FC Barcelona
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Charuga
- Globalni moderator
#2651 Re: FC Barcelona
Guardiola: Utakmica s Arsenalom za nas je finale Lige prvaka
Trener nogometaša Barcelone Josep Guardiola ponudio je španjolskim novinarima opsežnu analizu prve i najavu druge četvrtfinalne utakmice Lige prvaka protiv Barcelone. Prvi dvoboj u Londonu završio je rezultatom 2:2, iako je Barcelona već u prvom poluvremenu propustila potpuno razbiti ''topnike''. Redali su Gaurdiolini nogometaši priliku za prilikom, ali Arsenalov španjolski vratar Manuel Almunia radio je čuda na golu. No, u nastavku je Zlatan Ibrahimović s dva pogotka osigurao Barceloni vodstvo 2:0, ali se Arsenal golovima Thea Walcotta i kapetana Fabregasa (koji ne igra u uzvratu) vratio do konačnih 2:2.
"Po meni, nije Walcott taj koji je u prvom dvoboju zadržao Arsenal u igri za polufinale. To je bio Manuel Almunia, koji je imao 10 ili 11 odličnih obrana. Walcott je dobro igrao protiv nas, kao i u zadnjoj Arsenalovoj utakmici u prvenstvu. Radi se o kvalitetnom igraču. Naš je zadatak što više držati loptu u našim nogama i igrati jednostavno. Na taj način ćemo neutralizirati i Walcottovu kvalitetu", rekao je Guardiola, te nastavio:
"Arsenal je dobra momčad. I oni, poput nas, teže što većem posjedu lopte i stvaranju šansi. Zbog toga su se uspjeli u prvom dvoboju vratiti od 0:2 do 2:2. Mi ćemo u utorak nastojati što više držati loptu. Vjerujem da isto želi i Arsene Wenger za svoju momčad. To bi moglo biti i odlučujuće. Pobijedit će momčad koja će imati veći posjed lopte. U svakom slučaju, mi ćemo uzvratnom dvoboju protiv Arsenala pristupiti kao da se radi o finalu", veli Guardiola.
Ujedno je iskoristio priliku i zahvalio se engleskim novinarima na komplimentima kojima su nakon prvog dvoboja obasuli igru Barcelonine momčadi i rad njezinog trenera...
"Mislim da igramo dobar nogomet, na najvišoj razini. Ako protiv Arsenala u Londonu stvorimo 22 prilike, a 11 od njih samo u prvih 15 minuta igre, onda morate biti ponosni na svoje igrače. Međutim, to još uvijek nije dovoljno. Izostala je pobjeda, a to je najvažnije. Naš cilj je plasman u polufinale. Ako u tome ne uspijemo, ljudi u Londonu će komentirati: ''O, da, jednom je ovdje Barcelona igrala stvarno dobar i lijep nogomet, ali mi smo ušli u polufinale, a njih smo poslali kući''.
"Prema tome, treba zaboraviti na prvu utakmicu protiv Arsenala i razmišljati samo o ovoj koja nam slijedi. Ukoliko bilo koji od naših 11 igrača neće biti 100 posto usredotočen na utakmicu, teško ćemo u polufinale", zaključio je Guardiola.
http://www.barcabih.com/index.php?optio ... &Itemid=93
Trener nogometaša Barcelone Josep Guardiola ponudio je španjolskim novinarima opsežnu analizu prve i najavu druge četvrtfinalne utakmice Lige prvaka protiv Barcelone. Prvi dvoboj u Londonu završio je rezultatom 2:2, iako je Barcelona već u prvom poluvremenu propustila potpuno razbiti ''topnike''. Redali su Gaurdiolini nogometaši priliku za prilikom, ali Arsenalov španjolski vratar Manuel Almunia radio je čuda na golu. No, u nastavku je Zlatan Ibrahimović s dva pogotka osigurao Barceloni vodstvo 2:0, ali se Arsenal golovima Thea Walcotta i kapetana Fabregasa (koji ne igra u uzvratu) vratio do konačnih 2:2.
"Po meni, nije Walcott taj koji je u prvom dvoboju zadržao Arsenal u igri za polufinale. To je bio Manuel Almunia, koji je imao 10 ili 11 odličnih obrana. Walcott je dobro igrao protiv nas, kao i u zadnjoj Arsenalovoj utakmici u prvenstvu. Radi se o kvalitetnom igraču. Naš je zadatak što više držati loptu u našim nogama i igrati jednostavno. Na taj način ćemo neutralizirati i Walcottovu kvalitetu", rekao je Guardiola, te nastavio:
"Arsenal je dobra momčad. I oni, poput nas, teže što većem posjedu lopte i stvaranju šansi. Zbog toga su se uspjeli u prvom dvoboju vratiti od 0:2 do 2:2. Mi ćemo u utorak nastojati što više držati loptu. Vjerujem da isto želi i Arsene Wenger za svoju momčad. To bi moglo biti i odlučujuće. Pobijedit će momčad koja će imati veći posjed lopte. U svakom slučaju, mi ćemo uzvratnom dvoboju protiv Arsenala pristupiti kao da se radi o finalu", veli Guardiola.
Ujedno je iskoristio priliku i zahvalio se engleskim novinarima na komplimentima kojima su nakon prvog dvoboja obasuli igru Barcelonine momčadi i rad njezinog trenera...
"Mislim da igramo dobar nogomet, na najvišoj razini. Ako protiv Arsenala u Londonu stvorimo 22 prilike, a 11 od njih samo u prvih 15 minuta igre, onda morate biti ponosni na svoje igrače. Međutim, to još uvijek nije dovoljno. Izostala je pobjeda, a to je najvažnije. Naš cilj je plasman u polufinale. Ako u tome ne uspijemo, ljudi u Londonu će komentirati: ''O, da, jednom je ovdje Barcelona igrala stvarno dobar i lijep nogomet, ali mi smo ušli u polufinale, a njih smo poslali kući''.
"Prema tome, treba zaboraviti na prvu utakmicu protiv Arsenala i razmišljati samo o ovoj koja nam slijedi. Ukoliko bilo koji od naših 11 igrača neće biti 100 posto usredotočen na utakmicu, teško ćemo u polufinale", zaključio je Guardiola.
http://www.barcabih.com/index.php?optio ... &Itemid=93
-
sumirprimus
#2652 Re: FC Barcelona
pa dobro mozda nece trebat pobjeda i o:0 il 1:1 ce biti sasma dovoljno 
-
emirchata
#2653 Re: FC Barcelona
veceras ce da bude potop barce aBd <3
-
sumirprimus
#2654 Re: FC Barcelona
bog nema nista s tim,prije bih rekao,raspolozeni napadaci,propusne odbrane,trenerske taktike,itd etc...emirchata wrote:veceras ce da bude potop barce aBd <3
al boze moj...
-
sumirprimus
#2655 Re: FC Barcelona
Arsenal Winger Theo Walcott: I Will Cause Barcelona Problems
Po ovome Teo im je zadnja nada...
Pitanje je da li moze izdrzati citavu utakmicu u tom ritmu,ili je ipak joker s klupe...
pa kaze pepe
"But we are going to try and be ourselves and that means to keep the ball. I think Arsene Wenger thinks the same. The team which has more time on the ball is going to win. We are going to play this game like it's a final," Guardiola stated."
Po ovome Teo im je zadnja nada...
Pitanje je da li moze izdrzati citavu utakmicu u tom ritmu,ili je ipak joker s klupe...
pa kaze pepe
"But we are going to try and be ourselves and that means to keep the ball. I think Arsene Wenger thinks the same. The team which has more time on the ball is going to win. We are going to play this game like it's a final," Guardiola stated."
-
omar little
#2656 Re: FC Barcelona
Ave, Nijaz! wrote: 3.Iniesta i Keita, tu je to negdje, nemaju veze sa loptom niti jedan ni drugi.
Messi je taraba igrac u velikim utakmicama, i ne moze Arsenalu dati gola ni pomocu filmskih trikova, kao sto nije dao ni Chelskom.
uh, ciki, ove su ti jedne od boljih
-
udrch
#2657 Re: FC Barcelona
Zamolio bih igrače Barselone ako ovaj moj post pročitaju, da ne budu previše sebični..red je brate kad ti ljudi dođu u goste i njima loptu malo dati, nek se i oni igraju..
-
todd_smith
#2658 Re: FC Barcelona
Ave, Nijaz! wrote: 3.Iniesta i Keita, tu je to negdje, nemaju veze sa loptom niti jedan ni drugi.
Messi je taraba igrac u velikim utakmicama, i ne moze Arsenalu dati gola ni pomocu filmskih trikova, kao sto nije dao ni Chelskom.
ajd, molim te sto si bezveze mlatio po tastaturi, mlatio si...
- plemba
#2659 Re: FC Barcelona
samo kazes messi i naklonis se...
sta ces drugo
sta ces drugo
-
crysis
- Location: Kad umreš, ti ne znaš da si umro i nije ti teško. Teško je drugima. Isto je i kad si glup.
#2660 Re: FC Barcelona
gdje nestadose oni navijaci arsenala sto pricaju gluposti.
- plemba
#2661 Re: FC Barcelona
gledaju utakmicu i ne mogu da se pomaknu... paraliza 
- Obuca9
#2662 Re: FC Barcelona
Jedno je sigurno, a to je da su trenutno svi na istom mjestucrysis wrote:gdje nestadose oni navijaci arsenala sto pricaju gluposti.
-
savsvoj
#2663 Re: FC Barcelona
Gledaju kako mali Messi prosjecni igrac male Barcelone koji nemoze da go velikim engleskim timovima poput chelsea go rastura veliki arsenal.
- plemba
#2664 Re: FC Barcelona
u behutuhz__semir wrote:Jedno je sigurno, a to je da su trenutno svi na istom mjestucrysis wrote:gdje nestadose oni navijaci arsenala sto pricaju gluposti.![]()
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#2665 Re: FC Barcelona
Ajde ciki molim te odgovori na ovo boldirano. Samo nemoj reci da je liga prvaka nebitno takmicenjeomar little wrote:Ave, Nijaz! wrote: 3.Iniesta i Keita, tu je to negdje, nemaju veze sa loptom niti jedan ni drugi.
uh, ciki, ove su ti jedne od boljih![]()
![]()
- mrtva kokoš
#2666 Re: FC Barcelona
sta ce kraljica reci na ovo, obrukase je. 
- Ave, Nijaz!
#2667 Re: FC Barcelona
Koje je pitanje?Admir_1984 wrote:
Ajde ciki molim te odgovori na ovo boldirano. Samo nemoj reci da je liga prvaka nebitno takmicenje
Ima je vise srece nego pameti, odbila mu se lopta dva puta i sam bio, i ja bi dao golove.
Ko je sreta ni u hali gladan nije.
Come on Arsenal!
- nellington
#2668 Re: FC Barcelona
Bendy bi i u pekari umro od gladiAve, Nijaz! wrote:Koje je pitanje?Admir_1984 wrote:
Ajde ciki molim te odgovori na ovo boldirano. Samo nemoj reci da je liga prvaka nebitno takmicenje
Ima je vise srece nego pameti, odbila mu se lopta dva puta i sam bio, i ja bi dao golove.
Come on Arsenal!
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#2669 Re: FC Barcelona
Al rekao si da ni pomocu filmskih trikova ne moze dati gol Arsenalu?Ave, Nijaz! wrote:Koje je pitanje?Admir_1984 wrote:
Come on Arsenal!
-
Danss
#2670 Re: FC Barcelona
Sretan, odbila, itd.
pa lopta je, nije cigla, hebem mu, jednostavno priznas, Messi razmontiao Arsenal i to je to. Nek mole da ne bude gore, jer bolja ekipa ide dalje.
A i Bendtneru se odbila lopta
- ultima_palabra
#2671 Re: FC Barcelona
Daj makar da bude neizvjesno do kraja, da ne mogu ovi odmarat igrače prije ClasicaDanss wrote:Sretan, odbila, itd.pa lopta je, nije cigla, hebem mu, jednostavno priznas, Messi razmontiao Arsenal i to je to. Nek mole da ne bude gore, jer bolja ekipa ide dalje.
-
Danss
#2672 Re: FC Barcelona
Ma treba samo ovog 'malog zelenog' ucuvati i nece biti problemaultima_palabra wrote:Daj makar da bude neizvjesno do kraja, da ne mogu ovi odmarat igrače prije ClasicaDanss wrote:Sretan, odbila, itd.pa lopta je, nije cigla, hebem mu, jednostavno priznas, Messi razmontiao Arsenal i to je to. Nek mole da ne bude gore, jer bolja ekipa ide dalje.
E, sad, treba recept za to
-
Bušman
#2673 Re: FC Barcelona
Recepta dakle ili nema ili Arsenal treba promijenit vracaru

- kamen spoticanja
#2674 Re: FC Barcelona
eto koliko je arsenal ozbiljan klub i kako ga je barca ozbiljno shvatila...na prvoj utakmici puyol i pique ocistili kartone,a u revansu odmarao zlatan ibrahimovic da bude nabrijan za real
e moj cikicanga
e moj cikicanga
- plemba
#2675 Re: FC Barcelona
naklon za Messi-ja
sta vise komentarisati

sta vise komentarisati