Pravni fakultet
- VenomousV
#2651 Re: Pravni fakultet
on nije prof ustavnog nego su ga ćušnuli na taj predmet 
- de facto.
- Location: ...jer me more uvik spasi,život krade,more vrati,vrime prođe,al' stoje sati.Tu san dite,to me hrani.
#2652 Re: Pravni fakultet
A meni se cini da je smisao nepoznanica na pravu.
Da dodam za cijenjenu nam Melihu,dosla ja da upisem ocjenu,50-ak studenata ceka(uvid i upis zajedno),zakazala nam u 10h,dosla u pola 12,i kaze "Ja u 12 moram ici,imam obaveza".Napokon se svi ko stoka potrpamo u kabinet kad ce ti ona "joj ja zaboravila spisak kuci"

Da dodam za cijenjenu nam Melihu,dosla ja da upisem ocjenu,50-ak studenata ceka(uvid i upis zajedno),zakazala nam u 10h,dosla u pola 12,i kaze "Ja u 12 moram ici,imam obaveza".Napokon se svi ko stoka potrpamo u kabinet kad ce ti ona "joj ja zaboravila spisak kuci"
- Revolucionar ★
#2653 Re: Pravni fakultet
Rek'o mi je jednom na ispitu da je on profesor Upravnog prava, a da su ga vanjske sile natjerale da predaje i Ustav 
- Salah ad-Din
#2654 Re: Pravni fakultet
Jeste, on je profesor Upravnog, nas je molio da ga prijavimo dekanu kako loše predaje Ustav, da ga skinu sa te pozicije i da ga vrate na Upravno 
- Revolucionar ★
#2655 Re: Pravni fakultet
Jednom rijecju : gigant
On i Durmis su fakat maskote sto se tice zabave gore .. mada mi je sasvim jasno da cestu znaju i zagorcat studentima zivot, ali dosta provaljuju i zezaju se 
- Salah ad-Din
#2656 Re: Pravni fakultet
Sigurno 
Nikada nije dosadno na njihovim predavanjima, posebno kada slušaš Duvnjakove avanture iz studentskih dana
Nikada nije dosadno na njihovim predavanjima, posebno kada slušaš Duvnjakove avanture iz studentskih dana
-
Gray
#2657 Re: Pravni fakultet
VenomousV wrote:on nije prof ustavnog nego su ga ćušnuli na taj predmet
Ćušnuli ga prije deste godina, da ništa nije znao mogao je dosad doktorirati na temu.
-
Gray
#2658 Re: Pravni fakultet
Revolucionar ★ wrote:Jednom rijecju : gigantOn i Durmis su fakat maskote sto se tice zabave gore .. mada mi je sasvim jasno da cestu znaju i zagorcat studentima zivot, ali dosta provaljuju i zezaju se
Još samo kada bi to bila svrha fakulteta i obrazovanja, bio bi najbolji profesor
- Salah ad-Din
#2659 Re: Pravni fakultet
On i zna Ustavno, pitaj ga bilo šta fino će ti objasniti, ali čovjek to ne voli, voli Upravno pravo.Gray wrote:Ćušnuli ga prije deste godina, da ništa nije znao mogao je dosad doktorirati na temu.
- Revolucionar ★
#2660 Re: Pravni fakultet
Gray wrote:Revolucionar ★ wrote:Jednom rijecju : gigantOn i Durmis su fakat maskote sto se tice zabave gore .. mada mi je sasvim jasno da cestu znaju i zagorcat studentima zivot, ali dosta provaljuju i zezaju se
Još samo kada bi to bila svrha fakulteta i obrazovanja, bio bi najbolji profesor
Pa nije svima studiranje patnja jbt. Kad je vec naporan predmet, nek nije i profesor.
-
Gray
#2661 Re: Pravni fakultet
Revolucionar ★ wrote:Gray wrote:Revolucionar ★ wrote:Jednom rijecju : gigantOn i Durmis su fakat maskote sto se tice zabave gore .. mada mi je sasvim jasno da cestu znaju i zagorcat studentima zivot, ali dosta provaljuju i zezaju se
Pa nije svima studiranje patnja jbt. Kad je vec naporan predmet, nek nije i profesor.
Pa studiranje ni ne treba da bude patnja, ali predmet je naporan zato što je i profesor naporan. To što on glumi budalu pa mu se čovjek može smijati ne znači da nije naporan.
Predmet ne bi bio naporan da postoji profesor koji normalno ispituje i koji zna lijepo objasniti gradivo
- Revolucionar ★
#2662 Re: Pravni fakultet
Pa eto Durmisevic objasnjava dobro gradivo, a i zeza se dok predaje. Ali opet ne vidim svrhu sta mi ima objasnjavat te predmete, nit su mudro slovo, nit matematika. To bi se prije odnosilo na Melihina predavanja gdje moras kontat zadatke i to
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#2663 Re: Pravni fakultet
ja sam samo jednom imao "problem" sa Duvnjakom, jer me oborio na godini donošenja zakona. mislio sam da nije to pretjerano bitno (i danas tako mislim), on da jeste i to je to. koliko god mi bilo krivo tada, to je njegovo pravo i pomirio sam se sa tim.
poslije je bio jako korektan sa mnom.
ipak, na Upravnom pravu... to je bila tortura. ljudi su prelazili bukvalno po dvadesetak stranica za jedan rok. razumijem ja da je Ajanović napravio haman pa cirkus od predmeta koji sasvim sigurno nije nebitan,(a koliko je dosadan to je posebna priča), ali tako mučiti ljude kojima je to zadnji ili predzadnji ispit na faksu...
bezveze, i bezobrazno.
poslije je bio jako korektan sa mnom.
ipak, na Upravnom pravu... to je bila tortura. ljudi su prelazili bukvalno po dvadesetak stranica za jedan rok. razumijem ja da je Ajanović napravio haman pa cirkus od predmeta koji sasvim sigurno nije nebitan,(a koliko je dosadan to je posebna priča), ali tako mučiti ljude kojima je to zadnji ili predzadnji ispit na faksu...
bezveze, i bezobrazno.
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#2664 Re: Pravni fakultet
Za nekoga kome su cusnuli predmet, dobro zna onu knjigu od korice do korice.VenomousV wrote:on nije prof ustavnog nego su ga ćušnuli na taj predmet
Na mene se Necko jednom izderao jer je prijavu moju i druge djevojke zamijenio, pa je on nju uvjeravao kako laze da je dosla do tog i tog poglavlja, i tako je 10 minuta trajala ta patnja, cura place a ja sve kontam i znam sta je uradio
E onda sam ja dobila jezikovu juhu kako mu zagorcavam zivot i rad
I cula sam jos takvih prica, nesto ga hoce ta zamjena identiteta
- JThomas
#2665 Re: Pravni fakultet
e teško za 20 godina naučiti knjigu od 220 strana napamet, a ispituješ je od 365, pa sigurno 200 dana u godini. žešći stručnjak. za 20 godina nije mogao sklepati nekakav udžbenik nego pita iz hrvatske knjige izdanje '93...
- ladyblue18
#2666 Re: Pravni fakultet
A majka mu stara zar se ne moze naci kod nas profesor Ustavnog prava. Sta kad on ode u penziju, kome ce onda cusnuti. 
-
Ambrozija
#2667 Re: Pravni fakultet
Mozda ti zavrsis do tada pa preuzmesladyblue18 wrote:A majka mu stara zar se ne moze naci kod nas profesor Ustavnog prava. Sta kad on ode u penziju, kome ce onda cusnuti.
- Revolucionar ★
#2668 Re: Pravni fakultet
Ona nije politicki podobna, naime, njen nick je ispisan samo zelenom bojom tako da su ostali narodi majorizirani
A Duvnjak bi je proglasio spijunom libijske vlade u bjekstvu
A Duvnjak bi je proglasio spijunom libijske vlade u bjekstvu
- opa22
#2669 Re: Pravni fakultet
joj Duvnjak je institucija ne dirajte mi ga....jbga po meni je on sasvim korektan, kad znas polozis kad ne i boga ti i majku i to je to

- LeonardoAC
#2670 Re: Pravni fakultet
pitali smo ga mi jednom za toJThomas wrote:e teško za 20 godina naučiti knjigu od 220 strana napamet, a ispituješ je od 365, pa sigurno 200 dana u godini. žešći stručnjak. za 20 godina nije mogao sklepati nekakav udžbenik nego pita iz hrvatske knjige izdanje '93...
Navodno je on bio spremio tekst za udžbenik sa još nekim profom u talu i (opet navodno) fakultet nije htio da to podrži, po njegovoj priči je to bila neka zavjera protiv njega (al' hajd sad ti znaj šta je tu sve bilo). Mada, onaj udžbenik je odličan - ne znam zašto bi trebao novi. teoretski dio je svakako isti zadnjih sto i kusur godina. Ovaj dio o ustavu ionako ispituje iz ustava... tako da - nije do udžebnika, do studenata je uglavnom
- ladyblue18
#2671 Re: Pravni fakultet
A da ti pokusas umjesto mene?Ambrozija wrote: Mozda ti zavrsis do tada pa preuzmes
-
Ambrozija
#2672 Re: Pravni fakultet
Tesko sa zavrsenim Filozofskim fakultetom da predajem pravo, ali nikada se ne znaladyblue18 wrote:A da ti pokusas umjesto mene?Ambrozija wrote: Mozda ti zavrsis do tada pa preuzmes
-
Eborg
#2673 Re: Pravni fakultet
Ko je iole imao priliku porazgovarati sa nekim profesorom ili asistentom "off the record" zna koliko je naš fakultet pun zavisti, podmetanja i neke nezdrave atmosfere među svojim kadrom. Tako da me uopće ne čudi što su svi toliko nezadovoljni, nadrkani i pored silnih para opet im ništa ne valja. 
- JThomas
#2674 Re: Pravni fakultet
eto nek' su studenti bolji 
-
Eborg
#2675 Re: Pravni fakultet
Vala i studenti su odraz našeg prilično licemjernog i krkanskog društva ali nešto ne vidjeh da jedni drugima rade iza leđa, taje neke stvari i podmeću. Još oni nisu na tom faxu plaćeni i to pofino.