice, većinom ništa nema
Trenutno signal Vlašića full, a kanali negledljivi...
Na momente se pojave kockice, većinom ništa nema
-
Brcak1971
#2662 Re: DVB-T u BiH
Mrvica 77 kod mene već nekoliko dana u sitnim noćnim satima i rano ujutro (do otprilike 7 sati) signal sa Vlašića radi perfektno.
Ostali dio dana nema ga nikako, ili u prekidima.
- Mrvica 77
#2663 Re: DVB-T u BiH
Evo sad je ok
S tim da je neki dan radio EPG na OBN-u, sada ga već par dana nema...
Hmmm, @Brcak1971 moram priznati da mi to kod tebe čudno
Ali dobro, tebi je Udrigovo ionako glavni, a Vlašić nek se nađe
A kod mene i još puno, mi nemamo izbora, lovimo samo jedan (Vlašić), a sudeći po postovima odašiljač koji doslovno pokriva pola Bosne ima i najviše problema...
Tehnika im valjda pati od visinske bolesti
-
Brcak1971
#2664 Re: DVB-T u BiH
Znam, baš je čudno kod mene.
U pravu si za Vlašić, trebao bi baš on da radi bez prekida, a ono baš kontra.
Evo, čekaću još sat-dva da vidim hoće li opet biti isti slučaj, pa ću vam javiti.
U pravu si za Vlašić, trebao bi baš on da radi bez prekida, a ono baš kontra.
Evo, čekaću još sat-dva da vidim hoće li opet biti isti slučaj, pa ću vam javiti.
-
player_
#2665 Re: DVB-T u BiH
Uhvatih u ilijasu sa iskrinom vanjskom antenom signal sa 5700000 znaci vjerovatno sa vlasica i radio je normalno 
-
Ivicaaaa
#2666 Re: DVB-T u BiH
Na kojem kanalu se pušta testiranje za Crno Brdo?adnanius wrote: ↑26/04/2023 09:12 Pojavio se digitalni tv signal sa Crnog Brda (Čapljina)
-
Ivicaaaa
#2667 Re: DVB-T u BiH
Zapravo našao sam na 42 kanalu Crno Brdoza područije Čapljine.
Večeras signal 95/100.
Večeras signal 95/100.
-
Grga50
#2668 Re: DVB-T u BiH
A koja muka s Vlašićem, kratki periodi trzanja pa opet radi i stalno u krug. Propustio sam taj signal na više objekata u zajedničku antenu i problem mi je objasniti ljudima zašto signal povremeno trza. Tako je na svakoj lokaciji, signal izvrsne jačine bude oko 60dBuV, kvaliteta redovno 99%, ali nekada trza i skoro pa nema slike, a nekada sve super. Kakvi su to amateri postavljali
-
Brcak1971
#2669 Re: DVB-T u BiH
Kod mene je već nekoliko dana signal sa Vlašića u kasnim noćnim satima i ranim jutarnjim satima idealan, a preko dana ga uopšte nema.Grga50 wrote: ↑29/04/2023 22:41 A koja muka s Vlašićem, kratki periodi trzanja pa opet radi i stalno u krug. Propustio sam taj signal na više objekata u zajedničku antenu i problem mi je objasniti ljudima zašto signal povremeno trza. Tako je na svakoj lokaciji, signal izvrsne jačine bude oko 60dBuV, kvaliteta redovno 99%, ali nekada trza i skoro pa nema slike, a nekada sve super. Kakvi su to amateri postavljali
-
Mango19
#2670 Re: DVB-T u BiH
Isto tako i kod mene Vlašić ujutro ima signala, dok preko dana ništa, i onda opet navečer se pojavi normalno.
i kad je odličan signal i dalje su prisutni oni trzaji nestanci signala na 5 sekundi, vjerojatno Grga o tome priča.
To nikako da poprave od početka koliko pratim Vlašić ima taj problem, iako signal bude odlučan povremeno nestane na 5 sekundi komplet signal
i kad je odličan signal i dalje su prisutni oni trzaji nestanci signala na 5 sekundi, vjerojatno Grga o tome priča.
To nikako da poprave od početka koliko pratim Vlašić ima taj problem, iako signal bude odlučan povremeno nestane na 5 sekundi komplet signal
- Mrvica 77
#2671 Re: DVB-T u BiH
Jedno mi nije jasno, @Mango19 ti si iz Slavonije, ako se ne varam negdje Osijek, a @Brcak1971 iz Posavine, Brčkog i imate iste simptome, iako ste na različitim stranama, jedino što vam je zajedničko da ste ipak relativno daleko od Vlašića 
Ne znam da li to ipak znači da su smanjili domet, čim vam zavisi o dobu dana, atmosferske prilike, propagacija itd.
Ja i @Grga50 smo Brođani, pa potvrđujem sve što je napisao
Više mi je dojadilo svako malo pisati o Vlašiću
Kao što sam već više puta rekao, jednostavno je sramota da oni to ni nakon više mjeseci nisu u stanju konačno dotjerati u red...
EPG je nedavno opet kratko radio na OBN
na drugima nije nikad ni bio, sad opet nema ni na jednom...
Linkovi često zezaju...
Signal svako malo nestaje na par sekundi, to nam je svima vidim zajedničko...
Jednostavno gomila propusta i ovi iz Dasto Semtela to ne znaju popraviti i to na možda najbitnijem odašiljaču za cijelu Bosnu, jer on jedini od svih pokriva najveći dio države
Ne znam da li to ipak znači da su smanjili domet, čim vam zavisi o dobu dana, atmosferske prilike, propagacija itd.
Ja i @Grga50 smo Brođani, pa potvrđujem sve što je napisao
Više mi je dojadilo svako malo pisati o Vlašiću
Kao što sam već više puta rekao, jednostavno je sramota da oni to ni nakon više mjeseci nisu u stanju konačno dotjerati u red...
EPG je nedavno opet kratko radio na OBN
na drugima nije nikad ni bio, sad opet nema ni na jednom...
Linkovi često zezaju...
Signal svako malo nestaje na par sekundi, to nam je svima vidim zajedničko...
Jednostavno gomila propusta i ovi iz Dasto Semtela to ne znaju popraviti i to na možda najbitnijem odašiljaču za cijelu Bosnu, jer on jedini od svih pokriva najveći dio države
-
Brcak1971
#2672 Re: DVB-T u BiH
Mrvica 77 za sve si u pravu što si spomenuo maloprije oko predajnika Vlašić.
Ne znam samo zašto Dasto semtel ne obavjesti korisnike o eventualnim problemima na svojoj stranici.
Ne znam samo zašto Dasto semtel ne obavjesti korisnike o eventualnim problemima na svojoj stranici.
- Mrvica 77
#2673 Re: DVB-T u BiH
Ja mislim da bi oni probleme konačno mogli i trebali riješiti, obavješteni smo iz prve ruke o njima
Vjerojatno neće da se dodatno blamiraju
Meni nije jasno šta RAK radi, ako netko nije u stanju ispuniti uvjete koncesije ili kako se kaže u Bosni tendera, trebaju raspisati novi natječaj i opaliti poštenu kaznu Dasto Semtelu, jer ovo je više tragikomično da se mjesecima ne može ustabiliti rad SFN, linkovi, EPG itd.
Ovako mogu unedogled, dok se u svijetu prelazi na 4K, pa i 8K, BiH nažalost nikako da krene zaozbiljno s digitalijom
- genius 723
#2674 Re: DVB-T u BiH
Kad vec pisete o problemu sa Vlasicem da dodam i ovo da i sa Trebackog brda nalete smetnje u vidu trzanja slike i tona iako je signal i kvaliteta ful.a od Vlasica sam digo ruke jer nije siguran nikako i dojadilo je brate iako je i sa Vlasica ful signal.
- Boki Antena
#2675 Re: DVB-T u BiH
U Brodu Udrigovo odlično radi sa pojačalom. A Vlašić povremeno ima raspadanje slike na sekund. Ponekad prođe dan a da se to ne desi a nekada se dešava češće.