Real Madrid C.F.

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Madrid

#2651 Re: Real Madrid C.F.

Post by Madrid »

ratata wrote:
burek_in_space wrote:
ratata wrote:
nije u pitanju United :mrgreen:
Liverpool?! Ili ja nemam pojma o istoriji engleskog fudbala. :mrgreen:
koliko ja mogu da vidim ti odlicno imash pojma, i to iskreno pisem, a to vazi i za ultima palabru , jedino Vasa misljenja i cijenim (ponekad cuprys)

stvar je u tome da ja imam pouzdaniji izvor informacija o chemu ne zelim da pricam na forumu

:lol:

I de vise ne spominji Hercules, znam ja da nam je tada bio praznik, ali postat cemo jadni ako budemo samo njega spominjali do kraja sezone, a tesko da ce se barca opet okliznut, Real ako hoce do titule morat ce je dobiti u međusobnim dvobojima, protiv onakvog stroja drugacije ne moze :-D
ratata

#2652 Re: Real Madrid C.F.

Post by ratata »

11.septembar,2010. :mrgreen:

smoki_choko

#2653 Re: Real Madrid C.F.

Post by smoki_choko »

Izračun Marce
Real zabio 6 golova iz 105 udaraca!

Jose Mourinho svojim je dolaskom na klupu Real Madrida usadio ekipi čvrstinu u odbrani, ali ga muči izrazita neefikasnost njegovih fudbalera u napadu, o čemu zorno svjedoči i statistika koju je iznijela Marca.

Nakon blijedog remija 0-0 na jučerašnjem gostovanju kod Levantea u susretu 5. kola španskog fudbalskog prvenstva, Jose Mourinho priznao je da ga jako muči izrazito slaba realizacija prilika. Kako i ne bi!

Real Madrid je u prvih pet utakmica u Primeri zabio samo 6 pogodaka, a za učinak od 11 bodova, vrijedan trenutno trećeg mjesta na tabeli, ispred su Valencia s 13 i Barcelona s 12 bodova, može zahvaliti prvenstveno odbrani koja je primila samo jedan gol, i to u gostujućoj pobjedi protiv Real Sosicedada 2-1 u 3. kolu. Jedina utakmica u kojoj je Real zabio više od jednog gola bila je ona u 4. kolu kada je kao domaćin svladao Real Sociedad s 3-0. Real je još kod kuće tukao Osasunu s 1-0, a na dva gostovanja je odigrao mršavih 0-0, u 1. kolu kod Mallorce i u subotu kod Levantea.

Statistika Marce otkriva da Realov problem nije u kreaciji, već isključivo u realizaciji. Naime, Realovi fudbaleri pucali su čak 105 puta prema suparničkom golu u tih pet susreta, a samo šest postignutih pogodaka donosi im bijedni postotak uspješnosti 5,7%! Cristiano Ronaldo je za dva gola potrošio 41 udarac, Gonazalo Higuain je šutirao 15 puta, pogodio je samo jednom, a Benzema i Di Maria su za po jedan pogodak potrošili svaki po osam udaraca.

Real zabija prosječno iz svakog 21. udarca na gol za tih mizernih 5,7% uspješnosti. Uporedbe radi, Barcelona je zabila 9 golova iz 80 pokušaja (11,2%), a vodeća Valencia je svojih 9 pogodaka postigla iz samo 64 udarca (14%).

Marca precizira da su Realovi igrači pucali 58 puta s desnom nogom, 32 puta s lijevom i 15 puta s glavom. Prošle sezone, u eri trenera Manuela Pellegrinija, Real je u prvih pet kola zabio 16 golova, a sada pod Mourinhom 10 manje u istom intervalu
ja efikasnosti u pm, silne milioni proćardani :shock:
kory_galaktikos

#2654 Re: Real Madrid C.F.

Post by kory_galaktikos »

smoki_choko wrote:
Izračun Marce
Real zabio 6 golova iz 105 udaraca!

Jose Mourinho svojim je dolaskom na klupu Real Madrida usadio ekipi čvrstinu u odbrani, ali ga muči izrazita neefikasnost njegovih fudbalera u napadu, o čemu zorno svjedoči i statistika koju je iznijela Marca.

Nakon blijedog remija 0-0 na jučerašnjem gostovanju kod Levantea u susretu 5. kola španskog fudbalskog prvenstva, Jose Mourinho priznao je da ga jako muči izrazito slaba realizacija prilika. Kako i ne bi!

Real Madrid je u prvih pet utakmica u Primeri zabio samo 6 pogodaka, a za učinak od 11 bodova, vrijedan trenutno trećeg mjesta na tabeli, ispred su Valencia s 13 i Barcelona s 12 bodova, može zahvaliti prvenstveno odbrani koja je primila samo jedan gol, i to u gostujućoj pobjedi protiv Real Sosicedada 2-1 u 3. kolu. Jedina utakmica u kojoj je Real zabio više od jednog gola bila je ona u 4. kolu kada je kao domaćin svladao Real Sociedad s 3-0. Real je još kod kuće tukao Osasunu s 1-0, a na dva gostovanja je odigrao mršavih 0-0, u 1. kolu kod Mallorce i u subotu kod Levantea.

Statistika Marce otkriva da Realov problem nije u kreaciji, već isključivo u realizaciji. Naime, Realovi fudbaleri pucali su čak 105 puta prema suparničkom golu u tih pet susreta, a samo šest postignutih pogodaka donosi im bijedni postotak uspješnosti 5,7%! Cristiano Ronaldo je za dva gola potrošio 41 udarac, Gonazalo Higuain je šutirao 15 puta, pogodio je samo jednom, a Benzema i Di Maria su za po jedan pogodak potrošili svaki po osam udaraca.

Real zabija prosječno iz svakog 21. udarca na gol za tih mizernih 5,7% uspješnosti. Uporedbe radi, Barcelona je zabila 9 golova iz 80 pokušaja (11,2%), a vodeća Valencia je svojih 9 pogodaka postigla iz samo 64 udarca (14%).

Marca precizira da su Realovi igrači pucali 58 puta s desnom nogom, 32 puta s lijevom i 15 puta s glavom. Prošle sezone, u eri trenera Manuela Pellegrinija, Real je u prvih pet kola zabio 16 golova, a sada pod Mourinhom 10 manje u istom intervalu
ja efikasnosti u pm, silne milioni proćardani :shock:
ma morat ce i njih jednom krenuti....pa ce aBd avat izsvakog drugog suta ;)
ratata

#2655 Re: Real Madrid C.F.

Post by ratata »

Angel Di Maria :thumbup:

Image

hala Madrid !
PriNc_ba

#2656 Re: Real Madrid C.F.

Post by PriNc_ba »

daBogda im svaka tekma bila narednih 5 godina bila teska ko ova i ona protiv levantea. daBogda iz 3800 udaraca u okvir gola pogodili 5 :D spomenem im familiju svima :D umjesto da ga prime ko gospoda i padne preko 1,5 gola na tekmi i pomognu sirotinji oni se uhvatili mangupisati s pobjedama od 1 0 :D :x :x :x :x :x
Šibicar

#2657 Re: Real Madrid C.F.

Post by Šibicar »

Davno sam ja rekao da je Murinjo već poslije prvog remija trebao napusiti klupu Reala,do sad bi stvari krenule nabolje.
ratata

#2658 Re: Real Madrid C.F.

Post by ratata »

Šibicar wrote:Davno sam ja rekao da je Murinjo već poslije prvog remija trebao napusiti klupu Reala,do sad bi stvari krenule nabolje.
ne postoji nijedan argument za ovakvu tvrdnju. poraza nema, bodovi se osvajaju, a to je u fudbalu najbitnije, tako da se tvoj komentar moze nazvati jeftinom provokacijom, ali ljubomora je chudo pa te razumijem.

samo nemoj zaboraviti ko je aktuelni sampion Evrope i Italije
:)
salle_eh1986

#2659 Re: Real Madrid C.F.

Post by salle_eh1986 »

nisam simpatizer galaktikosa ali jesam veliki poštivalac murinja kao trenera
bolje je osvojiti 15 bodova uz gol razliku 5-0 nego 13 uz razliku 20-0, ako se shvata poenta
na kraju se opet gledaju bodovi a ne golovi ;)
ultima_palabra

#2660 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

Koliko vidim, još jedna frustrirajuća utakmica za napadače... nije da se ne trude, ali jednostavno neće u gol. Na kraju Di Maria skinuo maler 8-)
Odbrana dobra poprilično i bez Carvalha, Auxerre imao tek 2-3 šanse, od čega je jedna Pepeova nevjerovatna reakcija na centaršut :-)
Uglavnom 3 važna boda, smanjuje pritisak pred mečeve s Milanom
veljaca

#2661 Re: Real Madrid C.F.

Post by veljaca »

Sa Milanom ce se vidjeti prava snaga Reala ...
ratata

#2662 Re: Real Madrid C.F.

Post by ratata »

veljaca wrote:Sa Milanom ce se vidjeti prava snaga Reala ...
to je onaj klub sto ga sampion Evrope pobjedi 0:4 i 2:0 prosle sezone ?

Alegri ce biti najsretniji covjek ako izvuche bar bod od Reala, i to iz obje utakmice
veljaca

#2663 Re: Real Madrid C.F.

Post by veljaca »

ratata wrote:
Da te podsjetim - ako treba - sada su tu : Ronaldinjo, Ibrahimovic, Robinjo, Sedorf, Nesta, Pato ..... To je respektabilan tim i bice prava provjera ekipe Reala ..... Mada poznavajuci Murinja ( nikomu ne moze osporiti rezultate ) ljepote igre ce tu biti najmanje ....
ratata

#2664 Re: Real Madrid C.F.

Post by ratata »

veljaca wrote:
ratata wrote:
Da te podsjetim - ako treba - sada su tu : Ronaldinjo, Ibrahimovic, Robinjo, Sedorf, Nesta, Pato ..... To je respektabilan tim i bice prava provjera ekipe Reala ..... Mada poznavajuci Murinja ( nikomu ne moze osporiti rezultate ) ljepote igre ce tu biti najmanje ....
Ronaldinhu je Boulahrouz unistio karijeru dok je igrao za Chelsea onu jednu tekmu LP, Ibra je bio u Barsi pa je izbacen iz LP, Robinjo pogubljen ko i vecina Brazilaca njegovog kalibra, a ovi ostali su vec bili u Milanu.

i sta ce ti ljepota igre ako nema bodova, eto ti Arsenal cist primjer,mada ne vidim nikakvu ljepotu igre kod Milana, vise Real ima sansi po jednoj utakmici nego Milan u cetiri utakmice zajedno

Real Madrid je jaci nego ikad, jer golovi kad tad dodju, kao recimo sinoc, ali odbrana je nauka
veljaca

#2665 Re: Real Madrid C.F.

Post by veljaca »

@ ratata

Ti ocito preferisas odbrambeni fudbal .... Ima ljudi koji vise vole nadigravanja i ljepotu igre .... Ja vise volim otici sa utakmice koju igraju dva tima sa rezultatom 5:4 nego sa rezultatom 1:0.

Ovo se ne odnosi na moj tim ( tako da te shvatam ) jer i ja zelim da moj tim pobijedi, pa makar i sa 1:0.

Ali fudbal bi rebao da se igra i zbog gledalaca a oni su tu i zbog golova ...
kory_galaktikos

#2666 Re: Real Madrid C.F.

Post by kory_galaktikos »

ja neznam sta je ovo...nekimaler stvarno.nece u go pa mece..al imam osjecaj kad ih prodje to,za 2-3 tekme ma ima da daju po 3-4gola na utakmici eto vidjet cete,ima da s eovo sve nadoknadi,samo se ceka explozija..tako i ja na menageru heeh.
PS:odlican gol di marie :D
hau jes no

#2667 Re: Real Madrid C.F.

Post by hau jes no »

veljaca wrote:
ratata wrote:
Tu je samo Ibrahimović i ovaj novi Boateg koji svojim primjerom tjera i ostale da trče.
Ibra svojim golovima drži Milan u igri. + Pato, ali je često povrijeđen... Ostali nisu vrijedni pomena, osim Thiaga Silve u odbrani.
Madrid

#2668 Re: Real Madrid C.F.

Post by Madrid »

veljaca wrote:@ ratata

Ti ocito preferisas odbrambeni fudbal .... Ima ljudi koji vise vole nadigravanja i ljepotu igre .... Ja vise volim otici sa utakmice koju igraju dva tima sa rezultatom 5:4 nego sa rezultatom 1:0.

Ovo se ne odnosi na moj tim ( tako da te shvatam ) jer i ja zelim da moj tim pobijedi, pa makar i sa 1:0.

Ali fudbal bi rebao da se igra i zbog gledalaca a oni su tu i zbog golova ...
Ma nema veze tu oko preferiranja ikakvog nacina fudbala, Real je ove godine stvarno jak na svim djelovima terena, ono hebiga nece ih gol, ali ne moze s reci da ne napadaju, pa po utakmici imaju najmanje 20 suteva. A i to 5:4 da si spomenuo prosle sezone rekao bi moguce, ali ove jednostavno ne vidim utakmicu u kojoj bi real mogao primiti vise od 2 gola ma kakva supljina taj dan da bude :-D
PS: kad ga sinoc Dimaria fino zakuca kaze mi stari "ko zna zna, nema tu puno price" i mogu reci da je upravu, mi se samo mozemo moliti da Benzemu(koji se nije vidio bar na onom pregledu) ili Higuaina krene, ali tesko :-D
ratata

#2669 Re: Real Madrid C.F.

Post by ratata »

kad bi svi u Spaniji igrali kao Rubin Kazan bez straha , ne bi ova Barca bila medju prva tri na tabeli, al dzaba, tamo ih se vise boje nego sto su toliko slabiji od njih, ....samo da prorade Higuain i Benzema, te neko od veznih jos vise i eto titule, odbrana je svakako beton
ultima_palabra

#2670 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

ratata wrote:kad bi svi u Spaniji igrali kao Rubin Kazan bez straha , ne bi ova Barca bila medju prva tri na tabeli, al dzaba, tamo ih se vise boje nego sto su toliko slabiji od njih
Ima u ovome istine...mislim naravno da bi bili među prva tri, ali bi imali pokoji bod manje :)
Charuga
Globalni moderator

#2671 Re: Real Madrid C.F.

Post by Charuga »

ultima_palabra wrote:
ratata wrote:kad bi svi u Spaniji igrali kao Rubin Kazan bez straha , ne bi ova Barca bila medju prva tri na tabeli, al dzaba, tamo ih se vise boje nego sto su toliko slabiji od njih
Ima u ovome istine...mislim naravno da bi bili među prva tri, ali bi imali pokoji bod manje :)
Jes jes, u pravu ste 100%. Protiv Barse svi u Spaniji odmah skinu gace i samo cekaju kad ce kraj utakmice ali zato protiv Reala daju 200% od sebe i igraju utakmice zivota. Nije to sto Barsa ima dobre fudbalere, nije to sto Barsa igra dobar fudbal, sta znaju raznorazni strucnjaci kad hvale ekipu i igru Barse. Bitno je ovo sto ste se vas dvojica slozila .. 8-)
Tomahawk11
Globalni moderator

#2672 Re: Real Madrid C.F.

Post by Tomahawk11 »

Stav i kontra stav :D
Bunio se ti ili ne bunio, @plavih_11, nije samo ove sezone, nego i prethodne dvije, vecina ekipa iz Primere napravi gresku protiv Barcelone pokusavajuci izvuci bod ili minimalan poraz. Hercules je igrao hrabro i isplatilo im se, Getafe je ekipa koja takodje ne preza uhvatiti se u kostac s Barcelonom, Osasuna je znala hrabro nastupiti na Camp Nou (i ostvariti dobar rezultat). Sevilla, recimo, kukavicki igra u Barceloni, ali im to nije problem u Madridu.
Kako je Mourinho krenuo ove sezone, samo dok se dogovore ovi u napadu, skidace i Realu gace svi odreda u Primeri ;-)
Charuga
Globalni moderator

#2673 Re: Real Madrid C.F.

Post by Charuga »

Tomahawk11 wrote:Stav i kontra stav :D
Bunio se ti ili ne bunio, @plavih_11, nije samo ove sezone, nego i prethodne dvije, vecina ekipa iz Primere napravi gresku protiv Barcelone pokusavajuci izvuci bod ili minimalan poraz.
Gledao sam ja dosta utakmica u kojima ekipe nisu cuvale svoj go i nisu isle na bod ili minimalan poraz (Tenerife i sl.) pa su fasovale po 4-5-6 komada. Otvori se i Atletico Madrid, otvorio se i Bilbao a rezultati su poznati.
Tomahawk11 wrote:Hercules je igrao hrabro i isplatilo im se,
Hercules je vise bio sretan jer je Pep u tu utakmicu usao sa "lako cemo" i izveo nekakav cudno izmjesan tim. Ne mislim na neke prevelike promjene u ekipi, i ako ih je bilo, nego promjene pozicija igraca. Garantujem da bi u 10 medjusobnih susreta te dvije ekipe omjer bio 10-0-0 ili eventualno 9-1-0. Pokazao je Hercules vec u narednim utakmicama svoju "snagu".
Tomahawk11 wrote:Getafe je ekipa koja takodje ne preza uhvatiti se u kostac s Barcelonom,
Slazem se.
Tomahawk11 wrote:Osasuna je znala hrabro nastupiti na Camp Nou (i ostvariti dobar rezultat).
Na Nou Campu i protiv Barse mozda jeste (5-2-3) ali je zato omjer sa Realom u posljednjih 10 utakmica 8-2-0 na strani Reala. Ne vidim da si spomenuo to neko "postavljanje" protiv Reala ili skidanje gaca? Ili su to neki drugi arsini .. 8-)
Tomahawk11 wrote:Sevilla, recimo, kukavicki igra u Barceloni, ali im to nije problem u Madridu.
Isto kao Osasuna u Barseloni u odnosu na Madrid .. :)

Interesantno je kako nisi spomenuo Atletico Madrid i njihovo "skidanje gaca" prije utakmice sa Realom a nasuprot toga maksimalno zalaganje protiv Barse. U posljednjih 20 utakmica izmedju Barse i Atletica omjer je 9-4-7 na strani Barse dok je taj isti omjer sa Realom 12-6-2 na strani Reala.

:thumbup:
Tomahawk11
Globalni moderator

#2674 Re: Real Madrid C.F.

Post by Tomahawk11 »

Ok, fino si sve odgovorio, ima stvari s kojima se slazem, ali, evo, konkretno Atletico M, to je gradski derbi, nije nikakvo skidanje gaca, jednostavno je Real jaci u tom gradskom derbiju, kao sto je Barcelona jaca od Espanyola (2-7-10 protiv Barce). Nema tu nikakvog skidanja gaca od strane Atletica Realu, zna se koliko se ''vole'' ova dva kluba (gradski rivali).
Taj isti Atletico je fasovao vise puta u posljednjih nekoliko godine od Barcelone po 5-6 komada, sto je rezultat njihove otvorene igre s Barcelonom ;-) ali je znao i pobijediti, sto se sigurno ne bi desilo da su pokusavali ''minimalno'' izgubiti.
Ista je stvar i sa ostalim klubovima, protiv Barcelone (a i Reala) ako se zatvoris, mozda (nekom srecom :D ) izvuces bod, pobjeda je u tom slucaju stvar naucne fantastike.
Evo, recimo, Villareal isto tako ima dobar skor sa Barcelonom. Zadnje 3 utakmice nisu izgubili na Camp Nou.
Ali... Barcelona . Almeria 4-2-0, Barcelona - Bilbao 13-4-1, Barcelona - Hercules 0-0-3 :shock: (ovdje Barca skida gace Herculesu :D ), Barcelona - Malaga 12-4-2, Barcelona - Malorca 14-1-3, Barcelona - Real Sociedad 15-4-1, Barcelona - Santander 14-4-2.
Real - Almeria 4-1-1, Real - Bilbao 13-1-5, Real - Hercules 3-0-0 :D , Real - Malaga 13-5-0, Real - Mallorca 11-2-7, Real - R. Sociedad 9-5-4, Real - Santander 13-2-3.
Otprilike, ovo su stalne musterije i jedne i druge ekipe, s tim (s izuzetkom Herculesa, on mi je onako zapeo za oko :mrgreen: ) i otprilike vidim da su navedene ekipe (nisam navodio one koje smo vec analizirali - Sevilla, Atletico itd.) vise zapinjale protiv Reala, vise bodova uzimale (osim Malage u ovom slucaju. Ok, ima ekipa kojima ne lezi igra Barcelone (ili Reala), ali kad je to slucaj sa vise od pola lige, onda ima mjesta i ova o ''skidanju gaca''.
OK, nisam rekao da ima ista lose u tome po Barcelonu (mozda po Primeru ima zbog kvaliteta), sto, nek skidaju gace svi u Madridu kad dodju, no problem. Samo se konstatuje da nije isto imati 3 boda u dzepu i dobro se oznojiti za njih 8-)
Charuga
Globalni moderator

#2675 Re: Real Madrid C.F.

Post by Charuga »

Ih koliki post .. :)

Ne mogu sad pojedinacno odgovarati ali ono sto hocu da kazem da sve ekipe sa par izuzetaka imaju isti pristup igri protiv Barse i Reala i da ne stoji ona teorija sto je napisano da vecina ekipa pred Barsom skida gace a protiv Reala zapnu 200% i da Barsa eto kao ne bi bila ni medju prve tri ekipe da protivnici unaprijed ne predaju utakmicu. I Real i Barsa imaju ekipe protiv kojih teze i lakse dolaze do bodova. Pa nije Real na nivou Valencie pa da ostale ekipe nemaju respekt prema njima. Problem je sto neki nece da priznaju da Barsa trenutno ima odlicnu UIGRANU ekipu i odlicne pojedince koji mogu rjesiti skoro svaku utakmicu. Problem Reala je previse novih igraca svake godine i ponovno uigravanje ekipe svake godine.

Ne mogu dalje zivota mi .. ;-)
Post Reply