Kosarkaska reprezentacija BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Alija Nametnik
#2651 Re: reprezentacija
tanko zasad odbrambeno, još italija igra bez svoje nba trojke.
-
Mustang1
#2652 Re: reprezentacija
Okrecemo sigurno i dobijamo
Odoh gledati malo ovo malo Sarajevo 
-
Jameka
#2653 Re: reprezentacija
Ovo nam sad druga cetvrtina kriticna? Taman dosli na dva poena i onda 5 minuta ni kos.
Gdje igra ovaj mrki? Nije mi nesto. Niko kao Hajro!
Gdje igra ovaj mrki? Nije mi nesto. Niko kao Hajro!
Last edited by Jameka on 26/07/2012 22:42, edited 1 time in total.
- Tvrtko II Kotromanić
#2654 Re: reprezentacija
ajoj...
-
Jameka
#2655 Re: reprezentacija
Boze sacuvaj, 16 puta napad za izjednacenje iili vodstvo i svaki put ili faul u napadu ili fulanje polaganja. I sad, 10 sec do kraja napad za pobjedu, kad ono... isto. Ccc...
Mada, za nase standarde, ovo nije ni lose.
Mada, za nase standarde, ovo nije ni lose.
-
Mustang1
#2656 Re: reprezentacija
Sto se mene tice mi smo nocas pobijedili 
- Alija Nametnik
#2657 Re: reprezentacija
Najveći nedostaci večerašnje utakmice su loše preuzimanje u odbrani i organizacija igre, a zatim Mirzino ispucavanje. Peršić definitivno nije za reprezentacije, Sinanović je i dalje ono drvo i ovom Nurkiću treba dati šansu prije njega, pa taman i da ima 15 godina. Đedović je prerastao u pouzdanog beka, Wright je oprvdao očekivanja, Kikanović solidan. Klupa škripi, kao što sam već pisao, premalo je tu talenta. uspjećemo nekako kroz ove kvalifikacije, ali na EP-u će morat igrat Gordić, makar i na jednoj nozi.
-
mikogoago
#2658 Re: reprezentacija
Po meni dobra utakmica i dobra igra nasih.S obzirom da im je ovo druga utakmica trebace tu jos malo vremena dok se uhodaju,ali ovo definitivno izgleda dobro.Po meni u zadnjoj minuti,tacnije 20 sekundi pred kraj, kada smo gubili sa jednim poenom nad Djedovicem je nacinjen faul,ali sudije nisu dosudile dva slobodna bacanja.No nema veze dobra partija,uz gore navedene nedostatke sto ih spomenu Alija nametnik koji se daju ispraviti i malo vise uigranosti naseg tima dobicemo jedan tim koji ce biti respektabilan.Bravo Aco i momci. 
-
neno#4
#2659 Re: reprezentacija
Acina filozofija kosarke je na kos vise. Nikada njegove ekipe nisu igrale dobru odbranu, niti ce. Ali je zato napad unaprijedio za 50%. Igra nam je sad bolja negao sto je bila na Europskom. A kamoli za jedno 20-tak dana. Iza njih je najjaci period treninga, adaptacije pojedinih igraca. Crni je najvazniji igrac reprezentacije, i bice pravi. Ja sekunde nisam sumnjao u Acin izbor, on je ono sto nama treba. Nece nikada zabiti 20 poena, ali ce imati 12-13 i 7-8 asistencija, 4-5 skokova. Raznovrstan play koji igra za tim.Alija Nametnik wrote:tanko zasad odbrambeno, još italija igra bez svoje nba trojke.
- Comrad
#2660 Re: reprezentacija
Nadam se da ce prenositi barem ove tekme sa turnira u Sloveniji gdje idu nakon ovog u Italiji, igraju tamo sa Hrvatskom, bice sigurno dobra tekma.
Ma kosarka je uvijek bila iza fudbala, bili redovni ucesnici na EP i niko nista jbt, a fudbaleri se izdizu u nebesa kad budu 3-4 na tabeli za kvalifikacije. Da ne govorim o konstantnim patnjama sa sponzorima, svake godine ista prica i skupljanje para za odlazaka na EP.
Evo Mirza je u NBA, treba i to iskoristiti...neka Dzeke, Pjanica i ostalih, ali jbg ne mogu svi biti fudbaleri...
Ma kosarka je uvijek bila iza fudbala, bili redovni ucesnici na EP i niko nista jbt, a fudbaleri se izdizu u nebesa kad budu 3-4 na tabeli za kvalifikacije. Da ne govorim o konstantnim patnjama sa sponzorima, svake godine ista prica i skupljanje para za odlazaka na EP.
Evo Mirza je u NBA, treba i to iskoristiti...neka Dzeke, Pjanica i ostalih, ali jbg ne mogu svi biti fudbaleri...
- Alija Nametnik
#2661 Re: reprezentacija
Odbrana se mora igrati, barem pristojna. Ono sinoć je bio užas, na preuzimanjima se kasni po 2 metra za protivničkim igračem, na zoni se ne može osvojiti zadati prostor pa ostaju usamljeni šuteri. Sreća pa nisu iskorištavali sve otvorene trice koje su imali, a opet su ih pogodili gomilu. Naravno, nivo igre će se podići kada bude trebalo. Već napisah da je Wright opravdao očekivanja, nije klasični pg, ali svojim penetriranjima može stvoriti višak, a nije mu ni problem napasti koš.neno#4 wrote:Acina filozofija kosarke je na kos vise. Nikada njegove ekipe nisu igrale dobru odbranu, niti ce. Ali je zato napad unaprijedio za 50%. Igra nam je sad bolja negao sto je bila na Europskom. A kamoli za jedno 20-tak dana. Iza njih je najjaci period treninga, adaptacije pojedinih igraca. Crni je najvazniji igrac reprezentacije, i bice pravi. Ja sekunde nisam sumnjao u Acin izbor, on je ono sto nama treba. Nece nikada zabiti 20 poena, ali ce imati 12-13 i 7-8 asistencija, 4-5 skokova. Raznovrstan play koji igra za tim.Alija Nametnik wrote:tanko zasad odbrambeno, još italija igra bez svoje nba trojke.
-
Mustang1
#2662 Re: reprezentacija
Kakva odbrana je bila govori i to u zadnjoj cetvrtini da su tek u zadnjoj minuti nasi napravili prvi faul 
-
neno#4
#2663 Re: reprezentacija
Takvu ces odbranu stalno gledati kod Ace. Samo ce ovisiti od napada da li mozemo ili ne mozemo dobijati utakmice. Ako u napadu budemo losi, imat cemo velikih problema.Alija Nametnik wrote:Odbrana se mora igrati, barem pristojna. Ono sinoć je bio užas, na preuzimanjima se kasni po 2 metra za protivničkim igračem, na zoni se ne može osvojiti zadati prostor pa ostaju usamljeni šuteri. Sreća pa nisu iskorištavali sve otvorene trice koje su imali, a opet su ih pogodili gomilu. Naravno, nivo igre će se podići kada bude trebalo. Već napisah da je Wright opravdao očekivanja, nije klasični pg, ali svojim penetriranjima može stvoriti višak, a nije mu ni problem napasti koš.neno#4 wrote:Acina filozofija kosarke je na kos vise. Nikada njegove ekipe nisu igrale dobru odbranu, niti ce. Ali je zato napad unaprijedio za 50%. Igra nam je sad bolja negao sto je bila na Europskom. A kamoli za jedno 20-tak dana. Iza njih je najjaci period treninga, adaptacije pojedinih igraca. Crni je najvazniji igrac reprezentacije, i bice pravi. Ja sekunde nisam sumnjao u Acin izbor, on je ono sto nama treba. Nece nikada zabiti 20 poena, ali ce imati 12-13 i 7-8 asistencija, 4-5 skokova. Raznovrstan play koji igra za tim.Alija Nametnik wrote:tanko zasad odbrambeno, još italija igra bez svoje nba trojke.
- Romanista 101%
#2664 Re: reprezentacija
OPET zijan od Finaca 
-
motorola01
#2665 Re: reprezentacija
Jel to gotovo? Koji je rezultat ?Romanista 101% wrote:OPET zijan od Finaca
- Romanista 101%
#2666 Re: reprezentacija
86:74
- Alija Nametnik
#2667 Re: reprezentacija
Sigurno su trice frcale ko na Fut Loker Tri-Point Šutautu.
-
BHF80
#2668 Re: reprezentacija
a nije igrao nihad i to se osjetilo puno al dbr su igrali i finci nema sta al ono sto je glavno
zack wright jako dobar a ne treba ni spomnjati mirzu
zack wright jako dobar a ne treba ni spomnjati mirzu
- agent_zero
#2669 Re: reprezentacija
Možda im malo fali ovo:

-
neno#4
#2670 Re: reprezentacija
Nije igrao ni Sinanovic, ni Djedovic ni Bavcic u zadnjoj protiv Finske. Imali smo 9 igraca u rosteru. Repka je u Sloveniji, u petak pocinje turnir, a Harun je otisao malo da prica sa Slovencima o....
Tesko da ce ista biti, ali menadzer je Enes Trnovcevic, kokosar, tako da nikad ne reci nikad.
Tesko da ce ista biti, ali menadzer je Enes Trnovcevic, kokosar, tako da nikad ne reci nikad.
- Tkd
#2671 Re: reprezentacija
Šta je sada tačno sa Nurkićem. Čuo sam da je prekuco Crnu Goru, u jednoj tekmi imao 20+ poena 20+ skokova
Sada nastupa za juniora a da li postoji mogućnost da se priključi seniorskom timu. Momak 211 i 120kg, mekana ruka, Ovčina
Njega nisam baš gledao .
Kako sam čuo biće prenosa ako Bog da BiH na sljedećem turniru, a mesečini da počinje u petak.
Molim admina, moda koga li već da promjeni naziv teme u Reprezentacija s velikim R ili ipak Reprezentacija BiH.
Ovako izgleda kao da je kafanska priča ovdje
Sada nastupa za juniora a da li postoji mogućnost da se priključi seniorskom timu. Momak 211 i 120kg, mekana ruka, Ovčina
Njega nisam baš gledao .
Kako sam čuo biće prenosa ako Bog da BiH na sljedećem turniru, a mesečini da počinje u petak.
Molim admina, moda koga li već da promjeni naziv teme u Reprezentacija s velikim R ili ipak Reprezentacija BiH.
Ovako izgleda kao da je kafanska priča ovdje
-
neno#4
#2672 Re: reprezentacija
Nurkic je prekuc'o Crnu Goru u sve tri utakmice. U zadnjoj je usao na -9 i donio odmah plus 6. Za poluvrijeme zabio 20 poena, 12 skokova. U prve dvije je imao po 30, odnosno 29 poena. Kako sam cuo Crna Gora nema nekog centra, tako da je i to mozda razlog sto je bio ovako dominantan. Ali ipak nekome u tri utakmice zaredom i to sa istim protivnikom ubacivati 20+ nije mala stvar pa makar i na treningu. Jusuf je vec 214 sada, pogadja iz svih pozicija, cudo prirode. Ono se radja jednom u 20 godina. Prikljucuje se reprezentaciji nakon 19. augusta kada se zavrsi EP za juniore. Juniorima su prikljuceni Gacic i Lazic.
- Tkd
#2673 Re: reprezentacija
Hvala Neno, budi ovdje aktivniji malo, nemoj samo po ss.ba
Je li tačno da je protiv CG imao 18-18 slobodna bacanja. Ako je tako, onda
Odlično, mogao je za Sloveniju, no neka smo i mi hvala Bogu dočekali taj trenutak da je neko rekao NE, ja sam iz BiH, volim BiH i igrati ću za BiH !
Jedva čekam ako Bog da , da ga vidim na djelu
. Ako može kraći opis stila njegove igre. Mislim , kakva mu je tehnika ko Howard ili Gasol 
Je li tačno da je protiv CG imao 18-18 slobodna bacanja. Ako je tako, onda
Odlično, mogao je za Sloveniju, no neka smo i mi hvala Bogu dočekali taj trenutak da je neko rekao NE, ja sam iz BiH, volim BiH i igrati ću za BiH !
Jedva čekam ako Bog da , da ga vidim na djelu
-
neno#4
#2674 Re: reprezentacija
Decko zna sve, ali bukvalno sve. Trice pogadja, sa distance, poludistance, ledjima, licem. Protiv seniora u jednom napadu je unio Kikanovica i Bavcica u kos
Kad se jos oporavljao gledao sam trening jedan, covjek sutira trice 10/10. Ta utakmica o kojoj ti pricas nije sutirao 18-18, ali je pogodio 18 bacanja. Tu je utakmicu na kraju rijesio Nedim Buza i dao pobjednicki kos. Oz ove juniorske se moraju izvaditi 2-3 igraca koji ce igrati za seniore. Sad ili nikada je sansa za A diviziju u juniorskom. Nikada mocnija ekipa nije bila niti ce. Steta sto Aco nije postavljen za trenera Cedevite, da ga gura gore, ali svejedno ovaj kvalitet ce da ispliva. Samo da bude pametan u glavu, jer sam cuo da je luda glava. NBA ili A1 Hrvatska. Kod njega nece biti trece opcije.
Kad se jos oporavljao gledao sam trening jedan, covjek sutira trice 10/10. Ta utakmica o kojoj ti pricas nije sutirao 18-18, ali je pogodio 18 bacanja. Tu je utakmicu na kraju rijesio Nedim Buza i dao pobjednicki kos. Oz ove juniorske se moraju izvaditi 2-3 igraca koji ce igrati za seniore. Sad ili nikada je sansa za A diviziju u juniorskom. Nikada mocnija ekipa nije bila niti ce. Steta sto Aco nije postavljen za trenera Cedevite, da ga gura gore, ali svejedno ovaj kvalitet ce da ispliva. Samo da bude pametan u glavu, jer sam cuo da je luda glava. NBA ili A1 Hrvatska. Kod njega nece biti trece opcije.
- Tkd
#2675 Re: reprezentacija
Hvala na opisu hahaha. Luda glava
Odličan, lijepo je imati takvog igrača u roosteru. Pa dobro, Cedevita je dobra ekipa, samo da se ustali a aBd nadam se najboljem. Samo da ne stagnira i da je momak koji voli treninge, a ne zadovoljiti se Cedevitom (ne umanjujem ja njihov kvalitet, ne daj BOže), no bilo bi lijepo imati 2 nba igrača u bliskoj budućnosti
Još da vidimo šta je sa tim Kuzmićem, no malo mi djeluje 100kg na 2.16 i njega nažalost nisam gledao. Pa biće valjda aBd prilike i za toga ako bude nastupao napokon za Unicaju.
Odličan, lijepo je imati takvog igrača u roosteru. Pa dobro, Cedevita je dobra ekipa, samo da se ustali a aBd nadam se najboljem. Samo da ne stagnira i da je momak koji voli treninge, a ne zadovoljiti se Cedevitom (ne umanjujem ja njihov kvalitet, ne daj BOže), no bilo bi lijepo imati 2 nba igrača u bliskoj budućnosti
Još da vidimo šta je sa tim Kuzmićem, no malo mi djeluje 100kg na 2.16 i njega nažalost nisam gledao. Pa biće valjda aBd prilike i za toga ako bude nastupao napokon za Unicaju.