FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Charuga
Globalni moderator

#2651 Re: FC Barcelona

Post by Charuga »

Guardiola: Utakmica s Arsenalom za nas je finale Lige prvaka

Trener nogometaša Barcelone Josep Guardiola ponudio je španjolskim novinarima opsežnu analizu prve i najavu druge četvrtfinalne utakmice Lige prvaka protiv Barcelone. Prvi dvoboj u Londonu završio je rezultatom 2:2, iako je Barcelona već u prvom poluvremenu propustila potpuno razbiti ''topnike''. Redali su Gaurdiolini nogometaši priliku za prilikom, ali Arsenalov španjolski vratar Manuel Almunia radio je čuda na golu. No, u nastavku je Zlatan Ibrahimović s dva pogotka osigurao Barceloni vodstvo 2:0, ali se Arsenal golovima Thea Walcotta i kapetana Fabregasa (koji ne igra u uzvratu) vratio do konačnih 2:2.

"Po meni, nije Walcott taj koji je u prvom dvoboju zadržao Arsenal u igri za polufinale. To je bio Manuel Almunia, koji je imao 10 ili 11 odličnih obrana. Walcott je dobro igrao protiv nas, kao i u zadnjoj Arsenalovoj utakmici u prvenstvu. Radi se o kvalitetnom igraču. Naš je zadatak što više držati loptu u našim nogama i igrati jednostavno. Na taj način ćemo neutralizirati i Walcottovu kvalitetu", rekao je Guardiola, te nastavio:

"Arsenal je dobra momčad. I oni, poput nas, teže što većem posjedu lopte i stvaranju šansi. Zbog toga su se uspjeli u prvom dvoboju vratiti od 0:2 do 2:2. Mi ćemo u utorak nastojati što više držati loptu. Vjerujem da isto želi i Arsene Wenger za svoju momčad. To bi moglo biti i odlučujuće. Pobijedit će momčad koja će imati veći posjed lopte. U svakom slučaju, mi ćemo uzvratnom dvoboju protiv Arsenala pristupiti kao da se radi o finalu", veli Guardiola.

Ujedno je iskoristio priliku i zahvalio se engleskim novinarima na komplimentima kojima su nakon prvog dvoboja obasuli igru Barcelonine momčadi i rad njezinog trenera...

"Mislim da igramo dobar nogomet, na najvišoj razini. Ako protiv Arsenala u Londonu stvorimo 22 prilike, a 11 od njih samo u prvih 15 minuta igre, onda morate biti ponosni na svoje igrače. Međutim, to još uvijek nije dovoljno. Izostala je pobjeda, a to je najvažnije. Naš cilj je plasman u polufinale. Ako u tome ne uspijemo, ljudi u Londonu će komentirati: ''O, da, jednom je ovdje Barcelona igrala stvarno dobar i lijep nogomet, ali mi smo ušli u polufinale, a njih smo poslali kući''.

"Prema tome, treba zaboraviti na prvu utakmicu protiv Arsenala i razmišljati samo o ovoj koja nam slijedi. Ukoliko bilo koji od naših 11 igrača neće biti 100 posto usredotočen na utakmicu, teško ćemo u polufinale", zaključio je Guardiola.

http://www.barcabih.com/index.php?optio ... &Itemid=93
sumirprimus

#2652 Re: FC Barcelona

Post by sumirprimus »

pa dobro mozda nece trebat pobjeda i o:0 il 1:1 ce biti sasma dovoljno 8-)
emirchata

#2653 Re: FC Barcelona

Post by emirchata »

veceras ce da bude potop barce aBd <3
sumirprimus

#2654 Re: FC Barcelona

Post by sumirprimus »

emirchata wrote:veceras ce da bude potop barce aBd <3
bog nema nista s tim,prije bih rekao,raspolozeni napadaci,propusne odbrane,trenerske taktike,itd etc...
al boze moj... :mrgreen:
sumirprimus

#2655 Re: FC Barcelona

Post by sumirprimus »

Arsenal Winger Theo Walcott: I Will Cause Barcelona Problems

Po ovome Teo im je zadnja nada... :)
Pitanje je da li moze izdrzati citavu utakmicu u tom ritmu,ili je ipak joker s klupe...

pa kaze pepe :)

"But we are going to try and be ourselves and that means to keep the ball. I think Arsene Wenger thinks the same. The team which has more time on the ball is going to win. We are going to play this game like it's a final," Guardiola stated."
omar little

#2656 Re: FC Barcelona

Post by omar little »

Ave, Nijaz! wrote: 3.Iniesta i Keita, tu je to negdje, nemaju veze sa loptom niti jedan ni drugi.

Messi je taraba igrac u velikim utakmicama, i ne moze Arsenalu dati gola ni pomocu filmskih trikova, kao sto nije dao ni Chelskom.

uh, ciki, ove su ti jedne od boljih :lol: :lol: :lol:
udrch

#2657 Re: FC Barcelona

Post by udrch »

Zamolio bih igrače Barselone ako ovaj moj post pročitaju, da ne budu previše sebični..red je brate kad ti ljudi dođu u goste i njima loptu malo dati, nek se i oni igraju..
todd_smith

#2658 Re: FC Barcelona

Post by todd_smith »

Ave, Nijaz! wrote: 3.Iniesta i Keita, tu je to negdje, nemaju veze sa loptom niti jedan ni drugi.

Messi je taraba igrac u velikim utakmicama, i ne moze Arsenalu dati gola ni pomocu filmskih trikova, kao sto nije dao ni Chelskom.

ajd, molim te sto si bezveze mlatio po tastaturi, mlatio si...
plemba

#2659 Re: FC Barcelona

Post by plemba »

samo kazes messi i naklonis se...
sta ces drugo :D
crysis
Location: Kad umreš, ti ne znaš da si umro i nije ti teško. Teško je drugima. Isto je i kad si glup.

#2660 Re: FC Barcelona

Post by crysis »

gdje nestadose oni navijaci arsenala sto pricaju gluposti.
plemba

#2661 Re: FC Barcelona

Post by plemba »

gledaju utakmicu i ne mogu da se pomaknu... paraliza :D
Obuca9

#2662 Re: FC Barcelona

Post by Obuca9 »

crysis wrote:gdje nestadose oni navijaci arsenala sto pricaju gluposti.
Jedno je sigurno, a to je da su trenutno svi na istom mjestu :D :D
savsvoj

#2663 Re: FC Barcelona

Post by savsvoj »

Gledaju kako mali Messi prosjecni igrac male Barcelone koji nemoze da go velikim engleskim timovima poput chelsea go rastura veliki arsenal.
plemba

#2664 Re: FC Barcelona

Post by plemba »

hz__semir wrote:
crysis wrote:gdje nestadose oni navijaci arsenala sto pricaju gluposti.
Jedno je sigurno, a to je da su trenutno svi na istom mjestu :D :D
u behutu :D
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#2665 Re: FC Barcelona

Post by Admir_1984 »

omar little wrote:

uh, ciki, ove su ti jedne od boljih :lol: :lol: :lol:
Ajde ciki molim te odgovori na ovo boldirano. Samo nemoj reci da je liga prvaka nebitno takmicenje
mrtva kokoš

#2666 Re: FC Barcelona

Post by mrtva kokoš »

sta ce kraljica reci na ovo, obrukase je. :D
Ave, Nijaz!

#2667 Re: FC Barcelona

Post by Ave, Nijaz! »

Admir_1984 wrote:
Ajde ciki molim te odgovori na ovo boldirano. Samo nemoj reci da je liga prvaka nebitno takmicenje
Koje je pitanje?

Ima je vise srece nego pameti, odbila mu se lopta dva puta i sam bio, i ja bi dao golove.

Ko je sreta ni u hali gladan nije.

Come on Arsenal!
nellington

#2668 Re: FC Barcelona

Post by nellington »

Ave, Nijaz! wrote:
Admir_1984 wrote:
Koje je pitanje?

Ima je vise srece nego pameti, odbila mu se lopta dva puta i sam bio, i ja bi dao golove.

Come on Arsenal!
Bendy bi i u pekari umro od gladi :lol:
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#2669 Re: FC Barcelona

Post by Admir_1984 »

Ave, Nijaz! wrote:
Admir_1984 wrote:
Koje je pitanje?

Come on Arsenal!
Al rekao si da ni pomocu filmskih trikova ne moze dati gol Arsenalu?
Danss

#2670 Re: FC Barcelona

Post by Danss »

Sretan, odbila, itd. :-) pa lopta je, nije cigla, hebem mu, jednostavno priznas, Messi razmontiao Arsenal i to je to. Nek mole da ne bude gore, jer bolja ekipa ide dalje.
A i Bendtneru se odbila lopta :mrgreen:
ultima_palabra

#2671 Re: FC Barcelona

Post by ultima_palabra »

Danss wrote:Sretan, odbila, itd. :-) pa lopta je, nije cigla, hebem mu, jednostavno priznas, Messi razmontiao Arsenal i to je to. Nek mole da ne bude gore, jer bolja ekipa ide dalje.
Daj makar da bude neizvjesno do kraja, da ne mogu ovi odmarat igrače prije Clasica :-D
Danss

#2672 Re: FC Barcelona

Post by Danss »

ultima_palabra wrote:
Danss wrote:Sretan, odbila, itd. :-) pa lopta je, nije cigla, hebem mu, jednostavno priznas, Messi razmontiao Arsenal i to je to. Nek mole da ne bude gore, jer bolja ekipa ide dalje.
Daj makar da bude neizvjesno do kraja, da ne mogu ovi odmarat igrače prije Clasica :-D
Ma treba samo ovog 'malog zelenog' ucuvati i nece biti problema :D
E, sad, treba recept za to
Bušman

#2673 Re: FC Barcelona

Post by Bušman »

Recepta dakle ili nema ili Arsenal treba promijenit vracaru :evil: :D :D
kamen spoticanja

#2674 Re: FC Barcelona

Post by kamen spoticanja »

eto koliko je arsenal ozbiljan klub i kako ga je barca ozbiljno shvatila...na prvoj utakmici puyol i pique ocistili kartone,a u revansu odmarao zlatan ibrahimovic da bude nabrijan za real :)
e moj cikicanga :D
plemba

#2675 Re: FC Barcelona

Post by plemba »

naklon za Messi-ja

sta vise komentarisati 8-) :bih:
Post Reply