"Majstori" parkiranja

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Locked
c0d14c

#2651 Re: "Majstori" parkiranja

Post by c0d14c »

maxell_sarajevo wrote:Lijepo krenes pjeske i iz sve snage nogom lupis ovog Renaulta od invalida i ono pofinu mu udubis vrata i ako dođe policija reci parkirao ga dok sam prelazio preko pjesackog i morao sam ga udariti, ili mu jednostavno pređi preko krova pa na zebru. :D

Ja sam biciklom ovako u utorak namjerno udario u jedno auto koje je bilo parkirano na pjesackom, izleti lik iz kafane, al me nije mogao stici, pobjegao sam kroz ulicice.Eto jednostavno nije mi zao razlupati ovakvim debilima auto. :x
a zasto ne bi jednostavno zovno policiju i pauka peglao ih kako nmzs proci preko pjesackog prelaza pa peglaj dok ne upali a ovak te ovaj moze i tuzit ak te uhvati :shock:
topcam
Vozim: uzbrdo

#2652 Re: "Majstori" parkiranja

Post by topcam »

chuchumbamayumbe wrote:Ako je Ismar vlasnik Milkmana onda ga pozdravi i reci neka pripazi kako parkira svog C6 u Olimpijskom. Nikada ga nisam vidio da je ispravno parkiran, uvijek je na trotoaru tako da pješaci uvijek moraju da idu cestom, ili ispred ulaza tako da se mora prelaziti preko krova od auta da bi se ušlo u ulaz. Najbolje je kada ga uparkira između 2 znaka zabranjenog parkiranja. I inače, ono Olimpijsko je katastrofa što se tiče nepropisnog i bahatog parkiranja, ali niko ništa ne preduzima. :roll:

Nes´ti jarane nikad u Japanu radit. :D :run:
chuchumbamayumbe

#2653 Re: "Majstori" parkiranja

Post by chuchumbamayumbe »

topcam wrote:
chuchumbamayumbe wrote:Ako je Ismar vlasnik Milkmana onda ga pozdravi i reci neka pripazi kako parkira svog C6 u Olimpijskom. Nikada ga nisam vidio da je ispravno parkiran, uvijek je na trotoaru tako da pješaci uvijek moraju da idu cestom, ili ispred ulaza tako da se mora prelaziti preko krova od auta da bi se ušlo u ulaz. Najbolje je kada ga uparkira između 2 znaka zabranjenog parkiranja. I inače, ono Olimpijsko je katastrofa što se tiče nepropisnog i bahatog parkiranja, ali niko ništa ne preduzima. :roll:

Nes´ti jarane nikad u Japanu radit. :D :run:
Ne skontah, Allaha mi! :-)
maslina

#2654 Re: "Majstori" parkiranja

Post by maslina »

Da ne bude zabune, ovo mu je stalno mjesto za parkiranje.
Image
quasar

#2655 Re: "Majstori" parkiranja

Post by quasar »

Vala je i ovaj za clanak na portalu. EUPM, imunitet, folovi. Jel ovako moze u njegovoj zemlji da se parkira?
donsedin

#2656 Re: "Majstori" parkiranja

Post by donsedin »

maslina wrote:Da ne bude zabune, ovo mu je stalno mjesto za parkiranje.
Image
Ja koliko vidim nije bas pogrijesio sa ovim jer znak za zabranu je iza a koliko vidim ima mjesta da se prodje pored auta, uostalom on je EUPM je to.
zambaklija

#2657 Re: "Majstori" parkiranja

Post by zambaklija »

Image

bo maaajkuuu,dođu da ti prodaju pamet,da ko fol uče naše paajkane da se pridržavaju zakona A VIDI!!!
Cafe Camargue

#2658 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Cafe Camargue »

donsedin wrote:
Image
Ja koliko vidim nije bas pogrijesio sa ovim jer znak za zabranu je iza a koliko vidim ima mjesta da se prodje pored auta, uostalom on je EUPM je to.
:-)
smak

#2659 Re: "Majstori" parkiranja

Post by smak »

quasar wrote:Vala je i ovaj za clanak na portalu. EUPM, imunitet, folovi. Jel ovako moze u njegovoj zemlji da se parkira?

slazem se sa tobom!
Control panel

#2660 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Control panel »

donsedin wrote:
Image
fol je u zelenoj povrsini. ako vec pogresno parkira mogao je bar da ne unistava travu.
erni3

#2661 Re: "Majstori" parkiranja

Post by erni3 »

Control panel wrote:
donsedin wrote:
Image
fol je u zelenoj povrsini. ako vec pogresno parkira mogao je bar da ne unistava travu.

Mozda bas na onom djelu gdje je tocak nema trave, pa ga je lik tudena ućero. Doduše, more da bidne da je ova trava neka optička iluzija, mi mislimo da je trava, a ono nije. Ko što reče ovaj iznad, ima prostora da se prođe, prije znaka. U redu je to, na kraju karajeva, stranac je to. valjda on nas seljake treba učiti kako parkirati, a ne mi njega, ha ya.
maslina

#2662 Re: "Majstori" parkiranja

Post by maslina »

Najbolje od svega je što sa druge strane ceste stoji isti takav, sa prednjim točkovima u travi. Kolega, valjda.
smoki_choko

#2663 Re: "Majstori" parkiranja

Post by smoki_choko »

evo jedan zanimljiv video kad se parkiras gdje ti nije mjesto :D
Skyfox

#2664 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Skyfox »

smoki_choko wrote:evo jedan zanimljiv video kad se parkiras gdje ti nije mjesto :D

crnjak :shock:
Imamopobjednika

#2665 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Imamopobjednika »

Jedno pitanje, jer imam problem sa komsijom oko parkiranja: Covjek zivi preko puta mene i uporan je sa parkiranjem uz kucu (preko puta mene) i samim time ponekad otezava a ponekad onemogucava izlaz i ulaz meni u moju garazu. Znaci da se razumijemo: frajer parkira uz svoju kucu ali mu je pola auta na ulici. Pola mi prijatelja govori da je on u pravu a pola tvrdi da nije. Meni nikako ne ide u glavu kako on moze raspolagati pravom na ulicu (koja je javni prostor) jer otezava/onemogucava izlaz iz privatnog posjeda.

Zna li iko kako stvari konkretno stoje? Trebam znati prije nego sto povucem iduci korak. Ne bih da se provaljujem.
smoki_choko

#2666 Re: "Majstori" parkiranja

Post by smoki_choko »

Imamopobjednika wrote:Jedno pitanje, jer imam problem sa komsijom oko parkiranja: Covjek zivi preko puta mene i uporan je sa parkiranjem uz kucu (preko puta mene) i samim time ponekad otezava a ponekad onemogucava izlaz i ulaz meni u moju garazu. Znaci da se razumijemo: frajer parkira uz svoju kucu ali mu je pola auta na ulici. Pola mi prijatelja govori da je on u pravu a pola tvrdi da nije. Meni nikako ne ide u glavu kako on moze raspolagati pravom na ulicu (koja je javni prostor) jer otezava/onemogucava izlaz iz privatnog posjeda.

Zna li iko kako stvari konkretno stoje? Trebam znati prije nego sto povucem iduci korak. Ne bih da se provaljujem.
slikaj da vidimo ko je upravu
Imamopobjednika

#2667 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Imamopobjednika »

smoki_choko wrote:slikaj da vidimo ko je upravu
Ne bih da ofiram ni sebe ni njega. :D
Ali zamisli znaci da je niz kuca na jednoj strani i niz kuca na drugoj. Sa moje strane je kuca i garaza a preko puta, garaze - na drugoj strani ulice - je privatna kuca. Pored kuca je nekih 30-tak cm trotoara (sirina). On zaista parkira uz svoju kucu ali vise od pola auta mu je na ulici. Ja sam bio milion % ubjedjen da sam ja u pravu, medjutim neki su mi prijatelji rekli da on ima pravo da parkira uz svoju kucu. To postujem, ali nema mi nikakve logike da ima pravo na koristenje ulice jer nije njegovo vlasnistvo. Znaci po toj istoj logici ja imam pravo uzeti dva betonska bloka i postaviti ih na mjesto gdje on parkira jer je ulica moja koliko i njegova. Kakva je logika da zakon dopusta njemu da koristi javni prostor na stetu mene i mog privatnog vlasnistva. Nadam se da sam bio koliko-toliko jasan. :)

Znam da je tema namjenjena prvenstveno fotkama ali nisam nasao bolje mjesto. U principu ne bih ni njega da ofiram jer je lik mozda u pravu (iako ne vjerujem), ne parkira se on divlje - ali je bezobrazan (polazeci od toga da sam ja u pravu). Ljubazno sam zamolio i njega kao ostatak najblizeg komsiluka da ne parkiraju samo preko puta ulaza u garazu i on jedini pravi problem. Bezveze mi sada slikati jer je ocito Schumaher za ove sa fotki ovdje, mene vise interesuje pravni aspekt.
zambaklija

#2668 Re: "Majstori" parkiranja

Post by zambaklija »

Imamopobjednika wrote:
smoki_choko wrote:slikaj da vidimo ko je upravu
Ne bih da ofiram ni sebe ni njega. :D
Ali zamisli znaci da je niz kuca na jednoj strani i niz kuca na drugoj. Sa moje strane je kuca i garaza a preko puta, garaze - na drugoj strani ulice - je privatna kuca. Pored kuca je nekih 30-tak cm trotoara (sirina). On zaista parkira uz svoju kucu ali vise od pola auta mu je na ulici. Ja sam bio milion % ubjedjen da sam ja u pravu, medjutim neki su mi prijatelji rekli da on ima pravo da parkira uz svoju kucu. To postujem, ali nema mi nikakve logike da ima pravo na koristenje ulice jer nije njegovo vlasnistvo. Znaci po toj istoj logici ja imam pravo uzeti dva betonska bloka i postaviti ih na mjesto gdje on parkira jer je ulica moja koliko i njegova. Kakva je logika da zakon dopusta njemu da koristi javni prostor na stetu mene i mog privatnog vlasnistva. Nadam se da sam bio koliko-toliko jasan. :)

Znam da je tema namjenjena prvenstveno fotkama ali nisam nasao bolje mjesto. U principu ne bih ni njega da ofiram jer je lik mozda u pravu (iako ne vjerujem), ne parkira se on divlje - ali je bezobrazan (polazeci od toga da sam ja u pravu). Ljubazno sam zamolio i njega kao ostatak najblizeg komsiluka da ne parkiraju samo preko puta ulaza u garazu i on jedini pravi problem.
e ako si ga fino zamolio a on i dalje...onda odeš u neku mračnu kafanu,pogledaš uokolo vidiš one neobrijane s četvrtastim glavama daš stoju unaprijed rest kad se vratiš sa odmora :mrgreen: čiča miča završena priča :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :run:
atko

#2669 Re: "Majstori" parkiranja

Post by atko »

Pozoves dva lika dva sa dva ... i BEZBOLNIM palicama :D mu obrade auto do u detalje ... a ti sve snimis ... i onda veselo pitas komsiju hu kojem formatu zeli da mu naprzis video :lol:
semirDAX

#2670 Re: "Majstori" parkiranja

Post by semirDAX »

DoradO wrote:... zadnja dva puta kad sam isao u bbi kroz radicevu na sred ceste, u kolovoznoj traci ljudi :D , jednom parkiran plavi porsche a drugi put crni TT... raspad sistema 8-) :lol:
Danas slična situacija, plavi Porsche parkiran nekako nakoso gdje su svi paralelno parkirani i zadnji lijevi kraj auta mu je u kolovoznoj traci, 5 metara iza njega parkiran crni TT posred trake, a malo naprijed isto tako crni Q7.. haj što su njih dvojica zagradili 4-5 auta da ne mogu izaći od njih, smetaju u saobraćaju jer se svakih 5 minuta stvori gužva jer ih ljudi moraju zaobilaziti, nego još su za pola sata prošli tuda policijska patrola i policajac na skuteru i uredno ih zaobišli a da nisu ni pogledali.. :x
holowey

#2671 Re: "Majstori" parkiranja

Post by holowey »

semirDAX wrote:
DoradO wrote:... zadnja dva puta kad sam isao u bbi kroz radicevu na sred ceste, u kolovoznoj traci ljudi :D , jednom parkiran plavi porsche a drugi put crni TT... raspad sistema 8-) :lol:
Danas slična situacija, plavi Porsche parkiran nekako nakoso gdje su svi paralelno parkirani i zadnji lijevi kraj auta mu je u kolovoznoj traci, 5 metara iza njega parkiran crni TT posred trake, a malo naprijed isto tako crni Q7.. haj što su njih dvojica zagradili 4-5 auta da ne mogu izaći od njih, smetaju u saobraćaju jer se svakih 5 minuta stvori gužva jer ih ljudi moraju zaobilaziti, nego još su za pola sata prošli tuda policijska patrola i policajac na skuteru i uredno ih zaobišli a da nisu ni pogledali.. :x
radi guza k'o meduza :D
mayab

#2672 Re: "Majstori" parkiranja

Post by mayab »

holowey wrote:
semirDAX wrote:
radi guza k'o meduza :D
E to ti se zove banana država!
zonbirile

#2673 Re: "Majstori" parkiranja

Post by zonbirile »

atko wrote:Pozoves dva lika dva sa dva ... i BEZBOLNIM palicama :D mu obrade auto do u detalje ... a ti sve snimis ... i onda veselo pitas komsiju hu kojem formatu zeli da mu naprzis video :lol:
----------------------
ima bolji fol,auto isto,a niti ga može voziti,niti prodati
ljubav_aha

#2674 Re: "Majstori" parkiranja

Post by ljubav_aha »

Zašto parkiraš na mjestu za invalide?
Kružiš po centru, kasniš na sastanak. U prvoj fazi još pjevušiš uz neku pjesmicu s radija, imaš neki čudan osjećaj da ti je danas sretan dan. Naći će se neko mjesto, baš danas će netko ispred tebe izaći s parkirnog mjesta i otvoriti ti dva i pol metra raja u koja ćeš ugurati skupo plaćeni komad plastike i lima na kotačima. Koji ćeš još nekoliko godina otplaćivati banci, koja će ti pak u ratama naplatiti još jedan automobil. Kružeći istim ulicama svaki se puta poveseliš prilazeći praznom mjestu, ali brzo shvatiš da je predviđeno za invalide. U paklenom se krugu starih i teško oštećenih ulica ubrzo formira kolona očajnika koji kruže. Formirali ste neku suludu sektu, interesnu skupinu, sljedbu zarobljenika koji traže spas. Jedna nakupina lima za drugom, od semafora do semafora, kao raznobojne gliste, kao crvi s farovima, kružimo i tražimo. On ne.

On je veliki crni BMW. Bez ikakvog je problema uletio na jedno od spomenutih invalidskih mjesta i to takvom brzinom da mu se krunica oko retrovizora dobro zaljuljala. Prvo što je nakon otvaranja vrata dotaknulo cestu bile su skupe čizme. Iskoračio je odlučno i strogo, kao nekada oficiri JNA, izvukao drugu nogu, kao neki tjelohranitelj ogledao se okolo i onda zalupio vrata. Kako je parkirno mjesto ispred kafića u Preradovićevoj, jedan od gostiju na terasi upozorio ga je daje riječ o mjestu za invalide. E, tu nastaje pravi problem:

Vozač se okrenuo prema gostu i zauzeo borbeni stav:

"Meni kažeš?"
"Da, mislio sam da niste skužili da je to invalidsko mjesto, da vam pauk ne odveze auto."
"Ajde, brin' ti svoje brige. Ne smiju oni meni to auto niti pipnut."

To je bilo sve, gost je odmahnuo rukom, a hrabri vozač usmjerio okserice prema Cvjetnom trgu. Još se jedanput okrenuo, kao neki kauboj, provjeravajući je li konj svezan. Nakon što sam ipak pronašao parking u drugom kvartu, sjeo sam s društvom baš u spomenuti kafić u Preradovićevoj. Nakon nekog vremena stiže velika plava noćna mora svih vozača. Pauk. Kotrljao se Berislavićevom, baš kao pravi pauk koji traži žrtvu. Zanimljivo, pomislih, baš da vidimo hoće li raditi ono za što su plaćeni.

Jedan od radnika iskočio je iz kamiona i prišao BMWu, tražeći invalidsku naljepnicu. Na prednjem, pa na stražnjem staklu. Fotografirao je auto i vratio se u kamion. Sad smo, mi obični smrtnici koji smo parking morali tražiti sat vremena, počeli navijati i kladiti se. Odjedanput, pauk ode prema zelenom valu. Ništa. Ode. Neće ga dizati. Nas nekoliko osjećali smo se kao nakon lažnih trudova, samo što smo, umjesto bebe, čekali pravdu. Justice. Jednakost svih građana pred zakonom. Nismo ju dočekali. Krenula je žestoka rasprava, kad se iz smjera Cvjetnog do BMWa dogegao bahati vozač. Smijao se pobjednički:

"Šta je momci, jesam vam reka'? Di on mene smije dić', osta' bi bez posla još danas."

Nitko mu nije odgovorio, to je jedna od onih situacija u kojoj nemate pojma što reći. On je iznad nas, iznad svih građana koji niti ne pomišljaju stati na invalidsko mjesto, on može što želi, ne može mu nitko ništa. On nije kao mi, on je bolji , sposobniji, snalažljiviji, poduzetniji, hrabriji, zaštićeniji, samouvjereniji i jači. A invalidi su slabi i ne mogu mu ništa. A pauk je selektivan i oprezan. Ne smije ga maknuti iz cijelom svijetu očitog prekršaja, ne smije kako se ne bi zamjerio.BMW-man je bahato sjeo u auto, spustio prozor, pojačao neku cajkašku tužbalicu o neuzvraćenoj ljubavi i uz potpuno nepotrebnu škripu guma, odjurio dalje. U svoj svijet.

Tko je taj čovjek? I kako će se osjećati večeras prije spavanja? Hoće li se uopće sjetiti da je na pola sata uzeo mjesto nekom invalidu? Vjerojatno neće i vjerojatno će isto napraviti i sutra. Uzurpirat će prostor namijenjen nekom drugom, ukrasti će mjesto za sebe, demonstrirati bahatost i skrivati se ispod krunice. A mi, većina nas, bit ćemo pristojni građani, strpljivi vozači svjesni da nas ima previše, da ljudi kojima je to posao jednostavno ne znaju organizirati promet u mirovanju, da moramo krenuti u grad pješice, da moramo uvažavati i razumjeti potrebe drugih i drugačijih, da moramo dati povlastice ljudima koji nisu imali sreće biti fizički sposobni. Moramo, takav je životu gradu. Ipak, nepravda će nam katkad prostrujati mislima:

Fakat, zašto je parkirao na invalidskom mjestu? Zašto ga pauk nije odvezao? WHY?
AmADin_gospo

#2675 Re: "Majstori" parkiranja

Post by AmADin_gospo »

Image

:thumbup:
Locked