Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Qler wrote:Znao sam momka licno, dobro sam ga znao. Kad mi je danas jaran javio da je poginuo, nisam znao gdje sam Ne znam sta da kazem. Momak je bio regulara, ne znam... jos ne mogu da vjerujem da ga nema...
nisi jedini,isto smo se osjecali i mi koji smo ga znali sa trka.
neka mu je rahmet dusi.
nije da branim divljanje po gradu ali izgleda da momak iz honde nije neki nafurani debil nego je covjek profesionalno vozio
Nije on imao ni mrvicu profesionalizma u sebi, već simptom neodgovornosti, isti onaj koji nosi 95% stanovništva.
Umjesto svoje pogibije mogao je izazvati višestruku, a ionako je upropastio život dvojici drugih putnika, učinio ih invalidima za cijeli život, ni krive ni dužne.
Ne ide mi u glavu nikako kakav mentalni sklop neko može imati da opravdava ili oplakuje potencijalne ubice na cestama, i još konstatacijom - profesionalni vozač. Šta je njegov profesionalizam bio
Qler wrote:Znao sam momka licno, dobro sam ga znao. Kad mi je danas jaran javio da je poginuo, nisam znao gdje sam Ne znam sta da kazem. Momak je bio regulara, ne znam... jos ne mogu da vjerujem da ga nema...
Slazem se Qler, Emir je bio stvarno regularan momak, zao mi ga je i probudio sam se jutros i prvo pomislio jel ono istina ili sam sinoc dobro cuo? RIP
Nemojte osudjivati ili govoriti ovo ono, ne znate momka, a nesrece se dogadjaju stalno, ne zavisi od nas, koliko se mi cuvali ili ne....
Uopste mi ga nije zao, kreten je unistio zivot dvoje ljudi. Mozete vi sad pricat kako je on bio fin, dobra raja, ovo, ono, ali cinjenice su jasne. Idiot je sebi dao za pravo da vozi neregistrovan trkaci automobil po gradskim ulicama nenormalnim brzinama! Da Bog da se svaki ovakav ludjak zapucao u kakvu banderu, da ne vuce sa sobom u smrt normalne ljude...
Kada se pogedaju slike udesa na sa-x iz ove nesreće , zadnjoj budali je jasno da se ovdje radilo o nevjerovatno velikoj brzini sigurno iznad 130 km/h ,kada je onako razvalio vozilo od taxi-a, a ograničenje je na 50 km/h ........pa eto, i """"nije puno prekoračio"""" brzinu što govori da je bio """profesionalac"""" nema šta.
Takvih ubica profesionalaca na ulicama Sarajeva svakim danom sve više i više i više i više.........blago nama, sve profesionalci jedan do drugoga.
Samo je jedna utjeha kod ovi ubica na cestama, što im je """rok trajanja""" u njihovom profesionalizmu jako kratak
Žao mi je vozača i putnika iz taxi vozila a ovaj Emir je završio svoju """""""profesionalnu karijeru""""""" .
Šteta što se posthumno nemogu i osudit ove ubice na cestama
rukfaš wrote:
Šteta što se posthumno nemogu i osudit ove ubice na cestama
Slazem se, trebalo bi ga posthumno simbolicno kazniti ... svi ga brane ... rega, profi ... ... sta je sa taksistom i putnikom ??? hoce li iko upitat sta je sa nastradalim
nažalost čin ovog "profi vozača" dugoročno izbija argument kako po gradu ne bi bilo divljanja da eto kojim slučajem imamo stazu na kojoj bi se ljudi mogli malo ispuhati...
eto momak je vozio trke profesionalno, imao je milion prilika da se ispuše ali ni to nije bilo dovoljno nego je morao malo po gradu...
stoga hajdemo taj argument već jednom da zaboravimo kao validan kad se već u praksi pokazalo drugačije...
Koji ste vi svi debili odreda, ovako da se izrazim....samo vi sudite...sudice se i vama!
sta ako vam kazem da je vidjen motociklista kojeg je Emir pokusavao sa desne strane da izbjegne, samim tim je sam sebe izgurao na sredinu ceste i zakacio golfa, a da se pri tom motociklista ispario sa lica mjesta!!!???
Uzivajte u svojim ogavnim komentarima, vjerujem da ste jos gori u svojoj dusi!
BIONA wrote:Koji ste vi svi debili odreda, ovako da se izrazim....samo vi sudite...sudice se i vama!
sta ako vam kazem da je vidjen motociklista kojeg je Emir pokusavao sa desne strane da izbjegne, samim tim je sam sebe izgurao na sredinu ceste i zakacio golfa, a da se pri tom motociklista ispario sa lica mjesta!!!???
BIONA wrote:
Nista, svejedno je on taj koji je napravio prekrsaj i sredio dvoje ljudi. Hipotetska situacija da je pokusao da zaobidje motociklistu nista ne mijenja, motociklista je vozio svojom desnom stranom, taxi takodje. Pogodi ko je vozio sredinom.
To, pretpostavljam, funkcionise na principu hodzinih zapisa i djeluje efikasno prilikom nailaska neregistrovanog trkaceg automobila koji neizbjezno nailazi u susret pri brzini od 150 km/h?
BIONA wrote:Koji ste vi svi debili odreda, ovako da se izrazim....samo vi sudite...sudice se i vama!
draga djevojko koliko puta se mora napisati da momak nikako nije smio voziti onaj automobil po cesti?!?!?!
da je u pitanju bio automobil koji se može voziti po cesti, onda dolaze u obzir sve ostale opcije...
Može pitanje? Da Nedžad Fazlija hipotetski izbije nekom oko zračnom puškom koju hipotetski nosa okolo sa dijabolom u cijevi i koja hipotetski slučajno okine da li bi ga vadio to što je profesionalac i olimpijac? Šta ima veze, nek nosa pušku, profesionalac je a i dobar čovjek koji nikad namjerno ne bi nekom oko izbio...
To, pretpostavljam, funkcionise na principu hodzinih zapisa i djeluje efikasno prilikom nailaska neregistrovanog trkaceg automobila koji neizbjezno nailazi u susret pri brzini od 150 km/h? [/quote]
ja samo mogu da pretpostavim da ti nikad neces htjeti sjesti za upravljac neregistrovanog trkaceg automobila, da ga malo provozas po gradskim ulicama, cak iako ti se pruzi prilika za to jer ces biti svestan svih aktova propisanih zakonom o bezbjednosti saobracaja. Zar ne ?
Tirkiz wrote:
ja samo mogu da pretpostavim da ti nikad neces htjeti sjesti za upravljac neregistrovanog trkaceg automobila, da ga malo provozas po gradskim ulicama, cak iako ti se pruzi prilika za to jer ces biti svestan svih aktova propisanih zakonom o bezbjednosti saobracaja. Zar ne ?
Tačno tako - ja neću. Ali ne zbog zakona jer zakon nije donesen samo da bi se donio već da zaštiti nečije dijete od budala bez svjesnosti o svom mjestu na ovom dunjaluku. A ako tebe treba zakon sprečavati u nekim stvarima a ne ljudski osjećaj za razlikovanje dobrog od lošeg i ispravnog od pogrešnog onda spadaš u onu skupinu ljudi zbog kojih se zakoni i donose.
Valjda se uspori ako ispred sebe imas nekoga ... a kad usporis onda sve zavrsi sa razbjenim farom i zguzvanim blatobranom ... pravno nije smio s tim auto biti na cesti, fizicki kreto se iznad ogranicenja ... tesko je povrijedo neduzne ljude, nazalos ubio je sebe ... vjerovatno je izvan auta bio drugarcina ... ja vas u jednu ruku i razumijem sve koji ga branite ... ali bojim se da je kriv ... i nema potreba da vam recenice odisu mrznjom ... ako neko kaze fakte
DaysleepeR wrote:nažalost čin ovog "profi vozača" dugoročno izbija argument kako po gradu ne bi bilo divljanja da eto kojim slučajem imamo stazu na kojoj bi se ljudi mogli malo ispuhati...
eto momak je vozio trke profesionalno, imao je milion prilika da se ispuše ali ni to nije bilo dovoljno nego je morao malo po gradu...
stoga hajdemo taj argument već jednom da zaboravimo kao validan kad se već u praksi pokazalo drugačije...
bas zato nam treba staza, jer ljudi koji se bave profesionalno trkama, nemaju gdje da isprobaju auto koje uzmu za trke, i prinudjeni su to raditi na cesti... ja koliko sam cula Emir je hondu ovu uzeo prije par dana, i morao je isprobati. niko ne moze uzeti auto za trke i samo ga izvesti na trku... mora ga prije isprobati. meni je zao momka, i ovih iz taxija, daleko od toga da ne osudjujem sve sto se desilo, al alal nam vjera kad se radujemo necijoj smrti...
Mislis voziti po putu koji nije predvidjen za to, neregistriranim autom i prekoraciti brzinu bar za duplu i time pored sebe ugroziti sve sto mu dolaze u susret???
To da bude siguran da ga nije prodavac zalevatio?
De ne pravite se englezi: momak je napravio neoprostivu gresku samim izlaskom na put sa takvim autom, ne vidim da se neko raduje njegovoj smrti nego ga jednostavno niko ne zali, sam je sebi kriv, no sto je sebi-al upropasti jos dva zivota svojoj gluposcu.
P.S. jel ovo gore sto si napisala znaci da ima jos ovakvih "profesionalaca" koji auta koje kupe testiraju po gradskim ulicama i okolo?? Ako ima molim te napisi koje su relacije da svi znamo.