Biciklom kroz Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
nera18

#2651 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by nera18 »

semlaca wrote:Nema pa nema, prijavila policiji.. Sad čekam..
cekala sma i ja prosle godine:D
nadam se da ti bolje docekas :lol:
cappy_tempo

#2652 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by cappy_tempo »

matere mi sve zagledam kako koji gt prodje ali nigdje tvog,tacnije svi su bijeli,sivi ili skroz crveni :mrgreen: . u nedelju se naoruzaj kakvom letvom i otidji do autopijace,a i baci oko na vils. mora negdje ba biti i po mogucnosti nek ga neko dobro nakarata pa da se mani corava posla i kradje bajkova :D
gule_sa

#2653 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by gule_sa »

Imam jednan prijedlog za sve vlasnike GT bicikala,nosite racune sa sobom(ako ste kupili bajk u radnji) jer cete imati izgleda problema ako imate bajk koji je ukraden a raja ga trazi.Ja imam GT outpost iste boje kao onaj sto je ukraden(te godine ti bicikli su i bili u vecini slucajeva crno-sivi) pa sam poceo da nosam racun sa sobom da se ne bi puno peglao sa murijom. :(
Lady Saray

#2654 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Lady Saray »

gule_sa wrote:Imam jednan prijedlog za sve vlasnike GT bicikala,nosite racune sa sobom(ako ste kupili bajk u radnji) jer cete imati izgleda problema ako imate bajk koji je ukraden a raja ga trazi.Ja imam GT outpost iste boje kao onaj sto je ukraden(te godine ti bicikli su i bili u vecini slucajeva crno-sivi) pa sam poceo da nosam racun sa sobom da se ne bi puno peglao sa murijom. :(
svaki bajk i ram ima svoj serijski broj po kojem se moze upratiti
sjooba

#2655 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by sjooba »

gule_sa wrote:Imam jednan prijedlog za sve vlasnike GT bicikala,nosite racune sa sobom(ako ste kupili bajk u radnji) jer cete imati izgleda problema ako imate bajk koji je ukraden a raja ga trazi.Ja imam GT outpost iste boje kao onaj sto je ukraden(te godine ti bicikli su i bili u vecini slucajeva crno-sivi) pa sam poceo da nosam racun sa sobom da se ne bi puno peglao sa murijom. :(
jest ziva istina :D
Pogotovo ko je uzeo bike kod "bike doktora" i ljubomorni iz ciklo centra salju muriju da se pregleda bike.
koja papanijada :roll:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2656 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Truba »

nemoj zezati???
koji klocevi :roll:
holowey

#2657 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by holowey »

sjooba wrote:
Pogotovo ko je uzeo bike kod "bike doktora" i ljubomorni iz ciklo centra salju muriju da se pregleda bike.
cuo sam da su im iz skladista maznuli neka gt bicikla pa valjda zbog toga
Urban B.

#2658 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Urban B. »

semlaca wrote:Zato što sam smrznut insan.
Ma čisto sumnjam, šta ću neda mi se da kupim Specijalized, dobro je pa imam starog bjankija (imam šta jahati dok ne skupim pare)

:lol: :lol: :lol: :lol:
zagorio

#2659 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by zagorio »

Lady Saray wrote:
Da, ali nigdje na racunu, garanciji i knjizici sa uputstvima nema tog broja.
Znaci ja mogu pokazati nota racun iz bilo koje piljare kao dokaz da sam kod njih kupio biciklo,
tako da mi ta prica sa racunom ne pije vod.e
Kupio spcilaized u ciklo centru i na racunu pise samo biciklo i cifra, nema serijskog broja rama.

Tako ako ja kupim ukradeno biciklo, fino odem nekom ko ce mi ispuniti nota racun napise biciklo 1000KM i et imam i ja dokaz da sam kupio biciklo.

E sad druga stvar ako ce se zapisati broj racuna pa se ode u radnju gdej je biciklo kupljeno i trazi se po broju racuna, ali to mi zvuci nemoguce.
sjooba

#2660 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by sjooba »

holowey wrote:
sjooba wrote:
cuo sam da su im iz skladista maznuli neka gt bicikla pa valjda zbog toga
ma i ja sam cuo (ne bih to komentirao)
ali uzeli su gt.ove a ovo su trek.ovi i specke koje doktor prodaje po minimalnoj marzi, pa im valjda ubijao posao.
papanska posla
Lady Saray

#2661 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Lady Saray »

zagorio wrote:
Lady Saray wrote:
Da, ali nigdje na racunu, garanciji i knjizici sa uputstvima nema tog broja.
Znaci ja mogu pokazati nota racun iz bilo koje piljare kao dokaz da sam kod njih kupio biciklo,
tako da mi ta prica sa racunom ne pije vod.e
Kupio spcilaized u ciklo centru i na racunu pise samo biciklo i cifra, nema serijskog broja rama.

Tako ako ja kupim ukradeno biciklo, fino odem nekom ko ce mi ispuniti nota racun napise biciklo 1000KM i et imam i ja dokaz da sam kupio biciklo.

E sad druga stvar ako ce se zapisati broj racuna pa se ode u radnju gdej je biciklo kupljeno i trazi se po broju racuna, ali to mi zvuci nemoguce.
ja kad kupih svog specializeda neka naljepnica s rama sa serijskim je odljepljena i zaljepljena na garanciju i racun tako da mogu dokazat da je moja myka
hakazvaka

#2662 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by hakazvaka »

da se podsjetimo :D u nedjelju!

Image

Dječaci i djevojčice,

Dođite 19. juna da okrećete pedale sa svojim drugovima i drugaricama i
super se provedete!

Povedite svoje roditelje na biciklistički događaj za djecu "Giro
Bambino 2011", zabavite se i učite kako da pravilno vozite bicikl.

Datum i vrijeme: 19 juni 2011. godine u 17 sati
Start: Vilsonovo šetalište kod mosta BRATSVA I JEDINSTVA
OBAVEZNO: Doći sa roditeljima najmanje 30 minuta prije početka događaja i
ponijeti kacige!

Sva djeca do 12 godina su dobrodošla da učestvuju, a sva starija raja je dobrodošla da se zabavlja sa svima nama :)

Donesite dobru volju i ispravan bicikl, i napravimo biciklistički praznik za naše najmlađe bajkere :)

http://www.girodisarajevo.ba

http://www.facebook.com/event.php?eid=170891206304092
trimi68
Grijem se na: Plin
Horoskop: Stirjelac

#2663 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by trimi68 »

sjooba wrote: ali uzeli su gt.ove a ovo su trek.ovi i specke koje doktor prodaje po minimalnoj marzi, pa im valjda ubijao posao.
papanska posla
sjooba kako znaš šta je ukradeno iz skladišta CC-a?? Jesil bio tamo ili si samo čuvao stražu ??
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#2664 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Entropio »

Još jednom moram izraziti svoje nezadovoljstvo nazivom Giro di Sarajevo i Giro Bambino. Svako imena biciklističkih utrka (i sličnih manifestacija) daje na svom jeziku, samo naši daju na tuđem. Znam da ovo što govorim neće imati nikakvog efekta, ali morao sam to napisati.
trimi68

#2665 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by trimi68 »

sjooba wrote:
sjooba ajde pošalji mi na pp detalje oko posjete policij, ono: kada ti je policija došla i kako znaš da su "ljubomorni CC-oci" poslali-naručili policiju ??

PP
pretpostavljam da si kupio bike kod Hasana :run:

:sax:
chengaba

#2666 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by chengaba »

Hajde kanite se mahalskih svega vam ili ih prebacite na private, ne moram valjda o tome i ovdje čitati.

Hvala lijepo!
trimi68

#2667 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by trimi68 »

Čenga Ba ko te tjera da čitaš moje i sjoooooooooooo.ba postove.
Ovo je demokratija (nije nam valjo komunizam), sloboda govora i pisanja (mahalanja).

:sax:
poznanik

#2668 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by poznanik »

chengaba wrote:Hajde kanite se mahalskih svega vam ili ih prebacite na private, ne moram valjda o tome i ovdje čitati. Hvala lijepo!
Ja mislim da upravo treba da se javno piše o ovoj krađi.
BIONA

#2669 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by BIONA »

semlaca wrote:Nema pa nema, prijavila policiji.. Sad čekam..
Predlazem ti da pratis prodaju bicikla na pik.ba, ako vec nisi...vrlo moguce da ga i tamo nadjes...sretno...
hakazvaka

#2670 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by hakazvaka »

poznanik wrote:
chengaba wrote:Hajde kanite se mahalskih svega vam ili ih prebacite na private, ne moram valjda o tome i ovdje čitati. Hvala lijepo!
Ja mislim da upravo treba da se javno piše o ovoj krađi.
Da zakljucimo:

Bicikla koja se prodaju u prodavnici Bikedoctor nisu ukradena. Nabavljena su na malo neobican nacin, ali legalan. Govorim sa 100% sigurnoscu, znam iz 2. ruke, vrlo dobar, ozbiljan, prijatelj je detaljno provjerio porijeklo kupljenog Specialized FSR Stumpjumper-a.
Takodjer, isti prijatelj je imao scenu u Ciklocentru gdje mu je g. Nino saopstio da je INTERPOL-ova potjernica raspisana za tim biciklom jer je ukraden u Svicarskoj. Sto je provjereno i ispostavilo se netacnim...

Mozemo li sada zavrstiti diskusiju o tome, i nastaviti sa temom "Biciklom kroz Sarajevo" ?
Last edited by hakazvaka on 06/07/2011 22:02, edited 1 time in total.
hakazvaka

#2671 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by hakazvaka »

Entropio wrote:Još jednom moram izraziti svoje nezadovoljstvo nazivom Giro di Sarajevo i Giro Bambino. Svako imena biciklističkih utrka (i sličnih manifestacija) daje na svom jeziku, samo naši daju na tuđem. Znam da ovo što govorim neće imati nikakvog efekta, ali morao sam to napisati.
Dobro shefe, izvini, nece se vise ponoviti :skoljka:
trimi68

#2672 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by trimi68 »

HakaŽvaka, kad si već upoznat sa "neobičnim" ali i dalje legalnim načinom nabavke bicikala ajde objasni mi (može i PM) ovde :) Hvala, kako je legalan ali neobičan ???

Ko je provjerio "Interpolovu" potjernicu ?? Nino ili ti (ili si sve čuo i vidio iz 2 ruke)????

I tema jeste biciklom kroz Sarajevo ..raspravljamo o biciklima, o ljudima koji prodaju bicikla na manje više čudne načine, kuda se vozimo šta vozimo i sl
nidokralj

#2673 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by nidokralj »

mogu samo da potvrdim ovo sto je haka rekao u vezi nabavke bicikla kod bikedoctora.haso uopste ne krije kako nabavlja bicikle jer ih nabavlja legalno. :thumbup: :thumbup:
Eborg

#2674 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Eborg »

Pa šta je onda "neobično" u svemu tome? :-)
cico x

#2675 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by cico x »

hakazvaka wrote:
Entropio wrote:Još jednom moram izraziti svoje nezadovoljstvo nazivom Giro di Sarajevo i Giro Bambino. Svako imena biciklističkih utrka (i sličnih manifestacija) daje na svom jeziku, samo naši daju na tuđem. Znam da ovo što govorim neće imati nikakvog efekta, ali morao sam to napisati.
Dobro shefe, izvini, nece se vise ponoviti :skoljka:
malo i pravopisa na onim plakatima ne bi bilo lose :roll:
Post Reply