Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
MJAU - da

#2651 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by MJAU - da »

Amazonka27 wrote:
escobar__ wrote:
Amazonka27 wrote:da zaista macku treba hraniti sirovim mesom
Sve ok u komentaru, samo mi ovo posebno skrenu pažnju. Šta fali sirovom mesu, šta mačka inače jede kad se ne zgotivi kod nekog u kući?
Tako mogu dobiti parazite, zaraziti se i sl. Mora se podvuci linija izmedju kucnih i okolokucnih maca. Zamisli samo...maca zakolje pacova a sat poslije prede ti na jastuku...hvala lijepa.

Mačku ne treba ni slučajno hraniti sirovim mesom, kuhano meso!
@amaznko draga.. pa nije valjda da ti brineš ako ti maca zaprede na jastuku, a pojela miša???' Šalim se naravno, zaista razumijem tvoju brigu ALI kesice, krekeri su MODIFICIRANA hrana. Shvati to, zamisli da i ti sebi daješ injekcije vitamina, a ne da ih unosiš prirodno. Crveno meso nije zdravo ni za ljude, to je opšte poznato, pa ga i dalje većina jede. Ali, poletina, jetra, riba - KUHANA je izuzetno zdrava za mačke.
Ljudotinska hrana nije samo kruh i mlijeko :kiss:
MJAU - da

#2652 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by MJAU - da »

nadžak wrote:Zdravo narode. Nisam sad u prilici puno se vračat po ovoj temi pa ne ljutite se ako se ponavlja pitanje. Juče smo malog mačka primili u kuću, tj sklonili ga sa ceste od onih nemami, pa me zanima koje su sad prve radnje oko udomljavanja. Nema vidnih rana ni povreda, mjauče, pomalo kiše, malo se igra, ouno spava, okupao se :D .

Šta za buhe da radim?

Hvala, pozdrav i navratiću poslije. Postaviću sliku cileta.
Ako je veliki može frontline (valja neće izazvati alergiju, nekad zna, ali rijetko prema mom iskustvu). Ako je malo, ni slučajno, u PET šopovima imaju prirodne preparate, pa ako ti je stalo, pripremi novčanik :-) Mogu li zamoliti za sliku na pp i detalje, da podijelim raji mačkoljupcima?
Banksy

#2653 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by Banksy »

nadžak wrote:Zdravo narode. Nisam sad u prilici puno se vračat po ovoj temi pa ne ljutite se ako se ponavlja pitanje. Juče smo malog mačka primili u kuću, tj sklonili ga sa ceste od onih nemami, pa me zanima koje su sad prve radnje oko udomljavanja. Nema vidnih rana ni povreda, mjauče, pomalo kiše, malo se igra, ouno spava, okupao se :D .

Šta za buhe da radim?

Ako je mačak mali, kupi u vetshopu šampon ili puder protiv buha, premali je za frontline kapi, daj mu mokru hranu - DM konzervice za male mace ili proguglaj šta bi mu sam mogao dati u toj dobi, kad su mali imaju veliki apetit, ali važno je da je hrana odgovarajuća za njegov uzrast, kako kiše važno je da ga smjestiš na toplo, a ne bi bilo loše odvesti ga najbližem veterinaru da mu izmjeri temepraturu i da ga pregleda i da ti kažu koliko je otprilike star, obično niko ne naplaćuje takav rutinski pregled, nakon što ga ''dovedeš'' u red daj oglas, u novine ili na pik, ako postaviš i sliku, imaš velike šanse da ga sam udomiš, sretno.
nadžak

#2654 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by nadžak »

MJAU - da wrote:

Šta za buhe da radim?

Ako je veliki može frontline (valja neće izazvati alergiju, nekad zna, ali rijetko prema mom iskustvu). Ako je malo, ni slučajno, u PET šopovima imaju prirodne preparate, pa ako ti je stalo, pripremi novčanik :-) Mogu li zamoliti za sliku na pp i detalje, da podijelim raji mačkoljupcima?
Pozdrav.

Nemam pojma šta je razlog, ali jedino pored tvog profila nemam opciju slanja privatnih poruka, kod svih ostalih ima!
Evo slike na na ovom sajtu. Joj maloprije mi je zavjesu u dnevnoj sredio, konto sam da ćemo i ja i mačak napolju završit a hladno pravo. :D

Valjda bi nas kakva udomila! :D

Evo slika:

Image

Image

Image

Image

Image
nadžak

#2655 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by nadžak »

Banksy wrote:

Šta za buhe da radim?

Ako je mačak mali, kupi u vetshopu šampon ili puder protiv buha, premali je za frontline kapi, daj mu mokru hranu - DM konzervice za male mace ili proguglaj šta bi mu sam mogao dati u toj dobi, kad su mali imaju veliki apetit, ali važno je da je hrana odgovarajuća za njegov uzrast, kako kiše važno je da ga smjestiš na toplo, a ne bi bilo loše odvesti ga najbližem veterinaru da mu izmjeri temepraturu i da ga pregleda i da ti kažu koliko je otprilike star, obično niko ne naplaćuje takav rutinski pregled, nakon što ga ''dovedeš'' u red daj oglas, u novine ili na pik, ako postaviš i sliku, imaš velike šanse da ga sam udomiš, sretno.
Hvala puno majstore,imaću u vidu. Cile se razleto, ne mogu smirom gledat utakmicu :-)

Image

Image
Bloo
Globalna šefica

#2656 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by Bloo »

divna maca :mrgreen: ima neku zbunjola facu
dok je kod vas, samo nabaci kakvog pijeska u škaf da tamo piški, ili ako ti je otvoreno kupatilo, stavi ga u kadu :D piškenje i tak to
nadžak

#2657 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by nadžak »

Bloo wrote:divna maca :mrgreen: ima neku zbunjola facu
dok je kod vas, samo nabaci kakvog pijeska u škaf da tamo piški, ili ako ti je otvoreno kupatilo, stavi ga u kadu :D piškenje i tak to
E, sreća pa je pametan pravo. Već je on dobio svoju posudu sa pijeskom i tu sve obavlja ko gospodin. Uredniji je od nekih mojih jarana :D

Sinoć je došo jadan sav izbezumljen, samo spavao, a evo večeras je počeo šiz po kući. :maca: :metla:
Bloo
Globalna šefica

#2658 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by Bloo »

nadžak wrote:
E, sreća pa je pametan pravo. Već je on dobio svoju posudu sa pijeskom i tu sve obavlja ko gospodin. Uredniji je od nekih mojih jarana :D

Sinoć je došo jadan sav izbezumljen, samo spavao, a evo večeras je počeo šiz po kući. :maca: :metla:
i pripremi se na atak u krevetu :D izmedu tebe i zene samo da znas :D
nadžak

#2659 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by nadžak »

Bloo wrote:
nadžak wrote:

i pripremi se na atak u krevetu :D izmedu tebe i zene samo da znas :D
Šipak, odmah pucam ko mi se ženi približi :hitna: :fazlija: :fight:
Bloo
Globalna šefica

#2660 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by Bloo »

ako možete da je zadržite bilo bi divno.
ja ću poslat slike ovim mačkofanaticima na fejsu tšo tuše mačke raji :D
Zenica jel da?
nadžak

#2661 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by nadžak »

Bloo wrote:ako možete da je zadržite bilo bi divno.
Zenica jel da?
Jeste da, nicaZe.

Ma plan nam je da ga držimo ovdje u kući do daljneg23, (ovo je on šapom opalio po tastaturi :D ) namjerno neću brisat, simpa je ispalo.

Još ja mali da ga pustimo oko kuće a možda neko navali da ga preuzme. Sve je u igri. Uglavnom, nemam namjeru ga pustit na ulicu tek tako...u jest mi kihno u facu pleme mu nevaspitano...fuj :shock:
Bloo
Globalna šefica

#2662 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by Bloo »

nadžak wrote:
Zenica jel da?
Jeste da, nicaZe.

Ma plan nam je da ga držimo ovdje u kući do daljneg23, (ovo je on šapom opalio po tastaturi :D ) namjerno neću brisat, simpa je ispalo.

Još ja mali da ga pustimo oko kuće a možda neko navali da ga preuzme. Sve je u igri. Uglavnom, nemam namjeru ga pustit na ulicu tek tako...u jest mi kihno u facu pleme mu nevaspitano...fuj :shock:
ček dok prdne pod nos :D
i uvali ti pakšu u facu :D
ljepote imanja mačke :D
nadžak

#2663 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by nadžak »

Bloo wrote:
nadžak wrote:
Zenica jel da?
Jeste da, nicaZe.

:shock: :? :D
pakica_

#2664 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by pakica_ »

nadžak wrote:
Zenica jel da?
Jeste da, nicaZe.

ne znam za vas, ali meni se cini da ovo mace vec ima dom :oops:
pakica_

#2665 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by pakica_ »

Bloo wrote:
e sad zamisli da ti zivotinja 3-5 puta veca od macke uradi to isto :D
ljepote imanja dobermana i avlijanera :lol:
Bloo
Globalna šefica

#2666 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by Bloo »

mora prvo da ženu zbari :D
mačke su super :D griju zimi :D jedu paukove u kući :D brišu prašinu ispod trosjeda i ormara :D
VenomousV

#2667 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by VenomousV »

znaci presladak :shock:
dobro je bloo rekla, zbunjola faca, stalno bih mu ljubila tu slatku njuskicu :D

ovo jedno moje krme ima fetis na kese, pa svaku izdere na hiljadu malih komadica... to bi mozda bilo relativno ok da on ne copa kese u kojima je hljeb (da, zavuce se u hljebarnik, jel se tako zove ono cudo?) izvuce kesu sa komadicem hljeba, zezne kesu i rucki hljeb... pa haj i to nekako ima smisla ali nema smisla da maloprije pojede pola krofne :-)
htcxone

#2668 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by htcxone »

VenomousV wrote:znaci presladak :shock:
dobro je bloo rekla, zbunjola faca, stalno bih mu ljubila tu slatku njuskicu :D

ovo jedno moje krme ima fetis na kese, pa svaku izdere na hiljadu malih komadica... to bi mozda bilo relativno ok da on ne copa kese u kojima je hljeb (da, zavuce se u hljebarnik, jel se tako zove ono cudo?) izvuce kesu sa komadicem hljeba, zezne kesu i rucki hljeb... pa haj i to nekako ima smisla ali nema smisla da maloprije pojede pola krofne :-)
kod njih ima sve smisla pa cak i da mačka (žensko :D ) "sisa" mačka (muškog) :D
to cu maksuz da snimim da vidite i to cudo :D

znači ovaj je li legao da spava eto nje uvali se kod njega i počne da "sisa" nevidljivo mlijeko :D i tako jedno pola sata dok ovome komplet stomak ne bude mokar :D :D
pakica_

#2669 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by pakica_ »

Macka mojih sefova obozava kese.. Samo ostavis li kesu na podu, zaleti se kol'ko god moze i utrci u kesu, a zatim trazi da se nosa u istoj
Ludo pa zivi :lol:
nadžak

#2670 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by nadžak »

pakica_ wrote:Macka mojih sefova obozava kese.. Samo ostavis li kesu na podu, zaleti se kol'ko god moze i utrci u kesu, a zatim trazi da se nosa u istoj
Ludo pa zivi :lol:
To isto ovaj mačak Maru iz Japana. Ima hrpa klipova na Youtube. Voli kutije, zaleti se ko lud i uvuče se u kutiju. Par puta je zvekno od kakav predmet na podu. :D

Bloo
Globalna šefica

#2671 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by Bloo »

kak je deb'o i divan <3 deb'oooooo
nadžak

#2672 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by nadžak »

Bloo wrote:kak je deb'o i divan <3 deb'oooooo
Bumblo 8)
pakica_

#2673 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by pakica_ »

Morat cu i ja Linu ludu snimit :lol:
VenomousV

#2674 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by VenomousV »

Garo (kesa fetisist), voli da spava u cekerima :D

Od najstarijeg , Bubija, sad nisam mogla kafu pit' jer hoce u krilo. Prede, capa me sapama, ljubi... srecom maloprije je skont'o da ni njemu ni meni nije bas udobno :D
nadžak

#2675 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by nadžak »

VenomousV wrote:Garo (kesa fetisist), voli da spava u cekerima :D

Od najstarijeg , Bubija, sad nisam mogla kafu pit' jer hoce u krilo. Prede, capa me sapama, ljubi... srecom maloprije je skont'o da ni njemu ni meni nije bas udobno :D
ja jutros kad sam sabah klanjo bio je cirkus pravi. Kad sam stajao zakačio se na desnu butinu i visi. Uvalio mi kanđe u meso bilmez. Kad sam bio na sedždi popeo se na glavu i zamoto se oko vrata, tako da kad sam se ispravio bio mi ko fes na glavi. :D :D :D . Jedva sam se suzdržo da ne odvalim u smijeh.
Post Reply