U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Mustang1

#2651 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by Mustang1 »

Ali oni imaju bar nesto a sta smo mi zadnje dobili od mlade repke ?
Arteta

#2652 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by Arteta »

Duka Dizel wrote:
Arteta wrote:
U Benfici je u svim jacim tekmama igrao odbranu, igrao je LM, a ne LW i to ga je prodalo u Liverpool
Nije ovo tačno.
Benfica igra već godinama tipično 4-2-3-1 formaciju i Marković je tu igrao u trojci iza napadača...znači AML,AMC,AMR...

Ovo što je igrao u Liverpoolu nema veze sa tim. Rogers je veći deo sezone forsirao igru sa 3 štopera, a Markovića je gurao praktično na mesto nekog ful-backa ili wing-backa koji pokriva celu stranu. On zaista nije taj tip igrača.
On je koristan u fazi odbrane samo kad treba izvršiti prvi presing na protivničku odbranu, ali da trči gore-dole uz aut liniju i konstantno zatvara ..to niti je ikad radio, niti će ikad naučiti.
Pogledaj ponovo tekme.
Papir nema veze ni sa cim, pogotovo pogledaj tekmu protiv cini mi se Juventusa, to mu je jedna od boljih tekmi, a mislim da nije ni pogledao na gol, vecinom je obavljao defanzivne zadatke.
Arteta

#2653 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by Arteta »

Mustang1 wrote:Ali oni imaju bar nesto a sta smo mi zadnje dobili od mlade repke ?
Od mlade Repke se nista i ne moze dobiti, moze se dobiti jedino od klubova.
Duka Dizel

#2654 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by Duka Dizel »

Arteta wrote:
Pogledaj ponovo tekme.
Papir nema veze ni sa cim, pogotovo pogledaj tekmu protiv cini mi se Juventusa, to mu je jedna od boljih tekmi, a mislim da nije ni pogledao na gol, vecinom je obavljao defanzivne zadatke.
Ma šta imam gledati ponovo tekme... Gledao sam Benficu u sezoni 2013/14 valjda 90% utakmica...kako prvenstvenih, tako i evropskih.
Bili su mi interesantni, jer je igralo mnogo igrača iz Srbije. Na jednoj utakmici vezni red su činili Matić-Fejsa-Marković-Djuričić-Sulejmani..dakle, svi iz Srbije.
Znam šta je igrao Marković i kako je igrao. Znam šta ga je prodalo iz Partizana u Benficu. Nisam rekao da on nije igrao odbranu. Zna on da se vrati i isprati protivničkog beka...ako protivnik više napada (to u portugalskoj ligi baš i nije slučaj)
Ali on je u suštini ofanzivan igrač, ofanzivni vezni ili polušpic, koji menja strane i kojem treba dosta slobode u igri. U Liverpoolu je koliko krilo, toliko i bek, s puno odgovornosti..a on čak i ne zna centrirati. Jednostavno mu nikad nije bilo u opisu posla.
Arteta

#2655 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by Arteta »

Duka Dizel wrote:
Arteta wrote:
Pogledaj ponovo tekme.
Ma šta imam gledati ponovo tekme... Gledao sam Benficu u sezoni 2013/14 valjda 90% utakmica...kako prvenstvenih, tako i evropskih.
Bili su mi interesantni, jer je igralo mnogo igrača iz Srbije. Na jednoj utakmici vezni red su činili Matić-Fejsa-Marković-Djuričić-Sulejmani..dakle, svi iz Srbije.
Znam šta je igrao Marković i kako je igrao. Znam šta ga je prodalo iz Partizana u Benficu. Nisam rekao da on nije igrao odbranu. Zna on da se vrati i isprati protivničkog beka...ako protivnik više napada (to u portugalskoj ligi baš i nije slučaj)
Ali on je u suštini ofanzivan igrač, ofanzivni vezni ili polušpic, koji menja strane i kojem treba dosta slobode u igri. U Liverpoolu je koliko krilo, toliko i bek, s puno odgovornosti..a on čak i ne zna centrirati. Jednostavno mu nikad nije bilo u opisu posla.
Gledao sam ga i u Partizanu i u Benfici (samo jace tekme, slabije me ne zanimaju).
Tvrdim da je poprilicno ogranicen igrac, ne kazem da je beskoristan igrac, mozr biti koristan ali za nastup na velikoj sceni se moze zahvaliti uglavnom
brutalnim fizikalijama.
Ocigledno zbog tih fizikalija strucnjaci ga nisu znali usavrsiti jer je i ovako bolji od ostalih.

Tih tekmi u Evropa Ligi se odlicno sjecam, igrao je jaku odbranu, na gol skoro da i nije gledao.
Mustang1

#2656 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by Mustang1 »

Otisli smo u pogresnom smjeru. Ja kazem 2 igraca ako im budu zvijezde oni su na konju. Mi nemamo odakle izvuci ni ta 2. Spominju se neka imena ovdje a takvih imena u proslosti je bilo koliko hoces i nijedno nije ispunilo ocekivanja. Ovako kad imas ekipu realnije je ocekivati par dobrih nego samo od jednog da postane dobar
Sta je sa onim Hodzicem bio je nekakav nadprosjecni talent. U Liverpoolu bio. Gdje je sad ?
MOSALJOZE

#2657 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by MOSALJOZE »

Mustang1 wrote: Sta je sa onim Hodzicem bio je nekakav nadprosjecni talent. U Liverpoolu bio. Gdje je sad ?
Ara je u Dinamo ZG,danas su igrali prijateljsku,i nije bio u kombinacijama za meč.Usput Gojak je dao gol na toj utakmici.
Arteta

#2658 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by Arteta »

Mustang1 wrote:Otisli smo u pogresnom smjeru. Ja kazem 2 igraca ako im budu zvijezde oni su na konju. Mi nemamo odakle izvuci ni ta 2. Spominju se neka imena ovdje a takvih imena u proslosti je bilo koliko hoces i nijedno nije ispunilo ocekivanja. Ovako kad imas ekipu realnije je ocekivati par dobrih nego samo od jednog da postane dobar
Sta je sa onim Hodzicem bio je nekakav nadprosjecni talent. U Liverpoolu bio. Gdje je sad ?
Bio nam prvi strijelac Lige, sad je u DInamu.
baxus

#2659 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by baxus »

Kaze Pirijia u danasnjem Avazu, da se ne moze porediti stanje u omladisnkom fudbalu kod nas i Srbiji jer je iza nas rat :? :? :lol:
Moj Pirija nije 98. Rat stao prije 20 godina (dvadeset).

Ovdje pricmo o djeci koja su pocela trenirati fudbal 10 godina nakon kraja rata.
Prvaci svijeta postadose djeca rodjena 96.

Kaze Pirija mi smo jos u fazi izgradnje :D
phillie

#2660 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by phillie »

Zna co'ek :roll: :roll:
sinuhe

#2661 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by sinuhe »

Rijec je o nedostatku profesionalizma. U Beogradu i Zagrebu su imali profesionalne klubove i prije Drugog svjetskog rata.
Nije niko ni prije rata presao iz Zvezde u Sarajevo.
Duka Dizel

#2662 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by Duka Dizel »

Mustang1 wrote:Otisli smo u pogresnom smjeru. Ja kazem 2 igraca ako im budu zvijezde oni su na konju. Mi nemamo odakle izvuci ni ta 2. Spominju se neka imena ovdje a takvih imena u proslosti je bilo koliko hoces i nijedno nije ispunilo ocekivanja. Ovako kad imas ekipu realnije je ocekivati par dobrih nego samo od jednog da postane dobar
Ma uopšte ne znači da će A selekcija Srbije biti na konju, sve i da 5--6 igrača iz ove generacije naprave neku karijeru.
Taj individualni kvalitet nikad i nije bio problem srpskog fudbala. On postoji i danas u toj seniorskoj konkurenciji, ako ništa onda da budemo ispred Albanije.
Ovi uspesi mladjih kategorija Srbije su samo dokaz da u Srbiji ima talenta, da se dobro radi sa mladima u klubovima i mladjim reprezentativnim selekcijama, a da je raspad sistema u A selekciji uzrokovan nečim drugim.

BiH fudbal ima potpuno drugi problem. Vaša reprezentacija pokazuje atipične tendencije za ovo podneblje, a to je da postane selekcija irskog ili velškog tipa.
Znači, slaba domaća liga i oslanjanje na dijasporu i igrače koji su stasavali u inostranim klubovima. Sve te dečake širom Evrope je teško držati na oku, pa oni uglavnom igraju za mladje selekcije Švajcarske, Holandije, Luksemburga, Nemačke, Slovenije ili gde ih sve već nema..Posle kad se formiraju, vi ih privolite da igraju za BiH. Za mladje selekcije pak igraju uglavnom igrači iz domaćih klubova, pa tu rezultati izostaju...

To tako za sad prilično dobro funkcioniše, kad je A selekcija u pitanju. A to je najbitnije...
Problem je što se nikad ne zna kako će biti u budućnosti. A i loše je za klupski fudbal u samoj BiH što nema značajnijih transfera, jer oni svi od toga egzistiraju.
Logovan

#2663 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by Logovan »

baxus wrote:Kaze Pirijia u danasnjem Avazu, da se ne moze porediti stanje u omladisnkom fudbalu kod nas i Srbiji jer je iza nas rat :? :? :lol:
Moj Pirija nije 98. Rat stao prije 20 godina (dvadeset).

Ovdje pricmo o djeci koja su pocela trenirati fudbal 10 godina nakon kraja rata.
Prvaci svijeta postadose djeca rodjena 96.

Kaze Pirija mi smo jos u fazi izgradnje :D
Nadam se da izjava nije istinita. :oops: Mislim ako jeste, onda on stvarno nije normalan.
supercali

#2664 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by supercali »

Pa jerino tacno sto je rekao je da smo u izgradnji
Mustang1

#2665 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by Mustang1 »

Ja samo kazem da Srbija ima pravo da se nada veci uspjehu u buducnosti nego mi. Oni imaju neke osnive i vjeru u nesto a u sta mi da vjerujemo :D
Pojava jednog talenta sa 17 godina koji do 20 propadne ko kauc je slaba nada za nas
studeni76

#2666 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by studeni76 »

Ma de ba, bilo ko ko se razumije u fudbal neće reći da od omladinskog pogona nema koristi. Ako treba birati između "od nečega napravit nešto" (Srbija) ili pokušat "od ničega stvoriti nešto" (BiH), vjerujem da bi većina stručnjaka izabrala ovo prvo. Čak i ako reprezentacija ne bude imala koristi od tih igrača, korist će osjetiti klubovi na drugoj strani. Menadžeri gledaju takmičenja, nakon jučerašnjeg uspjeha cijena tih momčića je znatno veća i odoše oni u veće klubove. Barem od tih novaca koji dolaze, klubovi mogu da ulažu u infrastrukturu, u omladinski pogon pa na kraju krajeva i u prvi tim i da na taj način dižu kvalitet lige. A šta mi imamo, apsolutno ništa. Ulaganja u omladinski pogon nikakva, rad sa djecom nestručan, perspektiva za djecu je 0 bodova. Ponekad mi izgleda da ni klubovi nisu plaho zainteresovani za ulaganja, jednostavno znaju da ne mogu zadržat ni jedno imalo kvalitetnije dijete da ne ode sa 16 il 17 godina u Češku, Poljsku ili sl. I koja im korist onda bacat pare, ovako samo daju na prvi tim.
Charuga
Globalni moderator

#2667 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by Charuga »

Golmani: Kenan Pirić (Sloboda), Goran Karačić (Zrinjski).

Odbrana: Kerim Memija (Željezničar), Alen Merajić (Olimpic), Marko Mihojević (Sarajevo), Luka Miletić (Inter Zaprešić), Renato Gojković (Istra),

Vezni red: Deni Milošević (Standard), Amir Hadžiahmetović (Željezničar), Dino Bajrić (Kaiserslautern), Andrej Modić (Vicenza), Fedor Predragović (Borac), Nikola Jelišić (Bayern), Marin Popović (Čelik), Haris Hajradinović (Gent).

Napad: Riad Bajić (Željezničar), Armin Hodžić (Dinamo), Smail Prevljak (Salzburg).
Haman mjesec dana kako je Bajić otišao u Tursku, a kvazinovinar ga vodi kao igrača Želje ... :roll:
Ajatolah_

#2668 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by Ajatolah_ »

I ovaj Jelišić je slobodan već par mjeseci.
Logovan

#2669 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by Logovan »

Charuga wrote:

Odbrana: Kerim Memija (Željezničar), Alen Merajić (Olimpic), Marko Mihojević (Sarajevo), Luka Miletić (Inter Zaprešić), Renato Gojković (Istra),

Vezni red: Deni Milošević (Standard), Amir Hadžiahmetović (Željezničar), Dino Bajrić (Kaiserslautern), Andrej Modić (Vicenza), Fedor Predragović (Borac), Nikola Jelišić (Bayern), Marin Popović (Čelik), Haris Hajradinović (Gent).

Napad: Riad Bajić (Željezničar), Armin Hodžić (Dinamo), Smail Prevljak (Salzburg).
Haman mjesec dana kako je Bajić otišao u Tursku, a kvazinovinar ga vodi kao igrača Želje ... :roll:
Ništa čudno za naše novinare.
Zar ovaj Gojković toliko valja pa da uvijek dobija pozive? Igra lik u strašnoj Istri. Kakav ba Popović? :-)
Rilkoni

#2670 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by Rilkoni »

Charuga wrote:

.
Rilkoni

#2671 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by Rilkoni »

Što se tice golmana tu smo odlični, i Pirić i Karacic su dobri golmani samo imam osjecaj da ce Karacic napraviti bolju karijeru.
Odbrana nam je za plakanje, vecina igrača osim Memije grije klupu u svojim timovima..
Što se tice veze, nije mi jasno zašto pozive dobija Modić kad nema minute seniorskog fudbala, Dino Bajric isto, Nikola Jelišić odavno nema kluba, Marin Popović je u katastrofalnoj formi dok je Deni Milošević rezerva u Standardu. Hajradinovic je isto na klupi u Gentu. Hadžiahmetovic je bio povrijeđen ali je juce igrao za Želju u pobjedi protiv Veleža,a Predragović je čini mi se standardan u Borcu.
Napad nam je dobar jer se radi o 3 zaista kvalitetna igrača i to nam je najjaca strana ove reprezentacije..
tr_ba

#2672 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by tr_ba »

u koliko je tekma,i ima il kakav prijenos...?
Rilkoni

#2673 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by Rilkoni »

tr_ba wrote:u koliko je tekma,i ima il kakav prijenos...?
Tekma je čini mi se u pola 5, BHT prenosi..
tr_ba

#2674 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by tr_ba »

Rilkoni wrote:
ejs?
bravo macko,jos da je nabasat na kaki strim...

hvala
Rilkoni

#2675 Re: U-17 / U-19 / U-21 reprezentacija

Post by Rilkoni »

tr_ba wrote:
Rilkoni wrote:
ejs?
bravo macko,jos da je nabasat na kaki strim...

hvala
Evo ti strim pa gledaj.. :-D
http://www.jagledam.com/BHT-1-uzivo-stream
Post Reply